Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (1011. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65.834
Cevap
429
Favori
3.547.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10091010101110121013
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Demek ki her yerde sokak arası fiberoptik değilmiş bizde yeni döşüyorlar...
  • ------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLVeR_FoX -- 30 Nisan 2012; 5:34:08 >
  • arkadaşlar TTnet 4 gb, 8mbps limitli kullanıyorum kota aşmaktan iflahım söküldü.Habire 8gba dayanıyorum.Limitsiz tarife de bana pahalı geliyor.Apartmanda uydunet var.Uydunet 1megabit limitsize geçsem memnun kalırmıyım kafam allak bullak oldu ya..şimdiden teşekkürler.
  • 8 mbit 'den 1 mbit attan katır değil mi dostum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

8 mbit 'den 1 mbit attan katır değil mi dostum ?

valla test ediyorum hep 3,5mbiti de geçmiyor.TTnet de zaten 8mbps'ye kadar diyor ama kota aşım ücreti ödemekten bıktım ne bileyim...
  • Arkadaşlar , kablonet kullanıyorum uzunca bir süredir, modem falan pek bilgim yok... evimde pc, laptop telefon oyun konsolları ile rahatlıkla kullanabilceğim ürün gerekiyor. Şuan kullandığım modem netmaster 9 senedır kullanıyorum sorun yasamadım ve tekrar o markadan almak ıstıyorum zaten kablonet ıcınde onerılenler hep o yonde arastırdığıma gore. sızce router mı alsam yoksa kablosuz modem mi alsam hangisi daha mantıklı olur ?

www.hepsiburada.com
    Netmaster CBW-700V 4 Ethernet Port Voip Kablosuz (802.11n) Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd99013#Gorseller

router ya da kablosuz modem alırsam alternatıflerım bunlar . Ne dersiniz router alıp eskı modemle yola devam mı edıyım yoksa yeni bir kablosuz modem mı alıyım? işin aslı şuan kullandığım modem 9 seneye dayandığı için modemi yenilesem mi düşüncesine kapılıp 2. linktekini belirttim. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

edit : alınmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 4 Mayıs 2011; 23:38:43 >

• Arkadaşlar yaklaşık 2 gündür sürekli kullandığım bazı sitelere giremiyorum örneğin myp2p.eu vb uydunet sansüre mi başladı leechturk e de giremiyorum ayrıca bu ve bunun gibi birkaç site daha var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

Orijinalden alıntı: spacelock

Kardeşim bugün Ankara Sokullu'da 1mb kotalı uydunet'e başvurdu,
    kablo tv hattı eve girdikten sonra önce 2ye ayrılıyor,
    sonra salondan tekrar 2ye ayrılıyor ve biri salondaki tv'ye diğeri pc.ye çekilmiş.

Bu internetin hızını etkilermi?
    Etkilerse ne yapmalıyız?

şimdiden teşekkürler...

Peş peşe takılan splitterlar sinyallerin zayıflamasına neden olur. Tv için sorun çıkarmaz ama modem için soruna neden olabilir. Birden fazla tv olduğunda en doğru bağlantı;

KABLONET [ANA KONU]

Bu şekilde olmalıdır.

Modem teknik ekibin getirmiş olduğu(solda) splitterın bir ucunda "data" bir ucunda "Tv" yazar. Data olan uca modem Tv olan uca da tv sayısı kadar çıkışa sahip olan bir splitter takılır(sağda).

Uydunet sinyallerim yerlerde sürünüyordu, data splitter mı ismi her ne ise takıldıktan sonra herşey düzeldi şimdi uçuyorum vallahi :D

• bir arkadaş da ayrı bir başlık açmıştı bazı sitelere giremiyorum diye. bende bazı torrent sitelerine giremiyordum.uydunetten zannediyordum ama sorun servis sağlayıcı değilmiş.burayı okursanız sorunun ne olduğunu anlarsınız.sizinde leecturke girememeniz bu ve benzeri olaylardır. an itibariyle ben giriyorum.dns vermişler yukarda bir dene istersen...

quote:

Orijinalden alıntı: Recotto

Arkadaşlar yaklaşık 2 gündür sürekli kullandığım bazı sitelere giremiyorum örneğin myp2p.eu vb uydunet sansüre mi başladı leechturk e de giremiyorum ayrıca bu ve bunun gibi birkaç site daha var

• 2 Aydır UYDU NET kullanıyorum bağlantı hızım 5 Mbps sınırsız , Netmaster CBW-700V modemi kullanıyorum. sistemim amd x4 3.00 , ram 4 gb ddr3 , ekran kartım 1 gb vs , Problemim 2 haftadır yaşıyorum. Online oyun oyunuyrum ,( LİNEAGE 2 ) Avrupa server . oyunda lag var oyun donup kalıyor ve bir kac dk sonra oyundan atıyor internet kopuyor yani , internet sayfasına çok geç açıyor bazen açmıyor.teknik servisi aradım modemime baktilar bir problem olmadıgını sinyallerin normel olduğunu söylediler.Pc format atıldı şuan yine oyunda lag war kısa süreli, oyuna TTNET bağlanan ark bir düşme veya lag yok. NOD 32 VİRÜS sistemimi kaldırmamı söylediler interneti yavaslattıgını söylediler bende avira diye bir virüs programi kurdum. eve giren hatta 1 tane tv 1 tanede pc giden kablo war bu etkilermi. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM SORUN NEDİR SİZCE.
  • elektron uydunet zaten oyun konusunda pek iyi degil. sen sorunun donanim dan yada sistemden kaynaklanip kaynaklanmadigini cözebilmek icin gece yarisi saat 2 gibi felan oyuna girip denemeni tavsiye ederim. o saatlerde genelde hic problem olmamasi lagzim, eger o saatlerdede sorun yasiyorsan demekki mühim bi sorun var.
  • Merhaba arkadaşlar yeni evime internet bağlatmak istiyorum, hem torrent kullanan hemde oyun oynayan biriyim ama öncelıgım oyunlarda ıyı bır baglantı performansı almak, senelerce ttnetten dert yanan biri olarak alternatif seceneklere yöneliyorum. bu yüzden uyduneti araştırdım. fakat sanırsam downloadda iyi performans veriyormus ama oyunlarda bu performans tam tersiymiş. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim. oynayacagım oyunlar starcraft 2, warcraft, wow, crysis vs..

teşekkürler
  • bi üstteki mesajlari okursan anlarsin..ben bf bc2 orjinal aldim bi kösede yatiyo..oyun icin yaramaz, ping süreli yüksek oldugundan sayfalar ttnete göre biraz daha gec aciliyor. Gecenlerde arkadasta baktim adam kablosuz baglandigi halde sayfalar daha seri aciliyor.
  • yine ttnete muhtacız yani :S
  • Beyler o kadar okudum hiçbişi anlamadım. lütfen bilgili biri güzel bir şekilde açıklasın ve herkes faydalansın. Adsl den, 1 mbit uydunete geçmelimiyim sizce?

Not: şuanda hızım 1.58 mbit ama fiberoptik kablonun 1mbiti daha hızlı diyorlar

Hızımda düşme olurmu.. sırf telefon parasından kurtulmak için geçmeyi düşünüyorum. geçipte pişman olan varmı.. 24 ay taahhüt olcakmış sonra pişman olmayalım.
  • 1 mbit sana yetecekse geç derim.
  • fiberoptik kablo olduğu için yani bakır kablo olmadığı için 1mbit daha hızlıymış, ama kullanan birinden duymak istiyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: streamin

1 mbit sana yetecekse geç derim.
  • dostum ben 5 bit kullanıyorum cfosspeed'den gordugum deger 620 kbit/sn bunu bol 5 'e 124 kbit/sn ile download yapabilirsin ve cok rahat speedtest sayfasından 980kbit ve üzerini gorebilirsin ancak youtube'da anlık takılmalara hazırlıklı ol keza ben 5 mbit ile bile bazen online video izlerken zorlanıyorum belki de sadece uydunet icin degil youtube ile ilgili genel bir sorundur ..Ayrıca günün belirli saatlerinde hız düşmeleri ..vb olabilmekte ..Cunu uydunet havuz sistemi ile çalışır yani günün hangi saatinde ne kadar yogunsa ve ne kadar çok kişi girerse baglantinin kalitesi o kadar düşer.Uzun lafın kısası eger bolgende genel bir sorun yoksa ve daha uygun 1 mbit baglanti hızı bulamadiysan uydunet senin icin bicilmis kaftan .

• quote:

Orijinalden alıntı: 3L3KTRON

2 Aydır UYDU NET kullanıyorum bağlantı hızım 5 Mbps sınırsız , Netmaster CBW-700V modemi kullanıyorum. sistemim amd x4 3.00 , ram 4 gb ddr3 , ekran kartım 1 gb vs , Problemim 2 haftadır yaşıyorum. Online oyun oyunuyrum ,( LİNEAGE 2 ) Avrupa server . oyunda lag var oyun donup kalıyor ve bir kac dk sonra oyundan atıyor internet kopuyor yani , internet sayfasına çok geç açıyor bazen açmıyor.teknik servisi aradım modemime baktilar bir problem olmadıgını sinyallerin normel olduğunu söylediler.Pc format atıldı şuan yine oyunda lag war kısa süreli, oyuna TTNET bağlanan ark bir düşme veya lag yok. NOD 32 VİRÜS sistemimi kaldırmamı söylediler interneti yavaslattıgını söylediler bende avira diye bir virüs programi kurdum. eve giren hatta 1 tane tv 1 tanede pc giden kablo war bu etkilermi. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM SORUN NEDİR SİZCE.

Bu nedenle şikayet eden birçok kullanıcı var, online oyunlarda performans düşük. Bana göre bu bizden kaynaklanan bir sorun değil.

quote:

Orijinalden alıntı: floninulinusha

Merhaba arkadaşlar yeni evime internet bağlatmak istiyorum, hem torrent kullanan hemde oyun oynayan biriyim ama öncelıgım oyunlarda ıyı bır baglantı performansı almak, senelerce ttnetten dert yanan biri olarak alternatif seceneklere yöneliyorum. bu yüzden uyduneti araştırdım. fakat sanırsam downloadda iyi performans veriyormus ama oyunlarda bu performans tam tersiymiş. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim. oynayacagım oyunlar starcraft 2, warcraft, wow, crysis vs..

teşekkürler

Yukarıda dediğim gibi online oyunlarda benim gözlemlediğim kadarıyla Adsl daha iyi, yinede Uydunet için bölgenizi araştırın.

quote:

Orijinalden alıntı: a.Po7

Beyler o kadar okudum hiçbişi anlamadım. lütfen bilgili biri güzel bir şekilde açıklasın ve herkes faydalansın. Adsl den, 1 mbit uydunete geçmelimiyim sizce?

Not: şuanda hızım 1.58 mbit ama fiberoptik kablonun 1mbiti daha hızlı diyorlar

Hızımda düşme olurmu.. sırf telefon parasından kurtulmak için geçmeyi düşünüyorum. geçipte pişman olan varmı.. 24 ay taahhüt olcakmış sonra pişman olmayalım.

Şuanki hızınız 1.58 Mbit ise, hızınız Uydunet 1 Mbitten daha hızlı demektir. Uydunet'te tam 1 mbit hız alırsınız, ne eksik ne fazla, hattınızda sorun yoksa 120 kb hızlarını görürsünüz. Bölgenizdeki altyapıyı araştırmanızı tavsiye ederim.

• sormak istediğim şey şuydu;

1mbit bakır kablodan bağlandığımız mı? yoksa

1mbit fiberoptik kablodan bağlandığımız mı daha hızlı.. yada aynı mı?

fiber daha hızlı olur diye tahmin ediyorum.. ama şuanda zaten oldukça yavaş fiberdede bu yavaşlık devam etcekse hiç geçmem daha iyi.
  • 
Sayfa: önceki 10091010101110121013
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.