Şimdi Ara

Kablomu Wireless'mi? Kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günün çoğu hatta tamamı evin ve odamın içinde geçiyor okulu açıktan okuduğum için dışarı çok nadir çıkıyorum.Gelelim sorumuza ben sürekli download yapan biriyim haliyle kotasız olunca sürekli açık pc. O yüzden modem ve pc genelde 2-3 gün açık kaldığı olur ancak modem ve bilgisayar aynı odada olduğundan (acaba çokmu radyasyon yiyorum yoksa?) Diye soruyorum kendime.Kaç aydır wireless olarak bağlanıyordum ancak bugün 5 metrelik ethernet kablosu aldım ve ayarlardan kablosuz ağ yayınını iptal edip kabloyu taktım. Şimdi içim şu konuda rahatladı wireless'te cep telefonu gibi radyasyon dalgaları yaydığını biliyorum artık yaymıcak. Bir diğer iyi özellği ise kablolu daha .hızlı wireless'e göre (speedtest.net) sitesindeki test sonuçlarından söylüyorum.Ancak kablo (çoğu kişinin yaşadığı sorundur) aileler açısında pek hoş görü ile karşılanmıyor.(Odayı dağınık gösterdiğinden ve ayak altında olduğundan)
    Sizce wireless'in zararı ciddi boyuttamıdır? Kablo daha hızlımıdır? (Ve siz olsanız hangisini kullanırdınız Sürekli download yapan biri iseniz!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 16 Şubat 2010; 12:45:12 >

• Hangisi daha hızlı araştırmalara göre 5metrelik mesafede?
  • O mesafede kablosuzdan 48 mbit alsan,kablodan 100mbit alırsın.İnternet hızını hiçbirşekilde etkilemez yani.+Olarak kafanın dibinde değilse kaldırmana gerek yok,ama dizüstü bilgisayar yoksa wireless kullanmayada gerek yok bence hele hele 5 metre kablo hiçbirşey yani,uzak olsa neyse.Ve çevreden radyo sinyalleri,wireless internetler,cep telefonu sinyalleri gibi bincelerce sinyal geçiyor,yani onu kaldırsanda pek bir fark yok.Ama için rahat edecekse kaldır tabiki...
  • 2 Bilgisayarım var bir tanesi laptop onu zaten hiç kullanmıyorum desem doğru olur açık bıraktığım ve kullandığım masaüstü bilgisayarım Birde modem 5 metre uzakta değil kablo 5 metre sadece (halının altından felan dolandırdığım için) modemle aramda en fazla 2 metre var zaten odamın içinde speedtest sitesinden yaptığım testte kablolu daha hızlı çıktı.Ama işte kablosuz herşey sakıncalı birde başımın arkası son 1 haftadır ağrıyor ondan dolayı olduğunu düşünüyorum
  • baş ağrısının sebebini kablosuza bağlaman tamamen psikolojik,kablosuzun kötü yönde bir etkisi varsa emin ol bunu baş ağrısı olarak hissetmezsin.
  • Kullandığın cep telefonunda wifi özelliği varsa kablosuz modem al derim.
    Ama wifi li telefonun yoksa kablosuz almaya hiç değmez.Boşuna radyasyon yer sağlığına zarar verirsin özelliklede diyorsun Pckolik im diye. Kablolu alırsan hız açısından ve sağlığın açısından daha iyi olacaktır.
  • wireless sinyal yayan bi senin modem var saanki, anlaşılan hiç derdin yok kendine uğraş arıyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu modemi almalımıyım?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence kablolu. ben kablolu modem kullanıyorum çok da iyi. 1mbps wireless netten aldığım performansı 512kbps kablolu netten alıyorum. çok güzel bence. kablo konusuna gelince..

kapının kenarlarında sabitledim. kapının etrafından dolanıyor. kimseye zararı yok. kablo beyaz, oda beyaz.. belli olmuyor bile.
  • Çok zararlı olacağını düşünmüyorum. Sen almasan bile apartmanında ve çevrende birsürü kablosuz modem kullanan vardır eminim onlarada kullanma diyemezsin.

Ayrıca bilgisayarın nedir ona göre de kullanabilirsin. Laptop kullanıyorsan kablosuz kullanmanı tavsiye ederim. Ama masaüstü bilgisayarda da kablosuz kullanmak mantık dışı bana göre. Çek odana telefon kablosunu koy masana modemi 1 metrelik ethernet ile bağlan tamamdır.

Bende 2 laptop 1 masaüstü (download) bilgisayarı var masaüstü dediğime bakma monitörü falan yok eski bir donanım tahta üzerine vidalaıdm anakartı falan salonun bir köşesinde duruyor Sadece enerji girişi takılı okadar.

Şimdi biz sürekli laptop kullandığımız için kablosuz olması avantajlı oluyor. Modem koridorda duruyor tam evin ortasında ve laptopla nerye gidersem gideyim kablosuz olarak nete girebiliyorum. Yazın özellikle balkonda DH keyfi paha biçilemez

Dosya aktarma konusunda ise wifi ağlar berbattır. Nekadar N standardı geliştirilsede kablolu hızında dosya aktarımı yapılamamaktadır. Ama benim açımdan sorun değil veri aktarımı harici harddiskim var. 54mbps lik bir modemde ağda HD film izlememe bile yetiyor o yüzden no problem

İnternet hızına ise etki etmez kesinlikle ama full çekiyorsa wifi bilgisayarda. Zaten hızın 1mbps falansa hiç bir etkisi olmaz. Bende 8 vardı bir ara 15gb kotalı olandan ağ sinyalim düştüğünde internet hızımda düşüyordu speed testlerinde. Ama 1 mbitken hiç bir farkı yok emin olabilirsin.

• Vınn 8mbit diyip 1mbit lerde gezmiyor küçük birşey zaten ama kota konusunda çok sorun yaşarsın
  • quote:

wireless sinyal yayan bi senin modem var saanki, anlaşılan hiç derdin yok kendine uğraş arıyorsun.

Kendime uğraş aramıyorum burada sağlık söz konusu
    Yazılımcı Online doğru söylüyorsun ama en azından komşulardaki wireless odamdaki wireless kadar dalga yaymaz değilmi? Demek istediğim benim modemim dibimde yani antenden dalga çıktığı an hem beynime hemde masaüstü bilgisayarın kablosuz alıcısına işliyor. Birkaç gündür derslerime kendimi verirken zorluk yaşadığım için zararlımıdır diye bu konuyu açtım ama malesef işi espiriye vuranlar var Zaten evimize çok çok nadir misafir gelir gelenlerde anne baba yaşında kişiler olunca internetle felan işleri olmaz işin özü interneti sadece ben kullanıyorum. Ve dediğim gibi kablo'lu ile kablosuz arasında ciddi farklar var. Kablosuzda en fazla (tarifem 1mb) 0.94 iken kabloluda hızım 1.06 oluyor. Bu ciddi bi fark en azından rapid gibi sitelerde etkiler

• Wireless
  • kablosuzda oyunlarda ki ping durumu falan nedir kabloluya oranla ??
  • sevmiyorum kablosuzu. KAblo daha stabil geliyo bana
  • Bu Hız testi (Kablolu Bağlantı)

Buda Ping Testi (Kablolu Bağlantı)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.