Şimdi Ara

Kablodaki İnternet Kalitesini Ölçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiyenin cok zor bitirecigi bir sorunla (ping) karsı karsıyayız arkadasımla beraber ev hattında modemden sonrasında hic bir problem yok ben modemden onceki o hattın nasıl kontrol edildigi hakkında bilgi edinmek istiyorum dışardan gelen kablonun pingini olcebilecigim herhangi bir cihaz yontem ya da bu işle ilgilenen bir yetkili varmıdır yani elektrikci filan bu işe bakar mı ve bakarsa ne kadara bakar kabloyu cat 6 ile değiştirmeyi dusunuyorum hatta yine cat 6 ya benzer bir kablo var ama cat5 mi tam olarak anlayamadım cat5 e benzior ama o deil gibi neyse sonuc olarak ttneti aradım ping sorunu hatta gelen internetle alakalı deildir sorun kablonuzda ve ya oradaki santrale uzaklıgınıza falan fişman işte herkesin bildigi seyleri soyledi.Ne yapabilirim 32mb 100gb akk li internet ayda 74 tl oduyorum onceki oturdugum evde 16 mb kullanıyordum ve 65 ping sabit iken burda dalgalanıyor da dalgalanıyor arkadasla bir oyuna girioruz ornegin csgo bende 72-120 arası dalganırken onda 100-200 arası dalgalanıyor onceden boyle bişey soz konusu deildi ustelik oneri ve cozumleriniz icin teşekkürler.







  • Elektrikçi yapabiliyor. Modemi sök, ankastreden modeme kabloyu bağlayıp ordan voltaj elektrik verip değerleri kontrol edebilirsin telefondan modem arayüzüne girdiğinde. Odandaki gibi değilse hat değerleri kabloları değiştirirsin. Ben direk ankastreden 3.kattaki modeme cat6 kablo çektim snr ve hat zayıflaması hiç değişmedi. Baktım değerler aynı normal evdeki iç tesisata devam ediyorum.
  • Hat değerlerini atabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun herzaman mı bu şekilde yoksa güniçinde belirli aralıklardamı sorunlu?
  • cevaplar icin tesekkurler musait olmadıgım icin cevap veremedim.
    Sitede oturuyorum ve ankastre kablosu kolum kalınlıgında var belkide ayrıca cok fazla sayıda telefon kablosu var kendiminkini bir alet olmadan bulabilmem pek mumkun gorunmuyor bu yuzden elektrikci cagıracagım tesekkurler
  • Ping sorunu kronik ve büyük bir sorun.. Öyle evdeki sokaktaki kablo ile alakası yok..

    Santral ve devamında ag trafiğini yönlendiren cihaz ve yazılımların yükü taşıma kapasitesi ve kalitesi ile alakalı..
    Birde ag üzerinde log cihazları kayıt vb operasyonlar.. ag üzerindeki trafikte geçikmeye yani ping e sebep oluyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.