Şimdi Ara

!!! KABLO NET SABİT IP YÜZÜNDEN MYNET SOHBET'E GİREMİYORUM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mynet java sohbetten atıldım ve kablo net sabit ip'si yüzünden giremiyorum.

Kablonet te neden dinamik ip olmuyor yaaa :((

Bilen varsa sölesin...

• proxi kullan yakında tt de sabit ip ye geçecek
  • kablo internet hakkında herşey konusunu incele. orda nasıl deiştirildii yazıyor.
  • Komut ekranından ipconfig /release ipconfig /renew komutlarını dene ama her santral bu yolla ip değişimine izin vermez. Kesin çözüm olarak 4440126'yı arayıp ip adresini değiştirt.
  • quote:

Orjinalden alıntı: samplus

proxi kullan yakında tt de sabit ip ye geçecek

kaynak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sumak

quote:

Orjinalden alıntı: samplus

proxi kullan yakında tt de sabit ip ye geçecek

kaynak?

Duyum
  • Bildiğim kadarıyla modeme reset atıp,modem ayarlarını yeniden yüklenmesi durumunda ip adresi değişiyor.Budan kesin eminim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: PRAVADALI

Bildiğim kadarıyla modeme reset atıp,modem ayarlarını yeniden yüklenmesi durumunda ip adresi değişiyor.Budan kesin eminim.

o adsl de geçerli kablo internette santralden direkt sabit ip alınır.
  • Alınmaz, sadece kiralanır. Kira süresi 1 gündür. Süre bitiminde modem kapalı olur ve başka bir MAC ID'ye atanırsa değişik IP verilir modeminizin MAC ID'si için. Değişmezse bu saydıklarım gerçekleşene kadar sabit kalır...
  • Ben ipconfig/release yazıp,ardından ağ bağlantı özelliklerinden elle ip atayarak değiştirebiliyorum.Genelde de ya elle verdiğim ip,ya da ona yakın bir ip veriyorlar.Ama /renew komutuyla olmuyor,elle atayıp bağlantı sağlandıktan sonra tekrar otomatiğe döndürünce yeni ip alıyor.Bir de böyle deneyin isterseniz.
  • başlat çalıştırdan cmd yazıp enterla daha sonra çıkan komut satırına ipconfig /release yazıp enterla modemin elektiriğini kes tekrar bağla. ip değişmiş olmalı. en azından ben öyle değiştirebiliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmirdenbirisi

başlat çalıştırdan cmd yazıp enterla daha sonra çıkan komut satırına ipconfig /release yazıp enterla modemin elektiriğini kes tekrar bağla. ip değişmiş olmalı. en azından ben öyle değiştirebiliyorum.

kablo internette rapidden sınırlamayı kaldırırmı ?
    ip degisikligi olurmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Alınmaz, sadece kiralanır. Kira süresi 1 gündür. Süre bitiminde modem kapalı olur ve başka bir MAC ID'ye atanırsa değişik IP verilir modeminizin MAC ID'si için. Değişmezse bu saydıklarım gerçekleşene kadar sabit kalır...

Hepsi dogru, yanlıs hatırlamıyorsam su adımları ızledıgın zaman yenı bır ıp adresı alabılıyordun:

1. Kablo modemının fısını cek
    2. Wındows un network ayarlarından ethernet kartının mac ıdsını manuel olarak gır
    3. Kablo modemının fısını gerı tak.

Eger ethernet kartının mac ıdsını basarı ıle degıstırebıldıysen yenı ıp almıs olman gerekıyor, kablonet kullandıgım zaman ıcerısınde bu yontemı kullandım ve ıse yaradı, umarım senınde ısıne yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.