Şimdi Ara

Kablo Aşırı Isınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
13.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Şimdi duvardaki priz varya faz, nötr ve topraklama olarak 3 bağlatısı olan. Onun haricindeki spota giden(ısınan) kablonun her iki tarafındaki tüm bağlantıları, spot ve anahtar arasındaki tüm bağlantıları , spotun yanındaki prizin bağlantıları anlayacağın tüm bağlantıları sök. Sadece ve sadece resimdeki çizdiğim yerleri bağla çizilmiş yer haricinde bir bağlantı yapma. Sen ne yappmışsın biliyor musun; spotun anahtarına bastığında kabloları birbirine değdirmiş, kısa devre yapmış oluyorsun topraklama yerine nötr bağlamış olsaydın yanacaktın !

Kablo Aşırı Isınıyor
     Kablo Aşırı Isınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be_Yourself -- 17 Ağustos 2015; 12:16:05 >

• Hangi kablo ısındı? Resimlerden işaretlerseniz iyi olur. Spot lambanın 220 v olduğundan emin misiniz? Üzerinde yazar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_m_r_e-97

Hangi kablo ısındı? Resimlerden işaretlerseniz iyi olur. Spot lambanın 220 v olduğundan emin misiniz? Üzerinde yazar.

Üçlü prizin kablosunu kullanmıştım o ısındı, priz ile spot lamba arasında bağlantı yaptığım, resimde işaretledim.

Spot lambanın üzerinde Max. 35-50W-220V 50/60Hz yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be_Yourself -- 19 Temmuz 2015; 14:51:11 >
  • prize bağlantı yaptığın koblo nun siyah ucunu yanlış yere topraklamaya bağlamışsın diğer klemense bağla yeşilin yanındakine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be_Yourself kullanıcısına yanıt
    O kablonun ısınmaması gerekir. İki seçenek var.
    1) Bağlantılar gevşek ise ısınma yapabilir. kontrol edin.
    2) Üstteki resimde priz bağlantısı yanlış olmuş sanki. Normalde sarı kablo topraktır, prizin ortasına bağlanır. O prizi daha önceden kullanıyor muydunuz?
    Prize bağlı olan sigorta kaç amper? Ölçü aletiniz varmı? Eğer tecrübeniz yoksa prizle fazla uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digitech

prize bağlantı yaptığın koblo nun siyah ucunu yanlış yere topraklamaya bağlamışsın diğer klemense bağla yeşilin yanındakine

Birisini elektrik olmayana diğerini elektrik olana bağladım. Yeşil olanda elektrik var diğer ikisinde elektrik yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be_Yourself

quote:

prize bağlantı yaptığın koblo nun siyah ucunu yanlış yere topraklamaya bağlamışsın diğer klemense bağla yeşilin yanındakine

Birisini elektrik olmayana diğerini elektrik olana bağladım. Yeşil olanda elektrik var diğer ikisinde elektrik yoktu.

yeşil faz yanındaki nötr siyah kabloyu bağladığın yer topraklama siyah kabloyu topraklamadan söküp nötr olan uca takacaksın normali bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O kablonun ısınmaması gerekir. İki seçenek var.
    1) Bağlantılar gevşek ise ısınma yapabilir. kontrol edin.
    2) Üstteki resimde priz bağlantısı yanlış olmuş sanki. Normalde sarı kablo topraktır, prizin ortasına bağlanır. O prizi daha önceden kullanıyor muydunuz?
    Prize bağlı olan sigorta kaç amper? Ölçü aletiniz varmı? Eğer tecrübeniz yoksa prizle fazla uğraşmayın.

Gevşek değiller iyice sıkmıştım bundan eminim.

Prizi aktif şekilde kullanıyoruz ama sadece telefon şarjı ve arka bahçede ki seyyar lamba için kullanılıyor. Prizi söktüğümde bağlantı nasılsa o şekilde yaptım. Yeşil kabloda elektrik var diğer ikisinde yok.

Ölçü cihazım maalesef yok sigorta ise 25 amper.
  • quote:

quote:

quote:

yeşil faz yanındaki nötr siyah kabloyu bağladığın yer topraklama siyah kabloyu topraklamadan söküp nötr olan uca takacaksın normali bu

Yıllardır yanlış kullanıyormuşuz desenize Bağlantıyı bu şekilde yapınca sorun çözülür mü?

• Be_Yourself kullanıcısına yanıt
    Bi deneyin düzelmesi lazım. Çünkü başka yöntem kalmıyor zaten.
  • quote:

Bi deneyin düzelmesi lazım. Çünkü başka yöntem kalmıyor zaten.

Tamam hocam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yıllardır yanlış kullanıyormuşuz desenize Bağlantıyı bu şekilde yapınca sorun çözülür mü?

yıllardır yanlış derken spot lambayı yeni bağlamadınmı?
    prizdeki kabloları söküp aynı şekilde taktıysan prizde sorun yoktur sadece spota giden kablonun siyah ucunu diğer klemensa tak sorun olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

prizdeki kabloları söküp aynı şekilde taktıysan prizde sorun yoktur sadece spota giden kablonun siyah ucunu diğer klemensa tak sorun olmaz.

Spot lambayı yeni bağladım da prizi aktif şekilde kullanıyorduk ama sadece telefon şarjı ve arka bahçede ki seyyar lamba için kullanılıyordu. Yukarıda ki arkadaş yeşil olan toprak olduğu için ortada ki klemense bağlanır yazmış bende ona ithafen yıllardır yanlış mı kullanıyormuşuz yazdım.

Şimdi o zaman prizin kabloları aynı şekilde kalsın sadece siyah kabloyu yeşilin yanında ki klemense takayım öyle mi? Yoksa yeşil kabloyu ortada ki klemense takıp mı bunu yapayım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Spot lambayı yeni bağladım da prizi aktif şekilde kullanıyorduk ama sadece telefon şarjı ve arka bahçede ki seyyar lamba için kullanılıyordu. Yukarıda ki arkadaş yeşil olan toprak olduğu için ortada ki klemense bağlanır yazmış bende ona ithafen yıllardır yanlış mı kullanıyormuşuz yazdım.

Şimdi o zaman prizin kabloları aynı şekilde kalsın sadece siyah kabloyu yeşilin yanında ki klemense takayım öyle mi? Yoksa yeşil kabloyu ortada ki klemense takıp mı bunu yapayım?

prizdeki kablolar aynı kalsın sadece siyah kabloyu diğer klemense tak
    prizdeki renklere takılma onlar değişik olabilir onun standardı yok.

• Anahtar bağlantın yanlış, Linkteki gibi yap.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=84581950&p=1#84581950

• @Be_Yourself Şimdi duvardaki priz varya faz, nötr ve topraklama olarak 3 bağlatısı olan. Onun haricindeki spota giden(ısınan) kablonun her iki tarafındaki tüm bağlantıları, spot ve anahtar arasındaki tüm bağlantıları , spotun yanındaki prizin bağlantıları anlayacağın tüm bağlantıları sök. Sadece ve sadece resimdeki çizdiğim yerleri bağla çizilmiş yer haricinde bir bağlantı yapma. Sen ne yappmışsın biliyor musun; spotun anahtarına bastığında kabloları birbirine değdirmiş, kısa devre yapmış oluyorsun topraklama yerine nötr bağlamış olsaydın yanacaktın ! Ne kadar kendine güvensende en ufak tereddüt ettiğin yerde bağlantıları yapmadan buraya danış, canın parayla verilmiyor... Bu arada resimdeki bağlantıları yapıp mesajımı alıntılayarak resim at belki bir hata yapmış olabilirsin bi kontrol edelim.

Kablo Aşırı Isınıyor

Kablo Aşırı Isınıyor

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    Desenize kaş yapayım derken göz çıkartıyordum. Hemen düzenleyip resim ekliyorum.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Be_Yourself kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ben orada anahtar olduğunu bilmiyordum. Spotu paralel bağlamaya yarayan parça zannettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.M.R -- 19 Temmuz 2015; 16:52:06 >
  • mobilden girdiğim için ilk resimde hatayı gördüğüm için direkt oraya daldık diğer resime imcelemedim şimdi baktım dediğin gibi faz ve nötr kablolarını anahtara girmiş uyarın için sağol dikkat etmek lazım. @linyit43

• @TuRkiShCowboy @digitech @e_m_r_e-97 Özel mesaj ile sorun çözülmüştür bilginize..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.