Şimdi Ara

KA2281 kaskat bağlanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz arastırdım ama bulamadım.Nasıl bağlayabilirim?

• Nasıl yani 10 ledmi ?
  • Mono 20 led olacak parelel birer tane daha bağlayıp 40 led de yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan12

Mono 20 led olacak parelel birer tane daha bağlayıp 40 led de yapabilirim.

Elektronik bölümünde; 36 led vumetre devresi çalışması var..
    http://forum.donanimhaber.com/m_68386215/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan12

Mono 20 led olacak parelel birer tane daha bağlayıp 40 led de yapabilirim.

Elektronik bölümünde; 36 led vumetre devresi çalışması var..
    http://forum.donanimhaber.com/m_68386215/tm.htm

Biliyorum bu devreyi, aslında o devrede 9-10 tane entegre var ben daha az entegre kullanarak yapmak istemistim.
  • Bulabilirsen UAA170 16 LED sürebiliyordu sanırım paralel bağlama özelliğide vardı.
    Geçen 2 tane KA2281 aldım ikiside çalışmadı entegrenin çok fazla sahtesi var aman dikkat

7294 Full proje başladım yarın lehimleyecez bakalım nasıl olacak :) ( 100W + Ton Kontrol + LM3914 Vumetreli Voldahmet hocamızın.)
  • Evet yaw! Ka 2281Birisi çalışsa diğeri çalışmıyor.. Bir yaptım bir kanal yok, bir yaptım çalıştı, bir yaptım kafayı yemiş, bir sonraki çalışacak galiba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben ka2281 ile yaklasık 10 kadar vu-metre yaptım hepside gayt guzel calisiyo. :) Acaba besleme uclarına paralel 100nf kondansator koymayımı unutuyorsunuz?
  • Selamlar.
    Bağlanabilir ama çok anlamlı olmaz. Çünkü :
    2281 in ledlerinin gösterdiği değerler 0dB - -3dB - -6dB - -11dB - -16dB şeklinde. Bunların tekabül ettiği değerler ise :
    ( 0dBu = 1 Volt kabul edersek ) ledlerin yanacağı giriş voltajları sırası ile şudur :
    1000 mV
    707,9457844 mV
    501,1872336 mV
    281,8382931 mV
    158,4893192 mV
    şeklinde. Kaskat bir 2281 daha bağlarsanız ( ki bunun yöntemini en sonda izah edeceğim ! ) bu durumda 10 ledin göstereceği dB ve volt değerleri aşağıdaki gibi olacaktır :
    0 1000
    -3 707,9457844
    -6 501,1872336
    -11 281,8382931
    -16 158,4893192
    -20 100
    -23 70,79457844
    -26 50,11872336
    -31 28,18382931
    -36 15,84893192
    Bu şekildeki bir kadranlama işime gelir diyorsanız değerleri buna göre yapmak gerekecek. Dikkat ederseniz 1. Vumetre -16dB ye kadar iniyor. Uygun bir değer olarak 2. vumetrenin en yüksek led değerini -20dB olarak almak uygundur. Bu durumda , ses kaynağı girişinizin voltajını -20 aşağıya çekmek , yani 1/10 değerine getirmek gerekir. Şayet ses girişinizi , seri 2 dirençle bölerseniz bunu elde edebilirsiniz. Mesela sinyal girişinizi 900 Ohm ve 100 Ohm gibi 2 seri dirence girerseniz , elinizde bir adet Vin voltajı ve 2 direncin orta ucunda da Vin/10 gibi bir voltaj elde etmiş olursunuz. Bu stereo vumetre olan 2281 entegresinin mesal L kanalına Vin voltajını , R kanalına da Vin/10 voltajını uygularsanız elinizde mono bir 10 ledli vumetreniz olmuş olur.
    Gelelim çalışmasına , yani niye çok anlamlı olmayacağı konusuna :
    En yüksek değerli ledden düşüğe giderlken dB değişimi şöyle olacaktır :
    0 -3
    -3 -3
    -6 -5
    -11 -5
    -16 -4
    -20 -3
    -23 -3
    -26 -5
    -31 -5
    -36 -5
    Yani dB düşümleri önce 3er dB , sonra 5er dB ve 6. ledde 4dB ve sonrasında yine 3er dB ve 5er dB olacaktır.Değişim , tek vumetrenin gösterdiği görsel şöleni tam olarak yansıtamayacaktır 10 ledli bir sistemde. Ancak , kesinlikle Logaritmik olacağı ortadadır. Bunu , devreyi deneyip çalıştırarak görebilirsiniz. Tatmin edici olduğuna karar vermek tamamen size bağlı bir olgu. Çıkabilecek bir sorun da , Vin/10 değerindeki bir voltajın , 2281 i sürememe ihtimalidir.
    Bu bahsettiğim devrenin bir şekli de :
    http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/77360/SAMSUNG/KA2281.html
    datasheet in 3. sayfasında 10 led dot mono application şeklinde figür 3 de mevcut.
    Şayet 2 adet 2281 kullanacaksanız , 2 adet 10 ledli mono devresini yapıp birine L diğerine R girdiğinizde zaten elinizde bir adet stereo 10ar ledli vumetre olacaktır. Şayet 20şer ledli yapmak isterseniz bu mono 10ar ledli devrelerden 2şer tane kullanmanız gerekecektir ve az önce bahsettiğim gibi bir gerilim bölücü ile 2 adet devreyi sürebilirsiniz. Ancak -72dB ler gibi bir seviyeye inmek anlamlı olmayacaktır. Çünkü sonlardaki ledler sürekli yanık kalacaktır.
    Saygılar.

• Untayk hocam, verdiğiniz bilgiler icin tesekkürler.Söylediğiniz gibi pek mantıklı olmayacak, en iyisi lm324n entegresiyle uğraşayım biraz.
  • 10ar ledli yapmak iş görebilir ama 10 taneden fazlası çok anlamlı olmayacaktır demek istedim. 10led olanın , 5 ledli kadar dengeli bir gösterge olarak çalışması biraz zor sadece ama bir vumetre olarak iş görecektir.
  • Anladım hocam, 5 ledli olan daha dengeli diyorsun teşekkürler.
  • NOTT: KA 2281 datasheet şeması çalışmamaktadır, çalışan şema; 10 LED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 9 Aralık 2012; 19:17:58 >
  • Bu devre benim bahsettiğim Fig.3 devresi ama sanırım GÖZlerimle bakmışım , çünkü altında dB değerleri var ve oldukça makul ve anlamlı...
    Bu 10 ledli devreyi yapınız , normal bir düzende çalışacaktır. Adamlar ne güzel direnç değerlerini de hesaplayıp , bizler için belirtmişler. 2 adet yapınca da çok güzel bir stereo 10 ledli vumetreniz olacaktır.
    Teşekkürler Emin-Fırtına kardeşim. Dikkatimden kaçan dB değerlerini büyük resimde farkettiğim iyi oldu. Orj şemasının çalışmaması normal , Philips in Class-D ampli entegresinin datasheet inde verilen uygulama devresi ve pcb sinde 3 hata , motorola nın bir PLL entegresinin datasheet inde 2 hata bulmuşluğum oldu zamanında . Bazen gözden kaçırıyorlar demekki onlar da...
    Saygılar.

• arkadaşlar ben bu devreyi yapıcam ama db kısmını anlamadım yardımcı olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkanebal F kullanıcısına yanıt
    Size tavsiyem, bu devreyi yapınız.. db olayı profesyonel düşüncedir. ben mantigini tam
    anlamadım, yorum yapamiyacagim.
    ilk tavsiyem budurhttps://store.donanimhaber.com/5f/bb/56/5FBB563C6D552BA9FB8F9C31A7085582.jpg
    ben bir adet yaptım çalıştı, fakat stereo olarak ikisini biraraya getiremedim, sinirim bozuldu bıraktım.
    L R ve Subbass için 3 kanal yapacaktım olmadı .
    size ikinci tavsiyem, lm386 + lm3915 ile yapılmış bir vumetre şeması var, drekt ona başlayabilirsiniz.
    ben lm3915 ile vumetre olayını sevmedim, fakat forumdan bir aarkadasimiz devre girişine lm386 ve zener ile ufak bir operasyon ile tambir vumetre devresi elde ettiğini soyleyince mantikli buldum, daha yapmadım. en son usendigimden cinden 4 adet 10led vumetre aldım, oda duruyor öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Size tavsiyem, bu devreyi yapınız.. db olayı profesyonel düşüncedir. ben mantigini tam
    anlamadım, yorum yapamiyacagim.
    ilk tavsiyem budurhttps://store.donanimhaber.com/5f/bb/56/5FBB563C6D552BA9FB8F9C31A7085582.jpg
    ben bir adet yaptım çalıştı, fakat stereo olarak ikisini biraraya getiremedim, sinirim bozuldu bıraktım.
    L R ve Subbass için 3 kanal yapacaktım olmadı .
    size ikinci tavsiyem, lm386 + lm3915 ile yapılmış bir vumetre şeması var, drekt ona başlayabilirsiniz.
    ben lm3915 ile vumetre olayını sevmedim, fakat forumdan bir aarkadasimiz devre girişine lm386 ve zener ile ufak bir operasyon ile tambir vumetre devresi elde ettiğini soyleyince mantikli buldum, daha yapmadım. en son usendigimden cinden 4 adet 10led vumetre aldım, oda duruyor öyle

Baktım da şimdi aliexpress vumetre fiyatlwrima. Buradan 3.4 TL ye lm3915 almaktansa 2 dolara hazır devre almak daha mantıklı gibi geldi bana. Bilmiyorum sahte entegreler mi kullanıyorlar bu kitlerde

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    Evet, bende hazır kıt aldım, fakat kurulu değildi... ledlerle istediğim renk siralamasinda değildi. ledleri piyasadan aldım, ben köşeli led kullandigimdan daha zor aynısını bulmak.. neyseki 10led için yerlestirme paneli var, hepsini panelde aynı hizada tutmak, yada aynı boyda devreye lehimleyip paneli yerleştirmek arasında kaldım. bıraktım şu an.. çalışması nasıl, bende merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Evet, bende hazır kıt aldım, fakat kurulu değildi... ledlerle istediğim renk siralamasinda değildi. ledleri piyasadan aldım, ben köşeli led kullandigimdan daha zor aynısını bulmak.. neyseki 10led için yerlestirme paneli var, hepsini panelde aynı hizada tutmak, yada aynı boyda devreye lehimleyip paneli yerleştirmek arasında kaldım. bıraktım şu an.. çalışması nasıl, bende merak ediyorum.

Çalışması hakkında yorumlarinizi paylasirsaniz bende almayı düşünüyorum da fikir olur benim için . özel mesaj yoluyla da bildirebilirsiniz yada buradan unutmazsaniz yazarsanız iyi olur. Entegre fiyatına kit olarak 1.84 dolara var lm3915 li

• untayk U kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bilgiler bunlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.