Şimdi Ara

k2 belgesi,önemli uyarı; (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
24.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anarso2005

Bu belge nasıl alınır arkadaslar adam gıbı bılgı bulabılecegımız yerde yok bılgısı olanda yok ?
    ne gerekır neler gerekır hangı yolu ızleyecegız bunları bılen bır arkadas ayrıntısıyla anlatırsa cok makbule gecer

Muhasebecinizle görüşün o gerekli bilgiyi verir size...
  • hocam, hiçbir şirkete kayıtlı olmayan 98 model transit kamyonetim var
    yalnız ben bu aracı sebze taşımak için kullanıyorum. bunun içinde gereklimidir acaba?
    (yani ben lafta memleketin efenedisiyim, yani köylüyüm. hiçbir vergiye tabi değilim)

araç benim üzerime. benim k belgesi almam için evvela ziraate kayıtlı olmam lazım, eğer ziraate kayıtlı olursam otomatikman tarım bağkura geçmiş oluyorum. oda benim hiçde işime gelmiyor. şu anda tarım sigortası ödemekteyim.

bu kanun bizede vuruyomu acaba?
  • ve konuya istinaden son olarak şunu diyorum
    ALLAH BAŞIMIZDAKİLERİ TEZ ZAMANDA ISLAH ETSİN...
    BİLMİYORUM, AKŞAM YATTIKLARINDA BAŞLARINI YASTIĞA RAHAT KOYARLARMI Kİ ACABA
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

hocam, hiçbir şirkete kayıtlı olmayan 98 model transit kamyonetim var
    yalnız ben bu aracı sebze taşımak için kullanıyorum. bunun içinde gereklimidir acaba?
    (yani ben lafta memleketin efenedisiyim, yani köylüyüm. hiçbir vergiye tabi değilim)

araç benim üzerime. benim k belgesi almam için evvela ziraate kayıtlı olmam lazım, eğer ziraate kayıtlı olursam otomatikman tarım bağkura geçmiş oluyorum. oda benim hiçde işime gelmiyor. şu anda tarım sigortası ödemekteyim.

bu kanun bizede vuruyomu acaba?

Ticari olarak yük taşıyor oldugunuz için K belgesi almanız gerekiyor...

Maliyeci durdurdugunda araçta ticari yük değilde kendi evinizin eşyaları olsa bile(evinizi taşıyorsanız kendi kamyonetinizle) K belgesi + irsaliye istiyor

• 3 senedir bir geyik dönüyor şu kadar ceza yazılacak, K belgesi bu kadar olacak, src olmazsa bu kadar ceza yiyeceksiniz diye. 3 sene önce K belgesini 1.5 sene önce de Src aldık halen durum aynı.
  • bir dizi görüşmelerden sonra:K belgesi alma zorunda olanlar;
    iştigal ettiği işle ilgili taşıma yapanlar.marangoz-matbaa-beyaz eşya vs.
    ticari olarak çalışanlar.
    şirket hesabına kayıtlı olanlar.
    benim gibi hususi kullananlar bu belgeden muaftır.verilen bilgiler bunlar.doğrusu eğrisinin öğrenileceği yer bulunduğunuz yerin ticaret odası ve şöf-oto.cemiyetleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 7 Aralık 2010; 9:32:42 >
  • ARKADAŞLAR HUSUSİ KULLANANLAR İÇİN BÖYLE BİR BELGEYE İHTİYAÇ YOKKK

KANUNUN BAŞINDAKİ MADDELERE HUSUSİ KULLANIM İÇİN ALINAN KAMYONETLER KAPSAM DIŞIDIR DİYE MADDE VAR K2 SADECE ŞİRKET ARAÇLARI İÇİN GEREKLİ..[/
    size]
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

bir dizi görüşmelerden sonra:K belgesi alma zorunda olanlar;
    benim gibi hususi kullananlar bu belgeden muaftır.verilen bilgiler bunlar.doğrusu eğrisinin öğrenileceği yer bulunduğunuz yerin ticaret odası ve şöf-oto.cemiyetleri.

O zaman şöyle bi soru soriyim sana dedecim

Araç huhusi ama örnegin mobilya işi yapıyorsun küçük bi eşya götürcegin için şirket üzerine kayıtlı olan kamyonu değilde özel aracın olan Connect'le götüriyim dedin(park sorunu olmasın diye) araç kendi adına ve hususi olarak işletilmş şirketle herhangi bi alakası yok polis amcalar durdurdugunda K belgesi istermi istemezmi?

1. Eğer cam seviyesini geçmişse yük ceza yazar isterse(kombi araçta)
    2. Sen o ürünü müşteriye götürdügünü anlarsa %99 K belgesi sorar
    3. Kendi evime götürüyorum diye ikna edersen belki bi belge istemeyebilir...

• Hususi kullananlar için gerekli değil deniyor ama hiç mi bagaja bir şey koymayacağız? Ne bileyim evden bir televizyon alıp başka bir yere aracımızla götüremeyecek miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: addicteddd

Hususi kullananlar için gerekli değil deniyor ama hiç mi bagaja bir şey koymayacağız? Ne bileyim evden bir televizyon alıp başka bir yere aracımızla götüremeyecek miyiz?

Keni özel eşyanızsa(ticari amacı yoksa yani) ve kombi araçların taşıma kurallarına uydugunuz taktirde(cam seviyesini geçmemesi gerekiyor) herhangi bi sorun yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

quote:

Orijinalden alıntı: addicteddd

Hususi kullananlar için gerekli değil deniyor ama hiç mi bagaja bir şey koymayacağız? Ne bileyim evden bir televizyon alıp başka bir yere aracımızla götüremeyecek miyiz?

Keni özel eşyanızsa(ticari amacı yoksa yani) ve kombi araçların taşıma kurallarına uydugunuz taktirde(cam seviyesini geçmemesi gerekiyor) herhangi bi sorun yok...

Aman lütfetmişler. Ona da bir kılıf bulsalardı da tam olsaydı.

Ayrıca diyelim ki kardeşimin takım çantasını koydum bagaja kendisine teslim etmeye gidiyorum. Polis çevirdiğinde senin derse nası ispat edeceğim ticari amacım olmadığını?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addicteddd -- 7 Aralık 2010; 14:13:00 >

• İlk mesajımda da belirtmiştim , daha önce trafik polisine sorduğumda araç şirket üzerine kayıtlı değilse ve arkada ticari sayılmayacak mal yoksa ceza uygulanamaz demişti. Panelvan bile olsa emekli , memur, şahıs fark etmez bu insanlara git ticaret odasına kayıt ol denemez demişti.Yani araç arkasında bir bilgisayar , 1 çuval un , 1 teneke peynir için eğer şirket üzerine kayıtlı değilse işlem yapılamaz demişti.Demişti de karar kısmı memurun keyfine kalmış gibi bir anlamda çıkabiliyor ya ben ona sinir oluyorum.Örneğin ben balıkçılıkla uğraşmıyorum ama haftaiçleri sabahın 5'inde balık haline gidiyorum ve minumum 4-5 kasa balık , kalamar vs. alıyorum ve aile efradına dağıtıyorum ( hem ucuza geliyor , hem de her daim taze balık yiyoruz ) . Çevirme olsa ; herhangi bir esnaf odasına kayıtlı değilim ama arkada 5 kasa balık var , nasıl ispatlarım ben bu işin ticaretini yapmadığı mı ? Bir haltın düzenlemesinide adam gibi yapın be kardeşim , sersem ettiniz milleti.Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

bir dizi görüşmelerden sonra:K belgesi alma zorunda olanlar;

O zaman şöyle bi soru soriyim sana dedecim

Araç huhusi ama örnegin mobilya işi yapıyorsun küçük bi eşya götürcegin için şirket üzerine kayıtlı olan kamyonu değilde özel aracın olan Connect'le götüriyim dedin(park sorunu olmasın diye) araç kendi adına ve hususi olarak işletilmş şirketle herhangi bi alakası yok polis amcalar durdurdugunda K belgesi istermi istemezmi?

1. Eğer cam seviyesini geçmişse yük ceza yazar isterse(kombi araçta)
    2. Sen o ürünü müşteriye götürdügünü anlarsa %99 K belgesi sorar
    3. Kendi evime götürüyorum diye ikna edersen belki bi belge istemeyebilir...

galiba yazdığımı tam okumadın(uğur işi ya eksik yazar yada okumaz)
    iştigal ettiği işle ilgili taşıma .lastikçisin tamir ettiğin lastiği yolda kalan vatandaşa yetiştiriyorsun.çevirmede k2 nirde diye sorarlar vede çok yüksek cezalar var.

• Arkadaşlar bu karar 2002 yılında yürürlüğe girdi ve o zaman Türkiye genelinde duplo,kangoo vs vs sınıfı kamyonet olarak geçen genel olarak araç satıcı büyük patronlarımız olarak bahsedeğim :) karşı çıktılar ve yasağı yavaş yavaş kademeli olarak yıllara bölerek millete sindirmeye çalışılması üzerine anlaştılar.Ne zaman Aralık ayına gelsek işde yılbaşından sonra yaptırırsan %100 zamlı yaptırırsın o yüzden şimdi bu yıl yaptır ucuz olsun diye ortalığı söylüyorlar.Ben 2008 de yaptırdım ne soran var nede istiyen.Ama şu bi gerçek araba satıcı firmalar bu olaydan dolayı bu tür araçlarının satışı düşeceğinden hükümete baskı yapmakta :)..İster şirket üzerine olsun istersen şahıs üzerine olsun kamyonet yazıyorsa ruhsatında K belgesini alıcak ama bu K belgesinin de sınıfları var o yüzden büyük kamyonların fiyatları ile senin ki aynı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synax1234

İlk mesajımda da belirtmiştim , daha önce trafik polisine sorduğumda araç şirket üzerine kayıtlı değilse ve arkada ticari sayılmayacak mal yoksa ceza uygulanamaz demişti. Panelvan bile olsa emekli , memur, şahıs fark etmez bu insanlara git ticaret odasına kayıt ol denemez demişti.Yani araç arkasında bir bilgisayar , 1 çuval un , 1 teneke peynir için eğer şirket üzerine kayıtlı değilse işlem yapılamaz demişti.Demişti de karar kısmı memurun keyfine kalmış gibi bir anlamda çıkabiliyor ya ben ona sinir oluyorum.Örneğin ben balıkçılıkla uğraşmıyorum ama haftaiçleri sabahın 5'inde balık haline gidiyorum ve minumum 4-5 kasa balık , kalamar vs. alıyorum ve aile efradına dağıtıyorum ( hem ucuza geliyor , hem de her daim taze balık yiyoruz ) . Çevirme olsa ; herhangi bir esnaf odasına kayıtlı değilim ama arkada 5 kasa balık var , nasıl ispatlarım ben bu işin ticaretini yapmadığı mı ? Bir haltın düzenlemesinide adam gibi yapın be kardeşim , sersem ettiniz milleti.Saygılarımla...

Sanırım bazı araçlara hususi yazılabiliyor bununda bir farkı var .Yanlışım var ise düzeltin

• Antalyalı Tilki dostum ; zaten mantıksızlık tam bahsettiğiniz noktada.Bacanağım partner aldı araç kombi ama ruhsatta kamyonet olarak işli , iyi de bu adam ticaretle uğraşmıyor ki , hangi odaya kayıt gösterip k belgesine başvuracak ? Şimdi gidip sırf bu belge için kendine işyeri açmak gibi saçma sapan bir olaya başvurmayacağı için sahte evrak mı düzenletsin yoksa bergama'dan annesinden gelirken getirdiği çuval-kasa dolusu nevale için irsaliye mi kessin ? Memleketten gelirken 2-3 çuval fındık getirirken ben irsaliye için gidip Fiskobirlik'e mi üye olayım da belge çıkarayım ? Sakın bu örnekleri mi sıradışı , kırk yılda bir olur birader şeklinde değerlendirmeyin.Binlerce kamyonet ruhsatına sahip ama ticaretle uğraşmayan insan var ve bu handikaplar önümüzde avlanılmaya hazır tavşan gibi ışığa bakmamıza neden oluyor.Saygılarımla...
  • Yüce Devletlü' lerimiz, vatandaşını söğüşlemenin değişik bir yolunu daha icat ettiler...

K belgesi,
    SRC belgesi,
    Ticari-gayri ticari,
    Benzin-mazot-LPG,
    Elektrik-doğalgaz,
    MTV (motor hacmi şu olursa bu kadar para tosla bakalım),
    ÖTV,
    Telekominikasyon,
    Beyaz eşya,
    Kahverengi eşya,
    Cep telefonu,
    Fotoğraf makinası,
    Vs. Vs. Yani kısaca; halkın tüketmeye mahküm olduğu, ürün ve hizmetlerin HEPSİNDE özenle sivriltilmiş, itina ile konumlandırılmış vergiler söz konusu...

Buna karşın, hayati ihtiyaç meselesi(!) ve dar gelirli kesimin ihtiyaç duyduğu madde olduğu için(!), mücevveratta vergi %1 (yüzde bir)...

Sanayici-tüccar, vergisini kendi hesaplayıp/hesaplattırıp ödeyenler, nasıl daha az ödeyebileceğinin, sistemi nasıl kandırabileceğinin, olmazsa; vereceği rüşvetin hesabını yaparak cebinden en az para çıkmasını sağlıyor...
    Ayrıca bu kesim örgütlü... Sesi ve etkisi sade vatandaşlardan çook çook fazla!

DEVLET' İN GÜCÜ BUNLARDAN, ÖDEMELERİ GEREKEN VERGİYİ TOPLAMAYA YETMİYOR!

Eee doğal olarak devlet, halkın tüketmeye mahküm olduğu, ürün ve hizmetlerin içine titizlikle, vergi yerleştiriyor.

Yetmeyince de, SRC belgesi, K belgesi gibi cambazlıklara yöneliyor, polisi, maliyeyi yollara dikiyor, vatandaşı kucaklasın, öpsün diye...

Vatandaş olarak, ciddi tepki göstermedikçe, damarımıza basanların damarlarına basmadıkça, bu iş düzelmez... Biz de tepki özürlü toplum olduğumuz sürece aynen devam...

Ben kendime, huni bakmaya başladım. Rengini seçemiyorum!

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiLKi_07

Arkadaşlar bu karar 2002 yılında yürürlüğe girdi ve o zaman Türkiye genelinde duplo,kangoo vs vs sınıfı kamyonet olarak geçen genel olarak araç satıcı büyük patronlarımız olarak bahsedeğim :) karşı çıktılar ve yasağı yavaş yavaş kademeli olarak yıllara bölerek millete sindirmeye çalışılması üzerine anlaştılar.Ne zaman Aralık ayına gelsek işde yılbaşından sonra yaptırırsan %100 zamlı yaptırırsın o yüzden şimdi bu yıl yaptır ucuz olsun diye ortalığı söylüyorlar.Ben 2008 de yaptırdım ne soran var nede istiyen.Ama şu bi gerçek araba satıcı firmalar bu olaydan dolayı bu tür araçlarının satışı düşeceğinden hükümete baskı yapmakta :)..İster şirket üzerine olsun istersen şahıs üzerine olsun kamyonet yazıyorsa ruhsatında K belgesini alıcak ama bu K belgesinin de sınıfları var o yüzden büyük kamyonların fiyatları ile senin ki aynı olmaz.

Aile için hususi kullanım Doblo aldım, ruhsatta kamyonet yazıyor. Hiçbir ticari faaliyetim yok, özel sektörde çalışıyorum.

Şu durumda, sizin yazdıklarınızdan göre k2 belgesi almam gerekiyor.

Fakat biraz araştırma yaptığım zaman;

Karayolu Taşıma Yönetmeliği ->http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.13108&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=

İKİNCİ BÖLÜM -> Temel Hükümler -> MADDE 6 (Yetki belgesi türleri)

(8) K türü yetki belgesi: Yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır:

a) K1 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara,

b) K2 yetki belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara,

c) K3 yetki belgesi: Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara,

verilir.

BİRİNCİ BÖLÜM -> MADDE 2 (Kapsam)

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, terminal işletmeciliği, dağıtım işletmeciliği ve benzeri taşımacılık faaliyetlerini yapanlar ile taşıma işlerinde çalışanları, taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerlerini kapsar.

(2) Servis taşımaları hakkındaki usul ve esaslar Bakanlıkça ayrıca düzenlenir.

(3) Aşağıdaki taşıtlarla yapılan taşımalar bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

b) Lastik tekerlekli traktörlerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

c) Üç tekerlekli taşıtlarla yapılan taşımalar.

ç) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ticari olmayan taşımalar.

d) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

e) Gerçek kişiler adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar.

(4) 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri saklıdır.

diye geçiyor. Eğer kaçırdığım birşey yoksa benim durumumda olan araç sahiplerinin k2 belge alma zorunluluğu bulunmuyor. Ticari niteliği bulunmayan taşımalar ile de ilgili bir sorun görünmüyor.

Hususi şahıs adına tescillemiş kamyonetlerin k2 belgesi alma zorunluluğu ile ilgili bu bilgiyi nereden aldınız?

Bu yönetmelik ile ilgili herhangi bir değişiklik yapıldı mı?

• Sırf bu sebepten ötürü kız gibi Palio Vanımı sattım.. azıcık aşım ağrısız başım.. ruhsatta kamyonetmi yazıyor.. derdin var .. benim bildiğimde k2 belgesi ruhsatında kamyonet yazanlar için mecburi.. ister özel ister şirket.. birkaç tandığım aldı belgeyi.. tabi hem kol gibi vergi ver her sene muayeneye gir birde k2 belgesi al.. üstüne birde benzine 4 lira var.. biz eşşek olunca semer vuran çok olur.. padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

Sırf bu sebepten ötürü kız gibi Palio Vanımı sattım.. azıcık aşım ağrısız başım.. ruhsatta kamyonetmi yazıyor.. derdin var .. benim bildiğimde k2 belgesi ruhsatında kamyonet yazanlar için mecburi.. ister özel ister şirket.. birkaç tandığım aldı belgeyi.. tabi hem kol gibi vergi ver her sene muayeneye gir birde k2 belgesi al.. üstüne birde benzine 4 lira var.. biz eşşek olunca semer vuran çok olur.. padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa

Bu bilgi konusunda verebileceğiniz resmi bir referans var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.