Şimdi Ara

k2 belgesi,önemli uyarı; (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
24.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şirket aracımız berlingo için k2 belgesi almak istiyoruz. İst Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz makul fiyatlarla bize bu belgeleri alabilecek firma var mı?
  • yıl 2014 K belgesi ile ilgili durum aynı mı...connect alma arefesindeyim...sırf K belgesi yüzünden tereddütteyim..
    denetleme işini ulaştırma bakanlığı görevlileri yapıyorsa iyi..ama trafik polislerine geçtiyse işimiz zor..ben esnafım ama aracımı binek amaçlı kullanacağım....aracımda ticari yük olmadıktan sonra bana ceza yazamazlar değil mi?
    K belgesi konusunda tecrübe kazanmış arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum..teşekkürler...
  • konuyu hortlatmis gibi olmuyayim ama bilgiye ihtiyacim var doblo arac kiralamak istiyorum ama yeni yasalardan haberim yok nasil bir yol izlicem renta car sirketine gittigimde belge felan sorsam hepsi var derler yada araci bana kiralatmak icin elinden geleni yaparlar bu yuzden bilgi almaliyim tesekurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknokaptan

konuyu hortlatmis gibi olmuyayim ama bilgiye ihtiyacim var doblo arac kiralamak istiyorum ama yeni yasalardan haberim yok nasil bir yol izlicem renta car sirketine gittigimde belge felan sorsam hepsi var derler yada araci bana kiralatmak icin elinden geleni yaparlar bu yuzden bilgi almaliyim tesekurler.

aracın k2 belgesi olmaz, aracın "taşıt kartı" olur. araç şirket üstüne kayıtlıdır, şirketin ticari aracı varsa şirket k2 belgesi alır, daha sonra her araç için bu k2 belgesine istinaden "taşıt kartı" alır

sorgulamayı da bildiğim kadarıyla şirket yetkilisi veya resmi kurumlar yapabiliyor ama "taşıt kartı"nın aslı aracın üzerinde bulunmak zorunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 23 Temmuz 2015; 8:45:22 >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Simdi ben doblo kiralasam trafik durdursa tasit karti yoksa ben ceza yermiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Simdi ben doblo kiralasam trafik durdursa tasit karti yoksa ben ceza yermiyim?

500 kaat sana 500araç sahibine ayrıca src ve psikoteknik raporun yoksa herbiri için 400-500 civarı sürücüye, k2 hiç yoksa 1400küsür araç sahibine, miktarını hatırlamadığım bi tutar sürücüye, aşçı bahçıvana bahçıvan hizmwtçiye... ,... ....

Artk trafik de denetim yapıyor. Geçen gün k belgesi için yeşilköydeydim. Görevliden aldığım yanıt: ruhsatında kamyonet yazdığı an artık sahibinin vergi mükellefi olup olmadığına bakılmıyor. İşin cacık yanı trfik denetimine denk gelinirss laf anlatmak mümkün olmuyor, daha da cacık tarafı k2 belgesi ve araç kartı varsa sürücünün src ve psikotekniği olmak zorunda. Araç sahibi, sürücü, aşçı bahçivan... Hepsi bi şeylwri yiyo sonuçta

Uzman olduk anasını satayım, bu kazuletler yüzünden!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 23 Temmuz 2015; 16:29:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• rabitelli kullanıcısına yanıt
    anlattigin seyden hic bir sey anlamadim ben doblo tarzi arac kiralamak istiyorum en yapmaliyim...
  • quote:

anlattigin seyden hic bir sey anlamadim ben doblo tarzi arac kiralamak istiyorum en yapmaliyim...

kiralayacağın araç ruhsatta hususi oto geçiyosa sorun yok

Kamyonet ise, araç sahibinin ya şirketin k2* belgesi, aracın raç kartı senin de (ya da kim kullanacaksa) src belgesi ve psikoteknik raporunun olması lazım

Daha anlaşılır nası anlatabilirim bilemedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 23 Temmuz 2015; 17:14:00 >
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    tamam ruhsata bakip hususi arac diye bakicam...tesekkurler
  • quote:

tamam ruhsata bakip hususi arac diye bakicam...tesekkurler

eğer ki kiralayacağınız araç k.net ise ve sizin de src ve psikoteknik raporunuz yoksa sakın o aracı kiralamayın. Belki denk gelmez ama denetime yakalanacağınız tutarsa araç sahibine de yüklü ceza yazılıyor. Kiralama esnasında imsladığınız form ve senetler sebebiyle bunları da sizin üstünüze yıkıp başınızı ağrıtabilirler, dikkatli olun.

• quote:

araç ruhsatta kamyonet geçiyorsa;

mutlaka sürücünün src belgesi olmalı,

araç şahıs üstüneyse yük/yolcu nakli hususi olarak geçiyorsa taşıt kartına gerek yok, zaten bunu soran da yok, karayollarındaki ulaştırma bakanlığının yol üstü denetim istasyonlarında soruyorlar genelde polis bakmaz k2'ye taşıt kartına genelde maliye ve ulaştırma bakanlığı bakıyor

araç şirket üstündeyse tük/yolcu nakli ticari olarak geçiyorsa şirketin k2'si aracın da taşıt kartı olması gerekir

polis src'ye bakıyor

bu araçları alırken kamyonet olarak alıp düşük ötv ödeniyorsa, araç her yıl muayeneye giriyor, sürücünün src'si olması gerekiyor, 1. köprüden geçemiyor, hız limitleri düşük;

otomobil olarak yüksek ötv ödenerek alınıyorsa düz otomobilden farkı yok

bizim şirkette partner, jumper, berlingo doblo var hepsinin de taşıt kartı var, berlingo ve doblo camlı, koltuklu, o kadar uzun yol yaptım kimse ne src sordu ne de taşıt kartı sordu

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.