Şimdi Ara

K100D İçin Makro Lens Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geniş çaplı araştırmalar sonucunda k100d almaya karar vermiştim ve bugün aldım cihazı(super modeli değil normal k100d). Kit lensi var üzerinde şuan fakat ben makroya meraklı olduğum için bir makro lens almak istiyorum(makro tüpü falan bişeylerden bahsediyorlar, lens almadan onlarla çekiliyorsa onlardan da alabilirim). Fiyat/Performans açısından çok iyi bir lens arıyorum zira az param kaldı. Hangi lensi önerirsiniz ve neden? (Ben şu lensi buldum, sizce nasıl?:http://www.pentaxturkey.com/index.php?topic=6981.0) Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• Tamron'un 90mm'i var, Pentax'ın kendi 100mm'i var bunlar 600-700'den aşağı değil diye biliyorum. Ama manuel olarak ara sıra pentaxturkey ve sahibinden'i takip edersen 50mm macro'lar oluyor onlar daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutay0

Tamron'un 90mm'i var, Pentax'ın kendi 100mm'i var bunlar 600-700'den aşağı değil diye biliyorum. Ama manuel olarak ara sıra pentaxturkey ve sahibinden'i takip edersen 50mm macro'lar oluyor onlar daha ucuz.

Verdiğim linkteki ürün hakkındaki düşünceniz nedir?
  • Bu lens hem manuel hem diyaframı yüksek hem de büyütme oranı yetersiz.

Bildiğim kadarıyla en iyi makro lensler düşük diyafram değerli (1.8 , 2 , 2.8 gibi) ve 1:1 oranında büyütme yapabilen lenslerdir. Siz bulduğunuz lensleri buna göre kıyaslayın.
  • O lens dün satıldı. Macro büyütme oranı 1:4'tür. Ama fiyatına göre canavar gibi lenstir. 10cm'den macro çekebilmek her lensin harcı değil! Fakat dediğim gibi, kaçırdınız malesef. Dün satıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Bu lens hem manuel hem diyaframı yüksek hem de büyütme oranı yetersiz.

Bildiğim kadarıyla en iyi makro lensler düşük diyafram değerli (1.8 , 2 , 2.8 gibi) ve 1:1 oranında büyütme yapabilen lenslerdir. Siz bulduğunuz lensleri buna göre kıyaslayın.

Aslında bu yanlış bir düşünce. Şöyleki; eğer süper macro dediğimiz tarzda kareler çekmeyecekseniz (sinek gözü, kirpi dikeni, çiçek poleni vs.) diyaframın 1.7-1.8 olmasının bir anlamı yok. Çünkü diyaframı ne kadar açarsanız netleme alanınız o kadar küçülecektir. Bence 2.8 f değeri yeterlidir macro için.

Büyütme oranında tabiiki 1:1 en ideali. Ama fiyatlarıda belli. Ne kadar ekmek - o kadar köfte.

• Profesyonel makrocular f8'den aşağı kullanmaz. Bazen f16 bile yetmiyor istediğiniz sahne için. 10 cm'de f2.8'le ancak kıl kadar bir alan derinliği olur.
    Gerçek makro olmayan lenslerden Sigma 70-300 fena değil. 1:2 büyütmesi olması lazım.
    Eğer 70-100mm üzerinde bir lensiniz varsa makro tüpü alabilirsiniz. Ucuz tüplerde diyafram kontrolü olmuyor, bu yüzden diyafram ayarının lens üzerinde yapmanız gerekiyor (eşer diyafram halkası varsa). Ben Kenko kullanıyorum, otomatik netleme ve diyafram çalışıyor ama ucuz değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Profesyonel makrocular f8'den aşağı kullanmaz. Bazen f16 bile yetmiyor istediğiniz sahne için. 10 cm'de f2.8'le ancak kıl kadar bir alan derinliği olur.
    Gerçek makro olmayan lenslerden Sigma 70-300 fena değil. 1:2 büyütmesi olması lazım.
    Eğer 70-100mm üzerinde bir lensiniz varsa makro tüpü alabilirsiniz. Ucuz tüplerde diyafram kontrolü olmuyor, bu yüzden diyafram ayarının lens üzerinde yapmanız gerekiyor (eşer diyafram halkası varsa). Ben Kenko kullanıyorum, otomatik netleme ve diyafram çalışıyor ama ucuz değil.

Kesinlikle doğru. Objeye yaklaştıkça alan derinliği azalır.

Tamron 90mm veya Sigma 105mm, ikisi de uygun lensler.
  • quote:

Profesyonel makrocular f8'den aşağı kullanmaz. Bazen f16 bile yetmiyor istediğiniz sahne için. 10 cm'de f2.8'le ancak kıl kadar bir alan derinliği olur.

doğru söylemiş ozturert hocam.

birde ring flaş sağlarsanız, mis olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

quote:

Kesinlikle doğru. Objeye yaklaştıkça alan derinliği azalır.

Tamron 90mm veya Sigma 105mm, ikisi de uygun lensler.

Tamron 90mm 500 TL civarı buldum ki benim için çok pahalı, Sigma 105mm eğer bu linkteki ürünse alabilirim:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-lens-filtre-sigma-28-105mm-f4-5-6-42309809/detay/?
    Eğer bahsettiğiniz ürün linkteki ürünse bu lens ile ne tür makrolar çekebileceğimi söyler misiniz(bu böcek, sinek gözü olaylarına vs. girebilir miyim)?

• << selam @mykt..
    < linkini verdiğiniz (bana ait) lenste macro özelliği yok, bahsi geçen sanırım Tamron 105mm sabit aralık macro olmalı, 1:1 macro özellikli. fiat olarak 2. eli 500'ün üzerindedir sanırım.
    < bu linkteki (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-lens-filtre-pentax-28-80mm-f3-5-4-5-objektif-42307209/detay/)lens de bana ait, macro özelliği var ama pek iş görecek cinsten değil, oranını tam bilemiyorum ama bayağı düşük olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baygünay

<< selam @mykt..
    < linkini verdiğiniz (bana ait) lenste macro özelliği yok, bahsi geçen sanırım Tamron 105mm sabit aralık macro olmalı, 1:1 macro özellikli. fiat olarak 2. eli 500'ün üzerindedir sanırım.
    < bu linkteki (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-lens-filtre-pentax-28-80mm-f3-5-4-5-objektif-42307209/detay/)lens de bana ait, macro özelliği var ama pek iş görecek cinsten değil, oranını tam bilemiyorum ama bayağı düşük olmalı.

Tarafsız yorumlarınız için teşekkür ederim, sizin önerebileceğiniz bir macro lens var mı 0-200 TL aralığında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baygünay

<< selam @mykt..

Tarafsız yorumlarınız için teşekkür ederim, sizin önerebileceğiniz bir macro lens var mı 0-200 TL aralığında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mykt

<<< Macro ile pek uğraşmadım, fakat bildiğim kadarıyla tatmin edici bir şey almak açısından bakıldığında bu fiata bulmak oldukça güç. Üstatlar macro için 1:1 oranlı lensi tavsiye ediyorlar, bu lenslerin 2. el fiatları verdiğin limiti katlayıp geçiyor. 1:2 oranlı lenslerde yine verdiğin limitin çok üzerinde benim bilgilerim dahilinde...
  • Makro uzatma tüpü alman daha mantıklı olur, o fiyata makro lens bulamazsın.
  • quote:

Makro uzatma tüpü alman daha mantıklı olur, o fiyata makro lens bulamazsın.

Tüp ne işe yarıyor ve hangi tüpü alabilirim, biraz açarsanız sevinirim.
  • quote:

quote:

http://urun.gittigidiyor.com/Macro-Extention-Tube-Makro-Uzatma-Tupu-Pentax_W0QQidZZ37517032

• quote:

quote:

Tüp içi boş bir boru. Sensörle lens arasındaki mesafeyi uzatarak çekilen objenin büyümesini sağlıyor. Macro tüp alacaksan birde manuel lens şart gibi. m 50mm 1.7 alırsın birde macro tube alırsın sana 150 liraya gelir. Çok verimli değil ama iş görüyor.
  • Diyafram ayarı konuya uzaklığa göre değişir. Makro 2-5 metre uzaktan bir yusufçuk fotoğrafı çekmekse 105 mm için f4-10 olabilir. Ama makro yusufçuğun sadece kafasını çekmekse f8 le bunu yapabilmek için kaç mm lens gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte

quote:

quote:

Tüp içi boş bir boru. Sensörle lens arasındaki mesafeyi uzatarak çekilen objenin büyümesini sağlıyor. Macro tüp alacaksan birde manuel lens şart gibi. m 50mm 1.7 alırsın birde macro tube alırsın sana 150 liraya gelir. Çok verimli değil ama iş görüyor.

Zaten 150 liraya çok bişey beklemiyorum hocam. Bahsettiğiniz lens bu değil mi?:http://www.pentaxturkey.com/index.php?topic=9.0, bu lensi ve bir adet gittigidiyor linki verilmiş tüpten alıca. Bu iki ürün elimdeyken çekebileceğim fotoğraflara birkaç örnek verebilirseniz çok sevinirim.
    Bir soru daha:Kit lensin önüne bu m 50mm 1.7 lensi ters bağlamaktan falan bahsediyorlar, o şekilde de güzel makrolar çekiliyormuş sanırım. Bu konuda bilgisi olan var mı, varsa konuya açıklık getirebilir mi?
    Unutmadan sorularıma bıkmadan cevap veren herkese çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mykt -- 22 Nisan 2011; 0:59:27 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.