Şimdi Ara

'k' değil 'bin' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bunlar Uluslar arası Birim Sistemi'nin belirlediği eski Yunancadan alınmışır.200cm = 2m eşittir gibi bir şey bu.
    1K = 1,000
    1M = 1,000K
    1B = 1,000M
    1T = 1,000B
    1q = 1,000T
    1Q = 1,000q
    1s = 1,000Q
    1S = 1,000s
    1O = 1,000S
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenFist

quote:

Orijinalden alıntı: Çevreci Fotoğraf Makinesi

Okumayın 2k'lı

Vay be, liseye başlıyorum diye konu açan sincap ne kadar çok + almış.

Öyle bi konu acmadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Çevreci Fotoğraf Makinesi
    96'lıyım ama 10 yaşında bile olsam, dalga geçilecek bir şey yazdığımı sanmıyorum.

@kızgınjapon @B@man @leydi99

K ölçüm birimleri için bir önektir. Bunu zaten belirtmişsiniz. Fakat ölçü birimleri dışında kullanımı daha çok İngilizcede yaygınlaşmıştır. Bir de Fransızca'da gördüm ben. "Yaygın Kültür" olarak belirlenmiş. "k"yi yazının yerine geçiren bir uluslararası standart yok, olamaz da. Dildeki bir isimden bahsediyoruz, özel bir birimden değil. Örneğin "elmaya 'apple' denecek" böyle bir standart olamaz. Bizim dilimizde böyle bir kullanım yok. Gerek resmiyette gerekse kültürümüzde. Kullanan da çıkıntılık amaçlı kullanıyor bence. Böyle bir kısaltmaya ihtiyacımız yok zaten İngilizce'deki gibi uzun değil, "bin".
    https://en.wikipedia.org/wiki/1000_%28number%29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 30 Temmuz 2015; 20:29:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlucan96

@Çevreci Fotoğraf Makinesi
    96'lıyım ama 10 yaşında bile olsam, dalga geçilecek bir şey yazdığımı sanmıyorum.

@kızgınjapon @B@man @leydi99

K ölçüm birimleri için bir önektir. Bunu zaten belirtmişsiniz. Fakat ölçü birimleri dışında kullanımı daha çok İngilizcede yaygınlaşmıştır. Bir de Fransızca'da gördüm ben. "Yaygın Kültür" olarak belirlenmiş. "k"yi yazının yerine geçiren bir uluslararası standart yok, olamaz da. Yazı dilinden bahsediyoruz. Bizim dilimizde böyle bir kullanım yok. Gerek resmiyette gerekse kültürümüzde. Kullanan da çıkıntılık amaçlı kullanıyor bence. Böyle bir kısaltmaya ihtiyacımız yok zaten İngilizce'deki gibi uzun değil, "bin".
    https://en.wikipedia.org/wiki/1000_%28number%29

napcan?, bence ilgini daha faydalı konulara yönelt.

• quote:

Orijinalden alıntı: leydi99

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kilo

Bunu yazmak için gelmiştim. O zaman uzunluk söylerken de mesela 2 kilometre değil 2 bin metre diyelim. Hatta 2000 kilometre değil 2 milyon metre diyelim.
  • ok
  • Gerebinsiz şeylere tabinılmayın.
    Herbines istediği şebinilde binonuşur.
    şu şu şebinıl binonuşur.
    bu bu şebinıl binonuşur.
    herbinesin hayatına binimse binarışamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bundan sonra dirence 15 bin ohm yazarım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.