Şimdi Ara

Julian Nagelsmann

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 29 yaşında Hoffenheim'ın hocası şu an ligte yenilgisi yok bakalım neler yapacak. Şimdilik iyi gidiyor.
     Julian Nagelsmann

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şu fotoğrafta hocadan ziyade stadın ordan geçiyormuş da kazı çalışmasını izlermiş gibi durmuş.


    Ayrıca yenilgisi yok ama 4 beraberlik 3 galibiyet almışlar.
  • Fmde yaşını ayarlamıyı unutup pişman olan çocuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde 50 yaşındaki hocayı dinlemiyor oyuncular orda disiplin var abi olay budur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 1 Mayıs 2017; 11:9:20 >
  • dizinden sakatlandığında henüz 20 yaşındaydı. savunmada görev yapan genç oyuncuya doktorlar futbolu bırakmasını telkin ediyor, kulübü augsburg da sözleşmesini feshetmeye çalışıyordu. dertlerin biri biterken öbürü başlıyordu.

    o dönemde babasını da yitirdi, hayatı topyekûn değişti. iki ablası evlenip yuvadan uçmuştu. yalnız, parasız ve mesleksizdi. haliyle sözleşmesinin feshedilmesine ayak diredi. augsburg kulübü çözümü günümüz beyaz yaka dünyasında çok kullanılan bir yöntemde buldu ve genç adama ikinci takımda teknik analizci olarak çalışmasını buyurdu.

    julian nagelsmann, okula devam edebilmek için namerde muhtaçtı. ‘mobbing’e aldırmayarak antrenörlük kariyerine ilk adımı attı

    augsburg ikinci takımının başında şimdilerde dortmund’u çalıştıran thomas tuchel vardı. yeni yetme yardımcısını rakip analizleri için göndermedik yer bırakmadı. almanya kazan, nagelsmann kepçeydi artık. biten futbolculuk kariyerine hayıflanmak yerine zamanla ısındığı yeni işine konsantre olmayı seçecekti. güneşi ıskalamıştı ancak gözünü kaparsa yıldızları da göremeyeceğinin farkındaydı.

    teknik analiz işinde başarılı olunca augsburg, nagelsmann’ı 12 yaş altı takımının başına getirmek istedi… ancak genç adam en zor günlerinde kendisine yüz çeviren kulübünü affetmemişti. önce 1860 münih’e oradan da 17 yaş altı takımının hocası olarak hoffenheim’a geçiş yaptı. o dönem a takımın başında ise tuchel’i yetiştiren yenilikçi teknik adam ralf ragnick vardı. nagelsmann büyük bir dikkat ile ragnick’in antrenman metotlarını inceledi, notlar aldı. modern futbolda zamanın az, alanın dar olduğunun farkına vardı. çabuk karar alıp, süratle uygulamanın oyunun kilit noktası olduğu sonucunu çıkardı. daha sonraları oyuncularının bu yetilerini geliştirmeleri için benimsediği 6-7 kaleli idman yöntemi vazgeçilmezi olacaktı.

    2012 yılında hoffenheim’ın başına frank kramer geçtiğinde ilk iş olarak nagelsmann’a yardımcılık teklif etti. genç adam bu teklifi önce bir şaka zannetti. gerçek olduğunu anlayınca da heyecanla kabul etti. sezon tamamlanmadan kramer kovuldu ancak yerine gelen hocalar da nagelsmann’la çalışmaya devam etti. ertesi sezon ise hoffenheim’ın 19 yaş altı takımının başına getirildi. tarihinde şampiyonluğu bulunmayan hoffenheim, u-19 kariyerine “şampiyon olacağız!” demeciyle iddialı bir giriş yaptı.

    sezon sonu final maçında hannover 96’yı 5-0 yenerek zafere uzandıklarında o meşum diz sakatlığının üzerinden sadece 6 yıl geçmişti. bu alt yaş kategorilerindeki ilk şampiyonluğu değildi. 6 yıla tam 4 şampiyonluk sığdırmıştı. 26 yaşındaki nagelsmann, u-19 bundesliga’da şampiyonluk yaşayan en genç teknik adam olarak hem tarihe geçiyor hem de alman futbol devi bayern münih’in radarına giriyordu.

    bayern münih’in o dönemki başkanı eski efsanevi futbolcusu uli hoeness’di. hoeness, bayern altyapısında revizyona gitmek niyetindeydi. o sezon şampiyonlar ligi şampiyonu olmalarına rağmen teknik adam heynckes ile yolları ayırarak takımın başına a sınıf hocalar arasında alt yapıya en fazla önemi veren guardiola’yı getirmişti. hoffenheim’a nagelsmann için tam 500 bin euro‘lük teklif yaptı. yaptı yapmasına da hoffenheim tok satıcıydı. ‘bebek mourinho’ lakabını alan genç adamı bırakmaya razı olmadı. hatta milyarder başkanları dietmar hopp daha da ileri giderek yakın zamanda hoffenheim a takımının başına nagelsmann’ı getirmeyi düşündüklerini açıkladı.

    2015-16 sezonuna markus gisdol ile girdi mavi beyazlılar. 11 maçta sadece 1 galibiyet alarak berbat bir başlangıç yaptılar. gisdol gönderildi, yerine nagelsmann’ın getirilmesi beklenmekteydi. ancak kulüp elindeki cevheri ateşin ortasına atmakta tereddüt etti ve takımın başına tecrübeli teknik adam huub stevens’ı getirdi. anlaşma kısa süreliydi, kulüp sezon sonunda takımın başına nagelsmann’ın geleceğini beyan etti.

    fakat evdeki hesap çarşıya uymaz. stevens 9 maçta 1 galibiyet alır ve sağlık sorunlarını mazeret göstererek görevini bırakır. 20 hafta sonunda durum vahimdir. hoffenheim 14 puanla sondan bir önceki sıradadır. doğal olarak en büyük küme düşme adayları arasındadır. hoffenheim, teknik adamlık koltuğuna 11 şubat 2016 itibariyle julian nagelsmann’ın atandığını açıklar. böylece nagelsmann, bundesliga tarihinin en genç hocası olarak tarihe geçer.

    nagelsmann, ilk basın toplantısında ‘bebek mourinho’ lakabına yaraşır şekilde iddialı konuşur. “hayatımda aldığım tüm görevlere saygı ile yaklaştım ancak hiçbir zaman aldığım sorumluluktan da korkmadım” der. takımı tanıdığını ve ufak dokunuşlar ile kendi sanatını uygulayacağını söyler. ilk iş olarak u-19 takımında beraber çalıştığı bazı oyuncuları a takıma taşır. dezavantaj olarak görülen genç yaşını aynı kuşağa mensup olduğu oyuncularıyla kurduğu rahat iletişim ile avantaja çevirmesini bilir. ağırlıklı olarak 4-2-3-1 dizilişini tercih etse de taktiksel stratejisi hemen her maç değişkenlik gösterir.

    nagelsmann hayatının neredeyse üçte birini teknik analizler ile geçirmesine ve alınabilecek en yüksek not ile a lisans sahibi olmasına karşın teknik adamlıkta önemli olanın teknik bilgiden ziyade liderlik olduğuna inanır. bu nedenle parasını kendi cebinden ödeyerek eş zamanlı olarak takım psikolojisi üzerine seminerlere katılır. bu tutumu ile aldığı görev için çok genç olmasına karşın oscar wilde’ın “her şeyi bilecek kadar genç değilim” vecizesini taca çıkarır.

    sezon sonu geldiğinde hoffenheim, nagelsmann yönetiminde çıktığı 14 bundesliga maçında topladığı 23 puanla en başarılı 5 takım arasına girmeyi ve dolayısıyla da kümede kalmayı başardı. ilk sınavını başarıyla veren nagelsmann için önümüzdeki sezon daha da büyük önem arz ediyor.

    kaynak: tribün dergi




  • Sokrates dergisinin yazıları gibi olmuş. Yazı baya hoşuma gitti.
  • Deplasmanda Leverkusen'i de 3 golle geçti.
  • Hayat hikayesi %100 doğru mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takiminda takip ettigim oyuncular oynuyor, bundan dolayi maclarini izlemeye calisiyorum. 3lü savunmaya gectiginden beri takimi iyi gidiyor. İlk baslarda sansa bala aldiklari puanlar vardi. RB Leipzig macinda Baumann farki engelledi. Mainzda rekora gidecekken kirmizi kart yardimlarina kostu.
    Son macta Leverkusen erkenden 10 kisi kaldi.

    O kadar basarili oldugunu düsünmüyorum. Biz U17 takimimiz icin istemistik, dogru. Onun yerine Walteri getirdik. Onu daha cok begeniyorum.
  • Dün Hertha'yı ezdi haftaya Bayern deplasmanı var en büyük sınavı o
  • Tebrik etmek lazım. Çok çok zor ama umarım şampiyon olurlar
  • Hoffenheim attı hocam bayern'i deşiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundesliga'da neler oluyor öyle ? Leipzig geçen sene 2.ligde şampiyon olamadı şimdi maç eksiğiyle 3.ler çok enteresan.
  • Şanssız bir gol yeseler de gene kaybetmediler. Bayern çok net goller kaçırdı.
  • Hoffenheim tarihinde ilk kez 29 yaşındaki teknik direktörü Julian Nagelsmann yönetiminde Şampiyonlar Ligi bileti almayı garantiledi.

    Arsenal'e hayırlı olsun.
  • sezonluk hoca , patlar balonu seneye.

    Tribun dergi sever boylelerini yalamayi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Louis Van Gaal

    sezonluk hoca , patlar balonu seneye.

    Tribun dergi sever boylelerini yalamayi

    sezonluk hoca takımını tarihinde ilk defa CL'ye taşıyor senin tuttuğun takım yine hüsran

    Nagelsmann > inter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furiosa


    quote:

    Orijinalden alıntı: Louis Van Gaal

    sezonluk hoca , patlar balonu seneye.

    Tribun dergi sever boylelerini yalamayi

    sezonluk hoca takımını tarihinde ilk defa CL'ye taşıyor senin tuttuğun takım yine hüsran

    Nagelsmann > inter

    Burdan cikacak sonuc?
  • Louis Van Gaal kullanıcısına yanıt
    İnter sezonluk takim sonuc bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipodnano1

    İnter sezonluk takim sonuc bu.

    Tarlabasindan mi aliyorsun , gazi mahallesinden mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.