Şimdi Ara

[juggernaut] external (harici) sıvı soğutma projesi - BİTTİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
2.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aerocool strike x-gt devil red kasamın içinin sıkışık olması, h100 vb hazır kitlerin modifikasyona kapalı denecek kadar sancılı olması ve herhangi bir kazaya karşı sistemimi korumak için cpu, vga bloklarının dışında herşeyi kasanın dışında ikinci bir kasada toplamaya karar verdim. bunun içinde öncelikli olarak 360mm radyatör arayışına girdim ve fbsrkc06 arkadaşımız elindeki radyatörünü sağolsun hibe etti. Radyatör elime ulaştıktan sonrada işyerime yakın bir hurdacıya gidip bir kasa aradım ve neredeyse tam aradığım gibi bir kasa buldum. İşte kasanın fotoğrafları;

Elimde daha önce mavi led takarak modladığım fanlar vardı onların yanınada 2. el psu fanlarından aldım. fanların adedi 2tl grillerin 1 tl.

Şimdi geldi radyatör, fanlar ve kasanın nasıl durduğuna;

Bu yerleşimlerde 8cm lik fanları nasıl koymam konusunda karar veremedim. Belkide hiç koymam bilemiyorum :S Radyatör ve fanların durumu biraz açığa çıktıktan sonra sıra geldi yan kapakların nasıl kesileceğine. İlk olarak autocad te kapakların çizimini yapıp daha sonrada şablonlarını çıkarıp kapakların üzerine yapıştırdım. Kesim konusunda tecrübem olmadığı için arkadaşım Mustafa Usta sayesinde kapaklar kesildi. Kesim işlemini fotoğraflayamadım çünkü telefonumun şarjı bitti. Akşam eve gidince sizler için fotoğrafladım.

İş çıkışında tekrar hurdacıya gittim ve eski bir cd player ın ayaklarını söktüm aldım. Sonrada elektronikçiye gidip fanlara takılacak ledler, soketlerve 470 ohm dirençleri aldım işte fotoğrafları (maliyetleri 12TL) ;

Dayanışma formumuzda belirttiğim tt cpu bloğu. Her ne kadar yeni sistemlere uyumlu değildir desede bakır alan ölçüleri tutuyor. Anakartta kaymadan sabit durması için plexiglasstan bir aparat yapacağım. (Onunla uğraşmayıp alphacool amd cpu bloğu aldım :D)

Şimdilik bu kadar. Haftanın 6 günü çalıştığım için kalan 1 günde hanım ve çocuktan fırsat buldukça devam edeceğim. Umarım bu hafta sonu ledlerle ilgilenebilirim...
    ....Evet, sonunda sistemin kendine ait bir psu su olmasına karar verebildim. Ve bu hafta sonu çok vakit ayıramasam da kullanacağım 300 watt psu nun 12cm lik fanı ile radyatörün bir adet fanını modlayabildim. Gelelim resimlere en son olarakta videosu var:

Metal malzemelerde kullanılan 5mm matkap ucu, matkap ve kurbanımız :)

Kurbanımızın dört köşesinden birer adet delik açıyoruz.

Bunlarda led soketleri. Bunları almayıp ledlerin herbir bacağınada kablolar lehimlenebilirdi ama o da çok dikkatli işçilik istiyor. Ben soket alarak işin biraz kolayına kaçtım

Ledleri yerlerine yerleştirmeden önce kablolarının uçlarını açıyoruz. Çakmek en hızlı çözüm

Sonrada ledimizi takıyoruz. Dikkat edilecek nokta ledin + ucunu keserken biraz uzun bırakın ledi değiştirmek istediğinizde soketin ne yönüne artı bağladığınızı hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Ledizimi yerine oturtup, silikonumuzu sürüyoruz.

Silikonu sürdükten sonra fanımızı yatırıp ledimiz ne kadar dışarı çıkmış bakıyoruz. Sonuçta fanın yapraklarına çarpmamalı. Muhtemelen çarpacak ancak sorun değil silikon yeni olduğu için bir miktar geriye itince sorun ortadan kalkıyor.

Kullandığım şeffaf silikon yapı malzemelerinde kullanılan şeffaf silikon olduğu için tam olarak kuruması yaklaşık 24 saat sürüyor. Kuruduktan sonra + uçlara 470 ohm dirençleri bağlayıp. kabloları yeterli uzunlukta ayarladıktan sonra veriyoruz coşkuyu

Son fotoyu çekmek için üstteki fanın yerini ayarlarken fan masaya sonrada yere düştü sağ üstteki led silikona rağmen yerinden çıktı ama patlamadı nazar oldu :) Buda son fotoğrafın videosu;
    http://img203.imageshack.us/img203/9106/utzkhxeskkiyoqguznmwzb.mp4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 11 Temmuz 2013; 6:14:41 >

• Kolay gelsin hocam çok iyi gidiyor merakla bitmesini bekliyorum
  • Kolay gele. Farklı birşey olacak gibi.
  • Takipteyim hocam. Kolay gelsim
  • emeğine sağlık..takipteyim...
  • takip
  • Takip etmekte fayda var.
  • takippp
  • harika işçilik kafa süper tebrikler
  • Olumlu ve güzel mesajlarınız için teşekkür ederim. Sıvı soğutmamın kendine ait psu mu olmalı yoksa kasadan mı enerji almalı karar veremiyorum :S Sizin fikriniz nedir?
  • Şimdi hocam benim bildiğim kadarıyla pompaya molex'ten güç veriyorsunuz ama, su döngüsünü ve rezervuarı doldururken ayrı bir güç kaynağı kullanmanız lazım yani diğer parçalara güç kessinlikle gitmemesi lazım pompayı çalıştırırken yoksa işlemciniz kül olabilir. :D Yani harici bir güç kaynağı bulup molex bağlanabilen onunla sistemin sıvısını doldurmanız lazım Yani şırıngayla rezervuarı dolduracaksınız, pompayı harici güç kaynağıyla çalıştıracaksınız, rezervuardaki su anında bitecek hemen kapatacaksınız gücü. Bu işlemci sistem full dolana kadar tekrar edeceksiniz. Daha sonra bilgisayarınızın güç kaynağından bir molex pompaya bağlayacaksınız. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmerGndz -- 24 Şubat 2013; 0:25:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerGndz

Şimdi hocam benim bildiğim kadarıyla pompaya molex'ten güç veriyorsunuz ama, su döngüsünü ve rezervuarı doldururken ayrı bir güç kaynağı kullanmanız lazım yani diğer parçalara güç kessinlikle gitmemesi lazım pompayı çalıştırırken yoksa işlemciniz kül olabilir. :D Yani harici bir güç kaynağı bulup molex bağlanabilen onunla sistemin sıvısını doldurmanız lazım Yani şırıngayla rezervuarı dolduracaksınız, pompayı harici güç kaynağıyla çalıştıracaksınız, rezervuardaki su anında bitecek hemen kapatacaksınız gücü. Bu işlemci sistem full dolana kadar tekrar edeceksiniz. Daha sonra bilgisayarınızın güç kaynağından bir molex pompaya bağlayacaksınız. :D

orasını biliyorum ;) toplamda 8-10 arası ledli fan kullanacağım onların ihtiyacı olan elektriği karşılamak için sormuştum.

• Güç kaynağınız yeter ama hocam anlamadığım bir şey var niye güzel kaliteli yeni fanlar yerine böyle araklama fanlar kullandınız :D Yanlış anlamayın proje mükemmel dört gözle bekliyorum ^^
  • Güzel oluyor takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerGndz

Güç kaynağınız yeter ama hocam anlamadığım bir şey var niye güzel kaliteli yeni fanlar yerine böyle araklama fanlar kullandınız :D Yanlış anlamayın proje mükemmel dört gözle bekliyorum ^^

hocam, dediğinizi işe başlamadan önce düşündüm corsair h100i nin sıfır 2 adet fanını 100 liraya satıyorlar sahibinden üzerinden. sıfır ve ledli diğer fanları da araştırdım 14-17tl arası fiyat değişiyor. o halde, kendim yapabilecekken ve birkaç desibellik gürültü farkı yüzünden neden ışıklı bir fanın adedine 15tl vereyim ki 15x10=150tl eder, estetik kaygıları taşıyan bir insan da olmadığım için gerek yok vede uçuk maliyetler ile bu uğraşın bir anlamı kalmaz değil mi? az önce takacağım psu nun fanı ve 1 adet 12cm lik fanın modunu tamamlayıp test uçuşu yaptım çok hoş oldular diye düşünüyorum. fotoğraf makinem şu an şarjda dolsun 1-2 saate resimlerini ekleyeceğim.

• Güzel bir şey çıkacak hocam kolay gelsin takip
  • Yeni resimler eklendi.
  • Takipyeyiz
  • pompa ve akış göstergesi siparişini az önce verdim. inşallah kazasız belasız gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 11 Temmuz 2013; 5:10:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [juggernaut]

pompa ve akış göstergesi siparişini az önce verdim. inşallah kazasız belasız gelir.

Siparişi nerden verdiniz acaba?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.