Şimdi Ara

Juan Pablo Montoya NASCARA dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 yılı içiin eski takımıyla anlaşma imzalayan montoya gelecek sezon 42 nolu aracı kullanacak.Hızlı bir pilot olmasına rağmen formula 1 e bir türlü uyum sağlayamayan montoya bu senen sonunda biten kontratının ardından başka bir takımda kendisine yer bulamadı. daha önce iki sürücüsünün de imzalayabileceği söylenen mclaren kontratının sa asılsız olduğu ortaya çıktı.

aslında montoyadan önce gönderilmesi gereken bir sürü sürücü var ama onun aşırı saldırgan tavrı pek beğenimemiş anlaşılan.Oysa şumiyi yenecek adam diye gelmişti. belkide bu buyuk beklenti onun sonunu hazırladı.

• ohh şükür diyim.. emin olun f1'de yarışma fırsatı bulamasa da montoya'dan yetenekli birsürü pilot var.. ama montoya hem williams hem de mclaren zamanında iyi araçlara sahip olduğu için izleyenlerde iyi izlenimi veriyordu.. williams'dayken ralf gibi bir pilota üstünlük kurmuştu ama mclarende kimi'nin bariz gerisinde kaldı

bu arada bugün 2004 belçika yarışını izledim.. adam dışardan geçme girişimlerinden birini denerken trulli'yi resmen biçti.. adamın vukuatları saymakla bitmez.. satonun bi üst versiyonu
  • quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

ohh şükür diyim.. emin olun f1'de yarışma fırsatı bulamasa da montoya'dan yetenekli birsürü pilot var.. ama montoya hem williams hem de mclaren zamanında iyi araçlara sahip olduğu için izleyenlerde iyi izlenimi veriyordu.. williams'dayken ralf gibi bir pilota üstünlük kurmuştu ama mclarende kimi'nin bariz gerisinde kaldı

bu arada bugün 2004 belçika yarışını izledim.. adam dışardan geçme girişimlerinden birini denerken trulli'yi resmen biçti.. adamın vukuatları saymakla bitmez.. satonun bi üst versiyonu

olmadı drexler şimdi.montoya çok yetenekli bir pilot.sadece vurucu gücü yok.iyi arabayla yarışma lafı pek doğru değil drexler.2001 de dayanıksız williamsla iyi ferrari ye karşı mücadele verdi.2002 de de öle.2003 de az rekabetçi williamsa la şampiyonluğa oynadı.2004 te formula 1 tarihinin en iyi aracı olan f2004 ü raikkonen le birlikte yenen iki pilot tan biriydi.2004 belçika yarışında trulli yi biçme falan yok drexeler cım server ım yapma böyle yorumlar.hem schumacher i öle ustaca geçti hem de trulli yavşlaması gerekirken montoya nın sol tekeri üzerine çıktı.yani yine söylüyroum 2005 te kimi nin bariz gerisin de kalma gibi bir durumu yok.2005 yılında raikkonen kadar rekabetçiydi ve hızlıydı.
    drexler ım server ım sato ile falan karşılaştırmışsın şimdi içimi parçaladın işte.

neyse bu adam konstrasyonunu önünde michael schumacher yokken sağlayamadı.sadece schumacher önünde ya da onla çekişirken konsantrasyonunu nu tam anlamıyla sağladı.

neyse ben özleyeceğim onu yarıştığı yıllarda az da olsa zevk verdiği için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 9 Temmuz 2006; 21:21:38 >

• sadrazzam hocam sende çaktırmıyosun ama az montoyacı değilsin he öncelikle 2004 trulli olayına değineyim.. evet aynı şekilde şumi'yi geçti ama şumi akıllı adam.. biliyo montoya'nın deli-dolu olduğunu.. hiç zorlamadan kendini sakındı ve geçmesine izin verdi.. trulli ise karşı koydu, montoya aracın yarısı kerbde yarısı çimde geçmeye çalışırken ön tarafını kaydırıp trulliye vurdu.. dikkatli bakarsan suçun bariz montoyada olduğunu görürsün..

2005'de kimi kadar rekabetçi demişin hocam, bu lafına yorum yapmıyorum

montoya hızlı bi pilot lafım yok.. ama bu hızını verimli bi şekilde kullanmayı başaramamıştır.. özellikle de mclaren dönemi tam bir felakettir.. f1'de yarışacak takım bulamaması da durumunun ne halde olduğunu göstermektedir

• Bence Montoya dan önce gönderilecek birçok pilot varken böyle renkli bir pilotun gitmesi beni üzdü açıkçası ama McLaren dan gitmesine sevindim
  • açıkçası montoyanın gi tmesi benide üzdü o bunu haketmemişti. takımın işi sadece otomobili pilota verip al ve iyi bir iş çıkar demek değildir. montoyanın iyi bir akıl hocasına kendisine babalık yapacak birine ihtiyacı vardı. eğer ona bu güven verilmiş olsaydı muhakkak gerektiğinde ikinci adam olmayı da kabul edecekti. ve daha akıllıca ve sakin davranabilecekti. ataklarıda daha uygun ve yaratıcı olabilecekti. ama kimse onu gerekli yerlerden gerekli şekilde bilemeye çalışmadı. çok iyi bir çelikti ama ham kaldı. kendi kendine kılıç olması beklendi.
  • quote:

sadrazzam hocam sende çaktırmıyosun ama az montoyacı değilsin he öncelikle 2004 trulli olayına değineyim.. evet aynı şekilde şumi'yi geçti ama şumi akıllı adam.. biliyo montoya'nın deli-dolu olduğunu.. hiç zorlamadan kendini sakındı ve geçmesine izin verdi.. trulli ise karşı koydu, montoya aracın yarısı kerbde yarısı çimde geçmeye çalışırken ön tarafını kaydırıp trulliye vurdu.. dikkatli bakarsan suçun bariz montoyada olduğunu görürsün..

2005'de kimi kadar rekabetçi demişin hocam, bu lafına yorum yapmıyorum

montoya hızlı bi pilot lafım yok.. ama bu hızını verimli bi şekilde kullanmayı başaramamıştır.. özellikle de mclaren dönemi tam bir felakettir.. f1'de yarışacak takım bulamaması da durumunun ne halde olduğunu göstermektedir

yine söyliyim de ben hem raikkonen i hem montoya yı da severim.şimdi montoya nın tek eksiği konstrasyon yani adam bunu yerine oturtamadı.

gelelim 2004 olayına schumacher in kaçacak yeri yok nereye kaçıyo drexler.1 tur boyunca montoya baskısına dayanamadı ve montoya zor taraftan schumacher i geçti ve harika da bir geçiş oldu.(schumacher in kaçtığı falan yok aynı yarış çizgisini bozmuyor)(benzeri olay 2003 nurburgring)
    gelelim trulli olayına şimdi trulli iç tarafı kapatıyo ki ataka yemeyim diye ama nafile montoya schumacher e yaptığı taktiğin aynısını trulli ye yapıyo ve trulli montoya nın sol tekeri üzerine çıkıyor.ha bu arada drexler trulli montoya olayından sonra sadece trulli uyarı aldı.(montoya nın olayla ilgisi yok)

ha geldik şimdi raikkonen olayına ya raikkoneni de çok severim bu sene inşallah mclaren den ayrılmayacaktır.
    2005 yılında zaten montoya nın raikkonen e göre iki yarış eksiği var.yarıştığı yarışlarda iki si de şanssızlık yaşadı.
    brezilya da raikkonen montoya yı geçemedi.bak bu durumun tam tersi de olabilir yani montoya da raikkonen i geçemeyebilir o durumda.(yine söylüyorum ikisini de severim )ama sanılıyo ki raikkonen hani motor değiştirip geriye düştüğünde herkesten hızlıymış gibi.halbuki montoya hariç herkesten hızlı raikkonen(montoya tempoyu koruyor önde iken yani zorlasa o da aynı dereceleri yapar raikkonen gibi.ama raikkonen arkadan başladığıiçin zorlamak zorunda aynı hockheneim 2005 te montoya nın yaptığı gibi ve ikinci olduğu gibi son sıradan başlayıp.).geriye düştüğü yarışlarda raikkonen le montoya aynı zamanları yapıyor.hız bakımından ikisi arasında fark yok.yani 2005 yılında montoya ve raikkonen sorun yaşamasa ve her yarışa 1 ve 2 inci sıralarda başlasalar yarışın sonuna kadar çekişirler.
    ama raikkonen yener ama montoya yener.mutlaka çekişirler mclaren de çekiştiler williams ve mclaren de de çekiştiler.2005 yılında rekabetçi olduğu dediğimden kasıt budur şampiyonluk için çekişmesi değil drexler kaçırdın orayı sen yine.raikkonen le montoya aynı brezilya daki gibi ve 2004 brezilya daki gibi hep çekişirlerdi ikis de sorun yaşamasa.

tamam mı drexler öle sato ile falan bağdaştırman olmamış( alakasız bir benzetme) yani unutma schumacher montoya çekişmelerini aynı şekilde raikkonen ve montoya çekişmelerini.zevkli anlardı o zamanlar.ferrari nin en iyi dönemlerinde schumacher e kök söktüren bir montoya vardı.ama raikkonen in ve montoya nın 2003 teki performansı yine harikaydı.

ikisi de üstün pilotlardır benim için.raikkonen i de severim montoya yı da.

yani drexler sen adamı burada vasıfsız pilot gibi göstermişsin(halbuki alakası yok) o yüzden yazdım bir iki şey.tabi sana göre öyle olabilir senin düşüncendir benim düşüncelerim de farklıdır o da olabilir işte bu yorum farkı düşünce farkı be ''server drexler'' di mi.

seni fazla yıpratmıyım ee ne de olsa server olarak uzun bir lige başlayacan.(tabi biz de uzun bir lige başlayacaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 9 Temmuz 2006; 23:09:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMXex
    Bence Montoya dan önce gönderilecek birçok pilot varken böyle renkli bir pilotun gitmesi beni üzdü açıkçası ama McLaren dan gitmesine sevindim

hocam yaptığı kazalar seyircilere güzel görünebilir ama takım patronları buna göz yummuyor işte.. her kazada giden yüzbinlerce dolarlık maddi kaybın yanında kaybedilen puanlar da cabası(asıl önemlisi de bu zaten).. hee f1'in küçük takımlarında yarışabilirmiydi, yarışırdı tabi.. sato'dan, albers'den kötü değil elbet.. ama o takımların vereceği paraları kabul etmez.. büyük takımlar da aracı finişe götürmekte bu kadar sorun yaşayan bi pilotun altına araç vermeyi göze almadı işte

quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam
    sato ile falan bağdaştırman olmamış( alakasız bir benzetme)

zaten sato'nun üst versiyonu dedim hocam.. o kadar da yerin dibine sokmadım yani.. ikisi de pistte gözü kara, ortak noktaları bu.. benzetme sebebim de bu

quote:

gelelim trulli olayına şimdi trulli iç tarafı kapatıyo ki ataka yemeyim diye ama nafile montoya schumacher e yaptığı taktiğin aynısını trulli ye yapıyo ve trulli montoya nın sol tekeri üzerine çıkıyorha bu arada drexler trulli montoya olayından sonra sadece trulli uyarı aldı.(montoya nın olayla ilgisi yok

hocam yapma gözünü seviyim.. istersen bir kez daha izle.. adam direk yandan dalıyor.. montoya'nın o bölümde yarış çizgisinden falan geçmesi imkansız.. zaten daracık bi şikan, 80 km hızla dönüyorlar.. montoya kerbden geçerek geçmeye çalıştı.. ama hem aracı kontrol edemedi, hem de kaçacak yer yoktu.. bu arada sadece trulli değil montoya da yarış sonrası bu olay için incelemeye alındı.. neyse bu sadece bi örnek.. şimdi montoyanın vukuatlarını saysam birkaç sayfa sürer

quote:

yani drexler sen adamı burada vasıfsız pilot gibi göstermişsin(halbuki alakası yok) o yüzden yazdım bir iki şey.

hocam adamın vasfı hızlı olması.. 2002'de f12002'ye sıralama turlarında tek başına kafa tutardı.. ama iş yarış performansına gelince orada montoya'yı bana savunamazsın.. hele ki mclaren dönemini

neyse hocam giden montoya olsun.. senin canın saolsun.. bak italyanlar da dünya şampiyonu oldu(ne alaka :P)

• quote:

bak italyanlar da dünya şampiyonu oldu(ne alaka :P)

hakkat yav italya fütürsuzca penaltı attı haa.

valla drexler trulli olayı için bence sen bi daha seyret drexler öyle ki trulli kendi yarış çizgisinden çıkıp virajı kerb ten alıyor montoya ya geçilmemek için yani azıcık shortcut yapıyor devamında da montoya viraja daha hızlı girip iyi fren yaptığı için trulliyi geçti bu kez trulli montoya nın üstüne geldiği için montoya kerbten geçiyor.montoya nın daha fazla kaçacak yeri yok ona rağmen trulli aracı montoya nın aracının üstünden geçirmeye çalışıyor ve spin atıyor montoya nın aracına da hasar veriyor.yani burada montoya açısından gayri nizami hiçbir şey yok ''server drexler'' ki bu olayda zaten tek suçlu trulli olarak tescillendi ve uyarı aldı.yarış sonucunda kaza aksiyonu içinde bulunan her araba incelemeye alınır drexler.indianapoliste raikkonen suçsuz olmasına rağmen incelemeye alındı.ingiltere de webber suçsuz olmasına rağmen incelemeye alındı yani ''incelemeye alınma'' zaten prosedürün bir ayağı.

tabi ya hepimizin canı sağolsun neyse sen iyi konsantre ol şimdi server a haa hepimizden fazla senin enerjiye ihtiyacın var drexler zorlu bir sezon bizi ve seni bekliyor inşallah hepimiz için kolay geçer

haa bence montoya 2 veya 3 sene içinde formula 1 e geri dönecektir böyle yetenekli pilotlar kolay kolay formula 1 i bırakmaz ve formula 1 de onları bırakmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 10 Temmuz 2006; 0:27:53 >

• Montoya 3-4 sene önce Brezilyada Şumi'yi geçmişti. Yeni bir efsane mi geliyor diye umutlanmıştım. Keşke umduğu başarıyı bulabilseydi. Belki eski agrasifliğini devam ettirseydi daha iyi olurdu. Hayırlı olsun.
  • o montoyaa 2004 Monaco GP si sırasında M.schumacher'e güvenlik aracının arkasında iken ona çarpıp schumiyi yarış dışı bırakmıştı yoksa schumi 6/6 da yapacaktı ve rekor kıracaktı.sezona en iyi başlangıç yapma rekorunu.
  • evet beklenen açıklama geldi montoya önümüzdeki yarıştan itibaren yarışmayacak.
    yerine pedro dela rosa koltuğa oturacak.

iyimi oldu kötümü görecez...

• buyuk umutlarla 2005 sezonunu beklemıstım bızlere catır catır rekabet getırır dıyodum ama juan-kımı asla bırbırlerıyle rekabete gıremedı halbukı ben ızleyemedıgım senna-prost mucadelesını beklemıstım bu sahıslardan ama olmadı
    neyse artık umarım kımı kalırda kımı-balonso rekabetı ızlerız
  • dört gözle beklediğim bir karar adamın gereksiz yere çarpmadığı sürücü kalmadı F1 de
  • drexler22 ayıp oluyo ama heee bak burda montoyacıyıs

montoya nascara dönmes artı williams dayken montoya genelde ilk 3 veya 5 te oluyodu....
    mclarendeyken hız yaparken aniden motor patlıodu..... örn bu sene mclarenden monte carlo da kimi alonsoyu sorluodu hatta geccekti.. ama o hıza dayanıklı bir motor yapılmadığı için patladı ve yarışın dışında kaldı...
    demek istediğim dayanıklı ve hıslı bir motor olmadığı için hiç ilk 3 ter göremioruz montoya ve raıkkoneni allahtan sıralama turlarında patlamıo motorda kesin ilk 10 da yarışa başlıoruz..
    motor yusunden kendimizi gösteremiozzz...
  • drexler giden puanların bir tek nedeni war oda muhendislerin hızlı ve dayanı8klı bir motor yapmamasıdır....
  • sırada villeneuve var
    umarım tezelden nascar a gıder
    belkı montoya nın takım arkadası olur
  • montoya nın yeri indy car. çokta başarılı olur zaten en iyi olduğu yer. nazcar da tutturur herhalde habire arabayı cesaretle döndürür.
    gitmesi yazık oldu aslında montoya ın. F1 açısından diyorum.aradığı ortamı bulamadı.
  • akardesler sezon icinde bi pilot sezonu bırakıpta baskası pilot olarak süremez en azından ben öle biliorumm...
  • montoya geçen yıl sakatlandığında ne kadar sakat bilmem de la rosa yarışıyordu. ama bırakıp gidince ne olur orası meçhul vardır adamların bildikleri.
    bunun haricinde montaya nın sezon sonunu beklememesi şimdi bırakması aşağılayıcı bir durum bana kalırsa....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.