Şimdi Ara

JS Uygulamayı Çalıştıramıyorum | ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu yazılımı windowsta çalıştıramıyorum.Sanal makinadan ubuntu kurup çalıştırmaya çalıştım yine hata verdi.

Acil yardımcı olabilir misiniz?

• hiç mi ingilizcen yok? bak altta birşey takman lazım diyor bilgisayara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım özel bir USB dongle ve onun da doğru çalışması için librtlsdr
    adlı paketin kurulmasını gerektiriyor ve librtlsdr kurulumu için sadece macOS ve Debian örneği vermiş, yani Windows 'ta kurulum için özel hazırlık yapman gerekebilir yani CMake konfigürasyonu veya Cygwin veya MSYS2 gibi bir ortam ayarlaman gerekebilir.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    usb dongle var fakat uygulama yükleme ve çalıştırma ortamında sıkıntı yaşıyorum.
  • @alpiiiiii PM göndermişsiniz fakat PM ynt istesem de veremem cunku GSM onaysızım.
  • Hatayı hangi adımda aldığınızı, nasıl bi hata aldığınızı, sırasıyla neler yaptığınızı vs. yazsanız daha hızlı ve fazla cevap alırsınız bence. Ben şimdiye kadar yazdıklarınızdan;

- chipseti destekli bir SDR ınızın olduğunu
    - librtlsdr ve nodeJS i normal şekilde yükleyebildiğinizi

varsayıyorum. Github'a bakıp hata alabileceğinizi düşündüğüm ilk olasılık node paket yöneticisi (npm) ile global (-g) yükleme yaparken yönetici haklarına ihtiyacınız (ekstra oynamalar yapmadıysanız) olduğu.

Ubuntuda 'npm install airplanejs -g' yerine 'sudo npm install airplanejs -g' deniyebilirsiniz mesela. Windowsta ise powershell i veya komut satırını yönetici olarak çalıştırıp ondan sonra bu komutu çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Tabi bunlar varsayım çünkü ortada yorum yapılabilecek bir hata yok.
  • Zihtumreth Z kullanıcısına yanıt
    hocam paket yüklemesinde sıkıntı yaşıyorum, baya araştırdım ama bir çözümünü bulamadım.Dediğiniz gibi çok küçük yönetici hakkıyla ilgili bir sorun olabilir fakat acemiliğime verin

sudo npm install airplanejs -g komutunun ekran görüntüsü şu şekilde:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpiiiiii -- 9 Mayıs 2019; 22:36:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    VOLTE açamıyorum acil yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alpiiiiii kullanıcısına yanıt
    komutun başına sudo komutunu ekleyin
  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    sudo npm install airplanejs -g şeklinde yazdım zaten hocam gyp errorlardan tükendim
  • çare sudo.
    cCc sudo Reis cCc
  • Kısa yoldan işinizi çözebilecek;

sudo chown -R $(whoami) /home/oem/.npm-global

veya en kötü (pek önermediğim)

sudo chmod 777 -R /home/oem/.npm-global
    yav görmüyor musun, troll bu.. "hata veriyor" diye konu açtı, hata nedir, hangi komutları çalıştırdı nereye kadar geldi hiçbir detay yok
    ben birşey atlamışsın dedim, anlamadı, revivo geldi usb dongle dedi, ondan hemen sonra geldi usb dongle var "ama sıkıntı yaşıyorum" dedi, lafa bak, muğlak ifadeler..
    sen geldin npm install falan yazdın, hemen ona cevap aynı komutu tekrar ederek "yaptım gene olmadı", bizim yazdıklarımızı bize geri yazıyor, sen onu yazmasan tın tın aslında
    ha kimdir bunlar nedir bilmem, umarım DH'nin maaşlı trolleridir, yoksa çok ağır vaka tipler bunlar

bak birazdan gelir, benim bu cevabıma inat, "teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapınca oldu, çalışıyor" cevabı verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 10 Mayıs 2019; 9:53:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    sudo chown -R $(whoami) /home/oem/.npm-global komutunu yazdım ve hatta hata veren dizinlere de aynı şekilde yazdım ama hala permission hatası veriyor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpiiiiii -- 11 Mayıs 2019; 0:11:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.