Şimdi Ara

jpeg resim i arka plani transparan nasıl yaparım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
38.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde bir jpeg resim var arkası beyaz jpeg de arkaplan transparan olmuuo biliyorum ancak bunu nasıl png ye cevirip arkasındaki beyazlığı götürücem yardımcı olur musunuz ?? resmi gif yapmak istemiyorum ayrıca png yapıcam. photoshop cs2 9.0 ım var ama başka programda önerirseniz sevinirm. Herkese teşekkür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadriceps -- 21 Haziran 2006; 11:15:15 >

• photo shop a al resmi. sonra arka planı sol menude shirli degnege benzeyen araçla arkaplanı sec ve delete bas sonrada png yada gif olarak kaydet. arkaplan olmayacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ty®

photo shop a al resmi. sonra arka planı sol menude shirli degnege benzeyen araçla arkaplanı sec ve delete bas sonrada png yada gif olarak kaydet. arkaplan olmayacaktır.

+1 Aynen katılıyorum.Unutmaki gif ve ya png olacak...
  • aslında photoshopta farklı yoldan saydam yaptım help kısmından ancak firefox da gozukmuyo ancak ie saydam yaptığım halde arka plan gözüküyo bide sizin dediğiniz yapayım inşallah olur.
  • arkadaslar dediginizi yaptım olmadı bakın mesela

arka taraftaki beyaz dikdörtgen gitmiyobana biri yardım etsin lütfen

buda resmin orjinali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadriceps -- 21 Haziran 2006; 10:50:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Quadriceps

arkadaslar dediginizi yaptım olmadı bakın mesela

arka taraftaki beyaz dikdörtgen gitmiyobana biri yardım etsin lütfen

Yaptığın şeyler doğru fakat ilkönce dosyayı "background" özelliğinden kurtarman lazım.
    Bunun için:
    Sağdaki menüden "Layers" bölümüne gir, ve resminin görüntüsü olan tek layer olacajtır zaten ve oda background yazan yeri çift tıkla, gelen pencereye ok de, "Layer O" olacaktır ve kilit işareti kalkacaktır.

Daha sonra arka zemindeki beyaz kısmı sil ve gif veya png olarak kaydet...

• dediğiniz yeri tam olarak bulamadım layer den sora nereye basıcam ??

tamam buldu cok teşekkürler deneyip haber veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadriceps -- 21 Haziran 2006; 11:02:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 tema arka plan resmi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  jpeg resim i arka plani transparan nasıl yaparım..

olmuyor gene olmadı ağlamaktan gözlerim şişti biri bana yardım etsin

firefox ile bakınca oluyor ama explorer ile bakınca olmuyor napıcam bem yaaa!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadriceps -- 21 Haziran 2006; 11:06:39 >
  • Dosyaya arka plan rengi geliyor o yüzden olmuyor

Dosyayı bana gönder en yapıp gönderiyim sana

sinan@ajansmedia.net
    kopliman@hotmail.com

ikisinede gönderebilirsin...
  • evet ama zaten dosya bu değil ki bu sadece örnek ben bu yöntemi öğrenince bir çok şeyde kullanıcam bi tane yapıp buraya örnek koyabilir misin?
  • Biraz beklersen resimli bir şekilde anlatımını koyabilirim...
  • ok bekliyorum teşekkür ederim yardımın için
  • Sen bu yazıyı bir resmin üzerine mi yapıştıracaksın?

Eğer öyle ise resmi photoshopta aç.Arka planı silmek için magic eraser tool'u kullan.yazı harici arka plana tıkla silindiğini göreceksin.

Üzerine yapıştıracağın resmi aç ve move tool (V) -=sol üstte=-

Arka planını temizlediğin yazıyı al ve yazıyı ekleyeceğin resme sürükle istediğin yere bırak.o beyazlıktan eser kalmayacak.

Ama bene beceremedim logo olayını.dediğim olayı biliyorsundur belki.Bir yol olabilirir belkide.

Okla gösterilen yeri çift tıkla ve resmi background dan kurtar

ardından karşına böyle bir pencere gelicek, onada ok de ve resmi tek layer haline dönüştür

eğer resimdeki gibi olduysa işin artık kolay..

Sihirbazla beyaz olan yerleri sil, yani arka zemini, ardından gif veya png olarak kaydet. Ama png nin boyutu gife göre daha büyüktür unutma..

Hadi kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: Sinan.K

Okla gösterilen yeri çift tıkla ve resmi background dan kurtar

ardından karşına böyle bir pencere gelicek, onada ok de ve resmi tek layer haline dönüştür

eğer resimdeki gibi olduysa işin artık kolay..

Sihirbazla beyaz olan yerleri sil, yani arka zemini, ardından gif veya png olarak kaydet. Ama png nin boyutu gife göre daha büyüktür unutma..

Hadi kolay gelsin

saol dostum ama zaten boyle yaptım sana bendeki resmin bir örneğini yolladım yapıp buraya koyar mısn? bakalım bende mi hata var

• quote:

Orjinalden alıntı: misek

Sen bu yazıyı bir resmin üzerine mi yapıştıracaksın?

Eğer öyle ise resmi photoshopta aç.Arka planı silmek için magic eraser tool'u kullan.yazı harici arka plana tıkla silindiğini göreceksin.

Üzerine yapıştıracağın resmi aç ve move tool (V) -=sol üstte=-

Arka planını temizlediğin yazıyı al ve yazıyı ekleyeceğin resme sürükle istediğin yere bırak.o beyazlıktan eser kalmayacak.

Ama bene beceremedim logo olayını.dediğim olayı biliyorsundur belki.Bir yol olabilirir belkide.

hayır ben bu resmi nereye koyarsam koyayım arkadaki o beyazlığın gözükmemesini istiyorum herhangi bir resmin üzerine koymicam mesela smiley ler var ya <= bu mesela bu da bir resim ancak arkası beyaz değil hangi fona gelirse gelsin o fonun rengini alıyor bunuda gif veya png ile yapabiliyorsun ama ben yapamıyorum

gif ve png olarak sana mail de atıyorum
  • ohhoo seninki siyah oldu bu daha fena :)))
  • http://www.****.com/download/1018666/transparent.gif.html

(hemenpaylas)

safaya koydugun resmi yaptım ama pek hoş olmadı sen yine bir bak nasıl olmuş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sinan.K

gif ve png olarak sana mail de atıyorum

tamamdir sinan kardes sanirim olayi cozdum png ile ilgisi var yanlis biliyoruz ben png uzantili dosya ya firefox ile baktığımda arkası saydam oluyor anca explorerda olmuyor senin bana mail ile yolladığın gif dosyası hem explorerda hem firefox ta transparan oldu teşekkür ederim çalışmalarımı gife göre yapayım bende çok teşekkürler yardımların için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.