Şimdi Ara

Detective Conan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Shinichi Kudou bir lise öğrencisi olmasına rağmen çeşitli davaların aydınlatılmasında polise yardımcı olan bir nevi lise dedektifidir. Kendi için sıradan yaşamı karanlık tiplerce kaçırılıp üzerinde bir ilaç denenmesi ile değişir. Bu ilaç tüm vücudunu kemiklerinden organlarına varana dek dönüşüme sokar ve bunun sonucunda Kudou ilkokul yıllarında bir çocuğun görünümünü alır. Profesör Agata'ya sırrını açan Conan eski hayatına ve kız arkadşaı Ren'e geri dönemeyecek, fakat adaleti sağlamak için adına girdiği savaşta kendine yeni bir isim verecektir: Edogawa Conan

1996'dan beri devam eden Detective Conan milyonlarca satmış bir Manga'da uyarlama ayrıca halihazırda devam eden ve 700. bölümünü (ayrıca 17 adet Movie'yi) geride bırakmış TV serisi Japonya'daki rating listelerinin en tepelerinde yeralıyor. İlk sezonu önce Show TV'de ardından BRT'de yayınlanmıştı. (Belki şu sıralar Türkiye'de çok bilinmiyor ama yıllardır bu forumda yazıp konuştuğunuz neredeyse hiçbir Anime, Detective Conan kadar rating almıyor, bilin istedim)

Konuyu aradım ama arkalarda kalıp silinmiş olamsı muhtemeldi ben de buraya açayım dedim.

Anime'sinde fiiler yok -bildiğiniz manada yani- ama Manga'sında olmayan ve oldukça iyi yazılmış maceraları da içeriyor. Çekinmeden Anime'sinden başlayabilirsiniz. DCTP (Detective Conan Translation Project) sitesinden ister mirect download ister torrent üzerinden çekebilirsin. 3 grubun işbirliğiyle ortaya çıkan bir grup olmasından dolayı oldukça hızlı çıkartıyorlar.

Öven olmaması fazla aldatmasın sizi, bölüm sayısı da korkutmasın: Detective Conan yapılabilecek en orjinal uzun seridir. Her bölümde belirgin ipuçları var ve finalde bunlardan biri mutlaka ön plana çıkartılır. Hayati olan şey ise şu: Tüm ipuçları körükörüne tek bir kişiyi göstermiyor. Bazen bir ortamda farklı suçlar işlemiş birkaç kişi oluyor ve gerçek suçu işleyeni bulmak herkesin bir ipucunu kendi kafasına göre saptırmaya çalışması yada yalan söylemesi yüzünden işler gayet sarpa sarıyor. Tek şüpheli varken bile durumu kesinleştirecek delliller ve sebepler bulmak lazım. Sonuç olarak Detective Conan türkiyede önce Show TV sonra BRT'de yayınlandığı dönemden beri tiyakisi olduğum, efsane olarak nitelediğim bir anime. İzlememek feci kayıp olur çünkü bu serinin tüm artıları somut ve bir benzeri ancak Kindaichi Shounen no Jikenbo (belki de bazı yönlerden) Death Note olabilir. Ama dürüst konuşayım KSNJ'yi saymazsam şu ana kadar izlediğim tüm animeler içinde bana göre beyin fırtınası lafını en çok hakeden anime Detective Conan'dır, bahsettiğim iki seriyi de izlemiş birinin de buna karşı çıkacağını hiç sanmıyorum. Kimi bölümleri 1 saati geçen ama zerre kadar sıkmayan bir dizi bu. 700 bölümden çok ama ters köşeye yattığınız bölümleri sayamıyorsunuz bile. Bölüm sayısına ve ona orantılı kalitesine göre de eşi benzeri yok inanın.

Not-1 : Detective Conan'ın gayet eski bir seri (90lardan beri) sürdüğünü biliyorsunuzdur. Peki ilk bölümlerden bu yana Shnichi Kudo'nun düşünürken iç ses olarak duyduğumuz sesi ile Conan kimliğiyle dolaşırken konuştuğu çocuk sesinin farklılığı size birşey ifade etti mi? Hemen söyleyeyim: İç ses olarak, sık sık kendi içinde beyin fırtınası yapan kahramanımızın bu sesi Death Note'daki L'nin seiyuu'sundan başkası değil: Kappei Yamaguchi (Ayrıca yeni sezonlardaki mentor karakterlerden Kaito Kid'i de aynı arkadaş seslendiriyor)

Not-2 : Conan birşeyi aniden farkettiğinde alnından çıkan şekilsiz şimşek Gundam serilerine bir gönderme (Newtype Flash dediğimiz olay)

Not-3: Conan ve kimlikleri aslında polisiye edebiyatına göndermelerle dolu: Örneğin Conan Edogawa ismindeki Edogawa Japonya'nın Edgar Allan Poe'su olarak nitelendirilen Edogawa Ranpo'ya (1894-1965) bir göndermedir. Conan'ın amcası olarak görünen karakter aslında bu yazarın kitaplarında geçen Kogoro Akechi karakterine bir göndermedir. Ayrıca "Conan" isminin de sanırım Barbar Conan'dan filan değil de polisiye edebiyatın şahı Sir Arthur Conan Doyle'den geldiğini söylememe gerek yoktur.

Türkiye'de yayınlandığı dönemde tek suçluyu bile bilememiştim hırs yapmıştım. Öye bir anısı da vardır bende , her suçluyu bildim diyen varsa bilin ki feci yalan söylüyordur :p

Birçok kişi Detective Conan'ı aradığını söylüyor fakat tek bir kaynak bulamıyordu. Uzun aramlarım sonucu aşağıya eklediğim 2 adresle seriyi en başından sonuna götürebilirsiniz.

forums.dctp.ws
    DCTP Forums - Index page
    http://forums.dctp.ws/index.php?topic=710.0

TÜM TV SERİSİ (en azından şu ana dek çevrilmiş olan tümü) TÜM OVA'LAR, MOVIE'LER , EXTRA'LAR... (Çoğu AVI formatlı)

edit:

Bunlar da Detective Conan'ın DVD sürümlerine göre yapılan soft sub re-translation'lar:

http://www.nyaa.se/?page=view&tid=503092 (CF grubu, ilk 123 bölüm batch torrent)

http://www.nyaa.se/?page=search&cats=0_0&filter=0&term=conan+ENG+SUB+baaro (130'dan itibaren ortaya karışık olarak soft sub'lar)

DCTP linki yukarıda verdiğim re-translation'lara henüz yetişmeyen bölümleri izlemek için kullanılabilir ama öncelikli olarak re-translation'ları indirin derim.

Türkçe altyazısı var mı derseniz Divxplanet'de şu ana dek 101 bölümü ve ayrıca tüm Movie'leri çevrildi.

Eğer Detective Conan'ı merak ediyor ve torrent'de seeder bulamamaktan ürküyorsanız bu sayede kolayca DC dünyasına girebilirsiniz. İyi seyirler...

Sonraki mesajlarda umarım bölüm bölüm Conan'ı konuşabiliriz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yanlış hatırlamıyorsam daha önce detectiveconan.us sitesinden tüm bölümlere ulaşılabiliniyordu. Az önce baktım site kaldırılmış.
    Eline sağlık.
  • Yaz tatiline girenler ya da yazın izin alıp bir kısmını pc başında geçirecek cesur arkadaşlar için mükemmel bir seçim kesinlikli farklı bir boyutta ayrı bir zevke ulaşacaksınız garanti edebilirim . Açıkçası daha seriyi yakalayamadım 300 üncü bölümlere geldim fakat epey uzun bir süreden beri indirip herhangi bir şey izlemedim ama ileride bitireceğim bu 300 küsürat bölüm ova ve filmler boyunca her saniye ayrı bir zevk aldım her bölüm ayrı bir stres oldum ; çok felaket kendimi kaptırdığım , Conan dan daha önce davrandığım , bazen vay canına dediğim , Yeah Justiceeeee diye bağırdığım , ooo - fiyuuuu - hade be - yok artık vb. efekler ile süslenmiş anlarla doluydu benim maceram seriyi izlerken . Benzer tatlar almanız dileği ile .
  • Teşekkürler Akuma
    başlayacam da bölüm sayısı korkutuyor :|
  • quote:

Orjinalden alıntı: M!R4G3

Teşekkürler Akuma
    başlayacam da bölüm sayısı korkutuyor :|

sen hele bir ilk 5-10 bölüm izle, inan bana bölüm sayısı hayatındaki en önemsiz sorun haline gelecek.
  •  Detective Conan

Detective Conan Mangaka'sı Gosho Aoyama hikayenin ileriki kısımları hakkında şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Hikayenin finale yaklaştığını belirten Aoyama, birçok okuyucunun Karanlık Organizasyon'un ("Kuro no Soshiki") arkasında kimin olduğunu merak ettiğinden haberdar olduğunu, bu organizasyonun liderinin de açığa çıkacağı bir hikayenin başlayacağını duyurdu. Aoyama liderin kim olduğuna (yada cinsiyetine) dair açık bir ipucu vermedi (Aoyama dişil yada eril bir 3. tekil kişi zamiri kullanmak yerine liderden bugüne dek "o kişi" -'ano kata'- olarak bahsetmişti. Fakat hikayenin finalinin hikayenin en başındaki olaylarla ilgili olacağını, liderin hikayenin başlarından beri (ama "ne kadar başlarında" olduğuyla ilgili bir ipucu verilmedi) gözlerimizin önünde olan tanıdık bir karakter olacağını (yani sonradan uydurulmuş bir karakter çıkmayacağını) söyledi.

Öte yandan Aoyama, sözkonusu liderin Profesör Agasa (Conan'ın özel gereçlerini yapan uçuk bilimadamı) mı olduğu yönündeki bir soru üzerine Agasa'nın bu organizasyonun lideri olmadığını söyledi.

Detective Conan

Karanlık Organizasyon, Conan'ın çocuğa dönüşmesinin de aralarında bulunduğu, suikastlerden özel soygunlara dek birçok olayın sorumlusu olmasına karşın hikayenin ilk sezonlarında göz önüne serilmemiş, fakat hikaye ilerledikçe uzaktan da olsa varlıklarını hissettirmişlerdi, öte yandan bu organizasyonun liderinin kim olduğu hala gizemini koruyan sırlardan birisi olmayı sürdürdü.

Zira birçok organizasyon üyesi ya liderin kim olduğunu bilmiyordu yada yakalanacağını anladığında sorgulanmamak için intihar ediyordu. (Organizasyona bu güne dek sızmaya yada ondan kaçmaya çalışanlar olsa da bu henüz onların sırlarını açığa seremedi)

Bugüne değin Detective Conan'ın 61 Manga Chapter'i, 41 + 1 TV bölümü ve 2 filminde liderle uzaktan da olsa kontakt kurulduğu, bunların da piramit bir yapılanmaya sahip Karanlık Organizasyon'un en tepesindeki Gin ve Vermouth üzerinden olduğu biliniyordu.

Vermouth ilkin Anime'nin 176. bölümünde, Gin ise -foreshadowing olarak ilk bölümde görünmesi sayılmazsa- ilkin 128. bölümde görünmüştü.

Daha birkaç öncesine değin Detective Conan ile ilgili hayran teorilerinde ve Manga'nın yayınlandığı dergiye gönderilen mektuplarında en çok şüphenilen kişi Agasa idi fakat Aoyama'nın son açıklaması bu teorinin sona ermesine sebep oldu.

Kaynak: AMT

• Geçen günlerde başladığım çok harika bir seri.Yüzlerce bölümü,bir çok film ve live action'ı olmasına rağmen Türkiye'deki popülaritesi az.Forumda bile 2009'da konusu açılmış gelen mesaj sayısı yok denecek kadar az ve altyazısını düzenli olarak çıkartan kimse yok.Kesinlikle ama kesinlikle izlenilmesi gereken bir seri.Death Note gibi ya da ne bileyim Code Geass gibi(her ne kadar beğenmesem de) kafa yoracak anime arıyorsanız kesinlikle başlayın.Hatta aramıyorsanız bile başlayın zararınız olmaz.Daha 15 bölüm izlemem rağmen çok fena müptelası oldum.Umarım bu güzel seri Türkiye'de hakkettiği yere gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    prince of persia the two thrones
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şahsen animesini değil, mangasını takip ediyorum ve neredeyse günceldeyim. Biterse çok fazla üzülürüm. Daima devam edecek hissi uyandırıyordu bende. Favori mangam... İzleyin, okuyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şunun mangasına acelemangada başladım cidden güzelmiş de bıraktılar. keşke birileri devam etse de okusak.
  • Bildiğin sherlock holmes.. Sağlamdır..
    Konusu itibariyle yetişkinlerede hitap eder.
  • Serinin en son 103. bölümünün çevirisi yapılmıştı ancak orada kaldı çeviri.Şu anda ise UnityFunsub adında bir grup çeviriye devam edeceklerini söylüyor.Umarım tam anlamıyla Türkçeye kazandırılır bu güzel seri.Grubun blog adresi var yalnızca;

http://unityfansub.blogspot.com.tr/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • On numara animedir. 345. bölümü anime tarihinde yayınlanmış en iyi TV bölümüdür net. 21. yüzyılın Sherlock Holmes'u.
    Detective Conan Translation Project(DCTP) çeviri bıraktıktan sonra pek takip edemedim, hangi grup çeviri yapıyor şu an bilen var mı?

Alttaki linkten bölüm listesine erişebilirsiniz.
    www.detectiveconanworld.com
    Anime - Detective Conan Wiki
    http://www.detectiveconanworld.com/wiki/Anime

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

On numara animedir. 345. bölümü anime tarihinde yayınlanmış en iyi TV bölümüdür net. 21. yüzyılın Sherlock Holmes'u.
    Detective Conan Translation Project(DCTP) çeviri bıraktıktan sonra pek takip edemedim, hangi grup çeviri yapıyor şu an bilen var mı?

Moonlighters grubu seriyi güncelden çeviriyor, Baaro ve CF&B grupları eski bölümleri softsub olarak yeniden çevirerek geliyor. Seriye yeni başlayan arkadaşlar bunlarda bulamadıkları için de DCTP arşivinden bakabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

On numara animedir. 345. bölümü anime tarihinde yayınlanmış en iyi TV bölümüdür net. 21. yüzyılın Sherlock Holmes'u.

Moonlighters grubu seriyi güncelden çeviriyor, Baaro ve CF&B grupları eski bölümleri softsub olarak yeniden çevirerek geliyor. Seriye yeni başlayan arkadaşlar bunlarda bulamadıkları için de DCTP arşivinden bakabilir.

Teşekkür ederim bilgi için.

•  Detective Conan

Bugün; Dedektif Sherlock Holmes ve Profesör Challenger gibi unutulmaz karakterlerin yaratıcısı Arthur Conan Doyle'un 160. doğum günüdür. Doyle, suç ve dedektiflik türünde verdiği ölümsüz eserlerin yanı sıra kısa bilimkurgu öyküleri de kaleme almıştır. Detective Conan serisi ise bu büyük dimağa yapılmış en büyük saygı duruşlarından birisidir aslında.
  • çocukken izlediğim bir anime. ve hala bazı bölümlerinden sahneler aklımda. yanından ayrılmadığı bir kişi vardı. yanlışta hatırlıyor olabilirim. olayı conan çözüp bu amcayı bayıltıyordu ve gerçekleri herkese anlatıyordu.
  • Detective Conan'ın rakibi Kaito Kid kendi TV özel bölümleri, OVA serisi ve filminin ardından kendi TV serisine kavuşuyor!

Kaynak: ANN
  • başlasam mı diye ikide bir düşündüğüm animedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanGamer

başlasam mı diye ikide bir düşündüğüm animedir

Bana göre halihazırda devam eden uzun süreli ongoing serilerin ayırılan zamanın hakkını veren tek örneği. "200 küsür bölüm izle bak nasıl açılıyor" türünden bir seri değil. İster bir oturuşta tek ister 10 bölüm izleyin, amaç suçluyu ekran başında Conan'dan önce bulmak olduğu için farketmiyor. Serinin genelini kuşatan bir konu da var elbette ama serinin episodik olması akıl oyunlarının kanımca daha ön plana çıkmasını sağlamış.

Bölümün yarısına geldiğinizde suçluyu bulmanız için tüm ipuçları size zaten sunulmuş oluyor, göstere göstere yada değil. Hal böyleyken suçluyu bulmak için gereken delilliler yada gelişmeler sonradan uydurulmuş şekilde ortaya çıkartılmadığından yada plotarmor metodları kullanılmadığından, her ayrıntısına çoooooook önceden kafa yorulduğuna gerçekten emin olduğunuz gerçek bir akıl oyunu izliyorsunuz.

Kısaca Detective Conan izleyiciyle bağ kuran, kendine has bir interaktifliğe sahip bir yapım.

• Paylaşmasam ölürdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 26 Temmuz 2014; 15:32:25 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.