merhaba benim elimde 2m jimmy jib var halatlı sistem motor yok ben bu jimmy jibi 2metre daha uzatım 4 metre yapmak isityorum ve motor takmak istiyorum internetten biraz araştırma yaptım ve 50-60 tlye motorların oldugunu gördüm aurdinio kart alıp bunların yazılım ve joystick dügme fln yapıcam fakat ne motoru kaç rpm motor alcagımı bilmiyorum ve bir joysticke iki motor baglayacagım için ekstra bi kart daha lazım olcak sanırım beni bilgilendiriseniz sevinirim kamera panasonic ag ac8 2.7 fln kendi kilosu tepe lambası batarya derekn 3 kilo veya 3 bucuk kilo olabilir bunu tasıyacak motor çark sistemi yazılım atma konusundada öneride bulunabilrsiniz şimdiden tesekkür ederim
Merhaba,jimmy jib konusundan anlamam hatta görmüşlüğüm bile 1-2 kez ama yazınızdan anladığım kadarıyla sizlere öneride bulunmak isterim. Öncelikle sizin alacağınız motorda devir'in önemli olduğu kadar da tork'da önemli . Alacağınız motor eğer dc motor ise torku yüksek ve redüktörlü olmalı . Devir ise dc motorda istenilirse sonradan devrelerle ayarlanabiliyor.(Deviri düşürebiliyoruz)