Şimdi Ara

jimmy jib için motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar bir kısa film projem var bunun için jimmy jib yaptırıyorum tüm gövdeyi falan yaptım sadece elektronik kısmı geriye kaldı. Kamerayı sağa sola ve yukarı aşağı hareket için yavaş dönen iki adet motora ihtiyacım var. Kameranın ağırlığı 3 kilo nerden bulurum ve bunun kaç watt olması lazım bilen varsa yorumları bekliyorum. Jimmy jib nedir diye soranlar için fotoğraf yükledim. Genelde hani şu kale arkalarında duran kamera
     jimmy jib için motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkankara97 -- 18 Ocak 2014; 20:54:40 >

• UP
  • Bunlarin ozel motorllari var diye biliyorum. Onlarim haricinde guclu bir servoda kullanilabilir belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    10 rpm 12 v işime yarar mı
  • furkankara97 kullanıcısına yanıt
    Daha dusuk devirlisini bulursan daha iyi olur. Yoksa pwm isine falan girmen lazim

peki konsol işini nasıl yapabilirim
    http://dcmotorkontrol.com/
    şu siteden yararlanabilirsiniz. kendim yapcam dersenizde kaç tane motor varsa ona göre bi kontrol sistemi yapmanız lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    kendim yapıcam işte bunlar çok pahalı
    http://www.youtube.com/watch?v=e1wAxJC4UO8 bunun gibi birşey düşünüyorum
    o kadarda zor bir şey değil aslında işin. yalnız bilmediğim bir şey var. jimmy jibdeki motorlar bütün o büyük platformumu hareket ettiriyor yoksa sadece uçtaki kamerayı mı ?
  • netlik ve zoom için servo kullanabilirsiniz.
    pan ve tilt için de servo veya dc motor.
    Yurtdışından kit olarak alabilirsiniz. Hatta Türkiye'de de satılıyor sanıyorum.
    google'da "jimmy jip pan tilt motor" araması yapın.
    Görseller size fikir verebilir.
    sadece öndeki kısmı
  • hocam şöyle birşey yapsam çok iyi olur bunu bi elektrikç.iye falan gitsem yapabilir mihttp://www.youtube.com/watch?v=Hw3pGo6r9bQ
  • Cok hassas olmasi gerekmiyorsa motorlari direk kaynaga baglayarak bile yapabilirisiniz. Araya switch koyarsiniz sadece. Bide aletin yumusak yavaslama yapmasi icin motorun uclarina kondasator baglarsiniz

• Selam arkadasim! Uzun bir suredir jimmy jib imalati yapiyorum.
    PAN/TILT kafalari ve Joystick kontrolleri dahil. Bu konuda baya bir tecrube birikti.

Herseyden once Servo motorlari unut! Cok gurultululer!
    Oyuncaklar disinda, profesyonel PAN/TILT ekipmanlarda kullanilmiyor.
    Kullanilanlar ise, satin alamayacagin kadar pahalilar.

3 kg'luk bir kamerayi cevirebilmen icin, torku yuksek olan 12 Volt 30rpm (30 devir/dakika) DC motor ve 5:1 oraninda bir disli takimi (hem maksimum hizini dusurmek, hem de torku daha da yukseltmek icin) lazim. Disli takimi, Uzaktan kumandali helikopter satan dukkanlarda, yedek parca bolumunden bulabilirsin.
    Amac, 5-6 rpm (devir/dakika) maksimum hiz yapan ve yuksek torku olan bir sey elde etmek.
    Mekanik kismi cok zor olmasa da, puf noktalari elbette vardir.

Joystick kismi ise, elektronikle aran varsa bile gercekten zor bir olaydir.
    En basit bir tane "Dimer" alirsin. Ama "Dimer" sadece tek yonlu motorun hizini kontrol edebilir ve genellikle voltaj dusurerek motorun torkunu da olumsuz yonde etkiler. Bu yuzden bu kotu bir secim olur.

Aslinda profesyonel piyasada iki cesit DC Motor Control'leri var. "PWM ve "Linear". Bunlar da kendi aralarinda "Digital" ve "Analog" olabiliyorlar.
    Her birinin kendine gore avantaj ve dezavantajlari da var.
    Ben uzunca bir AR/GE surecinden sonra var olan yontemlerin iceresinden en iyi taraflarini kullanarak, kismen digital, kismen de analog calisan bir Joystick uretebildim.
    Ilgiliysen, ara: sifir besyuz otuz yedi, dokuzyuz yetmis sekiz, altmis dokuz, yetmis. Arthur

ya da arama sitelerinde iki yonlu PWM DC Motor kontrol karti yazmaya dene.
    Ornegin:http://www.electronickits.com/kit/complete/motor/k166.htm

NOT: Hazir kartlari almanin dezavantajlarindan biri, calistiklari frekans, senin kullanacagin motorlarin frekansiyla uymaya bilir. O zaman hem motoru titretir, hem de basini ciddi agritacak cizirti vizilti bir ses cikartir! Hadi sen sabretsen bile, bu ses etraftaki tum mikrofonlar kaydeder.

• http://jimmy-jib.net/ şu siteden yararlanabilirsiniz. kendim yaparım dersen kaç tane motor varsa ona göre kontrol sistemi yapman lazım...
  • Bir firmaya kontrol kartlarını yaptım isteyen olursa en az 10 ad olmak şartı ile kontrol kartını hazırlar veririm,
    Bu işin en önemli kısmı kontrol devresidir kalkışlar soft duruşlar soft olmak zorundadır bunlarda yazlım ile yapıyorum .çok hassas olmak zorunda çünkü en ufak bir titreşim çekim kalitesini bozmaktadır.
    Kullanacağınız motor dc -rediktörlü motor olacak 30rpm .

ege
  • daha fazla bilgisi olan veya hala bu işle uğraşan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafergrbz

daha fazla bilgisi olan veya hala bu işle uğraşan var mı ?

Ne tür bilgi istiyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.