Şimdi Ara

JETTA TSİ SEÇENEĞİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
5.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Değerli, ülkemizin geleceği, genç ve delikanlı, umut ve başarı vaad eden çok değerli arkadaşlarım (kendilerini tanıyorlar) ...

Sanırım yorum yaparken;

1. Hitap (Rhetoric)http://www.zargan.com/sozluk.asp?Sozcuk=rhetoric
    2. Üslup
    3. Tarz
    4. Saygı
    5. İmlâ
    6. Noktalama
    7. Paragraf
    8. Büyük/küçük harf
    9. Devrik cümle
    10. İmtina etme

gibi HAYATINIZ BOYUNCA ÇOK ÖNEMLİ OLAN VE BAŞARINIZI ÇİVİLEYECEK bu kuralları yazdığınız ve bizlerle, diğer DH forum okuyucuları ile paylaşma ihtiyacı duyduğunuz cevaplar/sorular/yorumlarda dikkate almanızı, bu kurallara dikkat etmenizi bir ağabeyiniz, bir öğretmeniniz ama herşeyden önce bir ARKADAŞNIZ olarak sizden rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

Taner Göde

• quote:

Orjinalden alıntı: AuToBaN

Honda FCX teki bu küçük motor 12500 dd de 127 hp güç üretiyor İşte mühendislik budur arkadaşlar geleceğin motorları bunlar

JETTA TSİ SEÇENEĞİ

• Ayrıca,

VW'nin TSI motorları mühendislik harıkalarıdır.
    Toyota'nın VVT-i motorları gibi
    Honda'nın V-TEC motorları gibi
    BMW'nin Magnezyum motorları gibi
    Mercedes'in tüm motorları gibi
    Fiat'ın T-JET motorları gibi

ve diğer

- daha az hacimli
    - daha az yakt tüketimi
    - daha fazla güç üretimi
    - daha yüksek tork oluşumu

sağlayan motorlar gibi ...

Unutmayın ki şu anda benzinin pahalı olmasının sebebi 200.000.000 (iki yüz milyon) motorlu aracın olduğu ve dünya petrol rezervini israf eden ve hâlâ da israf etmeyen devam eden AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ve orad üretilen büyük hacimli, düşük güçlü V8 motorlar ve 40-50 yıl aynı şekilde hiçbir teknolojik yeniliğe uğramadan çekirdekten aynı şekilde üretilen GAS GUZZLER (benzin canavarı) motorlarıdır.

Biz 1.4 TSI Passat'a binmeyi ekolojik ve ekonomik başarı kabul ederken A.B.D.'de bu aracın en küçük motoru 2.0 T FSI ve diğer motoru de 3.6 V6 FSI. Opel Vectra platformuna dayalı CHEVROLET MALIBU da en ucuz 19.995 USD ve en pahalısı 29.995 USD, ama en küçük motoru 2.2 Turbo. Yani yakıt tasarrufundan söz etmek imkansız A.B.D.'de

Amerika'da DİZEL MOTORLU OTOMOBİL de yok. VW şimdi bunu 2.0 TDI 140 HP JETTA ile kıracak!

Ayrıca lütfen forumda günün motorlarını tartışırsak daha iyi olur. Yani WANKEL MOTORU, STERLING MOTORU, HİDROJEN MOTORU (!) gibi gelmiş, geçmiş veya gelecek olan motorlar ile şimdiki "motorları" kıyaslamayalım. Profesyonelliğe uygun değil.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Sayın Taner Göde

VW'nin TSI motorları mühendislik harıkalarıdır denilen listede

Psa grubunun benzinli bir çok araca kafa tutan ve 407 ile amatör yakıt rekoru kıran

1.600cc dizelinide bu kategoriye neden koymadınız?

VW nin burada Turbo uygulama şeklini anlatabilirmisiniz?
  • Merhaba Cyborg,

Katkınız için teşekkürler. Lütfen listeye siz de ekleyiniz. Neticede Ford ile aynı dizel motor. Ayrıca VW'nin TURBO uygulama şeklinin hangi yönlerini öğrenmek istiyorsunuz? TURBO'nn nasıl çalıştığını eminim ki çok iyi biliyorsunuz. VW başlığında bu konudaki sayısız mesajıma ulaşabilir ve ayrıntılarını öğrenebilirsiniz.

Yine de aşağıda kullandığım otomobilin TURBO'su hakkında görsel bilgi veriyorum

1. BORG WARNER marka TURBO
    2. 18 mm PERVANE KANAT BOYU
    3. EMME ve EKSOZ tarafı SU SOĞUTMALI
    4. Maksimum turbo mili hızı 230.000 d/dak
    5. Alt motor devirlerinde besleme düzenlemeli
    6. WASTEGATE (gaz tahliye devreli)http://en.wikipedia.org/wiki/Wastegate

Saygılarımla,

Taner Göde

JETTA TSİ SEÇENEĞİ

JETTA TSİ SEÇENEĞİ

JETTA TSİ SEÇENEĞİ

• Ülkemizde herşeye herkese övgü ne kadar kolay olduğunu bir kez daha görüyoruz .Nasıl ülkemizde 3 büyüğe gelen futbolcular nasıl hemen yıldız oluyorlarsa sizde hemen hemen tüm motorlar teknoloji harikası olmuş.Kaleme aldığınız bu makinalar dan en az yarım düzine daha kolaylıkla yazılabilirki buda günümüz motor ailelelerinin büyük bir bölümünü kapsar. Ülkemizde değerlendirmelerin ne kadar kolay olduğunu görmek ayrıca yaptığınız seçimler taktire şayan.
  • quote:

Yorum yapmadan önce bir araştırsan Autoshowun TSI motorlarını öve öve bitiremediğini görür ve böyle komik bir yorum yapmak zorunda kalmazdın.
    quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Motor işi kullanmadan bilinmez burda milleti yanlış yönlendirip kullanmadığın motoların karakteristikleri hakkında yorum yapma burada biligi ayaklarıda yapma Autoshow okuyup burada.

Zaten bende övüyorum kullandım çünkü kullananlarda övüyor sen kullanmadığın için havadan sallamasyon yapıyor büyü kullan öle gel yorum yap burda abin yaşında baban yaşında insanları yanlış yönlendirme hadi..

• İlk aklıma gelen motor harikası kelimesini 1988 de değişken ekgzantriği ilk kullanan ve motor mühendisliğinde devrim yapan honda f1 motoru içn söyleyebilirim.sizin gibi biraz iyi özellikleri olan makinalara ülkemizdeki çoğu futbolcuya denilen gibi ucuz yollu ne yıldız nede teknoloji harikası deyip bu kelimeleri ayağa düşürmem.
  • 140-170 bg seceneği almanya sitesinde yok ama ing sitesinde var , biraz önce VW servisiden bi arkadaşla görüştüm söylediğine göre almanyada yakın zamanda bir toplantıdaymı bu motor seçenekleri 3 yıl daha üretimde kalacakmış ....

http://www.volkswagen.co.uk/new/jetta/which-model/engines/overview

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 8 Haziran 2008; 13:12:06 >
  • quote:

quote:

Yorum yapmadan önce bir araştırsan Autoshowun TSI motorlarını öve öve bitiremediğini görür ve böyle komik bir yorum yapmak zorunda kalmazdın.
    quote:

Motor işi kullanmadan bilinmez burda milleti yanlış yönlendirip kullanmadığın motoların karakteristikleri hakkında yorum yapma burada biligi ayaklarıda yapma Autoshow okuyup burada.

Zaten bende övüyorum kullandım çünkü kullananlarda övüyor sen kullanmadığın için havadan sallamasyon yapıyor büyü kullan öle gel yorum yap burda abin yaşında baban yaşında insanları yanlış yönlendirme hadi..

Rockford Fosgate merhaba , sanırım genel hitap ve yaklaşım şeklin bu şekilde forumdaki diğer mesajlarınıda okuduktan sonra anladım.
    Eğer yaşın 55+ üzeri değilse pek abilik babalık fark yok aramızda.
    Kullanıpda yorum yapmak en iyisidir haklısın , kullanımımda olan arabaları sayayım
    Kendimde Passat 1.6 FSI Tiptronik
    Eşimde Jetta 1.4 TSI DSG
    Babamda Octavia 1.6FSI düz vites
    Kardeşimde Getz 1.3 Benzinli.
    Kayınbıraderde Civic Hatchback 1.8 Otomatik
    Kayınpederde Peugeot 1.6 HDI 110 BG, Manuel (bu arabaların hepsini bir ay icinde en az 1 kere sürüyorum)

Bugüne kadar kullandığım "kendi arabalarım" üzerinde (civic , corolla, megan, corsa, mercedes, passat) toplamda 262.000KM yol yaptım. Yazım şeklim Taner abi gibi teknik detaylı olmasada, kullandığım ve edindiğim tecrubeleri aktarıyorum. Forum'un gerekliğide budur zaten.

Benden çok daha fazla araba ile haşır neşir olmuş veya olmaya devam eden kişiler olabilir.Sende bunlardan birisi olabilirsin. Ama "Autoshow" kopyacısı olmayacak kadar "hands-on" tecrübem vardır herhalde bu kadar araba ile değilmi ?

Yukarıdaki mesajımı ve Passat C5 forumuna eklediğim yazıyı/tecrübelerimi tekrar okumanı tavsiye ederim.

• Sevgili dostlarım,

Forumun amacı olan bilgi paylaşımına karşılıksız hizmet eden en başta Sn. SimurgAnka ve Sn. Fırat Öztürk olmak üzere tüm değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim. Kendi forumuma dönüyorum.

Saygılarımla,

Taner Göde
  • TSİ düşmanlığı kendini kanıtlayınca kayboldu derken yeniden hortlamış .

arkadaşlar yorumu yaparken ya KESİN konuşmamak gerekiyor yada konuşmak için çok iyi bilmek gerekiyor .

140 hp ile 170 hp arasında çok bariz bir fark yok . benim fikrimce bundan dolayı yeni bir modifikasyonla yeni bir verimli yazılımla 160 ta toplamaya karar vermiş olabilirler. her iki seçeneği test eden de bu kanaate varabilir . eğer haber gerçek ise vede uygulanırsa ,halkın zor sindirdiği ve sanayi ustalarının yönettiği pyasada bu tarz değişiklikler sindirmesi zor durumlar.... 2 elin de aktif olduğu çok gelişmemiş ülkelerde bu tarz durumlar 2 elciye de kan kaybettirir.

başka bir ihtimal ise ; TSİ nin maliyetinin çok pahalı olduğu için vw nin atılım ve nam yapıp yerini daha çok kar edebileceği seçeneklerle revizyona girmesi olabileceğini düşünüyorum ...

TSİ nin tüm versiyonları çok keyifli ve ürettikleri güce göre gerçekten ekonomik sayılırlar ... şahsen ben çok memnunum vede sallanma ,gürültü ,titreşim vede başka yazılanların hiç birini görmüyorum ... bir çuval eriğin içinden elbetteki çürükler çıkacaktır......

bakalım zaman herşeyi gösterecektir. eğer vw tsi de sorun yaşarsa ölüm fermanını hazırlamış olur .......

• quote:

Orjinalden alıntı: firat_ozturk

quote:

quote:

quote:

Rockford Fosgate merhaba , sanırım genel hitap ve yaklaşım şeklin bu şekilde forumdaki diğer mesajlarınıda okuduktan sonra anladım.
    Eğer yaşın 55+ üzeri değilse pek abilik babalık fark yok aramızda.
    Kullanıpda yorum yapmak en iyisidir haklısın , kullanımımda olan arabaları sayayım
    Kendimde Passat 1.6 FSI Tiptronik
    Eşimde Jetta 1.4 TSI DSG
    Babamda Octavia 1.6FSI düz vites
    Kardeşimde Getz 1.3 Benzinli.
    Kayınbıraderde Civic Hatchback 1.8 Otomatik
    Kayınpederde Peugeot 1.6 HDI 110 BG, Manuel (bu arabaların hepsini bir ay icinde en az 1 kere sürüyorum)

Bugüne kadar kullandığım "kendi arabalarım" üzerinde (civic , corolla, megan, corsa, mercedes, passat) toplamda 262.000KM yol yaptım. Yazım şeklim Taner abi gibi teknik detaylı olmasada, kullandığım ve edindiğim tecrubeleri aktarıyorum. Forum'un gerekliğide budur zaten.

Benden çok daha fazla araba ile haşır neşir olmuş veya olmaya devam eden kişiler olabilir.Sende bunlardan birisi olabilirsin. Ama "Autoshow" kopyacısı olmayacak kadar "hands-on" tecrübem vardır herhalde bu kadar araba ile değilmi ?

Yukarıdaki mesajımı ve Passat C5 forumuna eklediğim yazıyı/tecrübelerimi tekrar okumanı tavsiye ederim.

Hocam kusura bakma tammen ters anlamıssın ben yazdıklarımı 16 yaşındaki AutoBan nikli çocuğa yazdım senınle alakası yok yani

• tsi 140 ve 170 lik motorlar iyi olsaydi audi a3 de kullanirlardi demekki tsi olarak sadece 122bg lik olan iyi motorki audiye koydular.
  • VW AUDİNİN ATÖLYESİ Mİ Kİ ? DENEME YAPIP AUDİDE KULLANIMA GEÇİLİYOR :::: ATOLYE ARABASI ALMIŞIZ HABERİMİZ YOK ::::
    quote:

Orjinalden alıntı: cemy22tr

tsi 140 ve 170 lik motorlar iyi olsaydi audi a3 de kullanirlardi demekki tsi olarak sadece 122bg lik olan iyi motorki audiye koydular.
  • quote:

tsi 140 ve 170 lik motorlar iyi olsaydi audi a3 de kullanirlardi demekki tsi olarak sadece 122bg lik olan iyi motorki audiye koydular.

şaka gibi bir yorum işte,ne denilebilir ki..
  • çok doğru yazmışsın dostum.

quote:

Orjinalden alıntı: telenor

VW AUDİNİN ATÖLYESİ Mİ Kİ ? DENEME YAPIP AUDİDE KULLANIMA GEÇİLİYOR :::: ATOLYE ARABASI ALMIŞIZ HABERİMİZ YOK ::::
    quote:

• audi vw motoru kullanmıyormu audi vw parcaları kullanmıyormu tabiiki atelye arabası aldınız audiyi bagimsız bi firmamı yaptınız hemen.
  • Bir çok parça ortak, cemy'e kısmen katılıyorum. Konsola bakınca bile anlaşılıyor. 140 ve 170 likle kullanmıyorlarsa bunun içinde bir iş vardır. Neden düşük fiyata daha hızlı bir A3'e binmeyelim ki...
  • ------------------------------------------------------
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.