Şimdi Ara

Jetta 1.9 Tdi Hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Geçen gün 2008 model 167.000 de jetta Dsg vites aldim... 32 milyara aldim Sanirim kazik yedim

Adamin elindeki experlere güvenerek aldim ama hata etmişim karşınizda takim elbiseli temiz yüzlü birini gorünce adam saniyosunuz...Bunlar insani araba almakdan sogutur.. Neyse her işte hayır vardir. Arabayi ustaya goturdum motor calisirken motor kapagini ve yağ cubugunu açti. Motor ufluyor duman atiyo dedi.. Bende çok anlamam motordan bildigim dizel motor üfler ama benimki biraz fazla üflüyo gibi.Usta Sekman atar düzeltiriz dedi ama her ustanin dedigini yapmamak lazim. 2 gunluk gozlemelerimde Arkadanda gaza çok fazla basinca mavi duman atiyo. Ilk calistirmadada mavi duman atiyo.. Rölantide duman yok. Çekiş iyi yakit tuketimi guzel.Motoru açtirmak oynatmak en son çare. Sizce Bunun çözumu var mi?

Enjektor temizligiyle felan kurtarabilir miyiz ? Nasil bir yol izlim Bu konuda yardimlara ihtiyacim var. Araci borc harc aldim satmakda pek istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 30 Nisan 2016; 21:36:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mavi duman turbodan dolayıydı sanırım

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Üstüme gelmeyin intihar ederim.

Şaka bi yana zaten morelim bozuk. Çözümleri konuşalim.

• Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    Zaten turbo hortumlarindan yag kacaklari vardi onu biliyorum onlari dün yaptirdim ama gene ayni gibi. Biraz daha mi gözlemlesem acaba

• Yokmu arkadaşlar bu motordan A dan Z ye anlayan. Motorculari Vw den anlayanlari bu konuya alalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 30 Nisan 2016; 22:08:55 >
  • Hocam c4 ün sıkıntılarından usanıp satmıştın aracını ancak, sattığın c4 ün ahı tuttu.

• Lacano kullanıcısına yanıt
    Valla bilmiyorum

Ben nasıl böyle acemilik yaptim anlamadim.. Herkesi kendimiz gibi goruyoruz galiba. Ama bundan sonra araba alirken mutlaka experi kendim yaptircam.

Araba genel olarak çok iyi.Yakit olsun sanziman olsun. Sanayideki ustalar insanin morelini bozuyo biraz sanirim. Ama insallah motor yapmam çünki borca girdim cok. Hayirlisi ALLAH dan

C4 ü alirkende exper yaptirmamistim :) bende insanlara güvenmek gibi huy var. .ama c4 de problem yasamadim. O arabaya yanlislikla benzin konulunca randuman tutmadi sorunlar ust uste gelmeye baslayinca sattim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 30 Nisan 2016; 22:28:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jetta 1.4 Tsi Hakkında Yardım...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o motorun manuelini 250bin km den sonra sattık
    motor üfleme olayına takılma
    alıcı ustasına gösterirken çalışır vaziyette yağ kapağını açınca kıyamet kopmuştu kaput maput kafan motorun orada olsa emenike gibi olursun
    usta hemen bu motor bitmiş dedi , ben de '' usta daha önce 1.9 TDI yüksek km de baktınmı '' diye çıkıştım , adam japoncuydu
    iyi madem dedi aynı dükkanı paylaştığı vw ustasını çağırdı , adam geldi baktı hiç bir şey yok bunlar da normal dedi
    mesela bu motorun bakımını 15 bin e bırakmayacaksın , 10 binde bakım olacak , hatta 10 bin de yine kronik yağ da eksiltir normal
    her motorun karakteristik özelliği vardır

mesela yine bir ilginçlik söyleyeyim , kışın buz gibi havada tık diye tek marşta alacak , ama gün içerisin de marş almaması için bir neden yok gibi görünen motorun sıcak olduğu zaman marşı zor alabilir , çoğu ustanın bu konuda çözümü bile yoktur

o km o motor için hiç bir şey değil
    hatta arabayı sattığım adam arada arar 280 bin falan olmuş çok memnun

fiyat konusunda bilmem , dsg konusunu hiç bilmem ,

• Bizde 1.9tdi var 200binde. manuel o paradan daha fazla istiyoruz... araçta daha büyük bir sorun olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

Mavi duman turbodan dolayıydı sanırım

@turbolinea

Hocam bir bak yav.

• Belenenses B kullanıcısına yanıt
    Biraz içim rahatladi. Usta dediki bu motor bakimsiz kalmis o yüzden yağ yakiyo veya kilometre dusurulmus dedi. Tuvturk kayitlarinda hersey normal. Aldigim kisi cok fazla kullanmamis hatta cogu zaman yatarmis evin önünde. Turbo hortumlarindaki yag kacaklarini bir sure yaptirmamis o sekilde binmis. Hatta izmire gitmis gelmis o haliyle. Benim aklima gelende acaba turbodan kaynaklanan yağ kacaklarimi motoru sersemletti. Alir almaz turboyu yaptirdim usta enjektorleride olctu. 2 tanesinin temizlenmesi lazim dedi.Onuda yaptircam . Ustalar zaten hemen motor yapmaya indirmeye merakli zaten. Ama garanti veren yok... Arabanin bakimlarini 10.000 km de bir yaptiririm zaten eski arabamada o sekil bakardim..

• quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

Biraz içim rahatladi. Usta dediki bu motor bakimsiz kalmis o yüzden yağ yakiyo veya kilometre dusurulmus dedi. Tuvturk kayitlarinda hersey normal. Aldigim kisi cok fazla kullanmamis hatta cogu zaman yatarmis evin önünde. Turbo hortumlarindaki yag kacaklarini bir sure yaptirmamis o sekilde binmis. Hatta izmire gitmis gelmis o haliyle. Benim aklima gelende acaba turbodan kaynaklanan yağ kacaklarimi motoru sersemletti. Alir almaz turboyu yaptirdim usta enjektorleride olctu. 2 tanesinin temizlenmesi lazim dedi.Onuda yaptircam . Ustalar zaten hemen motor yapmaya indirmeye merakli zaten. Ama garanti veren yok... Arabanin bakimlarini 10.000 km de bir yaptiririm zaten eski arabamada o sekil bakardim..

enjektör işi çok kıllı yalnız
    çok çok iyi araştır
    ses dalgası ile temizleme yapıldığını öğrenmiştim zamanında araştırma yaparken
    enjektör için bir de bosch dizel servisine git ölçtür , sorun çıkmayabilir bile , tanımam tabi ustanı da yine emin olmak için çok bir ücreti de yoktu sanırım

• Mavi duman yağ yakmaya delalettir.

Şimdi yag nerden giriyor onlari siralayayim.

1. Motorda segmanlar asinmistir yag yanma odasina giriyordur.

2. Turbo bozuktur Turbo hava ilr yaği intercoolera basar yanma odasina yag girer.

3. Yakit pompasi bozuktur yağı mazotla birlikte enjektöre basar yine yag atar.

4. Subap lastikleri asinmistir araba subaplardan yag birakir fakat burda mavi duman sadece ilk calistirmada motor sogukken olur.

Ama duz mantik araba zora gelince mavi duman atiyorsa buyuk ihtimal yag segmanlari asinmistir. Yanma odasina yag giriyordur. Kaldi ki yakit pompasi ve turboda sorun olsa cekis dusuklugu bas gosterir. Yag segmani asinan motorun performansi düşmez. Hatta daha iyi bile olabilir.

Iyice baktirin contada yanık olabilir. Araba ne kadar yag eksiltiyor ne kadar su eksilitiyor. Yagda su, su da yag var mi bakin.

Direk bir ustanin lafiyla motoru actirmayin

Ustayla yeni tanıştik iyi birine benziyo.

Enjektör işinde ne gibi kıllık olabilir. Görmedigim bilmedigim yere gondermi mi??

Usta biz yapmiyoruz baskasina gonderiyoz demisti. 2 enjektor icin 400 lira istedi

• doctor I kullanıcısına yanıt
    Işte bende onu söyluyorum Adam bir üfluyor diye kafadan segman dedi. Ne bilim bilgisayara bağlasa iyice bi baksa ölçse Iyice baktircam artik ama ustalardan korkar oldum para kazancaz diye onu yapalim bunu yapalim diyolar. Kalıçi çözüm istiyorum ben. Sizin varmi motordan duzgun anlayan ışini düzgün yapan kaziklamayan ustaniz

• __GeneraL__ kullanıcısına yanıt
    Usta da takım elbise var mıydı hocam
    Şaka bir yana bazen böyle insanın basireti bağlanabiliyor bende yaptım buna benzer bir hata takmayın kafanıza olabilir belki sizden çıkacak para vardır.

• benim bi usta vardı bu arabayı kullanırken adama iş yaptırmak için 40 takla atıyordum
    benim enjektörler de sıkıntı olabilirmi usta ? ''köpek gidiyo ya ..... goyım ''
    bu arabanın çekişi düştü gibi geliyor bana usta ? ''senin paran çok heralde ..... goyım ''
    bir sonraki 10 bin bakkım da aynısını tekrarlıyorum , '' tamam bırak yarın gel ''
    ertesi gün gittim araba uçuyor bildiğin diyorum usta naptın , '' meslek sırrı bin işte ''
    2 gün sonra motor arıza uyarısı :)) gidiyorum usta egr yi iptalmi ettin :)) '' yav sağa bişey yok diyom anlamıyon bende iptal ettim ''
    tabi o modellerde egr iptali yapınca motor arıza ışığı söndürülemiyor , bu da başka bir sıkınıtıyı kaçırma riski

o arabaya egr iptali yapılsa var ya of of , 3 gün kullanmıştım yeni 130 , 136 lık motorlar var ya , valla hikaye billa hikaye o kadar keyif almıştım
    not : 1.6 cdti 136hp kullanıyorum

• __GeneraL__ kullanıcısına yanıt
    onu diyorum işte , son derece düzgün yapılmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tu1907

Usta da takım elbise var mıydı hocam
    Şaka bir yana bazen böyle insanın basireti bağlanabiliyor bende yaptım buna benzer bir hata takmayın kafanıza olabilir belki sizden çıkacak para vardır.

Adamin yanina gittim böyle takimi düzgün giyinmış saç sakal traşi yerinde. Bankaciyim dedi bana. Ne bilim o an güvendim 32 milyarda deyince aldım. 1 senelik evliyim 24 yasindayim 2.arabayi aldim. Eşimde çok üzüldü Sonuçda herkes calisip didinip biseyler yapiyo bu hayatta. Insanin cebinden çikan paradan çok kandirilmak koyuyo.Kendisine yediremiyo. Bana çakma bir exper raporuyla arabayi satti. Olsun ALLAH büyük. Arabaya şimdi exper yaptirsam kim bilir neleri çikcak :(

Hata yapa yapa öğrencez artık

Motorda artı bisey olsa sonradan anlayamassın Sonra daha büyük sıkıntı

Ee sonra naptiniz duzelttirdiniz mi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.