Şimdi Ara

MAZDA 323 1.6 HB HAKKINDA YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
79.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bütçem maksimum 7000-8000 ytl.Bu bütçeyle alabileceğim 2. el oto
    ilanlarına internetten baktığımda en mantıklısı başlıkta yazdığım araba
    gibi görünüyor.Bu benim ilk arabam olacak.mazda ya karşı bir sempatim de var.
    sizce maksimum kaç km ye kadar araçlarla ilgilenmeliyim.92-93 model bir şey düşünüyorum.internetteki ilanlara göre bütçem yeterli görünüyor.piyasa fiyatları çok farklı değildir inşallah.
    Ayrıca MAZDA 323 HB hakkındaki tüm tavsiye ve önerilerinize açığım.

herkese şimdiden teşekkürler.

Yeni C4 2011 Confort Plus 1.6 e-HDI 112 MCP Beyaz+Cam Tavan
  • 93 mazda 323 sedan kullanıyorum

rahatlığı lpg ye rağmen çekişi sürüş keyfi gerçekten o fiyat aralığı için muazzam

1.6 motor şehir içi lpg de 145-150 kuruş yakıyor

4 kişi ve bagaj dolu olarak lpg de uzun yolda 145 km /saat civarında sorun çıkartmıyor

ancak hafif sayılabilecek bir araç ve tek şoför ve boş bagajla 120-130 dan sonra kontrol zorlaşıyor

altı alçak uyarmadı deme tümseklerle sıkça sorun yaşarsın

hidrolik direksiyon, 4 cam otomatik, elektrilkli yan aynalar, geniş iç hacim, ayarlanabilir direksiyon yüksekliği o model ve o fiyattaki araçlar için gayet güzel özellikler

parça fiyatları artık eskisi kadar yüksek değilmiş ama yine de yerli otolardan yüksek ne varki dayanımı daha fazla

temiz bakılmış bir motorla 400bin km sorunsuz yapılabilir ancak yine de 200bin üstünde bir motoru olan araçtan uzak durmak gerekli

• özgür deniz verdiğin bilgiler için teşekkürler.gönül ister ki daha fazla para ayırabilip mazda nın daha iyi modellerini alabilmek.7-8 bin ytl banka kredisi çekip almayı düşünüyorum.bu fiyat aralığında pek fazla seçenek de yok sanırım.toyota corolla 92-93 modelleri biraz daha pahalı geldi.ikisi arasında bir seçim yapmam gerekecek sanırım.
  • 6-7bin ytl bütçe ile çok güzl 323 ler alınabilir.Ben 91 model sedan kullanıyorum.Sizler gibi arkadaşlar soru sorduklarında kendi sevgimden dolayı abartmaktan korkuyorum mazda modelleri ile ilgili birşeyler yazarken.Fakat 323 benim için bunun dışındadır.Çünkü bizzat kullandığım hakkında çok yakından fikir sahibi olduğum modeldir.Bütçe bu konuda aslında çok öenmli değil çünkü ciddi bir araştırmayla çok daha fazla seçenek bulunabilir fakat sizin kendi sempatinizin de etkisi olmuş ki mazad bakmışsınız ve gerçekten de belirttiğiniz gibi bakabileceklerinizin en iyisine bakmışsınız.Ben de size özetle bu araç hakkında bilgi vermeye çalışayım.
    100 km de 6,5 litre civarı benzin tüketir.Bir depo ile (55lt) 750-770 km arası yol yapar.(uzun yol.)Ben şahsen lpg kullanmıyorum.Ama dikkat ettiğim kadarıyla kullananlar memnun.
    Motor ömrü gerçek anlamda bakımlı kullanıldığında 350-400.000km civarındandır.O yüzden alacağınız arabanın km sinin yüksek olması sizi çok haya kırıklığına uğratmasın.Yani bakımlı bir 200.000 lik bulduğunuzda bir şahin motoru daha bitirebilecek kadar ömrü olduğunu göz önünde bulundurun.Büyük çoğunluğunun camları colormatik dir yani çok güneş görünce biraz daha koyulaşır.Ön süspansiyon problemleri sorun değildir tanesi 50-70 olan amortisörler ömrülüktür ve bence çok da pahalı değil.Ön düzen tıkırtısı var ise ya aks salıncak burçlarından yada rot-rotillerden gelir.Bunlarda 10-15 liralık plastik takoz parçalardır ve büyük ihtimalle bir dahaki değişimlerini de görmezsiniz.Normal bir 323 ün direksiyon sistemi mükemmel çalışır tepkileri mükemmeldir.Nasıl bir zeminde yol aldığınız hakkında size çok iyi hisler veren mükemmel bir direksiyonu vardır.4 tekerlekte de tam bağımsız süspansiyonlu nadir araçlardandır.Bu sebeple ben değil 140 200 ile bile giderken hafiflikten dolayı kontrol kaybı olduğu fikrine katılmıyorum.Tüm yürüyen ayarları sorunsuz iken 323 yapabildiği hiçbir hızda güvensizlik yaratmıyor bence.Ön frenler hava soğutmalı disk dir.Balataları da 25 ile 70 arasında değişiyor istediğinizi tercih edebilirsiniz.Normal bir kullanıcı için 255 lik yeterli bence ama performanslı kullanıma uygun değil.Tekerlek bilyaları da 50-150 tl arasında değişir.Eğer çok sert kullanan biri değilseniz 50 tl lik bilyalar sizi yıllarca tık demeden götürür.Camlar yavaş inip kalkıyorsa cam fitillerine bakım yapmanın yada değiştirmenin zamanı gelmiş demektir.Arka koltuğu yere çok yakın olup insanı bir mercedesin içindeymiş gibi hissettirir.Çok da rahattır ayrıca bu koltuklar parçalı olarak katlanıp bagaj hacmini de arttırır.Bagaj ve benzin deposu kapakları içeriden açılır.Motoru norm değişikliğine göre farklı veriler veriyor ama 87-ila 90 hp arasında bir gücü var ki siz bunu en az 100 olarak alın çünkü gidiş konusunda rakibiniz 90 lık 1.4 ler falan değil 100 veya biraz üzeri 1,6lar.Çork rahatlıkla 190 ve biraz sabır ve belki biraz eğimle 205 km/s hızlara ulaşabilirsiniz.Tüm diğer arabaların aksine sürat ibresinde hata payı abartısız "0" dır.Gerçek anlamda kalkış yapabilmek için 7000 devirde bir üst vitese geçmeniz gerekir.Kaliteli lastikle 4500-5000 devir civarında patinajsız kalkabilir.Yol tutuşu konusunda rakibi benzerlerinde yok.Belki yeni modellerde.3100 devirde en yüksek torku olan 135/137nm yi verir.Egzost baştan sona 3 susturucu içerir ve çok çok uzun ömürlüdür.Ben orj susturucusunu 2006 da değiştirdimaraç 91 hesap et artık.Ara susturucular başka markalarınkiler de rahatça uygulanabildiğinden ucuzdur.Sedanda altı vurma sorunu daha az ama hatchback daha sorunlu.Hatchback in amortisörleri birkaç santim daha kısadır ve sedana da uyar.Tam bakımlı ise frenleri etkilidir.Silecekleri çok güzel çalışır ve 10 dan fazla fasıla kademesi vardır.(şu bekleyip bekleyip silen).Farları başarılıdır.Eğer birisi mahvetmediyse elektrik düzeni asla sorun çıkarmaz.Daha aklıma gelen ve gelmeyen çok şey var.ÖZetleyeyim dedim ama pek özete benzemedi sanırım.Her türlü sorunuzu çekinmeden sorabilirsiniz.Ben ve diğer arkadaşlar bilgi vermekten mutluluk duyarız.

• SabitSalınım verdiğin bilgiler için teşekkürler.mazda kullanıcıları memnun görünüyor fakat geri kalanlar mazda ya çamur atmak için herşeyi yapıyor.yedek parça bulunmazmış,çok yakarmış vs.
    2. el araba almak ne zor işmiş.parasızlığın gözü kör olsun.alacaksın sıfır mazda 3 kafan rahat edecek.mazda 323 1.6 HB tipi çok hoşuma gidiyor.içime sinen temiz bir şey bulursam almayı düşünüyorum.diğer bir seçenek de toyota corolla.kısmet bakalım.
  • Tabii.İkisi de birbirini aratır otomobiller değil.Hangisinin temizini bulursanız uygundur bence.Tabi ben şahsen yine mazda tercih ederdim ki o yıllardaki rekabette yenilen kuşkusuz corolla idi.Zaten herhangi bir arabaya bir sempatiniz varsa ben kendimi de öldürsem faydası olmaz olmasın da.Biri renault ya göz koydu ise isterse hergün bozulsun o onu gene mazda dan iyi görür.Bu da çeşitlilik renk tabi bi yerde :)
    benim japon arabalrına karşı bir sempatim war (tabi bunun asıl sebebi motorları) bu elimdeki araba geldi geleli değiştirmedik parça kalmadı hesapladım 8 ayda yaklaşık 800 ytl ciwarı bir para harcadım bu arabaya
    şimdi değiştircem bunu ben mazda istiyorum motoru dışında mazdayı tanıyorum az çok
    benim alacağım arabada şu an motor çok öenmli istiyorumki bu fiyata olabilecek en sorunsuz arabayı arıyorum
    bu opel yada honda yada toyota pek farkeden bişi yok ama mazdalarının motorları sorunsuzdur diyorlar
    senn we tecniq bu konuda çok bilgilisiniz sizden ricam beni ikna edebiicek kadar 323 lerin motorunu bana anlatmanız
    biras uzun oldu galiba ama çok önemli yardımlarınıza ihtiyacım war şimdiden teşekkür ediyorum..

http://www.otoyedekparca.com/Markalar.php?&marka_id=105&pid=3

bende 90 model mazda 626 sahibiyim ve oldukça memnunum

Orjinalden alıntı: raidela_kartal

SabitSalınım bende 1993 doğan slx 1.6 war bunu satıp 10000ytl ye kadar bir 323 1.5 weya 1.6 sedan düşünüyorum
    ...
    senn we tecniq bu konuda çok bilgilisiniz sizden ricam beni ikna edebiicek kadar 323 lerin motorunu bana anlatmanız
    biras uzun oldu galiba ama çok önemli yardımlarınıza ihtiyacım war şimdiden teşekkür ediyorum..

10000 ytl ye alınacak mazda araçlar arasında çok fazla model var.Bu 94 model bir 626 olabileceği gibi 98 model bir astina gt de olabilir.Yada belirttiğiniz gibi 323.Ama 1,6 323 ler 2000 ve üzeri model yılına ait olduğundan bulmanız biraz zor olabilir.Fiyat açısından ayırdığınız bütçenin bir miktar üzerindeler.
    Ben tam karar verdiğiniz modeli henüz bilmediğimden motorlar ile ilgili bilgi vermeye çalışayım.
    1.5 litre hacimli üstten çift egzantrikli yani DOCH motorun gücü 88hp.Torkunu hatırlayamayacağım ama sanırım 135nm.Bu 323 familiayı rahatlıkla hızlandırabilen çok güzel bir motor.Aynı motor mazda lisansı ile kia sephia da da 100hp olarak kullanıldı lakin onun torku bu artış sebebi ile daha düşüktür.Çok uzun ömürlü ve küçük oynamalarla büyük artılar alınabilen bir motor.Hava filtresi ve egzost ile 96HP civarı güçlere rahatça ulaşılabiliyor.Çok uzun ömürlü ve yüksek teknolojili bir japon.
    1,8 olan bp kodlu motor aslında 1.9 dur.Yani gerçek hacmi 1840cc yani 1.8 den büyük.Bunun 115,122,135hp lik üç çeşidi var.Bunlardan sadece 115hp olan ülkemize ithal edilmiş.Aynı motor hem astina hem familia hemde lantis de bulunuyor.Bunlardan en modern olanı yeni olması sebebiyle astina da.Güçler aynı ama astina nın torku bir miktar daha yüksek.Bu motor üzerinde bulunduğu her araçta kağıt üzerinde görünen 115 hp den şüphe duyulmasına sebep olacak kadar performanslı.Ve tabi her mazda gibi çok uzun ömürlü ve yine yüksek teknolojili.
    2.0 olan 626 ların ise yeni kasaları 115-136 eski kasaları ise 117 hp gücündedir.136 hp olanın farkı emme ve egzost manifoldu,üst kapak ve işletim sistemidir.Asıl uzun ömür konusu bunlar için geçerlidir.Ben 750.000 lik bir örneğine kendi gözlerim ile şahidim.Performansları ise zaten her talebi karşılayacak düzeyde.
    Bu motorlardan hiçbiri uzun yol seyahatlerinde 90km-s aşılmadığı sürece çok fazla yakıt tüketmez.Ama iş kapışmaya geldiğinde ve özellikle bu dur-kalklı bir şekilde ise o zaman 1.8 olan motorlar gösteri yapmaya başlar.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Daha sonra soracağınız birşey olursa severek yanıtlarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 21 Temmuz 2007; 2:44:19 >

• TÜM ARKADAŞLARA DUYRULUR BENDE MAZDA 323 HB VAR ALMAK ISTEYEN OLURSA SATMAYI DUSUNUYORUM ASKERE GIDECEM ARABANIN BURDA KALMASINDAN SA ONA BAKACAK BIRININ ELINDE OLMASINI TERCEIHH EDRIM ARACIM 91 MODEL JANTLAR CELIK SES SISTEMI DEVIR SAATI MERKEZI KILIT ALARM UZAKTAN KUMANDA MEVCUT ARKADASLARA DUYRULR NUMARAM 0542 771 23 89
  • TÜM ARKADAŞLARA DUYRULUR BENDE MAZDA 323 HB VAR ALMAK ISTEYEN OLURSA SATMAYI DUSUNUYORUM ASKERE GIDECEM ARABANIN BURDA KALMASINDAN SA ONA BAKACAK BIRININ ELINDE OLMASINI TERCEIHH EDRIM ARACIM 91 MODEL JANTLAR CELIK SES SISTEMI DEVIR SAATI MERKEZI KILIT ALARM UZAKTAN KUMANDA MEVCUT ARKADASLARA DUYRULR NUMARAM 0542 771 23 89
  • arkadaşım bende mazda 323 hb vardı 92 model arabayı oldukça hor kullandım arızadan dolayı 4 kez motor su kaynattı ki yazın milletin sıcakdan bunaldıgı vakitlerde....ama arabada ne bir güç kaybı nede motordan acayip sesler geldi.yerli araba olsa çokdan üst kapak motor falan gitmişti.Çok konforlu bir araba ve direksiyon turu çok yüksek 2. vitesi süper ki golf focus palio vb 1.6 motorlu araçlar 140 kadar(hesapla 92 model araba ve full bakımlı değil) 1 araba boyu farkla yanımda geliyolardı.motorda mazdanın rakibi anca toyota ve hondadır.Hiç bir sıkıntın olmasın piyasası ve bu modellere hasta olanlarıda var hemen satarsın.Gelelim yakıtına benim 323 tüplüydü ve km de ş. içi 140 ş.dışı 120 yakıyodu.90 km sabit hızla falanda değil yani 4 kişi eşya antalya yolubu fiyatlara en güzel alıncak araba kafan rahat olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: SabitSalınım

quote:

Orjinalden alıntı: raidela_kartal

SabitSalınım bende 1993 doğan slx 1.6 war bunu satıp 10000ytl ye kadar bir 323 1.5 weya 1.6 sedan düşünüyorum
    ...

10000 ytl ye alınacak mazda araçlar arasında çok fazla model var.Bu 94 model bir 626 olabileceği gibi 98 model bir astina gt de olabilir.Yada belirttiğiniz gibi 323.Ama 1,6 323 ler 2000 ve üzeri model yılına ait olduğundan bulmanız biraz zor olabilir.Fiyat açısından ayırdığınız bütçenin bir miktar üzerindeler.
    Ben tam karar verdiğiniz modeli henüz bilmediğimden motorlar ile ilgili bilgi vermeye çalışayım.
    1.5 litre hacimli üstten çift egzantrikli yani DOCH motorun gücü 88hp.Torkunu hatırlayamayacağım ama sanırım 135nm.Bu 323 familiayı rahatlıkla hızlandırabilen çok güzel bir motor.Aynı motor mazda lisansı ile kia sephia da da 100hp olarak kullanıldı lakin onun torku bu artış sebebi ile daha düşüktür.Çok uzun ömürlü ve küçük oynamalarla büyük artılar alınabilen bir motor.Hava filtresi ve egzost ile 96HP civarı güçlere rahatça ulaşılabiliyor.Çok uzun ömürlü ve yüksek teknolojili bir japon.
    1,8 olan bp kodlu motor aslında 1.9 dur.Yani gerçek hacmi 1840cc yani 1.8 den büyük.Bunun 115,122,135hp lik üç çeşidi var.Bunlardan sadece 115hp olan ülkemize ithal edilmiş.Aynı motor hem astina hem familia hemde lantis de bulunuyor.Bunlardan en modern olanı yeni olması sebebiyle astina da.Güçler aynı ama astina nın torku bir miktar daha yüksek.Bu motor üzerinde bulunduğu her araçta kağıt üzerinde görünen 115 hp den şüphe duyulmasına sebep olacak kadar performanslı.Ve tabi her mazda gibi çok uzun ömürlü ve yine yüksek teknolojili.
    2.0 olan 626 ların ise yeni kasaları 115-136 eski kasaları ise 117 hp gücündedir.136 hp olanın farkı emme ve egzost manifoldu,üst kapak ve işletim sistemidir.Asıl uzun ömür konusu bunlar için geçerlidir.Ben 750.000 lik bir örneğine kendi gözlerim ile şahidim.Performansları ise zaten her talebi karşılayacak düzeyde.
    Bu motorlardan hiçbiri uzun yol seyahatlerinde 90km-s aşılmadığı sürece çok fazla yakıt tüketmez.Ama iş kapışmaya geldiğinde ve özellikle bu dur-kalklı bir şekilde ise o zaman 1.8 olan motorlar gösteri yapmaya başlar.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Daha sonra soracağınız birşey olursa severek yanıtlarız.

bır ekleme yapmak ıstedım...astınalardakı motor kodu bp degıldır fp ıle baslar ve astına gtlerın uzerındekı motor 92kw dir...kendı aracımı defalarca farklı yerlerde dynoya soktugumdda aldıgım guc 122 hpdir...zaten astına ıle lantısın devırlenmesı ve yakıt verılerı farklıdır...ama ne hıkmetse trde hep 115 dıye gecıyor oda ayrı bır konudur...

• selam arkadaşlar bende arkadaş gibi bankadan 7000-8000 ytl para çekecem önceleri doğan şahin ve broadway almayı düşünüyodum ama bu bütçeye honda hundaı ve mazda gibi japon arabalar alabileceğimi gördüm doğana broadway e göre daha sağlam 91-92 model mazda 323 yada 626 bulabilirmiyim bide ilk arabam olacak Ankara gibi bi şehirde yedek parça sorunum ne olur. Yardımcı olursanız sevinirim
  • 1-2 milyar daha ekle 626 al.iç hacmi geniştir.rahat ve konforludur.5 yıdır 97 model 626 sedan kullanırım.bir kere bile arıza çıkarmadı.son zamlardan sonra şehir içi 29 kuruş yakar.eğer yazın yola giderim diyorsn tam uzun yol aracıdır.yormaz,bagajı geniştir.
    ayrıca yedek parça sıkıntısı yoktur.4 bujisi 15 ytl hava filitresi 10 ytl yağ filitresi 10 ytl dir...100.000 km de bir triger seti değişir.yani binecekseniz 626 yı tavsiye ediyorum.

Sağlam, sürüşü konforu güzel, bide LPG attınız mı üstüne, sorunsuz kullanın... bence o dönemdeki toyotalardan da daha çekici...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.