Şuan elimde 2007 model benzinli jetta var. Araba ciddeb yakıyor, bu arabamı satıp yeni 2012 model 1.4 tsi jetta comfortline almayı planlıyorum. Ancak çok yüksek maaş insan değilim, o yüzden arabaya pek binemiyorum benzin için yani, jettadan önce albea vardı gayet iyiydi o araba neyse... Şimdi size sorum şöyle:
2012 model 1.4 TSİ jetta mı almak daha iyi yoksa biraz daha zorlayıp dizel mi almak daha karlı ve iyi eğer dizel derseniz aklımda linea ve skoda octavia var. yok derseniz tsi jetta almak istiyorum. İstanbulda yaşıyorum ve trafiğini yaşayan bilir. Sultanbeylide oturoyurm, Altunizdede çalışıyorum. Gezmek amaçlı, akraba ziyareti için karşıya gidiyorum veya alışveriş için v.s. karşıya gitmek trafik varsa 2 saat bu 2 saat içinde bu 1.4 tsi jetta ne yakar, kaç litre yakar, cebimi yakarmı? performans olarak diyecek birşey yok 122 beygir+turbo. ama yakıt ne yapacak bilmiyorum. Şöyle söyleniliyor motor ufak ve şanzuman büyük 6 vites manuel bu yüzden az yakar deniliyor, bazı ilanlarda bir depo ile 930-1300 km arası yapan arkadaşlar varmış ilanına öyle yazmış bu doğrumu acaba eğer öyleyse araba alınır. Ama cep yakarsa alamıyacağım. Bu konuda deneyimi olanlar, aracı kullanan-sahip olan arkadaşlar bu konuda beni aydınlatırsa çok sevinirim.
ben 1 yılda max 10.000 km yaparım oda zorluya zorluya. Bu yüzden dizel aldığımda vergiler yüksek olucak haliyle motor büyük, bana zarar getiricek(bu forumda okumuştum bir arkadaş uzunca açıklamıştı.)
Dediğim gibi yakıt tüketimi nasıl arkadaşlar? ( sitelerden bulup link atmayın ben baktım onlar doğru değil heralde, bana kullanan arkadaşlarınki lazım yani türkiye-istanbul verileri :) )