Şimdi Ara

jetta 1.4 tsi dsg 7 ileri aldım.Yardım ltf.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.Geçen hafta 2009 model jetta aldım.Araç 59 binde olduğundan almadan önce VW Rekora 60 bin bakım fiyatını sordum.Aldığım cevap 830 tl, çünkü şanzuman yağı değişecek dendi.Bende yapılcak bakım karşılığında satcıdan biraz daha indirim istedim.Bana verdiği cevap, aracın garantisi dolduğundan ( en son bakım kaydı 48 binde yetkili serviste çıkıyor) kendisinin dışarıda bakımı yaptırdığı oldu.Bende güvenip aracı satın aldım.bugünde bakım yaptırdığı yere gittim.Servisi görünce baya bi moralim bozuldu.Derme çatma bir kulubeden ibaretti.Sahibiyle konuşunca bana şanzuman yağının 90 binde değişmesi gerektiğini iddia etti.rekoru arayıp konuşturuncada özür dileyip yağı değiştirmediklerini söyledi.
    Neyse kısacası yağ değişimi yapmam gerektiğini anlamış bulunuyorum.Fakat aldığım fiyatlar abuk sabuk.Halen şanzuman yağının markasını ve hatta kaç lt. alacağını bile kesin olarak öğrenemedim.En son gittiğim servis , balatalarında bitmek üzere olduğunu söyledi.Bende balatalar dahil, değişmiş olan motor yağ , filtre vs. leride bir önceki servise (servis demek bile ayıp , dükkan diyelim)güvenmediğimden, 60 bin bakımı baştan yaptırmak (giren girmiş zaten diye düşünüyorum) istiyorum.
    Giriş biraz uzun oldu , özür dilerim , ama öncelikle DSG 7 ileri kaç lt. şanzuman yağı alıyor ( kimi 6, kimi 7 lt diyor, internette ise 1,7 lt. yazıyor) ve bu bakımı gözüm arkada kalmadan yaptırabileceğim , Anadolu yakasında olan bir özel servis biliyormusunuz.Daha önce hep Honda kullandığımdan ve İkiler Hondadan başkada bir yere gitmediğimden VW hakkında pek bilgim yok.Cevap verirseniz çok sevinirim.







  • hiç rike girme, bu bakımını yetkili serviste yaptır, sonra daha basit olan diğer bakımlarını özel serviste yaptırırsın.
  • mrb. şanzumanınız kuru tip olduğu için 2lt yi geçeceğini sanmıyorum.servise girince 60bin bakımının yanısıra ustalar baştan aşağı kontrol edip eksik ne varsa düzeltsinler.unutmayın canınızı emanet ediyorsunuz (giren girdi vs şeklinde düşünmeyin)..özellikle şanzumanla ilgili işleri yetkili serviste yaptırın.kazasız günler.
  • Rekor iyi servistir. Ustalarıda kalifiyedir. Müşteri hizmetleride iyidir.
    Bence de hiç dışarıda olan servislere gitmeyin.
    60000 km de bujilerde değişiyor. Bujilerin sökülmesi dert. Ayrıca bir takım tırnaklarıda kırılma olasılığı yüksek.
    Benim bir arkadaşımda 6 ileri DSG var. Onun yağ değişim miktarı çok daha fazla ve sadece yağ için 400 TL civarında bir para istemişlerdi.
    Arka fren balatalarında ikaz ışığı yok. O nedenle eğer bitmiş derlerse kesin değiştirin ama ön fren balataları bittiğinde gösterge panelinde ikaz ışığı yanıyor. Bilginiz olsun..
    Yağ konusuda TSI lar için çok önemli. Dışarıdaki servisler 5-30 yağ kullanıyor ama her 5-30 yağ da TSI lara uymuyor. Ford lar için kullanılan Castrol ün yeşil kutudaki 5-30 yağ kullanan özel servisler var ki bu yağ VW nin hiç bir yağ standartını karşılamıyor. Başınıza dert alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 5 Mayıs 2011; 11:15:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.