Şimdi Ara

JetDroid Projesi - Ana Konu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.038
Cevap
1
Favori
80.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teto_sefa

ya bende ubutnuyu kuruyordum hazır kısmına geldi durmaya başladı :S

Ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım.

Try Ubuntu (ubuntu'yu dene) seçeneği ile kurmadan işlemleri yapabilirsiniz
  • onu hallettimde kurayımmı droidi ne dersin tavisye ediyomsun ?
  • quote:

onu hallettimde kurayımmı droidi ne dersin tavisye ediyomsun ?

Sanırım hafıza kartını da 2'ye böldünüz. Öyle ise kurun...

Önce 0.2 versiyonunu atıp test edin, ardından üstüne 0.3Pre1 dosyalarını atıp deneyin. Bakalım aynı sorunla karşılaşacak mıyız...
    Foruma yazdım en geç yarın akşam çözeriz sorunu..
  • @Berke001

arkadaşım tahmin ettim zaten. ama ben bugün jetdroid platformundaki konuları baya bi inceledim.

durum şu. tıpkı bir PIC BASIC PRO ile yazılım yazıp "compile" dediğimiz gibi, bu jetdroid sisteminin de açık kaynak dosyları halinde (onlara "source" diyorlar diğer yabancı forumlarda) dosyaları varmış ve bu dosyalar ve belli komutlar kullanılarak, jetdroid sistemini çalışacak şekle getirmek için "compile" yani derleme yapıyormuşuz. benim anladığım yöntem bu şekilde işliyormuş.

mesela tartışmanın birinde bu çalışmayı yürüten "Dopi" isimli arkadaş yeni kerneli henüz compile etmediğini, bunu yapmanın biraz zaman alacağını yazmış. aynı konunun devamında da bir arkadaş (işi biliyor heralde ki;) -ben compile ettim yeni kerneli, dopi hazırlayana kadar bunu deneyebilirsiniz- diye upload etmiş. ben indirdim ve denedim. bu eklediği dosya iki adet dosya içeren bi rar arşivi ve bu compile ettiğini söyleyen arkadaş; "zImage" dosyasının içerisine, yine aynı konuda bahsedilen bir script i entegre ettiğini yazmış ve bu script, telefon açılınca jetdroid ile, sol üst köşede "hafıza kartı hazırlanıyor" gibisinden bi ileti çıkıyor ve telefonun "astro" dosya yöneticisinden girince, hafıza kartınızın fat bölümündeki dosyalara erişebiliyorsunuz. çok güzel.

ben bizzat denedim ve çalışıyor. ,steyenlerle paylaşabilirim.

ancak projeyi esas yürüten "Dopi" isimli arkadaş da, henüz wifi nin kullanıla-ma-dığını ve üzerinde çalıştıklarını büyük bir aşama katettiklerini yazmış. yani proje sahibi bile hazır değil yazmış ama biz nasıl wifi hazır diye yola düştük, senle ilgili değil ben birkaç yerden daha duydum hazır diye de onun için söylüyorum yani.

****bizim bilmediğimiz konu bu "compile" etme konusu. bu kısmı biraz araştırmak lazım. orda ingilizce forumda nasıl compile edeceğine dair anlatım ve gerekli program ve komutlar da var ama benim kafam çok karıştı.
    tek bildiğim yine linux üzerinden bu derlemenin yapıldığı. komutlar filan offff uzun iş abi ya. ruhum daraldı.

bakın hatta link:http://code.google.com/p/jetdroid/wiki/JetKernelReleases

en baştaki iki satırlık küçük tabloda bi "Binary" var bi de "Source" var. işte bizim hazır derlenmiş kopyala yapıştır yaptığımız binary şeklindeki dosyalar. source de açık kompile edilmemiş hali.

şu Dopi şunu hazır paket verse de uğraşmasak.

herkese iyi çalışmalar.

• eleanor67 yazinizi okudum ama soyle bir sey var youtube a yeni video eklenmis adam jetdroidde ilk wifi buluyo baglaniyo sonrada tarayicisindan gayet guzel sekilde internete giriyor ???

www.youtube.com/watch?&gl=US&client=mv-google&hl=en&v=JASop2O_16Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imfisher -- 18 Aralık 2010; 2:05:30 >
  • @eleanor67
    Ben zaten Jetdroid ile wifi üzerinden internete girdim
    Düzgün bir fotoğraf makinem olsa resmini çekip buraya da koyacaktım...

JetKernel: Source yani kaynak dosyaları, işletim sistemini geliştirirken kullanılıyor, daha sonra bahsettiğiniz "compile" olayı ile telefona atılabiliyor.
    JetPlatform: Binary yani kaynak dosyalarının zaten "compile" yapılıp telefona atılmaya hazır versiyonuna deniyor.

Bundan yola çıkarsak,
    Jetplatform 0.3Pre1 Binary ayın 3'ünden beri yayında...http://code.google.com/p/jetdroid/downloads/detail?name=JetPlatform-0.3pre1-binary.tgz&can=2&q= (Kurulum rehberinde verdiğim linkin aynısı)
    Arşivi açtığımızda içerisinde birçok dosyasın eksik olduğunu görüyoruz.
    Yani tek başına bu dosyaları atarak Jetdroid'i yükleyemeyiz.
    Bende Jetplatform 0.2 sürümünün üstüne 0.3 dosyalarını yapıştırmıştım.
    -Wi-fi çalışmıştı.
    -Astro file manager'a ihtiyaç duymadan Fat32 bölümündeki dosyalara bakılabiliyordu. Gallery'den girince resimler filan açılıyordu.

Yaşadığınız sorun yüzünden bende tekrar yükleyip kontrol edeyim demiştim.
    Yedeklemeden her şeyi sildim, ve baştan aynı yukarıda anlattığım gibi kurdum.
    Şu an aynı sorun bende de var. "Unable to Start Wifi" diyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berke001 -- 18 Aralık 2010; 10:20:52 >

• ben daha kurmadım inş.. dersaneden çıktığımda kuracam... sorun devam ediyormu çözüm bulan varmı ?
  • Orjinal: There are other files required for wifi. These should be in JetPlatform 0.3pre1, but can also be found here.http://www.jetdroid.org/forum/viewtopic.php?f=26&t=13
    Türkçesi: Wifi için diğer dosyalar gerekiyor. Bunlar JetPlatform 0.3pre1 içinde bulunuyordur, ama aynı zamanda buradan da bulabilirsinizhttp://www.jetdroid.org/forum/viewtopic.php?f=26&t=13

Sorunu yazdım, Bonsitm yukarıdaki cevabı verdi.

Fikri olan var mı? Ben ne demek istediğini anlamadım

• ya arkadaşlar bi türlü taşıyamadım dosyalrı ubuntuya nasıl yapcam
  • Bonsitm'in dediğine göre wifi için gereken dosyalar JetPlatform 0.3pre1'in içerisinde mevcut...

Bizde zaten JetPlatform 0.3pre1 dosyalarını kopyaladık, o zaman niye çalışmadı
  • quote:

ya arkadaşlar bi türlü taşıyamadım dosyalrı ubuntuya nasıl yapcam

Hangi windows sürümünü kullanıyorsunuz?
  • windows7
  • quote:

windows7

Ubuntu'yu dene seçeneğini seçtiniz öyle değil mi..

Şimdi baktım, Ubuntu'yu dene seçeneğini seçtiğinizde HDD'nin diğer bölümleri görünmüyor :(

1. Yol: Dosyaları Ubuntuyu üzerinden tekrar indirin
    2. Yol: Ubuntu'yu dene seçeneği yerine direk ubuntu'yu kurun
  • ben ubuntuyu pc me sanal olarak kurdum dene olarak değil... o yolla nasıl atarım indirmewsi baya uzun sürer şimd..
  • quote:

ben ubuntuyu pc me sanal olarak kurdum dene olarak değil... o yolla nasıl atarım indirmewsi baya uzun sürer şimd..

Hmm... Bende şimdi sanal olarak kuruyorum. Bitince hemen yazarım
  • indirmeye başladım kuracam birazdan
  • şimdide indirdim dosyalar çıkartılırken hata oluştu diyo
  • Kolay bir yol buldum.
    1. Windows'u açın
    2. Jetdroid dosyalarını telefonunuzun hafıza kartının Fat32 formatlı bölümüne atın
    3. Virtual Box ile Ubuntu'yu açın
    4. Yukarıdan "aygıtlar"a tıklayın
    5. USB aygıtlar sekmesine gelin ve GT-S8000'i seçin

Sonra Fat32 formatlı bölümün içinden dosyalarınızı masaüstüne yada root klasörüne taşıyabilirsiniz
  • Geç yazmışım

Dosyanın boyutunu kontrol ettiniz mi? Yani tam olarak indi mi?
  • fat bölümüne atma yöntemini denedim ama o bölümü açmadı da inidrdim bozukluğuda haletim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.