Şimdi Ara

jeoloji jeofizik muhendisligi cok mu bos ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar seneye dış hekimligi ile başladım ama gördüm ki madene kadar yolu var şimdi bu mühendislik dalları nasıldır? İş var mi zorlukları neler bilenler cevaplasin lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dh ahalisi bizi begenmiyorsunuz galiba tip veya makine müh. Den falan bahsetsem hemen atlardiniz. Bi bilgilendirin yahuu

• içinde fizik olduğu için en son tercih edeceğim mühendisliklerden, zaten mezun olunca ne yaptıklarını çok merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hiromen3

içinde fizik olduğu için en son tercih edeceğim mühendisliklerden, zaten mezun olunca ne yaptıklarını çok merak ediyorum

Aynen bende çok merak ediyorum en son çare yazarım belki .s

• Pek önermem açıkçası öğrenci kalitesi çok düşük bu bölümlerin ama bu meslekte azıcık iyi olan meslektaslarina tur bindirir.o yüzden avantajlı

• ODTÜ'nün bile 50binlerde sıralaması olduğuna göre yazılabilecek bir bölüm değildir bence. Ben de bi ara düşünmüştüm ama aynı gün rehber hoca maden ve jeoloji mühendisliğinde iş yok dedi bıraktım anında.
  • Jeolojiyi bilmiyorumda madende iş yok diyenler bu mesleğe çamur atmış olurlar. 2 bin liraya çalışan inşaat mühendisi de tanıyorum, 3 bin liraya çalışan madencide. Hemde öyle ahamlı şahamlı bir üni mezunu da değil. Bu dediğim tabiki tek örnek için değil ama eğer madende ilerlemek isterseniz emin olun piyasadaki çok mühendislikten de fazla kazanırsınız nihayetince her yıl 10 binler elektronik, makne, inşaat müh mezun olurken kaç maden müh mezun oluyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akif95

Jeolojiyi bilmiyorumda madende iş yok diyenler bu mesleğe çamur atmış olurlar. 2 bin liraya çalışan inşaat mühendisi de tanıyorum, 3 bin liraya çalışan madencide. Hemde öyle ahamlı şahamlı bir üni mezunu da değil. Bu dediğim tabiki tek örnek için değil ama eğer madende ilerlemek isterseniz emin olun piyasadaki çok mühendislikten de fazla kazanırsınız nihayetince her yıl 10 binler elektronik, makne, inşaat müh mezun olurken kaç maden müh mezun oluyor?

sonra 40 yasına gelmeden emekli olursun 50 yasına geldiğinde de ölürsün

edit:50 yaşa örnek verdim sadece öldürmeyen ALLAH öldürmüyor

• daha boş bir bölüm olamazdı... boşluğun dibi puanları yerlerde...
  • maden mühendisliğinin önü çok açık görünüyor. biraz girişken yapınız varsa. ayda 4-5 bin lira kazanmak zor değil. çünkü teknik nezaretçilik yapabilirsin. jeoloji mühendisliğinde ise devlete alımlar fazla. memur mühendis olmak istiyorsanız tavsiye ederim. makinadan daha düşük kpss puanıyla memur olabilirsiniz. onun maaşı da 3 bin lira civarında. jeofizik mühendisliğini ise tavsiye etmem. pek fazla ihtiyaç yok. başarılı olman için bölümünü çok sevmen lazım.
  • Pek bir bilgim yok ama sanki potansiyel issiz olunacak bir bolum gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olliti

Dh ahalisi bizi begenmiyorsunuz galiba tip veya makine müh. Den falan bahsetsem hemen atlardiniz. Bi bilgilendirin yahuu

Harita mühendisliğini araştır derim. Puanına göre çok güzel bir meslek gibi duruyor. F/p oranı iyi yani

• bu mühendisliklerin en düşük kaç kpss puanı ile aldıklarını araştır. forum memurlar net sitesinde de sorabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibkbjk

quote:

Jeolojiyi bilmiyorumda madende iş yok diyenler bu mesleğe çamur atmış olurlar. 2 bin liraya çalışan inşaat mühendisi de tanıyorum, 3 bin liraya çalışan madencide. Hemde öyle ahamlı şahamlı bir üni mezunu da değil. Bu dediğim tabiki tek örnek için değil ama eğer madende ilerlemek isterseniz emin olun piyasadaki çok mühendislikten de fazla kazanırsınız nihayetince her yıl 10 binler elektronik, makne, inşaat müh mezun olurken kaç maden müh mezun oluyor?

Türkiyedeki madenlerin %80 i yer altında DEĞİL. wikiden okumuştum bir keresinde. Yani maden müh maden işçiliği değil :)

• quote:

quote:

quote:

Türkiyedeki madenlerin %80 i yer altında DEĞİL. wikiden okumuştum bir keresinde. Yani maden müh maden işçiliği değil :)

benim arkadasımın abisi itü maden mezunu adam 1-2 sene calıstı yer altında calısıyorlar adam madeni bıraktı daha sonra sınava hazırlanarak baska bölüme gitti

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim arkadasımın abisi itü maden mezunu adam 1-2 sene calıstı yer altında calısıyorlar adam madeni bıraktı daha sonra sınava hazırlanarak baska bölüme gitti

ona bakarsan bende ege çıkışlı bir adam tanıyorum altın koza madende çok güzel koşullara çalışıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.