Şimdi Ara

İTÜ de elektrik-elektronik mühendisliği yok mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Önce elektrik mühendisliği kuruluyor ve baya bir yatırım yapılıyor buraya. Nitekim hala altyapı olarak çok iyi durumda şu an elektrik mühendisliği. Daha sonra elektronik mühendisliği ayrı haberleşme mühendisliği ayrı kuruluyor. Bunları birleştirip EE yapmıyorlar. İTÜde diğer okullardaki gibi mühendislik fakültesi yok. Her bölümün kendi fakültesi var. Bölüm yerine fakülte kuruluyor ve elektrik, kontrol otomasyon, ehb tek fakültede toplanıyor. Bana sorarsan böylesi daha iyi zaten.
    Direkt olarak EE mühendisliği yok,hiç olmadı. Haberleşme açılıp elektroniğe bağlandı Avrupadaki gibi. Fakat bu bölümün de EEden çok farkı yok. Zorunlu yüksek gerilim dersleri yerine zorunlu haberleşme dersleri alıyorsun. Onun dışında elektronik dersleri diğer okullarla aynı zaten. Herhangi bir dezavantajı ya da avantajı yok. Ama tamamen elektronik alanına yönelmeyi düşünüyorsan EEden daha çok uğraşıyorsun elektronikle. Yok elimde elektrik opsiyonu da olsun dersen EE tabi ki.
    Haberleşme pek bilinmez ama elektroniğin muhtemelen en büyük alt dalı. ODTÜ, İTÜ ve Bilkentte bilgisayara yönelmeyen çoğunluk haberleşmeye yönelir. Elektroniğe yönelen bir azınlık var sadece. Onlar da genelde akademisyen olurlar.
  • Yok
  • Önce elektrik mühendisliği kuruluyor ve baya bir yatırım yapılıyor buraya. Nitekim hala altyapı olarak çok iyi durumda şu an elektrik mühendisliği. Daha sonra elektronik mühendisliği ayrı haberleşme mühendisliği ayrı kuruluyor. Bunları birleştirip EE yapmıyorlar. İTÜde diğer okullardaki gibi mühendislik fakültesi yok. Her bölümün kendi fakültesi var. Bölüm yerine fakülte kuruluyor ve elektrik, kontrol otomasyon, ehb tek fakültede toplanıyor. Bana sorarsan böylesi daha iyi zaten.
    Direkt olarak EE mühendisliği yok,hiç olmadı. Haberleşme açılıp elektroniğe bağlandı Avrupadaki gibi. Fakat bu bölümün de EEden çok farkı yok. Zorunlu yüksek gerilim dersleri yerine zorunlu haberleşme dersleri alıyorsun. Onun dışında elektronik dersleri diğer okullarla aynı zaten. Herhangi bir dezavantajı ya da avantajı yok. Ama tamamen elektronik alanına yönelmeyi düşünüyorsan EEden daha çok uğraşıyorsun elektronikle. Yok elimde elektrik opsiyonu da olsun dersen EE tabi ki.
    Haberleşme pek bilinmez ama elektroniğin muhtemelen en büyük alt dalı. ODTÜ, İTÜ ve Bilkentte bilgisayara yönelmeyen çoğunluk haberleşmeye yönelir. Elektroniğe yönelen bir azınlık var sadece. Onlar da genelde akademisyen olurlar.

• Elektrik ve elektronik olarak ayrılmış bölümler var
  • çok teşekkür ederim.
  • İtü bilgisayar da ceng ve yapay zeka alternatifi olarak devam etmeye karar verdi.

İtü ee bünyesinde itü kontrol ve bilgisayardan ayrilan kontrol ile elktrik /ehb var. Ama ceng ile ee fakulteleri ayni binada diye biliyorum. Bu durumda donanım ve yazılım açısından birbiriyle bütünleşik bi fakülte yapısı var yorumu yapılabilir.

Yapay zeka bolumunde acaba okulda ne tarz uygulamalı dersler olacak onu merak etmekteyim.
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Hocam tercih zamanı çok yardımcı olmuştunuz teşekkürler. Şimdi İTÜ EHB de 2. Dönemdeyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Endüstri mi Elektrik Elektronik mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • barbarmuzo kullanıcısına yanıt

Nasıl gidiyor 3.sınıf mı simdi?

• serryt455 S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, 2. Sınif bitti diger dönem 3. Sınıfa başlıyorum. Derslerin kolay olmadığını söyleyebilirim gerçekten emek vermek gerekiyor. Hocalar alanlarında yetkin, bölüm gayet güzel. İtüyü ise bölümüm kadar sevemedim :)
  • Ytü de öyle
  • mehmetxy1 M kullanıcısına yanıt
    Ben hiç okul yurdunda kalmadım ama ilk sene yurda başvurmuştum, güneydoğu bölgesinden gelmeme rağmen çıkmamıştı yurt. Yurda kabul icin bölüme giriş sıranız ve ailenizin maddi durumuna bakıyorlar en çok.
    O sarıklı hocalardan dersime giren olmadı zaten sosyal medyada viral olan o hocalar makine fakültesindeydi. Açıkçası bu gelen adamlar boş insanlar değil o yüzden gelip ülkemizde araştirma yapmalarını ben sorun olarak görmüyorum. Ayrıca araştırmadım ama bu hocalara birçok bilimsel makalede atıf yapıldığı söyleniyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.