Şimdi Ara

JEEP RENEGADE ANA KONU (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.723
Cevap
57
Favori
363.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karrizma84

Dizel aracim ıstanbuldan ankaraya ortlama 6.8 yaktı.Ara ara 140 genelde 120 ile 500 km yol yaptım.önceki aracim focustu neredeyse aynı yaktı diyebilirim.5000 km den sonra daha reel olacağını düşünüyorum.
    Sevgili izmirli kardeşimiz. yorumlarını hiç objektif bulmuyorum. 14 yıldır aktif olarak araba kullanıyorum. Renault 9 Spring,Renault 19 Europa,Renault Megane, Honda Civic Vtec, Honda Civic FD, Honda Civic FB, Honda Civic Typer,S2000, Golf GTi,206 GTi,207RC, Citroen C4 VTS,Citroen C4 VTR, Citroen C4 HB, Citroen C2 VTS, Citroen C2 VTR, 106 GTi, Hyundai Accent ERA, Kia Sorento, Nissan Qashqai, BMW 1 serisi, 3 Serisi,Hyundai Getz, Audi A3, Audi A4, Polo GTi vs vs vs

Bunların hepsi yıllar içinde kullandığım araçlar ve aynı zamanda 2. el araç alım satımında da çevreme experlik yapan biriyim. Şimdi her aracın eksileri artıları vardır. Kimse size aracı zorla satmaz. Siz gider test yapar beğenir alırsınız.

Jeep Renegade 500L ile ortak yönleri olabilir. Artık tüm firmalar ortak platformlar ile araç üretiyor. BMW ve Mini Cooper araçlarda Peugeot motoru var mesela. Mercedesler'de Renault motoru var.

Şimdi gelelim platform durumuna. Jeep renegade GM Fiat Small platform adı verilen platform üzerine kuruludur. Bu platformda kendi içinde 4'e ayrılır.

1.Small
    2005- Fiat Grande Punto
    2006-2014 Opel Corsa D
    2007- Sevel LAV
    2008- Alfa Romeo MiTo
    2012- Opel Adam[9]
    2014–present Opel Corsa E

Bakın GM Fiat platformu ve Opel'de bu platform ile araç üretiyor.

2.Small LWB
    2006- Fiat Linea
    2010- Opel Meriva B
    2010- Fiat Doblò
    2011- Opel Combo

Ve yine Opel burada.

Small Wide LWB
    2012- Fiat 500L

Small Wide 4×4
    2014- Jeep Renegade
    2015- Fiat 500X

Demek ki 500L çakması değilmiş öncelikle burada bişiler yazıyorsanız lütfen doğru bilgi olsun.
    Kullandığım bir çok araca göre araç yumuşak bir araç. Çok uzun boylu birisi değilim fakat öyle görememe gibi hiç bir sorun yaşamıyorum ki koltuğumu bide aşağıya indiriyorum ben. (172 boyum)

yani söylediklerinizi okuyup cidden anlam veremiyorum. Aynı aracamı biniyoruz diye düşünüyorum doğrusu.

• CUPİDO76 C kullanıcısına yanıt
    Tercihiniz, eklediğiniz resim itibarı ile Pufi nin ürünü oldu herhalde.
    Görüntüsü olabilir düşüncesi yaratıyor. Yine de biraz daha beklemeyi
    tercih edeceğim herhalde.İlginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: victories

Bu mesaj silindi.
    Muhattap bile olmuyorum.Gereken bildirimleri yönetime yaptım.Bu forumda hakaret serbestse profiliniz yasaklanmazsa bende hakarete başlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saygılı izmirli

Muhattap bile olmuyorum.Gereken bildirimleri yönetime yaptım.Bu forumda hakaret serbestse profiliniz yasaklanmazsa bende hakarete başlayacağım.

Alıntıları Göster
    Yazmayım yazmayım diyordum da dayanamadım artık bu uzayan gereksiz muhabbete.

Bakın sevgili Renegade kullanıcıları, birazcık forum deneyiminiz varsa "troll" ile ciddiyetli kullanıcıyı ayırt edersiniz. O yüzden ufak bir rehber hazırladım sizin için:

Troll Ayırma Rehberi

1-)Daha ilk mesajında,forum adap kurallarından habersiz bir şekilde, kör gibi, koca koca harflerle mesaj atıyorsa,

2-)Kendi çapında objektif yorumlarını paylaşan kullanıcılara "insanlara yalan söylüyorsunuz" imasında bulunuyorsa,

3-)Sınıfın en kaliteli süspansiyon sistemlerinden birine sahip (McPherson Suspension) araca "kazık gibi bir araç" şeklinde "bilgi, deneyim, doğrulanabilir objektif gözlem" dolu yorumlarda bulunuyorsa,

4-) Büyük ihtimalle, forumdaki yazım stilinden de anlaşıldığı kadarı ile "kontrolsüz" tavırlara günlük hayatında da sahip olduğundan, koca Jeep müşteri hizmetleri tarafında bile dikkate alınmayıp, bir muhattap bulamıyorsa ve buraya gelip " Allah'a emanetsiniz" gibi içi boş yorumlarda bulunuyorsa,

5-) Yine ihtimal dahilinde müşteri hizmetlerini de " yea bu aracın kaputunu niye böyle yaptınız, anlatsanıza biraz ", "önümü göremiyom ama ben :(" diyorsa,
    o kişi ciddiye alınacak bir kullanıcı değildir. Net.

Bakın o zamanlar dahil olduğum İx 35 forumunun ilk sayfalarında da böyle gelip "ehe jeep görünümlü çakma jeep", "ehe o jeep değil ki, karda buzda gidemez" gibi yeni ulaştığı aydınlanma seviyesinin hezeyanı ile garip yorumlar yapan, herkesi cahil zanneden adamlar vardı. Siz bu adamları ciddiye alıp uzun uzun mesajlar yazıyorsunuz. Yapmayın, etmeyin, emeğinize, zamanınıza yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ken_618 -- 29 Mart 2015; 1:30:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ken_618

Yazmayım yazmayım diyordum da dayanamadım artık bu uzayan gereksiz muhabbete.

Bakın sevgili Renegade kullanıcıları, birazcık forum deneyiminiz varsa "troll" ile ciddiyetli kullanıcıyı ayırt edersiniz. O yüzden ufak bir rehber hazırladım sizin için:

Troll Ayırma Rehberi

1-)Daha ilk mesajında,forum adap kurallarından habersiz bir şekilde, kör gibi, koca koca harflerle mesaj atıyorsa,

2-)Kendi çapında objektif yorumlarını paylaşan kullanıcılara "insanlara yalan söylüyorsunuz" imasında bulunuyorsa,

3-)Sınıfın en kaliteli süspansiyon sistemlerinden birine sahip (McPherson Suspension) araca "kazık gibi bir araç" şeklinde "bilgi, deneyim, doğrulanabilir objektif gözlem" dolu yorumlarda bulunuyorsa,

4-) Büyük ihtimalle, forumdaki yazım stilinden de anlaşıldığı kadarı ile "kontrolsüz" tavırlara günlük hayatında da sahip olduğundan, koca Jeep müşteri hizmetleri tarafında bile dikkate alınmayıp, bir muhattap bulamıyorsa ve buraya gelip " Allah'a emanetsiniz" gibi içi boş yorumlarda bulunuyorsa,

5-) Yine ihtimal dahilinde müşteri hizmetlerini de " yea bu aracın kaputunu niye böyle yaptınız, anlatsanıza biraz ", "önümü göremiyom ama ben :(" diyorsa,
    o kişi ciddiye alınacak bir kullanıcı değildir. Net.

Bakın o zamanlar dahil olduğum İx 35 forumunun ilk sayfalarında da böyle gelip "ehe jeep görünümlü çakma jeep", "ehe o jeep değil ki, karda buzda gidemez" gibi yeni ulaştığı aydınlanma seviyesinin hezeyanı ile garip yorumlar yapan, herkesi cahil zanneden adamlar vardı. Siz bu adamları ciddiye alıp uzun uzun mesajlar yazıyorsunuz. Yapmayın, etmeyin, emeğinize, zamanınıza yazık.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım adam gibi okusaydın mesajlarımı sizin gibi ömrünü buralarda mesaj atarak geçirmiş biri olmadığımı anlardın zaten.Bunun için '' yüz başı '' olmaya gerek yok :) .Zaten ben ilk kez bir forumda yorum yaptığımı yazmıştım :) .Her halde buda son olur. Ben bir jeep sahibi olarak gayet objektif olarak yorumlarımı yaptım .Sizin gibilerde eyvah aracımızın değeri düşüyor.İkinci elde satamayacağız galiba diyerek saldırıya hakarete başladınız olay bundan ibaret .Mesajlarmı imla kurallarına kadar inceleyip nasıl çamur atsak diye baya uğraşmışsınız.Bravo .Ama hiç birinizin yorumlarını ciddiye almıyorum. Çünkü en dürüst yorumu şu an elinde jeep renegade olanlar değil ,onu kullanıp satmış olanlar yapabilir. Elinde jeep renegade olan biri neden arabasını kötülesinki?? Mantık dışı bir şey.Haliyle aracına laf gelincede bu şekilde saldırıya geçmesi bel altı vurmaya çalışmasıda normal bir durum .Hiç şaşırmadım .

• quote:

Ben bir jeep sahibi olarak gayet objektif olarak yorumlarımı yaptım .Sizin gibilerde eyvah aracımızın değeri düşüyor.İkinci elde satamayacağız galiba diyerek saldırıya hakarete başladınız olay bundan ibaret

Bu ne özgüven böyle

Ben Jeep sahibi değilim ama sizin yazdıklarınız alma veya almama potansiyelimi zerre kadar etkilemedi. Neden etkilesin ki?
    Alinin Velinin demesiyle araba alıp satan birisi değilim, forumlarda bilgi alışverişi yapma yetisine sahip olanların da bunu yaptığını hiç sanmıyorum.
    Sokaktaki insan belki etkilenebilir ama buradakiler öyle değil, bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

quote:

Ben bir jeep sahibi olarak gayet objektif olarak yorumlarımı yaptım .Sizin gibilerde eyvah aracımızın değeri düşüyor.İkinci elde satamayacağız galiba diyerek saldırıya hakarete başladınız olay bundan ibaret

Bu ne özgüven böyle

Ben Jeep sahibi değilim ama sizin yazdıklarınız alma veya almama potansiyelimi zerre kadar etkilemedi. Neden etkilesin ki?
    Alinin Velinin demesiyle araba alıp satan birisi değilim, forumlarda bilgi alışverişi yapma yetisine sahip olanların da bunu yaptığını hiç sanmıyorum.
    Sokaktaki insan belki etkilenebilir ama buradakiler öyle değil, bilginize.

Alıntıları Göster
    Yol tutuşu nasıl yüksek bir araca göre?

• one man one engine kullanıcısına yanıt
    bence gayet iyi. Aracın yüksek bir araç olduğunu bilerek kullandığınız sürece sorun yaratmıyor. Eski aracım 207RC'idi ve ilk başlarda çok yatıyormuş gibi gelsede artık alıştım. Dün 150-160 ile 3-4 şerit değiştirmek zorunda kalmama rağmen bir sıkıntı yaşatmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aranel Ciryatan

bence gayet iyi. Aracın yüksek bir araç olduğunu bilerek kullandığınız sürece sorun yaratmıyor. Eski aracım 207RC'idi ve ilk başlarda çok yatıyormuş gibi gelsede artık alıştım. Dün 150-160 ile 3-4 şerit değiştirmek zorunda kalmama rağmen bir sıkıntı yaşatmadı.
    merhaba,

1992 bmw 520ia
    1994 toyota corona
    1995 toyota corolla
    1999 toyota corolla
    2012 ford focus
    2013 citroen grand c4 picasso 2
    2014 yeni nissan qashqai
    2015 jeep renegade limited

lafım üzerine alana,kullanamayacağın, altından kalkamayacağın arabayı alırsan altında kalırsın sağda solda ciyaklarsın git jettaya bin corollaya bin focusa bin boş passata bin Jeep senin neyine ?
    yaşım 35 yukarıdaki araçlar şimdiye kadar sahip olduğum araçlar şirket araçlarını tabiki yazmıyorum
    verdiğim paranın karşılığını aldığım tek araba jeep renegade oldu picasso bile çok memnun olmama rağmen o parayı etmeyecek bir araç.
    rahatlık ve konfor olarak grand picassoyu
    güvenlik ve kullanım rahatlığı olarak jeep tek geçerim
    corollayı bile jeepteki donanımları koyduğunuzda bu paraya alamazsınız.
    fiyatı en uygun en kaliteli en donanımlı en en en Jeep Renegade.
    kimse yanlış anlamasın ama qashqai bir kütük hemde yontulmamış iç kısımda kullanılan malzemenin % 70 belki daha fazlası zaten dacia ( iç aydınlatma havalandırma vs.) bu kadar net.

en iyisimi hayır daha iyileri elbette var paraya bakar...

boş tartışmalara girmenin lüzumu yok zevk keyif hayat görüşü farklıdır insanlarda jeep renegade beğenmez şahine abart eksoz koyup mutlu olur ferrariye biniyor havası ile gezer sokaklarda insanlar farklıdır...

• quote:

Orijinalden alıntı: orjan10

merhaba,

1992 bmw 520ia
    1994 toyota corona
    1995 toyota corolla
    1999 toyota corolla
    2012 ford focus
    2014 yeni nissan qashqai

lafım üzerine alana,kullanamayacağın, altından kalkamayacağın arabayı alırsan altında kalırsın sağda solda ciyaklarsın git jettaya bin corollaya bin focusa bin boş passata bin Jeep senin neyine ?
    yaşım 35 yukarıdaki araçlar şimdiye kadar sahip olduğum araçlar şirket araçlarını tabiki yazmıyorum
    verdiğim paranın karşılığını aldığım tek araba jeep renegade oldu picasso bile çok memnun olmama rağmen o parayı etmeyecek bir araç.
    kimse yanlış anlamasın ama qashqai bir kütük hemde yontulmamış iç kısımda kullanılan malzemenin % 70 belki daha fazlası zaten dacia ( iç aydınlatma havalandırma vs.) bu kadar net.

boş tartışmalara girmenin lüzumu yok zevk keyif hayat görüşü farklıdır insanlarda jeep renegade beğenmez şahine abart eksoz koyup mutlu olur ferrariye biniyor havası ile gezer sokaklarda insanlar farklıdır...

Alıntıları Göster
    bu tip araçlar yüksek olduğundan range rover Q7 vs. farketmez hepsinin arka koltuğuna oturduğunuzda amortisörleri serttir otomobil konforunu bulamazsınız.
    boşunamı test araçları var alırsın eşini çocuğunu binersin kullanırsın sonrada fikirlerini alırsın rahatmıydınız alalımmı diye
    ama gider offf arabaya bak iyi hava atarım der kafana göre eşinin çocuğunun bile fikrini almazsan daha ilk yolculukta eşin çocuğun beğenmedik derse hevesin kaçar pişman olursun böyle ciyaklarsın işte geçmiş olsun.

ben memnunum aracın artı eksisini bilerek aldım bir kaç senede bıkana kadar satmam Allahın izniyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: orjan10

merhaba,

1992 bmw 520ia
    1994 toyota corona
    1995 toyota corolla
    1999 toyota corolla
    2012 ford focus
    2014 yeni nissan qashqai

Alıntıları Göster
    Orjan10 aynen dediğini yaptım zaten. Jeep renegadeye verdiğin parayla rahatlıkla D sınıfı konforlu lüks bir araç alınabiliyor. Jeep renegade yi çok yeni almama rağmen zorlukla sattım (ikinci elde alıcısı bile yok ) . Şimdi Yeni Ford Mondeo aldım .üstelik jeep renegadeye verdiğim fiyatın 10000 tl altına . Hep tip olarak Mustang çizgilerinde bir araba ,hem güvenli ve konforun zirve yaptığı bir araba. Şimdi hiç bir sorunum yok Allaha şükür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Askt

ben de merak ediyorum aslında bu aracı. kısa bir süre bakabildim, detaylıca inceleyemedim. bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. özellikle baş tavan mesafesini merak ediyorum ben. alan arkadaşların boyu kaç ve tavan mesafesi yeterli mi?

Boyum 1.80 koltuk en üst seviyede bile kafam değmeden rahatlıkla oturabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

sahibinden.com daki ilk renegade ilanı...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-pasaoglu-ndan-2014-sifir-km-jeep-renegade-limited-deri-paket-189932771/detay

Siyah renk çok yakışıyor fakat bakımı zor. :)

Aynalar , tavan rayları , ön panjur çevresi ile siyahın uyumu dehşet olmuş.

• quote:

Orjan10 aynen dediğini yaptım zaten. Jeep renegadeye verdiğin parayla rahatlıkla D sınıfı konforlu lüks bir araç alınabiliyor. Jeep renegade yi çok yeni almama rağmen zorlukla sattım (ikinci elde alıcısı bile yok ) . Şimdi Yeni Ford Mondeo aldım .üstelik jeep renegadeye verdiğim fiyatın 10000 tl altına . Hep tip olarak Mustang çizgilerinde bir araba ,hem güvenli ve konforun zirve yaptığı bir araba. Şimdi hiç bir sorunum yok Allaha şükür.

Alıntıları Göster
    bir sürü sorularım var!

yan kapı ve kaporta kaplama yapan var mı? gerek duydunuz mu? avm lerde parkederken nelere dikkat ediyor sunuz?

saygılı izmirli mesaj sayısı 0 görünüyor. sadece 10 mesajı var. hepsi Jeepde... ben de böyle yapmak istiyorum. :D ... ford mondeo başlığına hiç yazmamış. biz gibi renegade tutkunlarının bağımlılıklarını kırmak için sabırla ömrünü buralarda telef ediyor. çabası takdire şayan. nasıl başarıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

bir sürü sorularım var!

yan kapı ve kaporta kaplama yapan var mı? gerek duydunuz mu? avm lerde parkederken nelere dikkat ediyor sunuz?

saygılı izmirli mesaj sayısı 0 görünüyor. sadece 10 mesajı var. hepsi Jeepde... ben de böyle yapmak istiyorum. :D ... ford mondeo başlığına hiç yazmamış. biz gibi renegade tutkunlarının bağımlılıklarını kırmak için sabırla ömrünü buralarda telef ediyor. çabası takdire şayan. nasıl başarıyor?

Alıntıları Göster
    Eflatoon arkadaşım .Benim tepkim objektif yorum yapmayanlara zaten. Bir Ford Mondeo sahibi olarak Mondeo hakkında yorum yapmam objektif olmaz.Hiç kimse arabasının piyasasını düşürmek istemez .Sizin burda yaptığınızı (övme ,yüceltme ,toz kondurtmama ) , ben Ford mondeo'nun forum bölümünde yaparsam ,size duyduğum tepki anlamsız kalır. Bir gün olurda Ford mondeoyu satarsam ve gerçekten memnunda değilsem hiç çekinmem tüm dürüstlüğümle insanları uyarırım .Ama yapılan yorumları okuyorum bu bir .İkincisi forumlarda yeni olduğumu söyledim zaten ,hala aynı konu üzerinden bel altı vurmaya çalışmak komik bence .

• quote:

Eflatoon arkadaşım .Benim tepkim objektif yorum yapmayanlara zaten. Bir Ford Mondeo sahibi olarak Mondeo hakkında yorum yapmam objektif olmaz.Hiç kimse arabasının piyasasını düşürmek istemez .Sizin burda yaptığınızı (övme ,yüceltme ,toz kondurtmama ) , ben Ford mondeo'nun forum bölümünde yaparsam ,size duyduğum tepki anlamsız kalır. Bir gün olurda Ford mondeoyu satarsam ve gerçekten memnunda değilsem hiç çekinmem tüm dürüstlüğümle insanları uyarırım .Ama yapılan yorumları okuyorum bu bir .İkincisi forumlarda yeni olduğumu söyledim zaten ,hala aynı konu üzerinden bel altı vurmaya çalışmak komik bence .

Alıntıları Göster
    her rengi güzel...

JEEP RENEGADE ANA KONU

JEEP RENEGADE ANA KONU

JEEP RENEGADE ANA KONU

JEEP RENEGADE ANA KONU

JEEP RENEGADE ANA KONU

JEEP RENEGADE ANA KONU

JEEP RENEGADE ANA KONU

JEEP RENEGADE ANA KONU

JEEP RENEGADE ANA KONU

en güzeli bence omaha oranj

JEEP RENEGADE ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 30 Mart 2015; 15:10:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: speaker

Sadece triger seti değişim periyotu değil, bakım periyotu ve maliyetleri de var.

İsterseniz bakım fiyatları konusunda da kısa bilgi vereyim:

Bakımı 15.000 km de (veya bir yılda) bir yapılıyor: yaklaşık 600-650 TL.
    60.000 km bakımında V kayışı değişiyor: yaklaşık 1250 TL
    120.000 km de (veya beş yılda) bir triger seti ve V kayışı birlikte değişiyor: yaklaşık 2500 TL

Bence sadece yakıt maliyetlerine bakmak değil, yılda ortalama yapacağınız kilometreye göre ve kullanmayı düşündüğünüz süreye göre bakım maliyetlerini hesaplayıp, toplam maliyete bunları da eklemek gerekir.

Kolay gelsin...

Bakımları 15bin değil, 20bin km.de bir yapılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferah.park

aracı alalı yarın 1 hafta olacak arkadaşlar daha 400 km bile olmadı yaptığım yol ancak beklentilerimi fazlasıyla karşıladı ortalama yakıt tüketimim 8 lt. zamanla düşecektir diye düşünüyorum çünkü bu 400 e yakın km'yi de sabah işe akşam eve ve trafiğin en yoğun olduğu saatlerde kullandım. görenlerin dönüp bir daha bakması ise daha bi güzel :) tavsiyem aracın kesinlikle sunroof ile alınmasıdır ayrı bir ferahlık veriyor araca. deri paket cidden çok güzel ama tamamıyla zevk meselesi istemeyen koydurtmayabilir. s
    süspansiyonları biraz sert geldi bana ancak onu da normal karşılamak lazım çünkü yol tutuşunu gayet iyi yapmışlar. son olarak bilen biri anlatırsa sevinirim çünkü çözemedim daha doğrusu vaktim olmadı :) anahtarsız giriş i anladım araç otomatik açılıyor ancak; kitlenmesi için dış kapı kolundaki siyah düğmeye basmak zorunda mıyım ? araçtan uzaklaşınca o kendini her zaman otomatik kitler mi?

Bunu ben de merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

Orijinalden alıntı: chairman of the board

ikinci ele düştüğü zaman takip

1.6 motor dizel vergisi düşük jeep görünce millet heman alır. Piyasada ihtiyaç var 1.6 dizel suv a.

Hem 1.6 hem dizel hem de 20bin km.de bir bakım çok mantıklı olmuş.
  • Smyrna 351 S kullanıcısına yanıt
    Renegade bakımları 15 bin km de bir yapılıyor, 20 değil.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.