Bu araçların ne kadar konforlu ve zevkli araçlar olduğunu biliyoruz. Uygun fiyatları insanın aklını çeliyor. Utandırmayacak bir araç almak istiyor insan kısıtlı bütçesiyle. Forumda da kullanan arkadaşlar vardı , bu araçlar LPG ile şehir içi ve şehirdışı ortalama ne kadar (litre) yakıyor? Ve sizce konforu için katlanılır mı?
Saygılar.
niye kimse cevap yazmamış? fakir misiniz yok mu jeepi olan hiç
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Wittmann
niye kimse cevap yazmamış? fakir misiniz yok mu jeepi olan hiç
5.0 cc nin üzerindeki benzinli motorlar, 100 km de 20-22 litre yakarlar
96 5.2 sakin kullanım lpgde 400 iki ay önce ölçüm güncel sayılır
Yakıt değil ki problem.. Bütçene göre az binersin, çok binersin, az basarsın, çok basarsın neyse ayar çekersin... Yaa vergisi ne alemde biliyormusunuz ;) Buyrun hesaplalım:
donanımhaber forum
Jeep Grand Cherokee 5.2 veya 5.9 kullanıcıları ne kadar yakıyor? » Sayfa 1 - 1
Arabanın durduğu yerde kullanmasanız dahi giderini bir hesaplayın yıllık olarak, (Yıllık vergisi, egzoz muaynesi, genel muaynesi, zorunlu trafik sigortası, kaskosu...) Yakıt tüketimi hiç bir şey bunların yanında... Ayrıca, bakım tutum masrafları, yağıydı, filitreleriydi, bilmemnesiydi... V8 amerkian, parça fiyatıda ona göre... ;) , Vergide biliyorsunuz artık egzoz salınım değerlerine göre de katlanacak vergiler.... -ki kabul edersiniz, 5.2 / 5.9 salınımının düşük olduğunu sanmayın... ;) Anlayamadığım, bu arabalardan bu kadar vergi alınıyor ama su gibi benzin içerken, devlet yakıtta %65 vergisini alırken, vergiden muafiyet getirmesi lazım bunlara ki, millet alsın su gibi yaksın, devlette su gibi vergi kazansın... :) Demek ki, devletimiz aslında bizi düşünüyormuş... :) Almayın bu gibi araçları, çok yakıpta, boşuna çok vergi vermeyin devlete diye :) En Derin Saygılarımla,
Şuanda bizdede grand cherokee 5.2 1998 model var standart hali normal yükseklik normal lastik ebatı ile 23 litre yakıyordu.Şuanda offroad donanımı yaklaşık 300KG ekstra yük var + lastiklerin ebatı yüksek oldugu için 40 litre yakmaktadır.Normal şehiriçi kullanımda yorucu bir araç + park sorunu varBu arada arazide masraflı araçlar ve sorun çıkartan araçlar arazide torku fazla ordugu için illaki bir yerlere zarar veriyor.Bence grand cherokee yerine Suzuki Vitara 1.6 5 kapılılara bakabilirsiniz (yakıt olarak 30-35 kuruş yakar 3-4 millarlık masraf yaparak arazide girebilirsiniz.) Ben satıp suzuki vitara 1.6 alacagım.
Grand Cherokee 5.2 mi ancak benzin istasyonu karınız varsa alabilirsiniz
Yakıt değil ki problem.. Bütçene göre az binersin, çok binersin, az basarsın, çok basarsın neyse ayar çekersin... Yaa vergisi ne alemde biliyormusunuz ;) Buyrun hesaplalım: http://forum.donanimhaber.com/m_56004536/tm.htm Arabanın durduğu yerde kullanmasanız dahi giderini bir hesaplayın yıllık olarak, (Yıllık vergisi, egzoz muaynesi, genel muaynesi, zorunlu trafik sigortası, kaskosu...) Yakıt tüketimi hiç bir şey bunların yanında... Ayrıca, bakım tutum masrafları, yağıydı, filitreleriydi, bilmemnesiydi... V8 amerkian, parça fiyatıda ona göre... ;) , Vergide biliyorsunuz artık egzoz salınım değerlerine göre de katlanacak vergiler.... -ki kabul edersiniz, 5.2 / 5.9 salınımının düşük olduğunu sanmayın... ;) Anlayamadığım, bu arabalardan bu kadar vergi alınıyor ama su gibi benzin içerken, devlet yakıtta %65 vergisini alırken, vergiden muafiyet getirmesi lazım bunlara ki, millet alsın su gibi yaksın, devlette su gibi vergi kazansın... :) Demek ki, devletimiz aslında bizi düşünüyormuş... :) Almayın bu gibi araçları, çok yakıpta, boşuna çok vergi vermeyin devlete diye :) En Derin Saygılarımla,
Türkiye'deki kasko şirketleri 10 yaşını aşmış arabalara kasko yapmıyorlar böyle bi derdiniz yok yani
quote:
Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman
Merhaba arkadaşlar.
Bu araçların ne kadar konforlu ve zevkli araçlar olduğunu biliyoruz. Uygun fiyatları insanın aklını çeliyor. Utandırmayacak bir araç almak istiyor insan kısıtlı bütçesiyle. Forumda da kullanan arkadaşlar vardı , bu araçlar LPG ile şehir içi ve şehirdışı ortalama ne kadar (litre) yakıyor? Ve sizce konforu için katlanılır mı?
Saygılar.
Bizde 5.2 grand cherokee vardı,full off road donanımlıydı,şehir içi lpg de sakin kullanırsan 50-55 kuruş yakar eğer performanslı kullanırsan 1 lirayı rahat görür rahat görür,biz arabayı sadece pazar günleri off road etaplarında kullanırdık,sabahtan akşama kadar tam gaz kullanırdık hep,etaba girmeden önce lpg tankını fuller 100 tl benzin atardık akşama kadar lpg biter benzindende azcık bişe kalırdı
Eğer arabayı off road için kullanıcaksan aylık en az 1-2 milyar ayırman gerek bak en az diyorum, sorun çıkartabilir sonuçta eski bi araç.Yok sadece asvallta kullanıcaksan al çok masraf çıkartcağını sanmıyorum,arabayı aldığın zaman ağır bakımlarını yaptırmanı tavsiye ederim, arabaya iyi bakarsan o da sana iyi bakar.Bu aracı sürme keyfi anlatılmaz yaşanır,ufak bi egzos taktırırsın yada katalizatörü sökersin trafikte rolantide gitsen bile dikkat çekicek bi araç.Kesinlikle tavsiye ederim.Bu arada eğer iyi bi usta bulursan arazi şanzımanını değiştirip,isteğe bağlı 2 çeker 4 çeker özelliği ekleyebilirsin ama her usta beceremez söyliyim.Ben np-242 arazi şanzımanı takmıştım.jeep cherokee xj de kullanılan arazi şanzımanı yani.Bu arada 5.9 alma bence 5.2 yeter
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme