Bildirim
Jbl 75-4 ve jameson u505 kullananlar...
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Basslari daha belirgin duyarsin, orta seslerde ne dinlediğini anlarsin. Farki bu olur. Ve bassta %100 e varan kalite farki olur. DErinden çalma falan filan -
Bende jbl 75,4 var ve çok memnunum.. Edisonun da 804 ü fiyatına göre güzel..505 i kullanmadım bilmiyorum -
ya arkadaşlar hazır konusu açılmışken sorayım.
bugün jbl gt5-12 1100w aldım kabini ile birlikte gg den. bir akrabamda jbl 75.4 vardı onla deneyeyim dedim. tabi onda da tesisat olduğu için bir kablo ile paralel çektim. sonuçta onnu bası çalışırken paralelde benim kabini denedim. bu haliyle bile iyiydi.
bende bu ürünü almayı düşünüyorum. besleyeceklerim ise şunlar olacak:
jbl 5-12 1100 w subwoofer
jbl 13 cm component takım(almadım henüz)
bu ikisi için yeterli olur mu 75.4 ileride bi takım comp daha düşünüyorum ön kapılara bunu da düşünerek yardımcı olursanız sevinirim.
ana ünite olarak 5950 ıb almak var düşüncemde.
amma da ters adamsın diyeceksiniz :) millet ilk teybi alır sen sub almışsın diyebilirsiniz haklısınız.
bu istem nasıl olur? -
Besler tabii niye beslemesin? Jbl 75.4 ün çıkışı 4 ohmda 4 x 104 RMS dir. Arkaya da bir çift Pioneer'in 5 yollu olan 6992 oval modelini al. Önlere de beğendiğin bir komponenti al. Malum bildiğin gibi bir de kutu bassla gayet hoş bir sistem olur. Pek gereği de yok ama ilerde canın isterse arkaya bir takım oval daha ekleyebilirsin. Anfi o şekil de kaldırır. Ama bu durumda en güzeli hoparlörleri bir anfiye, bası da mono bir anfiye vermek olur. Bu durumda bir bass daha ekleyebilirsin ki o zaman gazino gibi araban olur Tabi bu arada masraf ta masrafı doğurur..Böyle bir tesisata da kapasitör alman gerekir..
-
quote:
Orjinalden alıntı: nightmare115
ya arkadaşlar hazır konusu açılmışken sorayım.
bugün jbl gt5-12 1100w aldım kabini ile birlikte gg den. bir akrabamda jbl 75.4 vardı onla deneyeyim dedim. tabi onda da tesisat olduğu için bir kablo ile paralel çektim. sonuçta onnu bası çalışırken paralelde benim kabini denedim. bu haliyle bile iyiydi.
bende bu ürünü almayı düşünüyorum. besleyeceklerim ise şunlar olacak:
jbl 5-12 1100 w subwoofer
jbl 13 cm component takım(almadım henüz)
bu ikisi için yeterli olur mu 75.4 ileride bi takım comp daha düşünüyorum ön kapılara bunu da düşünerek yardımcı olursanız sevinirim.
ana ünite olarak 5950 ıb almak var düşüncemde.
amma da ters adamsın diyeceksiniz :) millet ilk teybi alır sen sub almışsın diyebilirsiniz haklısınız.
bu istem nasıl olur?
eğer önlere de bir takım daha comp alacaksanız rms değerleri önemli. 60 rms lik comp var 100 rms lik comp var. eğer 60 rms civarı comp alırsanız arkadakilere paralalleyip takabilrisiniz ancak daha güçlü compları paralellerseniz amfi kaldırmaz.
-
arka hop. patlak olduğu için buraya JBL GTO-507c 13cm com takmayı düşünüyorum. ileride önlere de aynı comp alırsam sanırım sorun olmaz.
sonuç olarak jbl 5-12, ve 2 takım JBL GTO-507c 13cm 75.4 ile beslenecek. son noktada bunlar da kesmezse bagaj üstü panzidota teyb çıkışlarını kullanarak bişeyler ekleyebilir miyim?
çift anfi olayına girersek aküyü yer kısa sürede, kapasitör lazım. bide mono bass, üzerine comp. sönük kalır.
gerçi arabada yer var çift kutu 5 12 olursa da tadından yenmez. tek iken bile arabanın arkası bi yere gidiyomuş gibi hissettim.
yardımlarınız için çok teşekkürler. -
bende benzer şekilde bir sistem düşünüyorum, bugün yarın alacağım, almadan önce bi sorayım dedim, bakarsanız çok sevinirim
ön kapılara JBL GTO-607c 16cm 70w comp düşünüyorum.
anfi JBL 75.4(4x104) veya JBL 1004(4x100) sizce hangisini almalıyım? şuan 1004 düşünüyorum heryönden hiç farkları olmaz derseniz 75.4 alırım.
sub olarakta GT5-12(275w) düşünüyorum eğer bu anfilerle pionneer 307d(400w)'den daha iyi performans alırsın derseniz onuda değiştirebilrim.
ve son olarakta arka pandizotta 2 adet 16cm hoparlör var ne olduklarını, değerlerini bilmiyorum, bunları comp'lerle beraber paralel girsek anfiye anfi için veya hoparlörler için sorun olurmu?
comp 2ohm, arka hop. 4ohm, arkadakilere daha az yükleneceğinden yanmazlar diye düşünüyorum, yoksa teypte mi bağlı kalmalılar?
Ekleyeceğiniz başka şeylerde olursa yazarsanız çok makbule geçer. şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 13 Haziran 2008; 5:13:06 >
-
arkadaşlar tırdan çıkma 760w pioneer amfi var bir akrabamda. benim aldığım gt 5-12 ile nasıl olur.
bu ohm watt olaylarından anlamam. o yüzden sorma gereği duydum 760w piooner bas amfisi ile 1100 w gt 5-12 nasıl çalışır.
bir de bu amfiyi tavsiye ederseniz kaç lira vermem uygun olur. sonuçta akraba az demez falan. hak geçmesin.
tavsiyelerinizi bekliyorum -
quote:
Orjinalden alıntı: nightmare115
arkadaşlar tırdan çıkma 760w pioneer amfi var bir akrabamda. benim aldığım gt 5-12 ile nasıl olur.
bu ohm watt olaylarından anlamam. o yüzden sorma gereği duydum 760w piooner bas amfisi ile 1100 w gt 5-12 nasıl çalışır.
bir de bu amfiyi tavsiye ederseniz kaç lira vermem uygun olur. sonuçta akraba az demez falan. hak geçmesin.
tavsiyelerinizi bekliyorum
760 watt rms mi? peak mı? amfinin modelini yazsaydınız iyi olurdu. -
üzerinde büyük bir şekilde 760 w yazıyor. çift kanal.
yurtdışından alınmış. netten baktımda o kasanın aynısını göremedim. sitesini detaylıca incelemek lazım.
çift sub pioneer 30 cm kabinin üzerinde bulunuyor. sub biri çift bobin diğeri tek. kabin biraz alakasız olmuş.
ben sadece amfiyi sordum. alırsam onu alırım sub var dedim.
ne yapsam bilmiyorum. biraz daha araştırmak lazım -
ürün budur: peak olarak 760
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Support/CarAudioVideo/Amplifiers/GMSeries/ci.GM-5000T.Support
* Specifications
* Peak Music Power 760 Watts
* Number of Channels 2
* Load Impedance Capability 2~8 Ohm (Stereo), 4~8 Ohm (Bridged)
* Continuous Power (4 ohm) 125W x 2
* Continuous Power (2 ohm) 190W x 2
* Continuous Power Bridged (4 ohm) 380W x 1
* Frequency Response 10Hz ~ 50kHz
* Total Harmonic Distortion 0.008%
* Signal-to-Noise Ratio 100dB
* Dimensions 12" x 2-3/8" x 12-3/4"
* Features
* Bridgeable
* Channel # Capability 1/2/3
* PWM Regulated MOSFET Power Supply
* Screw-Type Speaker Terminals
* Balanced Isolator Input Circuit
* RCA Inputs 2 Channel
* Input Level Control Hi-Volt (200mV ~ 6.5v)
* Built-in Crossover Selectable LPF (80Hz, -12dB/Oct.)
eski model. işimi görür mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare115 -- 17 Haziran 2008; 2:21:25 >
-
Buradan baktiğim bilgilere göre 2 çikişi köprülersen bir adet gt5 i tam kapesite çaliştirir. -
madem alalım bu ürünü işime görecekse. kaç para vermem uygun olur. yeni versiyonu gg"de 350 lira.
150 YTL teklif etsem ayıp mı olur. ne dersiniz? -
Dur şimdi gözüme çarpti nasıl oluyor bende anlamadim ama 4 ohm köprü modda 380 rms yazmiş bu neredeyse 2 adet gt5 eder
Bassi yakabilirsin. Bu arada ayip olur 200 den assaği verme. Ben olsam pek hos karşilamam -
4x104 watt rms dio, bunu kaldırcak hoparlörler neler 17cm olarak?? -
hımm o zaman köprülemeden tek kanalını kullanmalıyız.
son bi soru. 75.4 köprüleyip sürmek mi yoksa bu ürünü tek kanalını kullanmak mı daha verimli olacaktır?
75.4 ile de aynı verimi alacaksam tercihim 75.4 olur. diğer iki kanalına da comp kullanma imkanı var.
diğer türlü iki amfi kullanılması gerekecek. kapasitör masrafı ve ikinci amfi almak tuzlu olur.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X