Şimdi Ara

JBL 75.4 anfi için woofer seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün bir adet jbl 75.4 anfi aldım. aracım fiat sienadır bu anfiye uygun woofer ne kullanabilirim? bir de aşağıda linklerini vereceğim ürünlerden 1400 wattlık pioner ı bağlayabilir miyim? forumu baya bi gezdim ancak aklımdaki sorulara tam yanıt bulamadım o yüzden bunları soruyorum bir de çift bobinli demiş pioneer da onu nasıl bağlayabiliyoruz anlayamadım. şimdilik aklıma takılanlar bunlar cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-subwoofer-jbl-gt5-12-1100-watt-subwoofer/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-subwoofer-kicker-c-12-30-cm-subwoofer-33524386/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-subwoofer-kenwood-kfc-w-3012-1200-watt-400-rms-subwoofer-30247141/detay/

http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-309-D4-CIFT-BOBINLI-1400W-OTO-BASS_W0QQidZZ38688348

• iki takım ks 650.2 nizi (4 adet hoparlör demektir) 75.4e bağlayın. bütün kanalları dolucaktır. subwoofer içinde ayrı bir ufak mono amfi almanızı öneririm. subwoofer seçimini de dinleyerek yapmanızı öneririm. yumuşak baslar isterseniz jbl, biraz yıkıcı ve tonlama isterseniz kicker comp veya cvr serleri, sadece spl, yıkıcı olsun isterseniz pioneer alabilirsiniz.

sub amp. sound magus x402 olabilir, alıcağınız subwoofer çift bobinli olursa beslemek daha raat olucaktır mümkünse 4+4 ohmajda olanı sizin için uygundur.
  • anladım yazın düğün olduğu için şu an elimde imkan biraz sınırlı şu an için bi anfi daha alamayabilirim. woofer almayı çok istiyorum ve bass vuruşlarının güçlü olması tercihim. jbl önerdiler ama evdeki müzik setimin bassları ile aynı geldi kulağıma. şimdi kafama takılan bu anfinin ön çıkışlarına iki takım mid bağlamış olsam nasıl olur. 2 ohm da 140 watt civarı güç üretebiliyor 2 takım hoparlör de 120 watt civarı kaldırabiliyor. anfinin ayarlarını kısarak bu şekilde bağlamak mümkün mü?
    woofer a gelince aşağıdaki linkte belirttiğim ürünün fiyatı uygun geldi ama çift bobin bu woofer ı elimdeki anfiyle en azından bu yazlık kullanabilir miyim? bir de çift bobin woofer ı bu anfiye nasıl bağlayabilirim olmadı 1 takım mid ten vaz geçerim :)
    şimdiden teşekkürler...

http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-TS-W-309-D4-1400W-30-CM-BASS-400-RMS_W0QQidZZ39390634

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunlead -- 11 Mayıs 2011; 9:15:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sunlead

anladım yazın düğün olduğu için şu an elimde imkan biraz sınırlı şu an için bi anfi daha alamayabilirim. woofer almayı çok istiyorum ve bass vuruşlarının güçlü olması tercihim. jbl önerdiler ama evdeki müzik setimin bassları ile aynı geldi kulağıma. şimdi kafama takılan bu anfinin ön çıkışlarına iki takım mid bağlamış olsam nasıl olur. 2 ohm da 140 watt civarı güç üretebiliyor 2 takım hoparlör de 120 watt civarı kaldırabiliyor. anfinin ayarlarını kısarak bu şekilde bağlamak mümkün mü?
    woofer a gelince aşağıdaki linkte belirttiğim ürünün fiyatı uygun geldi ama çift bobin bu woofer ı elimdeki anfiyle en azından bu yazlık kullanabilir miyim? bir de çift bobin woofer ı bu anfiye nasıl bağlayabilirim olmadı 1 takım mid ten vaz geçerim :)
    şimdiden teşekkürler...

http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-TS-W-309-D4-1400W-30-CM-BASS-400-RMS_W0QQidZZ39390634

önemli olan rms güçleridir, müzik setinizin tonlamasına jbl uyuyorsa jbl alın derim pioneerin jbl e göre farklı bir tonlaması vardır, serttir. 75.4 e 2 takım comp 1 sub yapıp amfiyi zorlıyacagınıza, bir süreliğine sadece 1 takım comp + 1 sub bağlayın derim.

• o zaman yukarda belirttiğim pioneer ı almayı düşünüyorum woofer ı görme şansım oldu anladığım kadarıyla daha sert vuruyor ve daha yüksek bi basınç oluşturuyor. ama çift bobinin bağlantısının nasıl olacağını bilmiyorum onu açıklayabilirseniz sevinirim yani köprüden ikili kablo çıkararak 4 kablo girersek woofer ın ohmajı ddüşmez mi?
    ikinci olarak 1 takım mid bağlamak dediğiniz gibi daha mantıklı o zaman bunun için de kicker ın ds 650.2 sini mi önerirsiniz yoksa hertz in aşağıda linkini verdiğim ürününü mü?

http://urun.gittigidiyor.com/HERTZ-DSK-165-16-CM-COMPENANT-ITALYAN_W0QQidZZ39257938

• anfinin genel özelliklerini biraz daha ayrıntılı inceledim ve köprüde 2 ohm desteklemediği yazıyor. bu yüzden çift bobin bi sub almaktan vazgeçtim. ve bir takım mid alacaksam güzel bişey olsun deyip hertz esk 165 aldım. şimdi sub olarak da free air mi yoksa kabinli bass mı ona karar veremedim. malum aracın bagajında 60 litrelik lpg tankı var. free air olarak da 300 wattlık pioneer 308f buldum. sizce 308f in diğer kabinli basslara göre durumu nedir? örneğin jbl gt5-12 ye göre. bir de ben basları uzatan bi sub istediğimi anladım dinlediklerim arasında örneğin pioneer 308d4 o konuda güzeldi.
  • quote:

anfinin genel özelliklerini biraz daha ayrıntılı inceledim ve köprüde 2 ohm desteklemediği yazıyor. bu yüzden çift bobin bi sub almaktan vazgeçtim. ve bir takım mid alacaksam güzel bişey olsun deyip hertz esk 165 aldım. şimdi sub olarak da free air mi yoksa kabinli bass mı ona karar veremedim. malum aracın bagajında 60 litrelik lpg tankı var. free air olarak da 300 wattlık pioneer 308f buldum. sizce 308f in diğer kabinli basslara göre durumu nedir? örneğin jbl gt5-12 ye göre. bir de ben basları uzatan bi sub istediğimi anladım dinlediklerim arasında örneğin pioneer 308d4 o konuda güzeldi.

valla hocam bende senle aynı durumdayım set düşünüyorum bi kaç gündür baya bi araştırdım bunları seninle paylaşayım mid olarak hertz esk 165 alarak çok iyi yapmışsın ben baya bi araştırdım mid konusunda herkes hertz diyo pioner 308 d4 ün bi videosunu izlemiştim kabinin hava deligindeki cd yi barçalıyo iyi bi anfiyle beslendiginde tabi:) 309 bi üst modeli gene yeni yenidir diyorum ben daha hiç bişi almadım ama ben şöle bi set düşünüyorum

pioneer TS-W 309 D4 400w rms
    pioner ts-1750 var elimde bir takım japon malı 150w
    hertz esk 165 1 takım alıcam
    birde bunlar için anfi

nasıl bi anfi benim için iyi olur bide ben kabinli degil arka koltukların oraya düşünüyorum bassı nası bi performans verir bass için ilerde ayrı bi mono anfi alıcam ama şimdilik bassı ve hertz leri baglayıp idare edicek bi amfi arıyorum şöle 100 civari max 200 ne önrirsiniz bana?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim gibi aynı kararsızlıkları yaşan birini görüyorum karşımda :) şimdi ben de çok kişinin başını ağrıtarak belli konular hakkında bilgi sahibi olmayı başardım. arka pantizodun oraya free air sub bağlamak gerekio diğerleri kabinli kullanılmak zorunda. free air olarak da 308f buldum 85 tl civarı. 309d4 ile 308d4 kıyaslanacak olursa da 308 eski seri ama basları daha uzatarak çalıo 309 a göre. anfi konusuna gelince çok bi bilgim yok ama bence sub a karar verdikten sonra alın derim. ben 308d4 e karar vermiştim hem de sipariş vermek üzereydim ama bagajdaki 60 lt lpg tankı aklıma gelince caymak zorunda kaldım bir de bendeki anfi köprü de 284 watt üretebilio woofer ise 400 watt 8ohm bağlasam yetmeyecek 2 ohm a düşürsem anfi ısınacak o yüzden woofer konusunu beklemeye aldım.

hertz i internetten 185 e aldım. sizin için de uygunsa fiyat pm den link verebilirim ve son olaram hayatta hiç birşey tesadüf değildir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunlead -- 16 Haziran 2011; 12:22:07 >

• quote:

benim gibi aynı kararsızlıkları yaşan birini görüyorum karşımda :) şimdi ben de çok kişinin başını ağrıtarak belli konular hakkında bilgi sahibi olmayı başardım. arka pantizodun oraya free air sub bağlamak gerekio diğerleri kabinli kullanılmak zorunda. free air olarak da 308f buldum 85 tl civarı. 309d4 ile 308d4 kıyaslanacak olursa da 308 eski seri ama basları daha uzatarak çalıo 309 a göre. anfi konusuna gelince çok bi bilgim yok ama bence sub a karar verdikten sonra alın derim. ben 308d4 e karar vermiştim hem de sipariş vermek üzereydim ama bagajdaki 60 lt lpg tankı aklıma gelince caymak zorunda kaldım bir de bendeki anfi köprü de 284 watt üretebilio woofer ise 400 watt 8ohm bağlasam yetmeyecek 2 ohm a düşürsem anfi ısınacak o yüzden woofer konusunu beklemeye aldım.

hertz i internetten 185 e aldım. sizin için de uygunsa fiyat pm den link verebilirim ve son olaram hayatta hiç birşey tesadüf değildir :)

kabin benim için pek sorun degil de arka pandizodtan içeri daha iyi vurur gibime geldiginden orda istiyodum artık kabinli alırım bende alttaki videodan sonra mutlaka 308 veya 309 alıcam anfi olarakta DIGILINE 1009 düşünüyorum 5 kanallıymış DIGILINE DGA-1009 4+1 OTO ANFİSİ 1200W MAX. 4X80W + 240W RMS şimdilik işimi görür diye düşünüyorum bilmiyorum tavsiye eden var mı? bide benim asıl merak ettigim bu 5. bas çıkışını ilerde mono anfi aldıgımda boşa çıkıcak bu çıkışa 1 takım daha hertz esk 165 ekleyebilirmiyim?

video:

youtube
    SD400 + Pioneer 308 d2 Bass I Love you
    http://youtu.be/LeSAHh-ECRo

hertz esk 165 leri aldıgın linki verirsen sevinirim son bişi daha insan kaderini kendisi çizer ama hayatta karşılaşacagı tesadüflerin yerini zamanını veya şeklini belirleyemez ben tesadüfe inanırım sen kadere sen güle gül dersin ben ot buda böle kişiye göre değişen derin bi konu işte

• bende jbl 75.4 var4x104 veya 2x104 ve 1x284 watt verebilio ama 4 ohm. anladığım kadarıyla 2 ohm da bahsettiğiniz değerleri veriyor. yani 80 watt güç alabilmek için hertz esk 165 i 2 ohm olarak bağlamalısınız yanılmıyorsam da bu bir çıkışa 1 takım (yani iki hoporlör) esk 165 bağlayacaksınız bu şekilde düşününce 4 takım hertz i normak çıkışlardan beslersiniz ve son çıkışa yine woofer bağlayabilirsiniz. benim şahsi düşünceme göre 2 ohm da 240 watt 308 veya 309 u yüzde 70 verimle çalıştıracaktır. eğer hertzleri 2 ohm a düşümem derseniz esk yerie dsk düşünebiliriniz 4 ohm olarak daha ii besleyecektir. son olarak şunu diyebilirim eğer esk gibi mid ve 309 gibi sub düşünüyorsanız anfiyi biraz daha güçlüalmanız.

Ben yaşanan her olayın bir sebebinin bir de sonucunun olduğunu düşünüyorum ki bu böyledir o sonuçları toplayınca da karşımıza "tecrübe" dediğimiz kavram çıkıyor dediğiniz gibi uzun mesele... :)

http://urun.gittigidiyor.com/HERTZ-ESK-165-16-CM-COMPENANT-ITALYAN_W0QQidZZ39254920

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunlead -- 17 Haziran 2011; 8:25:29 >

• iki ayrı arabada aynı model jbl
    benimkinde 800w f tipi pioner vardı, ben memnun kalmadım, yüksek bass ta fazla boğuyor
    yeğeninkinde 1000lik kabin jbl bass vardı, onunki daha derinden ve etkili vuruyor

yalnız şu olay var
    ben amfiyi ilk çıktığı zamanlar aldım yani orjinal usa, yeğeninki çakma yani çin malı olsa gerek
  • quote:

bende jbl 75.4 var4x104 veya 2x104 ve 1x284 watt verebilio ama 4 ohm. anladığım kadarıyla 2 ohm da bahsettiğiniz değerleri veriyor. yani 80 watt güç alabilmek için hertz esk 165 i 2 ohm olarak bağlamalısınız yanılmıyorsam da bu bir çıkışa 1 takım (yani iki hoporlör) esk 165 bağlayacaksınız bu şekilde düşününce 4 takım hertz i normak çıkışlardan beslersiniz ve son çıkışa yine woofer bağlayabilirsiniz. benim şahsi düşünceme göre 2 ohm da 240 watt 308 veya 309 u yüzde 70 verimle çalıştıracaktır. eğer hertzleri 2 ohm a düşümem derseniz esk yerie dsk düşünebiliriniz 4 ohm olarak daha ii besleyecektir. son olarak şunu diyebilirim eğer esk gibi mid ve 309 gibi sub düşünüyorsanız anfiyi biraz daha güçlüalmanız.

Ben yaşanan her olayın bir sebebinin bir de sonucunun olduğunu düşünüyorum ki bu böyledir o sonuçları toplayınca da karşımıza "tecrübe" dediğimiz kavram çıkıyor dediğiniz gibi uzun mesele... :)

http://urun.gittigidiyor.com/HERTZ-ESK-165-16-CM-COMPENANT-ITALYAN_W0QQidZZ39254920

hocam şimdilik beni idare edicek şekilde çalsın yeter ilerde mono anfi almayı düşünüyorum aslında sm h500 daha iyi bi anfi ama baya pahalı link için saol şimdi bu bass bu anfiyle 240w çalsın yeter şimdilik

• sub için tmm da esk lar nasıl çalacak?
  • quote:

sub için tmm da esk lar nasıl çalacak?

hocam benim asıl düşüncem şöle bende bir takım 80w rms lik oval ve poineer ts-1750 16 cm 50w rms lik 1 takım var şimdilik bi 309 d4 ve DIGILINE 1009 alıp idare edeyim diyorum idareten maddi durumu düzeltene kadar daha sonra bir mono anfi ve 1 takım hertz esk alayım diyorum ama benim asıl merak ettigim şey dıgılıne 1009 un 5. çıkışına (bass çıkışına) bu hertz esk leri baglıya bilirmiyim o zaman 240w rms lik bass çıkışını ikisine bölüştürüp 120w birine 120w birine baglamayı düşünüyorum bassa mono anfi aldıgımda şuan 4 hoparlörüm var zati bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. yada dediginiz gibi anfinin bi çıkışını köprüleyip pioneer ts-1750 leri 40w bölüştürerek baglayıp öteki çıkışı bassa baglıya bilirsem 240w+80w 320w bi ses de yeter şimdilik tabi bende bu işte yeniyim dediklerim yapmak mümkün mü bilmiyorum benimki şimdilik sadece düşünce

son olarak sen benden biraz daha bilgilisin galiba bu konuda bu anfiye bu bass birbirine uyar mı? bu 2 ohm 4 ohm konusunu ben pek anlayamadım da?

• elinizdeki hoporlörler için yeterli görünüo anfi ancak son çıkışa 2 tane hrtz i bağlrsanız 2ohm a düşecek ve benim düşünceme göre de gain ayarları çok ii yapılmazsa hertzleri yakabilir özellikle de tweeterları. basa yetip yetmeyeceğine gelince 309 d4 çiftbobin bir bas. modelin sonundaki d4 ürünün 4 ohm olduğunu gösteriyor yani ya 8 ohm ya da 2 ohm olarak kullanacaksınız. elinizdeki anfi 2 ohm desteklio ama 2 ohm da 240 waat güç üretebilio kayıplarla bu da ortalama 210 watt demektir woofer ise 400watt. sub dan yaklaşık olarak yüzde 50-60 verim alabilirsiniz. benim önerime gelirsek siz mid takımı ve woofer ı seçmişsiniz bana kalırsa 150-200 lirayı bu anfiye vermek yerine bu fiyata 4 çıkışlı ii bi anfi alıp ilerde ise sadece bi mono anfi almanız çünkü ilerde mono anfi alsanız bile bu anfi hertzlre uygun olmayacaktır.

internette dolanırken uygun fiyatlı ve güçlü forwell ve pilippo marka anfiler görmüştüm ama kaliteleri hakkında bi bilgim yok. isterseniz araştırın alınabilirliği yüksekse ilerde sadece midleri beslemek için kullanırsınız.

son olarak 10 yıl öncesine kadar elektronik ve ses sistemleriyle çok alakalıydım ama son 10 yıldır sadece bilgisayar donanım üzerine uğraşınca eski bilgileri de unuttuk yeni ürünlere de yabancılaştık. o yüzden kendimi toparlamaya çalışıyorum. şimdilik elimde jbl75.4 anfi ve hertz esk 165 var. inşallah bi kaç ay sonra bi takım esk ve mono anfi ile pioneer 308d4 alıcam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

iki takım ks 650.2 nizi (4 adet hoparlör demektir) 75.4e bağlayın. bütün kanalları dolucaktır. subwoofer içinde ayrı bir ufak mono amfi almanızı öneririm. subwoofer seçimini de dinleyerek yapmanızı öneririm. yumuşak baslar isterseniz jbl, biraz yıkıcı ve tonlama isterseniz kicker comp veya cvr serleri, sadece spl, yıkıcı olsun isterseniz pioneer alabilirsiniz.

sub amp. sound magus x402 olabilir, alıcağınız subwoofer çift bobinli olursa beslemek daha raat olucaktır mümkünse 4+4 ohmajda olanı sizin için uygundur.

Bende bugün temiz tamirsiz bir 75.4 amfi satın aldım. Aracın peugeot 207 on ve arka kapılar olmak üzere 2 takım mid kullanacağım 4 ohm olmak üzere hangi midleri önerir siniz 1 takım için butcem 200 TL civarıdır. Aklımda JBL 5608c vardı ama 2 ohm muş galiba 4 ohm daha iyi ve kaliteli ses verir dedikleri için siz 4 ohm mid ne önerir siniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sunlead kullanıcısına yanıt
    Hortlatıyorum ama aracım fiat siena demişsiniz kapı hoparlörleri kaç cm? Ben 13 denedim küçük geldi 16 deneyemedim yardımcı nolurmusunuz lütfen. Hayırlı ramazanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikailhanaltınkaya

Hortlatıyorum ama aracım fiat siena demişsiniz kapı hoparlörleri kaç cm? Ben 13 denedim küçük geldi 16 deneyemedim yardımcı nolurmusunuz lütfen. Hayırlı ramazanlar

aracı yaklaşık 3 yıl önce sattım ama 16cm hertz esk 165 bağlamıştım. vida yatakları tam geliyor ama kapı sacındaki delik küçük geliyor o sebeble deliğin dört tarafına teneke makasıyla kesik atıp deliği büyüttüm. o şekilde sorunsuz kullanmıştım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mikailhanaltınkaya

aracı yaklaşık 3 yıl önce sattım ama 16cm hertz esk 165 bağlamıştım. vida yatakları tam geliyor ama kapı sacındaki delik küçük geliyor o sebeble deliğin dört tarafına teneke makasıyla kesik atıp deliği büyüttüm. o şekilde sorunsuz kullanmıştım.

Çok sağolun hocam dedemin eski kaset tv radio sunun hoparlörleri 16cm miş onlar takılı şimdilik üzerinde ama dediğiniz gibi delikleri yeni hoparlör alırken kesmek çok yerinde olur teşekkürler tekrar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.