Şimdi Ara

jbl 1000w 250 rms pionner 1000w 400rms nasıl oluyor?hangisiniz almalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
11.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    fsert888@gmail.com

• Yapay Zekanın Yanıtı

JBL ve Pioneer Amfileri Karşılaştırması

Amfi satın alırken, güçlü ve verimli bir sistem arayışında olabilirsiniz. JBL ve Pioneer, piyasada önde gelen amfi üreticilerinden ikisidir. Ancak ürün yelpazelerinde watt ve RMS değerleri açısından farklılıklar vardır.

Watt ve RMS Değerleri

• Watt, bir amfinin üretebileceği toplam elektrik gücünü temsil eder.
    • RMS (Gerçekten Ortalama Güç), amfi tarafından sürekli olarak üretilebilen gücü gösterir.

JBL 1000W 250 RMS vs. Pioneer 1000W 400 RMS

İki model arasındaki temel fark, RMS değerlerinde yatmaktadır. JBL 1000W 250 RMS, 250 watt sürekli güç üretirken, Pioneer 1000W 400 RMS 400 watt sürekli güç üretir. Bu, Pioneer amfisinin JBL amfisinden daha yüksek ses seviyeleri üretebileceği anlamına gelebilir.

Hangi Amfiyi Almalısın?

İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

• JBL 1000W 250 RMS: Daha küçük alanlar için veya daha düşük ses seviyelerinde dinleme için uygundur.
    • Pioneer 1000W 400 RMS: Daha büyük alanlar için veya daha yüksek ses seviyelerinde dinleme için uygundur.

Diğer Hususlar

Watt ve RMS değerlerinin yanı sıra, amfi seçerken diğer hususları da göz önünde bulundurmalısın:

• Frekans Tepkisi: Amfinin üretebileceği ses aralığı
    • Bağlantı Seçenekleri: Amfiye bağlayabileceğin cihazların türleri
    • Tasarım ve Boyut: Amfinin estetiği ve kullandığın alana uyumu

Genel olarak, hem JBL hem de Pioneer amfileri yüksek kaliteli ürünlerdir. İhtiyaçların için en iyi amfi, spesifik özelliklerine ve kullanım amacına bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1000 wattları unut, sadece RMSlere bak...

Pioneer al, bide 400watt RMS veren bi amfi...

şaka şaka, sen RMS'e bak önce.

Ama sonra dBye de bak. Ses gücünü RMS de belirtmez, aynı elektrik gücüyle daha çok ses verenini al.

Öncelikle RMS güç, sonrada dB
    musas geldi huzur verdi
  • bunlar kafasına göre rms kafasına göre peak yazıyor.pioneer 1000 watt 400 watt rms.kenwood 1000 watt 200 watt rms.dün ikisinide yan yana test ettim.kenwood hem daha sağlam vurdu hemde daha sağlam durdu.göbeğinin hareketinden tutta çıkan basa kadar açık ara fark attı.ve çok güçlü mono bir anfiyle ikisinide aynı şartlarda uzun süre zorladım.pioneerin göbeği çıkacak diye korktum.en önce markanın piyasadaki duruşuna bak
    fsert888@gmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: musas

bunlar kafasına göre rms kafasına göre peak yazıyor.pioneer 1000 watt 400 watt rms.kenwood 1000 watt 200 watt rms.dün ikisinide yan yana test ettim.kenwood hem daha sağlam vurdu hemde daha sağlam durdu.göbeğinin hareketinden tutta çıkan basa kadar açık ara fark attı.ve çok güçlü mono bir anfiyle ikisinide aynı şartlarda uzun süre zorladım.pioneerin göbeği çıkacak diye korktum.en önce markanın piyasadaki duruşuna bak

yanyana aynı anfiyle aynı güçte test ettiysen kenwoodun daha iyi vurması normal. pioneer'ı daha güçlü anfiyle sürmen gerekirdi, bu birincisi.

ikincisi ise, hoparlör kabin için tasarlanmışsa (kataloğunda yazar) kabin içinde kullanılmalı; açık hava için tasarlandıysa (yani önle arkayı ayıracak herhangi bir yüzey için, mesela bagaj) açık havada kullanılmalı. eğer orjinal pioneer, orjinal jbl v.b. kaliteli hoparlörler ise ve uygun anfiyle sürüp uygun ortamda kullanırsan hoparlörün göbeği filan çıkmaz.

bu arada pioneer için konuşayım, adamların test ve üretim standartları çok iyi. öyle ses laboratuvarı türkiyede yok!

ama çakma pioneer da çok piyasada, dikkat etmek gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen böyle kağıt üstü değerlere bakarsan aldanırsın kardeş

pioneer 400 w rms verecek ha bende yedim

pioneer olsun çamurdan olsun lafına kanmayın pioneer sub unada para vermeyin gt4 dururken

kagıt üstü değerlere bakılacak olsaydı jameson un üstüne marka yoktu

jbl gt4 al rahatına bak
  • wooferdan önce anfi düşünülmeli, asıl para o tutuyor... tabe iyi sistem düşünüyorsan... iyi anfi kendini uzun kullanımda gösterir.

o iki woofer arasında benim tercihim pioneer olur, tabe iyi bir anfiyle. ama paran varsa ikisi de olmaz :) 4x50 anfi falan kullanıyorsan woofer farkını hissemezsin büyük ölçüde... şöyle güzel bi 1x300 lazım en azından...

arkadaş woofer sormuş ben anfiye taktım

Orjinalden alıntı: dgo2133

sen böyle kağıt üstü değerlere bakarsan aldanırsın kardeş

pioneer olsun çamurdan olsun lafına kanmayın pioneer sub unada para vermeyin gt4 dururken

jbl gt4 al rahatına bak

arkadaşlar, 400wrms verilen bişey değildir

400w rms denilen aletin sürekli taşıyabileceği elektrik gücüdür.

verilecek sesi ise dB ile ölçerler. 400W RMS hoparlör üzerinde harcanan ısıdır diyebiliriz.

Çünkü hoparlörler oldukça verimsiz araçlardır. Verilen enerjinin çoğu ısıya dönüşür. Çok az bir kısmı ses enerjisine dönüşür.

Ve burada iddia ediyorum, ister Pıoneer olsun, ister JBL olsun, üzerinde yazan RMS güce dayanır, dayanmaz diyene hodri meydan

100Wlık ampül adlığınızda 100W olduğuna inanıyorsunuz da 400W kaliteli marka woofer aldığınızda neden inanmıyorsunuz???

• quote:

Orjinalden alıntı: msurucu

quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

sen böyle kağıt üstü değerlere bakarsan aldanırsın kardeş

jbl gt4 al rahatına bak

arkadaşlar, 400wrms verilen bişey değildir

400w rms denilen aletin sürekli taşıyabileceği elektrik gücüdür.

verilecek sesi ise dB ile ölçerler. 400W RMS hoparlör üzerinde harcanan ısıdır diyebiliriz.

Çünkü hoparlörler oldukça verimsiz araçlardır. Verilen enerjinin çoğu ısıya dönüşür. Çok az bir kısmı ses enerjisine dönüşür.

Ve burada iddia ediyorum, ister Pıoneer olsun, ister JBL olsun, üzerinde yazan RMS güce dayanır, dayanmaz diyene hodri meydan

100Wlık ampül adlığınızda 100W olduğuna inanıyorsunuz da 400W kaliteli marka woofer aldığınızda neden inanmıyorsunuz???

watt verir konusunda yanılmış olabilirim elektronik akım konusunda bilgim yok

yanlız 100 w lık ampülü taşırmı taşımazmı benim tabirimle verirmi vermezmi diye düşünmedim güç olarak basit bir karşılaştırma yaptım kulağıma gelen ses miktarına göre 30 cm kicker comp vr ile 30 cm pioneer tsw 306 modelini karşılaştırdım pioneer kicker in yanına bile yaklaşamaz tabirim yanlış olabilir haklısın ama gücü ise belirtilen orandan düşüktür

• rms değerleri doğrudur, yoksa biri aksini ıspat eder mahkemeye verebilir herhalde

kullanılan malzemeler de önemli, çok ayrıntılı incelemedim ama 305F'ten 306C'ye geçtiğimde mıknatısı olsun ön paneli olsun bariz kalite artmış. ağırlık da artmış, bi malzeme kullanılmış yani

jbl dinledim, o da fena degil... aynı anfiyle dinlemedim, kıyaslama yapamayacağım.

ses sistemi takım oyunudur woofer, anfi, diğer hoparlörler, höparlör ve wooferin konuldukları yerler vs... güzel ölçüp biçtikten sonra düşük rms'den de güzel ve daha önemlisi kaliteli ses alınabilir... kalite demişken, jbl yüksek ses veriyor, ama bence çok kaliteli değil. kulaktan kulağa değişiyor olabilir. amacın yüksek ses, millete dinletmekse alabilirsin. camlar kapalı kalite istiyorum diosan biraz daha para bayılman gerekir :)

• m surucuya cevap.denediğim anfi velocity 1x1200 watt.denediğim ortam araba bagajı denediğim malzeme mdf kutu..pioneer 400 watt rms.kenwood 200 watt rms.ben gaini açtıkça pioneer hem bası bozmaya başladı hemde göbeği pot pot etmeye başladı.ağzı olsa derdiki abi ses verme gümliycem.kenwood 200 watt rms olmasına rağmen bası daha yüksek gainlerde bozuldu.ve göbeği körüklerinyapısından dolayı pot pot sesi çıkarmadı.benim amacım bu aynı sınıftaki iki seriyi karşılaştırmaktı.hangisinin daha dayanıklı ve daha kaliteli olduğu kendilerinden çok daha büyük wooferlar için hazırlanmış anfilerde belli olur.jl audio.en adi wooferini kendinden 2-3 sınıf yüksek wooferlar için üretilmiş bir anfiye bağla.göbeği çıkıp gider ama hala çalışır.çünkü bobinlerini yakamazsın.wooferin kalitesi tavsiye edilen anfi watlarında belli olmaz.zorladığında belli olur.ve ben asla tavsiye edilen kutu ölçülerini kullanmam.onlar sadece en iyi sesi alabilmek için hazırlanbmaz.onlar aynı zamanda hangi ölçüyü yaparsak wooferi patlamaktan kurtarırırz kaygısı ilede hazırlanır.o yüzden benim kutu ve port ölçülerim daha farklıdır.woofer kalliteliyse patlamasın arkadaş.ben sesini doyasıya açmadıktan sonra niye anfi alıyorum.bası hissedemedikten sonra niye woofer alıyorum.pioneer karşılaştırmada açık ara geride kaldı.ve gt4 ü de bu karşılaştırmaya soksaydım üçüncü olurdu.pioneer 400watt rms ile dayanıklı olduğunu söylüyor.neden 200 watt rms li kenwood daha dayanıklı çıktı....sebebi basit.önemli olan watt değil kalite.rms si 300 watt olan bir audison anfi ile rms si 300 watt olan bir jvc anfi bir olmaz.audison hem limitlerde gücünü koruyacak hemde ısınmayı belli sınırlarda tutabilecektir.jvc içinde made in malasia parçalar kullanırken audison made in usa made in austria made in germany gib parçalar kullanacak ve küçük detylarla müthiş bir güç verecektir.önemli olan asla watt ve verilen tavsiye edilen cihazlar değil.önemli olan marka kalitesidir.

• sana tavsiyem kenwood- alpine -jl audio -mb quart-hertz-infinity-gibi markaların alt sınıf modelleri.fiyatları senin sorduğun bu wooferlardan çok az pahalıdır.ama alt sınıf dediğime bakma.senin söylediğin bu wooferların canına okurlar.güven bana.

m surucuya cevap.denediğim anfi velocity 1x1200 watt.denediğim ortam araba bagajı denediğim malzeme mdf kutu..pioneer 400 watt rms.kenwood 200 watt rms.ben gaini açtıkça pioneer hem bası bozmaya başladı hemde göbeği pot pot etmeye başladı.ağzı olsa derdiki abi ses verme gümliycem.kenwood 200 watt rms olmasına rağmen bası daha yüksek gainlerde bozuldu.ve göbeği körüklerinyapısından dolayı pot pot sesi çıkarmadı.benim amacım bu aynı sınıftaki iki seriyi karşılaştırmaktı.hangisinin daha dayanıklı ve daha kaliteli olduğu kendilerinden çok daha büyük wooferlar için hazırlanmış anfilerde belli olur.jl audio.en adi wooferini kendinden 2-3 sınıf yüksek wooferlar için üretilmiş bir anfiye bağla.göbeği çıkıp gider ama hala çalışır.çünkü bobinlerini yakamazsın.wooferin kalitesi tavsiye edilen anfi watlarında belli olmaz.zorladığında belli olur.ve ben asla tavsiye edilen kutu ölçülerini kullanmam.onlar sadece en iyi sesi alabilmek için hazırlanbmaz.onlar aynı zamanda hangi ölçüyü yaparsak wooferi patlamaktan kurtarırırz kaygısı ilede hazırlanır.o yüzden benim kutu ve port ölçülerim daha farklıdır.woofer kalliteliyse patlamasın arkadaş.ben sesini doyasıya açmadıktan sonra niye anfi alıyorum.bası hissedemedikten sonra niye woofer alıyorum.pioneer karşılaştırmada açık ara geride kaldı.ve gt4 ü de bu karşılaştırmaya soksaydım üçüncü olurdu.pioneer 400watt rms ile dayanıklı olduğunu söylüyor.neden 200 watt rms li kenwood daha dayanıklı çıktı....sebebi basit.önemli olan watt değil kalite.rms si 300 watt olan bir audison anfi ile rms si 300 watt olan bir jvc anfi bir olmaz.audison hem limitlerde gücünü koruyacak hemde ısınmayı belli sınırlarda tutabilecektir.jvc içinde made in malasia parçalar kullanırken audison made in usa made in austria made in germany gib parçalar kullanacak ve küçük detylarla müthiş bir güç verecektir.önemli olan asla watt ve verilen tavsiye edilen cihazlar değil.önemli olan marka kalitesidir.
    Nasıl 400 rmseyle 200 rmseyi kıyaslıyosunuz anlamış değilim doğrusu öyle her wooferi aynı kutuya takıp aaaa bu güzel çaldı aaaa bu nebiçim bir bass? Hem elbette wooferi dinlemek için alırsın wooferin gücü neyse o gücü verirsin woofere?onun üstene çıkamazsın...

• Birde adam 250 rmsyle 400 rms arasındaki farkı soruyo jblyle pioonerin o wooferini kıyaslayamazsınz biri 400 rms diğeri 250.

Orjinalden alıntı: fsert54

jbl 1000w 250 rms pionner 1000w 400rms nasıl oluyor?hangisiniz almalıyız?

jbl için : http://urun.gittigidiyor.com/JBL-GT4-12-30CM-1000-WAT-SIFIR-ORJ-kargo-bedava_W0QQidZZ2927193

pionner için:http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-1000W-TSW306CSIFIR-ORJ-KARGO-BIZDEN_W0QQidZZ2928433

Bakın bütçeniz neye yetiyorsa onu alın ikiside güzeldir. Bunun yanında amfiniz felan varmı o daha önemlidir. Varsa modelini ve özelliklerini yazın...

• quote:

m surucuya cevap.denediğim anfi velocity 1x1200 watt.denediğim ortam araba bagajı denediğim malzeme mdf kutu..pioneer 400 watt rms.kenwood 200 watt rms.ben gaini açtıkça pioneer hem bası bozmaya başladı hemde göbeği pot pot etmeye başladı.ağzı olsa derdiki abi ses verme gümliycem.kenwood 200 watt rms olmasına rağmen bası daha yüksek gainlerde bozuldu.ve göbeği körüklerinyapısından dolayı pot pot sesi çıkarmadı.benim amacım bu aynı sınıftaki iki seriyi karşılaştırmaktı.hangisinin daha dayanıklı ve daha kaliteli olduğu kendilerinden çok daha büyük wooferlar için hazırlanmış anfilerde belli olur.jl audio.en adi wooferini kendinden 2-3 sınıf yüksek wooferlar için üretilmiş bir anfiye bağla.göbeği çıkıp gider ama hala çalışır.çünkü bobinlerini yakamazsın.wooferin kalitesi tavsiye edilen anfi watlarında belli olmaz.zorladığında belli olur.ve ben asla tavsiye edilen kutu ölçülerini kullanmam.onlar sadece en iyi sesi alabilmek için hazırlanbmaz.onlar aynı zamanda hangi ölçüyü yaparsak wooferi patlamaktan kurtarırırz kaygısı ilede hazırlanır.o yüzden benim kutu ve port ölçülerim daha farklıdır.woofer kalliteliyse patlamasın arkadaş.ben sesini doyasıya açmadıktan sonra niye anfi alıyorum.bası hissedemedikten sonra niye woofer alıyorum.pioneer karşılaştırmada açık ara geride kaldı.ve gt4 ü de bu karşılaştırmaya soksaydım üçüncü olurdu.pioneer 400watt rms ile dayanıklı olduğunu söylüyor.neden 200 watt rms li kenwood daha dayanıklı çıktı....sebebi basit.önemli olan watt değil kalite.rms si 300 watt olan bir audison anfi ile rms si 300 watt olan bir jvc anfi bir olmaz.audison hem limitlerde gücünü koruyacak hemde ısınmayı belli sınırlarda tutabilecektir.jvc içinde made in malasia parçalar kullanırken audison made in usa made in austria made in germany gib parçalar kullanacak ve küçük detylarla müthiş bir güç verecektir.önemli olan asla watt ve verilen tavsiye edilen cihazlar değil.önemli olan marka kalitesidir.

yanlış kullanırsan pioneer'ı kötü ses verir, hatta 50 wattla bile göbeğini parçalayabilirsin, ama bu pioneer'ın kalitesizliğinden değil senin bu işi bilmemenden kaynaklanır kardeşim.

yani yaptığın test bilimsel olmaktan uzaktadır.

iddiam ortada, kataloğuna uygun koşullarda hoparlörler kataloğuna uygun davranacaktır.

bunun aksini ispatlayamazsın.

sevgiler...

• quote:

RMSleride unur, dblere bak

Ama sonra dBye de bak. Ses gücünü RMS de belirtmez, aynı elektrik gücüyle daha çok ses verenini al.

çok iyi bi noktaya değinmişsin, oto müzik sistemlerinden anladığını iddia eden hatta dükkanı falan olan insanlara bile anlatamıyorum-anlamıyolar şu 1w/1m ölçümlerinin önemini

• quote:

Orjinalden alıntı: djoz

quote:

RMSleride unur, dblere bak

çok iyi bi noktaya değinmişsin, oto müzik sistemlerinden anladığını iddia eden hatta dükkanı falan olan insanlara bile anlatamıyorum-anlamıyolar şu 1w/1m ölçümlerinin önemini

normaldir kardeş, bak bende anlatamıyorum, herkes süper biliyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.