Şimdi Ara

jazz ve blues müziği keşfetmek / yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • jazz ve blues müziği iyi bilenlerden yardım istiyorum nerden başlamalı kimleri dinlemeli en iyi türleri nelerdir...

• Herkesin zevki kendisine göre fakat blues için B.B. King Robert Johnson Ray Charles Muddy Waters Stevie Ray Vaughan gibi isimleri öneririm. Biraz daha güncel gruplardan bu ara Kenny Wayne Shepherd diye bi grup var blues-country-rock yapıyorlar gayet hoşuma gitti. Sadece Gitar soloları olarakda Stevie ray vaughanı şiddetle öneririm. Ayrıca youtube da John mayeri biraz araştırırsan güzel şarkılar sololar bulacaksındır. Jazz olaraksa ben Robin Mckelle severim, daha çok smooth jazz dinlediğim için pek bi isim veremeyecegim. En güzeli Itunes indir ve oradaki radyolardan kanalını seç ve dinle ;)
  • Chess Blues - Box Set diye birşey var bende varda dinleme fırsatım olmadı yanılmıyorsam en sağlam parçalar bu dört cd nin içindeydi. Malum yerden bulabilirsin
  • Classic jazz dan bahsediyosan bir sürü toplama albüm var.Zaten bir de o zamanların modası herkes birbirinin bestelediği şarkıyı çaldığı için birisini dinlemeye başlarsan classiclerin bir çoğunu öğrenmiş oluyorsun, bestekarlarını öğreniyorsun vs.

Vallahi ben davulcu olduğum için buddy rich big band diskografisini indirmiştim, adamlar bir çok müzisyenin parçalarını yorumluyorlar jazz müziği öğrenmek için uygun.
  • Otis Taylor öneririm,Duke Ellington'ı da deneyebilirsin.Rock karışmış istersen Gary Moore var,ya da günümüzde popüler ararsan The Black Keys değişik bir rock-blues teması işliyor,hoşuma gidiyor son zamanlarda...
  • Aslında jazz ve blues budur diyebilecek bir tür yok bence. Harmonic blues var elektro blues memphis blues vsvs birsürü tarzı var daha çok ne ağırlığı hoşuna gidiyor ona göre yönelmen gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.