Şimdi Ara

En Sevdiğim 10 Thrash Metal Grubu ve En Beğendiğim Riffleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese, metalin en köklü janralarından thrash metale çok hakim olmasam da belli başlı gruplarını tanıyorum ve severek dinliyorum. Bu kapsamda en sevdiğim grupları ve bu grupların yazdığı en sevdiğim riffleri paylaşmak istedim. Keşif yapmak isteyen olursa belki yardımı dokunabilir.

    10 - Annihilator

    Grup son dönemlerinde gerçekten bozsa da ilk dönemlerinde gerçekten harikalar yaratmış bir grup. Bu listede olması gerektiğine inandığım Jeff Waters gibi bir gitaristi barındırdıkları için açılışı Annihilator ile yapıyorum. En sevdiğim riffi ise Wicked Mystic isimli şarkıları barındırıyor. Introdan sonra vokalin hemen öncesinde başlayıp süregelen riffe açıkçası hasta oluyorum.



    9 - Metallica

    Metallica hakkında fazla konuşmaya gerek yok, herkesin bildiği, tanıdığı bir grup. Favori riffim The Frayed Ends of Sanity'nin korkunç chantlarının hemen ardından giren riff. 33. saniyeden itibaren.



    8 - Overkill

    Thrash metalin aydınlık yüzü resmen bu adamlar. Günümüzde de üretkenliklerinden hiçbir şey kaybetmeden devam edebiliyor olmaları takdire şayan. Şiir gibi bir şarkıları ve main riffi ile Overkill'i anıyorum.



    7 - Heathen

    Efsane ancak hak ettiğini zirve bir albümden sonra verdiği uzun süreli ara nedeniyle alamamış bir grup. Melodik thrash denilince aklıma gelen ikinci grup, biraz sonra bir numarayı da anacağım. Lee Altus'a sonsuz sevgiler bu proje için. Riff tercihim Dying Season'ın main riffi. 1.23'den itibaren duyabilirsiniz.



    6 - Exodus

    Gary Holt, Zetro Souza gibi bu müzikte önemli yer edinmiş müzisyenlerin grubu. Lee Altus gibi Heathen'dan çok sevdiğim bir abi de eklenince ortaya mükemmel bir ekip çıkıyor tabii. Riff tercihim Funeral Hymn. Introdan itibaren hazırlığını yapıp 40. saniyeden sonra kopan riff.



    5 - Kreator

    Alman harikası grup. Vahşi, sert, özellikle yeni dönemlerindeki melodik tarafları da harika. Ancak benim riff tercihim çiğ et yemeli dönemlerinde olacak. Introdaki davul ve basstan sonra giren cehennemlik riffi bir türlü aşamıyorum. Çok basit ancak çok zekice, çok akıllıca icra edilmiş. Ardından ise bambaşka bir hale dönüyor şarkı.



    4- Artillery

    Melodik thrashin bence en iyi grubu. Danimarkanın Mercyful Fate ve King Diamond'dan sonra gururu. Rifften ziyade melodi grubu oldukları için ilk ve daha karanlık olan dönemlerine gidip en sevdiğim rifflerini oradan seçeceğim.



    3- Sepultura

    Brezilya folklör ekibi esintili albüm ve sonrasında Igor - Max Cavalera kardeşler ayrılmasaydı belki de bugün bu listenin bir basamak daha yukarısında iki numarada olacaklardı. İlk dönemlerindeki o sertlik, ustalık ve vahşet, Beneath The Remains ve Arise'daki aralara katılan melodiler ile vahşet atmosferini hayvan gibi veren gaz bir grup olarak kalbimin güzel kısımlarında yer edinecek her zaman Sepultura. Favori riffim de Lobotomy'den. Özellikle outroda da introdaki malum riff tekrar girince çılgına dönerim. İlgili riff direkt introdaki riff.



    2- Testament

    Yıldızlar topluluğu, debut albümden beri mükemmelliği bırakmamış bir ekip. Ufak kadro değişiklikleri ile her zaman daha da iyiye gitmiş, bu müziğin hem aydınlık hem karanlık tarafını icra etmiş, yer yer death metal grubundan hallice hareket etmiş bir grup. Yerleri bambaşka, grubu ilk dinlediğim zamanki hislerimi asla unutmam. Riff tercihi çok zor çünkü ayıramayacağım 30-35 tane riff vardır. Disciples of the Watch'ı komple vereyim, o davul atağının öncesinde giren riffi analım. 1.18 ve sonrası.



    1- Slayer

    Birçok grubu etkilemiş, birçok alt tür oluşmasına vesile olmuş, malum albümleriyle metal müziği belki de dönemsel kalma tehlikesinden kurtarıp bambaşka boyutlara taşımış, grubun efsane kadrosunda 3 efsane 1 hıyar barındıran bu türün babaları elbette ki listenin bir numarasında olacak. Riff ve melodi yazımında ustalar, özellikle rahmetli Jeff Hanneman'ın yazdığı riff ve melodiler benim için ulaşılmaz seviyedeler. Fakat metal tarihinin en meşhur rifflerinden (belki de en meşhuru) Raining Blood'u burada anmazsam ayıp etmiş olurum. Neticede ben de o riff ile 'bu müzik ne güzel lan' diyerek hep fazlasını aradım, böylesini bulamadım tabii, orası ayrı. Dakika saniye vermiyorum.








  • Megadeth yok, olmamış
  • Teşekkürler, müsait bir zamanda kulak vereceğim.
  • Megadeth nerde :(

    Yalnız slayer da 3 efsane demene katılmıyorum, kerry king değil, tom araya da bence efsane değil, hannemann la lombardo belk diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Einar Solberg

    Megadeth nerde :(

    Yalnız slayer da 3 efsane demene katılmıyorum, kerry king değil, tom araya da bence efsane değil, hannemann la lombardo belk diye düşünüyorum
    Ben de Kerry King'i dışarıda tutmuştum. Hıyarın önde gideni benim gözümde. Tom Araya karakteristik sesi ile bence efsane olmuştur. Bazı şarkılarda müzikal bir haz yaşayamadığım anlarda sadece o adamın vokalleriyle gaza gelmişimdir.

    Megadeth yok bu arada evet, benim listem böyle, 11'e çekseydim Anthrax, 12'ye çekseydim üst baremi Megadeth girerdi büyük ihtimalle.




  • Zevkler ve renkler. Ben megadeth i bire çekerdim ama yine de güzel liste olmuş eline sağlık. Sıralama çok garibime gitti ama. Overkill 8, Metallica 9 filan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.