Şimdi Ara

Jazz-Note-Meriva-Fusion-Idea??? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
183
Cevap
0
Favori
32.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında bu topic te bazı anlaşmazlıkların çıkmasının tek nedeni bence jazzın bir mpv den ziyade mpv özellikleri taşıyan HB bir otomobil olması. daha ziyade bütün dergilerde note-meriva-idea-modus-fusion gibi araçlar karşılaştırılıyor.
    bu sitede bunlardan biri. rusçadan çevirildiği için belki dili biraz bozuk olabilir. nissan note 1.gelmiş
    http://www.online-translator.com/url/tran_url.asp?lang=en&url=http%3A%2F%2Fautoreview.ru%2Farchive%2F2006%2F12%2Fnissannote%2F&direction=re&template=General&cp1=NO&cp2=NO&autotranslate=on&transliterate=on&psubmit2.x=39&psubmit2.y=11

• Sizin görüşünüze göre Jazz'a hatchback diyorsanız, "Note-idea-modus-fusion-meriva'da hatchback'tir." demek gerekir. Yukarıda verdiğim linkte Jazz'ı supermini ve diğerlerini mini MPV sınıfına koymuş olabilirler, bu bir görüştür, bu siteye göre daha çok kabul gören Euroncap sitesine baktığınızda da İdea,Fusion,C-MAX, Meriva, Zafira, Scenic,Kangoo,Doblo modellerini small MPV sınıfında; 206,207,Clio,C3,Corsa,Colt,Micra,Getz,İbiza,Jazz,Lupo,Polo,Note,Ka,Fiesta,Panda,Punto,Modus,Swift,Yaris'i ise supermini sınıfında olduğunu görürsünüz. Ben buradaki supermini sınıfına koydukları Jazz, Note ve Colt'un aslında small MPV sınıfında olması gerektiğini düşünüyorum. Diğer araçlara göre supermini sınıfını haketmiyorlar.

Jazz gibi bir araçtan bazı topiklerdeki yorumlardan yola çıkarak vazgeçen arkadaşlarında bir Honda bayisine giderek Jazz'ı incelemelerini ve Jazz ile deneme sürüşü yapmalarını tavsiye ederim. Ondan sonra diğer araçları gördüğünüzde ve özelliklerini incelediğinizde daha sağlıklı karar verirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: cell-im

aslında bu topic te bazı anlaşmazlıkların çıkmasının tek nedeni bence jazzın bir mpv den ziyade mpv özellikleri taşıyan HB bir otomobil olması. daha ziyade bütün dergilerde note-meriva-idea-modus-fusion gibi araçlar karşılaştırılıyor.
    bu sitede bunlardan biri. rusçadan çevirildiği için belki dili biraz bozuk olabilir. nissan note 1.gelmiş
    http://www.online-translator.com/url/tran_url.asp?lang=en&url=http%3A%2F%2Fautoreview.ru%2Farchive%2F2006%2F12%2Fnissannote%2F&direction=re&template=General&cp1=NO&cp2=NO&autotranslate=on&transliterate=on&psubmit2.x=39&psubmit2.y=11

• NKAYMAK ARKADAŞIM ÇOK TEŞEKKÜRLER GERÇEKTEN DE HARİKA BİR SİTE.ADAMLAR NEREDEYSE TÜM ARABALARI İNCELEMİŞLER. HERKESİN BAKMASINDA YARAR VAR. BEN İNCELEDİM. BİRAZ DA İNGİLİZCEDEN ANLARIM. BİZİM ÜZERİNDE KONUŞTUĞUMUZ TÜM BUARABALAR ÜZERİNE YORUM YAPMIŞLAR. 5 YILDIZ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMİŞLER. BUNA GÖRE;
    ---------------------------MERİVA
    PERFORMANS:-----------****
    KULLANIM&KONFOR:----****
    KABİN GÜRÜLTÜSÜ:----***
    FİYAT:------------------****
    KALİTE&GÜVENİLİRLİK:****
    GÜVENLİK:---------------*****
    GÖRÜŞ:------------------***
    YER&KULLANIŞLILIK:---*****
    DONANIM:---------------***

---------------------------JAZZ
    KULLANIM&KONFOR:----***
    KABİN GÜRÜLTÜSÜ:----**
    FİYAT:------------------****
    GÜVENLİK:---------------***
    GÖRÜŞ:------------------***
    YER&KULLANIŞLILIK:---****

---------------------------NOTE
    KULLANIM&KONFOR:----***
    KABİN GÜRÜLTÜSÜ:----****
    FİYAT:------------------***
    GÜVENLİK:---------------****
    GÖRÜŞ:------------------****
    YER&KULLANIŞLILIK:---*****

---------------------------FUSİON
    PERFORMANS:-----------***
    KULLANIM&KONFOR:----****
    KABİN GÜRÜLTÜSÜ:----**
    FİYAT:------------------***
    KALİTE&GÜVENİLİRLİK:***
    GÜVENLİK:---------------***
    GÖRÜŞ:------------------****
    YER&KULLANIŞLILIK:---***

BUNA GÖRE EN İYİSİ MERİVA, NOTE, JAZZ VE FUSİON. TABİ ALTLARINDA DETAYLI AÇIKLAMALAR VAR AMA UĞRAŞMASI ZOR GELDİ. DAHA SONRA DETAYLI OLARAK ÇEVİRİRİM. AYRICA MERİVA'YI MPV, JAZZ, FUSİON VE NOTE'U HATCHBACK OLARAK SINIFLANDIRMIŞLAR
    quote:

Orjinalden alıntı: nkaymak

HANGİ ARABA DAHA İYİ OLDUĞU KONUSUNDA SİZE YARDIM EDEBİLECEK BİR SİTE. BAKMANIZI TAVSİYE EDERİM. TABİ BİRAZ İNGİLİZCEDEN ANLAMANIZ GEREKİYO. AYRICA OPEL ARAÇLARINI (VAUXHALL) ADI ALTINDA ARAMALISINIZ.
    http://www.whatcar.co.uk/used-car-reviews-by-type.aspx?RG=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazkurt2007 -- 25 Ocak 2007; 1:36:31 >

• RİCA EDERİM. FAYDALI OLABİLDİYSEM SORUN YOK. AYRICA SANA DA TEŞEKKÜRLER. BİRAZ UĞRAŞMIŞSIN.
    BURADA DA MERİVAYI MPV; DİĞERLERİNİ İSE HAZTCHBACK SINIFINDA İNCELEMİŞLER
    bazı değerlendirmeler web sitesi tarafından yapılmış ama bazılarıda o web sitesinin okuyucuları ve verilen ratingler. Onların kim olduklarını bilmedigimiz gibi, gerçek bilgili kişiler olup olmadığınıda bilemeyiz. Yorum sadece.

Çoğu kişiler Jazz'ın sedanı diye duyurulan City çıktıktan sonra, ona hacthback yakıştırmasını yapıyor. Fiat Uno, Tipo ve Renault Flash hatchback'ti ama Jazz değil. Meriva small MPV ise, Jazz, Fusion, Colt, Note'da benim için small MPV'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetins -- 25 Ocak 2007; 21:30:27 >

• MPV: (Multi Purpose Vehicle/Çok maksatlı Araç)
    İç hacmindeki esneklikler ve kullanıcısına sunduğu imkanlar dolayısıyla da, minivan özelliklerine sahiptir. Arka koltuklar tamamen katlanarak, zemine paralel hale getirilebilir.

MPV sınıfı: Focus C-Max/S-MAX, Renault Espace, Renault Megane Scenic, VW Sharan, VW Touran, Citroen Xsara Picasso markalı araçlara deniyorsa mini MPV/small MPV konusunda neden ısrar ettiğimi anlamanız gerekir.

• mitsubishi colt bence de mini mpv sınıfında

arka koltuklar; kayabiliyor/çıkabiliyor/yatabiliyor.

ön yolcu koltuğuda öne tamamen yatabiliyor. uzun bir şey yüklemek gerekirse diye.

ayrıca jazz note meriva hariç tüm B segmenti araçlardan daha geniş iç hacme sahip. jazz note meriva ile de başabaş yarışabilir iç hacim konusunda.

sadece bagajı ufak o kadar.

hayırlı günler.
  • hayır iyi bakarsanız web sitesinin yöneticileri tarafından yapılan değerlendirmeler farklı, okuyucular tarafından verilen yorumlar ratingler farklı değerlendirilmiş. ayrıca hepimiz kendi bilgilerimiz doğrultusunda yorum yapıyoruz. hiçbir yetkili kişi bu konularda yorum yapmıyor. en azından şimdilik. ama sıradan insanlar tüm bu arabalar hakkında yorum yapamaz yada onları değerlendiremez. ve iyi okursanız bu işten anladıkları kesin. sınıf farkına gelince bu okadar da önemli değil. sen hatchback de ben diyeyim MPV. önemli olan bir arabanın nasıl olduğu. işin doğrusu ben bu tiplerdeki arabalara bayılıyorum ve en sevdiğim ise meriva

Hoşlandığım Meriva'yı bende her sene takip ediyorum. Yeni kasa(Corsa nın yeni modeline benzer) ve yeni ön konsol düzenlemesi yapması şart.

quote:

Orjinalden alıntı: beyazkurt2007

hayır iyi bakarsanız web sitesinin yöneticileri tarafından yapılan değerlendirmeler farklı, okuyucular tarafından verilen yorumlar ratingler farklı değerlendirilmiş. ayrıca hepimiz kendi bilgilerimiz doğrultusunda yorum yapıyoruz. hiçbir yetkili kişi bu konularda yorum yapmıyor. en azından şimdilik. ama sıradan insanlar tüm bu arabalar hakkında yorum yapamaz yada onları değerlendiremez. ve iyi okursanız bu işten anladıkları kesin. sınıf farkına gelince bu okadar da önemli değil. sen hatchback de ben diyeyim MPV. önemli olan bir arabanın nasıl olduğu. işin doğrusu ben bu tiplerdeki arabalara bayılıyorum ve en sevdiğim ise meriva

• muf323sx1 arkadaş, işte Note 1.6 ile karşılaştıracağınız Jazz.

Mugen’in son dinamiti
    Mugen’in ilk kez 2004 yılında tanıttığı Fit Dynamite’in günlük kullanıma uygun hali olarak tanımlanabilecek Fit Spec.D, tanıtıldı.
    24.01.2007

Mugen’in ilk kez 2004 Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilediği Honda Fit’ten geliştirdiği (ülkemizde Honda Jazz olarak biliniyor) tamamen el yapını Fit Dynamite, 2.0 litrelik Type R motoruyla adeta bomba etkisi yaratmıştı. Fakat bu otomobilin yol kullanımına fazla uygun olmaması ve yüksek maliyetleri, gerçek hayatta bu cep herkülünü görmemizdeki en büyük engeldi. 2007 Tokyo Otomobil Fuarı’ndaysa bu otomobilin daha evcil ve günlük kullanıma uygun versiyonu tanıtıldı. 1.5 litrelik motora kompresör uygulamasıyla, gücü 5800 d/d’de 143 HP’ye ulaşan Fit’in torku da 4800 d/d’de 187 Nm’ye ulaşmış. Bu küçük bombanın 2007 yılı içinde satışa sunulması bekleniyor."

http://arabam.ekolay.net/haber.aspx?HID=1&PID=681&haberID=280088

• HERKES KENDİNE GÖRE YORUM YAPAR, KATILIYORUM. AMA KANAATİMCE BU İNSANLAR SIRADAN İNSANLAR DEĞİL. BEYAZKURTA KATILIYORUM. ADAMLARIN BU İŞTEN ANLADIKLARI KIESİN. AYRICA BU KONUDAwww.arabam.com sitesinde çoğu arabanın testi yapılmış. istyerseniz oradan da bakabilirsiniz. hemen hemen aynı yorum.
    HERALDE EN DOĞRUSU KULLANICIYA SORMAK LAZIM. EĞER BANA MERİVAYI SORARSANIZ. HARİKA DERİM. YOL TUTUŞU SORUNSUZ Kİ OPELLERİN GENEL ÖZELLİĞİ. DAHA BİRÇOK ÖZELLİK SAYABİLİRİM. ŞU AN GEREK YOK.
    quote:

Orjinalden alıntı: cetins

nasıl sıradan insanlar yorum yapamaz, herkes yorum yapabilir. Bu onun en doğru olduğunu göstermez.

Hoşlandığım Meriva'yı bende her sene takip ediyorum. Yeni kasa(Corsa nın yeni modeline benzer) ve yeni ön konsol düzenlemesi yapması şart.

quote:

hayır iyi bakarsanız web sitesinin yöneticileri tarafından yapılan değerlendirmeler farklı, okuyucular tarafından verilen yorumlar ratingler farklı değerlendirilmiş. ayrıca hepimiz kendi bilgilerimiz doğrultusunda yorum yapıyoruz. hiçbir yetkili kişi bu konularda yorum yapmıyor. en azından şimdilik. ama sıradan insanlar tüm bu arabalar hakkında yorum yapamaz yada onları değerlendiremez. ve iyi okursanız bu işten anladıkları kesin. sınıf farkına gelince bu okadar da önemli değil. sen hatchback de ben diyeyim MPV. önemli olan bir arabanın nasıl olduğu. işin doğrusu ben bu tiplerdeki arabalara bayılıyorum ve en sevdiğim ise meriva

• quote:

HERKES KENDİNE GÖRE YORUM YAPAR, KATILIYORUM. AMA KANAATİMCE BU İNSANLAR SIRADAN İNSANLAR DEĞİL. BEYAZKURTA KATILIYORUM. ADAMLARIN BU İŞTEN ANLADIKLARI KIESİN. AYRICA BU KONUDAwww.arabam.com sitesinde çoğu arabanın testi yapılmış. istyerseniz oradan da bakabilirsiniz. hemen hemen aynı yorum.
    HERALDE EN DOĞRUSU KULLANICIYA SORMAK LAZIM. EĞER BANA MERİVAYI SORARSANIZ. HARİKA DERİM. YOL TUTUŞU SORUNSUZ Kİ OPELLERİN GENEL ÖZELLİĞİ. DAHA BİRÇOK ÖZELLİK SAYABİLİRİM. ŞU AN GEREK YOK.
    quote:

nasıl sıradan insanlar yorum yapamaz, herkes yorum yapabilir. Bu onun en doğru olduğunu göstermez.

quote:

bencede en doğrusu aracı kullanıcısına sormaktır. bana sorarsanız note harika ve kusursuz bir araçtır. geçen hafta uzun yoldada denedim görüşlerimi nissan klübünde belirttim. diğer araçları kötülemiyorum ama benim şahsi görüşüm bu. note bu sınıftaki en başarılı araç

• O KADAR YORUMDAN SONRA GERÇEKTEN DE NOTE U MERAK ETMEYE BAŞLADIM. İLK FIRSATTA GİDİP TEST EDECEĞİM, TEK TEST ETMEDİĞİM ARABA. AMA MERİVADAN DAHA İYİ BİR ARAÇ OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM.
  • Ben 2005 te Opel in 3 gün test kampanyasında, sırasıyla Vectra ve Meriva yi 3 er gün test etmiştim. Şu anda Note sahibiyim. Meriva, Fusion vb araçlar, eski teknoloji olduklarını görünüşleri ile bile hissettiren arabalar bana göre. Bu konuda yaptığım satın alma araştırmasına ait tabloya şu adresten ulaşıp faydalanabilirsiniz:

http://www.nissannote.blogspot.com

quote:

O KADAR YORUMDAN SONRA GERÇEKTEN DE NOTE U MERAK ETMEYE BAŞLADIM. İLK FIRSATTA GİDİP TEST EDECEĞİM, TEK TEST ETMEDİĞİM ARABA. AMA MERİVADAN DAHA İYİ BİR ARAÇ OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM.

• quote:

Orjinalden alıntı: twingonote

Ben 2005 te Opel in 3 gün test kampanyasında, sırasıyla Vectra ve Meriva yi 3 er gün test etmiştim. Şu anda Note sahibiyim. Meriva, Fusion vb araçlar, eski teknoloji olduklarını görünüşleri ile bile hissettiren arabalar bana göre. Bu konuda yaptığım satın alma araştırmasına ait tabloya şu adresten ulaşıp faydalanabilirsiniz:

http://www.nissannote.blogspot.com

quote:

O KADAR YORUMDAN SONRA GERÇEKTEN DE NOTE U MERAK ETMEYE BAŞLADIM. İLK FIRSATTA GİDİP TEST EDECEĞİM, TEK TEST ETMEDİĞİM ARABA. AMA MERİVADAN DAHA İYİ BİR ARAÇ OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM.

• Yanlış biliyorsunuz, rakamlar büyüdükçe bagaj hacmi küçülüyor mu?

Jazz'ın bagaj hacmi 380 lt., Meriva nın ise 350 lt., Nissan Note'da 280 lt. dir.
    Jazz ın boyu 3.84 cm, Meriva nın 4.04 cm., Nissan Note'da 4.08 cm.
    Jazz ın eni 1.67 cm, Meriva nın 1.69 cm , Nissan Note'da 1.69 cm. dir.

Jazz 20 cm uzun olsaydı sonuçlar ne olurdu?

Neyse haberlere göre yakında daha büyüğü ve dizeli gelecekmiş. Merakla bekliyorum.
    (http://hondajazz.blogspot.com/2007/01/jazz-2-ekimde-dizel-seeneiyle.html )
    (http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/204824/ford_fiesta.html )

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

mitsubishi colt bence de mini mpv sınıfında

ön yolcu koltuğuda öne tamamen yatabiliyor. uzun bir şey yüklemek gerekirse diye.

ayrıca jazz note meriva hariç tüm B segmenti araçlardan daha geniş iç hacme sahip. jazz note meriva ile de başabaş yarışabilir iç hacim konusunda.

hayırlı günler.

• quote:

Yanlış biliyorsunuz, rakamlar büyüdükçe bagaj hacmi küçülüyor mu?

Jazz'ın bagaj hacmi 380 lt., Meriva nın ise 350 lt., Nissan Note'da 280 lt. dir.
    Jazz ın boyu 3.84 cm, Meriva nın 4.04 cm., Nissan Note'da 4.08 cm.
    Jazz ın eni 1.67 cm, Meriva nın 1.69 cm , Nissan Note'da 1.69 cm. dir.

Jazz 20 cm uzun olsaydı sonuçlar ne olurdu?

Neyse haberlere göre yakında daha büyüğü ve dizeli gelecekmiş. Merakla bekliyorum.
    (http://hondajazz.blogspot.com/2007/01/jazz-2-ekimde-dizel-seeneiyle.html )
    (http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/204824/ford_fiesta.html )

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

mitsubishi colt bence de mini mpv sınıfında

hayırlı günler.

NOTEUN BAGAJ HACMİ ARKA KOLTUKLAR EN GERİDEYKEN 280LT ARKA KOLTUKLAR EN ÖNE ÇEKİLDİĞİNDE 437LT AYRICA İLLAKİ EN ÖN VE EN ARKADA OLMAK ZORUNDA DEĞİL İSTEDİĞİNİZ HACMİ KENDİNİZ YARATIYORSUNUZ. AYRICA BAGAJI DİLEĞİNİZ GİBİ İKİ KISIMA BÖLEBİLİYORSUNUZ( ÇİFT YÜZLÜ FONK. BAGAJ PANELİ{FLEXİBOARD}).
    AYRICA SİZLERLE ÇOK BEĞENDİĞİM BİR REKLAMI DA PAYLAŞMAK İSTİYORUM
    http://www.youtube.com/watch?v=M6i5cUPu4cI&mode=related&search=

HERKESE İYİ GÜNLER. KEYİFLİ SÜRÜŞLER

• İyi biraz daha öne kaydır, sınıfında birinci ol. bu tür şeylere göz boyama derler. Hacim yaratma diğer araçlarda yok mu sanki? Meriva'da FlexSpace, Jazz'da ise MagicSeat var.

Arka koltukları yatırdığında toplam bagaj hacmi kaç litre?

quote:

NOTEUN BAGAJ HACMİ ARKA KOLTUKLAR EN GERİDEYKEN 280LT ARKA KOLTUKLAR EN ÖNE ÇEKİLDİĞİNDE 437LT AYRICA İLLAKİ EN ÖN VE EN ARKADA OLMAK ZORUNDA DEĞİL İSTEDİĞİNİZ HACMİ KENDİNİZ YARATIYORSUNUZ. AYRICA BAGAJI DİLEĞİNİZ GİBİ İKİ KISIMA BÖLEBİLİYORSUNUZ( ÇİFT YÜZLÜ FONK. BAGAJ PANELİ{FLEXİBOARD}).

• quote:

İyi biraz daha öne kaydır, sınıfında birinci ol. bu tür şeylere göz boyama derler. Hacim yaratma diğer araçlarda yok mu sanki? Meriva'da FlexSpace, Jazz'da ise MagicSeat var.

Arka koltukları yatırdığında toplam bagaj hacmi kaç litre?

quote:

BEN ÖYLE BİRŞEY İDDİA ETMİYORUM SINIFINDA EN GENİŞ OLUYOR FLN DİYE SADECE BİLGİ VERDİM O KADAR. AYRICA BURDA BİR GÖZ BOYAMA DURUMU DA YOK SADECE ARACIN ÖZELLİKLERİNİ PAYLAŞTIM VE RAKAMLARI YAZDIM ARKA KOLTUKLAR TAMAMIYLA YATABİLİYOR DÜZ BİR ZEMİN ELDE EDİLİYOR.
    MİN BAGAJ HACMİ: 280 LT(KATALOG VERİSİ)
    ARKA KOLTUK KAYDIRILINCA BAGAJ HACMİ:437LT(KATALOG VERİSİ)
    KOLTUKLAR YATIRILINCA BAGAJ HACMİ:1332LT(BU VERİ KATALOG BİLGİSİ DEĞİL 27 KASIM TARİHLİ OTOHABER DERGİSİNDEN ALINMIŞTIR.)

• _____________________________
    2012 Nissan Juke 1.5 dCİ Tekna MT
    2012 Fiat Linea 1.6 Multijet Emotion Plus
    2012 Fiat Albea Sole 1.4 Premio

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.