Şimdi Ara

Jazz-Note-Meriva-Fusion-Idea??? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
32.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rahatsız olmuyorum, siz Note konusunda fanatik gibisiniz. Tam tersine dizel araçlar benzinli ye göre ilk kalkışta yavaştır. Evet, ekonomi açısından bu sınıfta ve bu motorda Jazz'ın üstüne araç yok.

2. sayfada bir başka arkadaşa söylemiştim, görmemişsiniz.
    Jazz 1.5 109bg :
    http://automobiles.honda.com/models/specifications_full_specs.asp?ModelName=Fit
    http://automobiles.honda.com/images/banners/2007/fit/fit_factsheet.pdf

quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

quote:

Ben söylediklerimde çelişmiyorum. aracın kalkışındaki yavaşlık ve ataklıktan bahsediyorum. Bu devirde ilk kalkışı hantal olan bir araç kullanmak eziyettir. Çok yakınında araç varsa tabiki çok hızlı kalkmazsın, önün boşsa tabiki vitesi büyütürsün. Siz biraz çarpıtmaya çalışıyorsunuz. Yukarıda yazdıklarımı okursanız 1.4 motor ile 1.6 motorun karşılaştırılmaması gerektiğini yazmıştım. Motor olarak bakacaksanız Note 1.4 versiyonu ile karşılaştırın. Yada yukarıda linki var, Note 1.6'yı, Jazz 1.5 ile karşılaştırın. Ne kadar fazla yakıt tükettiğini görün, bu sınıfta ve bu motorda Jazz'ın üstüne araç yok.

Size ferah gelen iç ortam bana gelmeyebilir.

Bagajın 280/437 lt olması bir fonksiyonelliktir kabul ederim. Arka koltukta bacak bacak üstüne atmak önemli değil, Jazz'da da koltukları yatırıp yatabilirsin.

Note'u beğendiyseniz siz bilirsiniz, eğer satın alırsanız da güle güle kullanın.

Konunun tartışılmasından dolayı rahatsız oluyorsanız kesebilirim. sanki jazz iyi değil note süper dedim gibi tavır aldınız. Ötesi zaten fanatikliktir. Polemiğe girmem. sadece başka kullanıcılar da varsa onların da görüşünü almak adına topic'i güncel tutmaya çalışıyorum. Jazz-Note-Meriva-Fusion-Idea severleri de burda görmek isterim. konu güzel çünkü.
    "bu devirde ilk kalkış yavaş olan araç kullanmak eziyettir" demişsiniz. Benzinli arabaların tamamı dizele göre kalkışı yavaştır yani şimdi bizler eziyet mi çekiyoruz. 1.4 ile 1.6 yı karşılaştırmıyoruz. Fiyatı yakın olanlara bakıyoruz. Jazz 1.5 var mı ? ben bulamadım. yakıt tüketiminde Honda'nın başarısı büyük bu açıdan üstündür. "Jazz'ın üstüne araç yok" size göre.

• çetin bey özele girmeyelim kimseyi de fanatiklikle itham etmeyelim. benim note aracım bile yok anladıysanız. Fanatik olmam mümkün mü sizce?
    yurtdışında değişik versiyon motorlar olabilir. 1.5 Türkiye'de satılmıyor en azından şu an honda.com.tr de böyle bir bilgi yok. jazz'ı savunmak zorunda değilsiniz saldırı yapmıyoruz. Peki, Meriva' ve Fusion'u nasıl buluyorsunuz.
    Çok uzun araştırmalaradan sonra Jazz aldım,

Kısaca:

CVT şanzıman müthiş
    * Jazz da 5 ilerinin geçtiğini hissetmiyorsunuz bile, ses yok.
    * Corsa da vites geçişlerinde yığılma oluyor, sesi duyabiliyorsunuz
    (Üretim hatası var Easytroniklerde, arıza yapınca değiştiriyorlar, 2004 yılında bende yaptı, garantisi bitttiği halde ücretsiz değiştirdiler)

CVT çekişi iyi
    * Asla kaymıyor, çok dik yokuşlarda L konumunda rahat kalkıyor, patinaj yapmıyor.
    * Corsa orta dereceli yokuşlarda kayıyor, patinaja düşüyor.

Boyutlar;
    *Jazz 167x384 boyutu ile dıştan küçük içten çok ferah, rakiplerine fark atıyor
    *Yeni Corsa 399x171 boyutlara rağmen dıştan büyük içten sıkıntılı
    (elimde metre her ikisinide ölçtüm, işte İç Ölçü sonuçları;
    Ön koltuk genişlikte 126 ya 128 Jazz geniş
    arka diz mesafesinde 20 ye 24 Jazz uzun
    Arka bagaj 60 a 85 Jazz uzun (dolayısıyla 380 litre bagajı var))

Yol tutuş:
    *1.2 2001 model Corsa iyi, ancak hafif ve yan rüzgarda uçuyor sanki, 80 den sonra rahat değil
    * Jazz yüksekliği nedeni ile yan rüzgardan etkileniyor, 90-120 arası uygun sürüş, 150 yaptım sorun yok ama yinede etkileniyor.

Benzin;
    * 1.2 motor ortalama 8-9 litre yakıyordu, hele 4 kişi varsa ve yüklüyse 10 lt. ye kadar çıkıyordu
    * Jazz da 700 km yaptım, 90 a kadar 6.4 yaktı, 90-120 arası 7.4, 140-150 de 8.2 , bu ölçüm otoyolda yapılmıştır.
    Şehir içinde ise jazz 7.5 lt gibi yakıyor, bence iyi..........

SES:
    * Corsa daha sessizdi, (gerçi son zamanlarda apaçi helikopter gibi ses çıkarıyordu ama sorun kayışlarda ve motorda olduğunu biliyorum)
    * Jazz 70-80 den sonra yol sesi alıyor, kapılara yalıtım yaptıracağım sanırım.

ÇEKİŞ:
    * Kıyas bile olmaz, 1.2 ile dolu iken rampada, in aracın yanında yürü daha iyi,
    * 1.4 (133x cc ve 83 hp) çok atak, ve seri, (corsaya göre)

Direksiyon:
    * Corsa hıza duyarlı daha iyi, ancak onda da şansına kalmış, arıza yapmassa, benimki arızalandı
    * Jazz da hafif, sanki elinden kaçacakmış gibi, ama alışınca normal geliyor, hıza duyarlı değil.

İşçilik: jazz kötü değil ama corsa sanki bir parça daha iyi..............

SONUÇ:
    1.4 83hp CVT (OV) full (sunroof, park sensörü, mp3 bağlantısı) bir araç için 30.000 YTL çok çok iyi fiyat

1.2 68 hp Easytronik full (yukardaki özellikler) 36.000 ytl bence çok, özellikle başarısız otomatik vitesle.....

JAZZ almak iyi bir seçim olacaktır.

Not: servis ve bakım konusunda yazamadım, çünkü jazz da daha girmedim, ama OPEL için diyeceğim, BERBAT, Allah bir daha bana Opel aldırmasın, dersem anlarsınız.
    Kayın pederde vectra 2003, kayınbiraderde yeni astra gtc vardı, yeni astra 10 aylık araba 18 adet arıza şikayeti ile servise girdi, anlayın. Vectra ise full donanım 1.6 idi, çok özelliği vardı ama sorunda çıkarıyordu, verdik 2. jazzı aldık, kurtulduk.

Selamlar

not: Jazz larda triger kayışı yoktur, zincir ile halletmişler, bu bile avantaj, corsa için zamanı gelmişti 700 ytl sadece kayış..............

Jazz-Note-Meriva-Fusion-Idea???

• Nissan Note 1.6 Tekna otomatik vitesi denedim. Ayrıntılı bir inceleme fırsatım olmadı ancak fiyat-fayda analizinde optimum noktayı yakaladığını düşünüyorum. Sübjektif bir bakış açısıyla Note Jazz'a göre daha albenili bir görünüme sahip. Ancak Jazza modifiyenin çok yakıştığını düşünüyorum. Nissan'ın her modelinin yakıt tasarrufu konusunda rakiplerinden geri kaldığı her zaman için söylenegelmiştir. Ancak ne derece doğru bilemem tabi. (Bu arada 10 yıl boyunca Nissan Pic-Up kullandım. 0-100 hızlanma ve arka koltuklardaki diz mesafesindeki sorunları dışında mükemmel bir araç. Araç şu anda 160.000 km.de ve şimdiye kadar standart bakımları dışında bir kez dahi servise veya sanayi bölgesine gitmedim. (Araç hala babamda) Bu yüzden sağlamlıkve sorunsuzluk konusunda Nissan benim için bir adım önde. Param olsa önce Jazz'ı dener, sonra Note'u alırdım:)
  • Fanatizm demek, özele girmek demek değilki. Birşeyi sürekli övüyorsanız nedir? Türkiye Jazz 1.5 motor satılmıyor ama ben Note 1.6 motorlu versiyonu karşılaştırabilmeniz için yazdım. Jazz, Ford Fusion ile aynı sınıfta olmasına rağmen aslında Ford Fiesta ile rakip durumunda olduğunu biryerden okumuştum. Fiesta'yı beğendiğim kadar Fusion'u beğenemedim. Fiesta için Jazz'dan 1000 ytl daha fazla istedikleri için(üstelik ABS, 2. airbag, CD player yoktu.) vazgeçmiştim. Pişmanda değilim. Meriva'nın dizel motoru(70 bg) daha güçlü olsaydı ve koltuğuna oturduğumda ısınabilseydim(evet burası çok önemli, araca ısınabilmek), Jazz yerine onu seçecektim. Jazz'ı 2004 yılında aldım, iyiki de almışım diyorum gayet memnunum.

quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

çetin bey özele girmeyelim kimseyi de fanatiklikle itham etmeyelim. benim note aracım bile yok anladıysanız. Fanatik olmam mümkün mü sizce?
    yurtdışında değişik versiyon motorlar olabilir. 1.5 Türkiye'de satılmıyor en azından şu an honda.com.tr de böyle bir bilgi yok. jazz'ı savunmak zorunda değilsiniz saldırı yapmıyoruz. Peki, Meriva' ve Fusion'u nasıl buluyorsunuz.

• yavv halaa bütün arabalarda debriyaj balatası sorunu çıkıyo yaaaa

inanmıyorum kardeşim
    honda jazz da
    opel astra enjoyda
    VW caddy'de

yavv kardeşim bu arabaları hep mi sorunlu üretyolar yavv..bizim toplumun bi icadı var ARKADASIN biri geçenlerde bi topikte yazmış çokk doğru millet araba kullanırken sol ayağını debriyajın üstünde tutuyoo aracı kaldırıyo..gazlayıp hızlanıyo ama sol ayak debriyajda kalıyo...debriya basıyo demiyorum ben ayak orda kalıyo...ayak ağırlığı ile debriyaja hafif olarak basgı uyguluyosunuz sonra da motordan koku gelmeye başlıyo bi de baktın kii debriyaj balatası yanmııııışş...sonra da kullanım hatası değilmiş...özellikle yüksek devirlerde debriyaja tam basınız...yani bilgimi paylaşmak istedim yanlış biliyosam doğrusunu siz yazın arkadaslar saygılar herkesee

• quote:

Orjinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==

adamlar debriyajın sol tarafında ayak koymak için yer yapmışlar demiii

• quote:

Orjinalden alıntı: cetins

spyman, bir şey sormak istiyorum hangi firmadan kaç oktanlı benzin kullandınız.

Ben Petrol Ofisi veya Total'in 97 oktanlısını kullanıyorum, şehir içinde ve aynı günde 5 km lik bir yolda ışıklarda durduğumda 8.9 lt ye kadar çıkmasına rağmen daha sonra 70-80 km(E-5) ile gidildiğinde 5 km sonunda gösterge 6.7 lt gösterdi. Sanırım bir 5 km daha gitseydim daha da düşecekti.

quote:

Orjinalden alıntı: spyman

Honda jazz elit otm. full aldım... gayet memnunum yakıt 100 km de 6 lt şehirler arası ve şehir içi ortalaması var... 640 km de 36 lt doldurdum...

..................

shell den 97 oktan alıyorum, benzin hesabımıda kendim yapıyorum lt/ km den yol bilgisayarı tam net değil sanırım...

• çok beğenmeme rağmen, bu tarz bir araba almak fikrinden şimdilik vazgeçtim. 2. el değer kaygıları, çok az adet satış rakamları bunda etkili oldu. Bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler.

Otohaber araştırması
    http://hondajazz.blogspot.com/2006/09/bir-otohaber-aratrmas.html
    http://www.otohaber.com.tr/hab-20202-114,88@200.html (sayı 88)
    Jazz, ikinci elde en az değer kaybeden modellerden
    Mini Cooper: 46.406 - 37.560 (%20)
    Honda Jazz 1.4 S: 28.550 - 22.500 (%22)
    Kia Picanto: 20.220 YTL - 15.500 YTL (%24)
    Daihatsu Cuore 1.0 Thrifty: 18.470 - 13.500 (%27)
    Peugeot 206 1.4 X Line: 24.700 - 18.000 (%28)
    Citroen C2 1.4i SX: 24.242 - 17.200 (%30)
    Fiat Albea Multijet: 28.420 - 19.500 (%32)
    Ford Fiesta Com. 5K 1.4 TDCi: 32.487 - 22.000 (%33)
    Opel Corsa 1.3 CDTi: 29.038 - 19.250 (%34)
    Renault Clio Symbol 1.5 dCi: 28.580 - 18.750 (%35)

En iyi ikinci el!
    http://hondajazz.blogspot.com/2006/04/en-iyi-ikinci-el.html
    http://www.kilkennyadvertiser.ie/index.php?aid=682

http://hondajazz.blogspot.com/2006/12/16-etmi.html
    1- İngiltere'de müşteri memnuniyeti anketi birincisi
    2- JD Power Survey 2004: 250 model arasında en iyi otomobil
    3- 76050 katılımcı arasında yapılan Top Gear anketi: Sınıfının en iyisi
    4- Synovate araştırması: En sorunsuz otomobil
    5- Hürriyet Otobil 2005 anketinde en iyi ilk üç içinde (birinci Mini)
    6- İngiltere'de sınıfının en çok satanı
    7- Auto Express anketinde en iyi ikinci otomobil (birinci de Honda S2000)
    8- En iyi ikinci el otomobil
    9- JD Power Survey 2006: 105 model arasında en kaliteli ikinci otomobil (Birinci Lexus IS)
    10- Which? anketinde yılın en güvenilir otomobili.
    11- İkinci elde en az değer kaybeden otomobil.
    12- 1.300.000 otomobil arasında yapılan araştırmada Amerika'nın en sorunsuz otomobili.
    13- Kanada'nın en sorunsuz otomobili.
    14- Güney Afrika'da yapılan JD Power Survey 2006'da sınıfının en iyisi.
    15- Car&Driver araştırmasında 2007'nin en iyi 10 otomobilinden biri.

• BU VİDEOLARI DİKKATLİ İZLERSENİZ DAHA İYİ ANLARSINIZ
    JAZZ:http://www.whatcar.co.uk/car-review-video.aspx?RT=358&P=WM&SP=FAST

NOTE:http://www.whatcar.co.uk/car-review-video.aspx?RT=759&P=WM&SP=FAST

MERİVA:http://www.whatcar.co.uk/car-review-video.aspx?RT=586&P=WM&SP=FAST

FUSİON:http://www.whatcar.co.uk/car-review-video.aspx?RT=437&P=WM&SP=FAST

MERİVANIN "EN İYİ SMALL MPV" OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. AYRICA CNNTURK'TE DENEME SÜRÜŞÜ PROGRAMI VAR MUTLAKA İZLEMİŞSİNİZDİR, BU İNSANLAR EN AZ ONLAR KADAR PROFESYONEL. BU VİDEOLARDA EN İYİ MERİVA VE NOTE
    quote:

Orjinalden alıntı: cetins

beyazkurt2007,
    bazı değerlendirmeler web sitesi tarafından yapılmış ama bazılarıda o web sitesinin okuyucuları ve verilen ratingler. Onların kim olduklarını bilmedigimiz gibi, gerçek bilgili kişiler olup olmadığınıda bilemeyiz. Yorum sadece.

Çoğu kişiler Jazz'ın sedanı diye duyurulan City çıktıktan sonra, ona hacthback yakıştırmasını yapıyor. Fiat Uno, Tipo ve Renault Flash hatchback'ti ama Jazz değil. Meriva small MPV ise, Jazz, Fusion, Colt, Note'da benim için small MPV'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkaymak -- 4 Mart 2007; 18:39:36 >

• Arkadaşlar bu başlık altındaki tüm yazıları okudum...gerçekten güzel şeyler yazılmış....ben 2.el araba alma arefesinde olan biriyim....şuan jazz-note-meriva arasında aklım gidip geliyor...yazılarınızı takip ediyorum...
  • Uzun suredir mpv arabaları araştırıyorum. Meriva nın çok yakması, jazz ın arka koltuklarının yeteri kadar rahat olmaması onları elememe neden oldu. Peki note'un koltukları nasıl, koltukların baldır ve yanal destekleri nasıl?
    Ekim 2006 dan beri kullanıyorum. İlk uzun yolumu ise bu ay yaptım ve yolda eşime, yahu bu arabanın koltukları amma da rahatmış dedim. Eski twingo ve şu anki şirket aracı Corolla 2006 dan daha az yordu bizi Ege yollarında. Arkada ise ikiz cocuklarim (6 yas) kah uyudular kah masalarında resim yapıp yemek yediler. Tüketim ise 6.2 lt/100 km olarak gerçekleşti bu yolculukta. Yanal destekler son derece yeterli.

quote:

Orjinalden alıntı: ender34

Uzun suredir mpv arabaları araştırıyorum. Meriva nın çok yakması, jazz ın arka koltuklarının yeteri kadar rahat olmaması onları elememe neden oldu. Peki note'un koltukları nasıl, koltukların baldır ve yanal destekleri nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 27 Haziran 2007; 21:08:49 >
  • note veya jazz ı seçmelisin
  • bir de nissan note aldığımda eski arabam astra(sedan) rahatlığını arar myım? note genel olarak ihtiyacıma en uygun araba olduğuna artık kesin kaniim. 2008 modelini beklesek mi acaba ağustosu? Yardımcı olanlara-olacaklara çok teşekkürler...
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.