Şimdi Ara

Jazz-Note-Meriva-Fusion-Idea??? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
32.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Note'un bagaj hacminin 280/437 litre olduğunu biliyorum. Koltukları kaydırarak bagajı büyütmek çok önemli değil. Yer yetmediğinde koltukları yatırıyorsun zaten. Jazz'a 2.4 metre uzunlukta yükleri bile rahatlıkla yerleştirebiliyorsun.
    Note 1332 litre diyorsunuz, Honda Jazz, Nissan Note'tan araç uzunluğu olarak 24 cm daha kısa ama koltukları yatırdığın zaman 1321 litre bagaj hacmi sunuyor. Bu aşamada araç dizaynı öne geçiyor. Onun için diyorum ki keşke Jazz 20 cm uzun olsaydı. B sınıfı otomobillerin hacimlerini geçerdi. ama yakında gelecek, haberleri çıkmaya başladı.

Hep sizler gönderdiniz, birde ben size araştırma sonucu göndereyim.

Küçük sınıf
    En iyiler:
    1. Honda Fit
    2. Toyota Yaris
    3. Honda Civic Hybrid
    4. Toyota Corolla
    En kötüler:
    1. Chevrolet Cobalt
    2. 2006 Nissan Sentra
    3. Volkswagen Jetta
    4. Chevrolet Aveo

Orta sınıf
    En iyiler:
    1. Honda Accord Hybrid
    2. Toyota Prius
    3. Honda Accord
    4. Ford Fusion (farklı bir model)
    5. Mercury Milan
    En kötüler:
    1. Volkswagen Passat

Büyük Sınıf
    En iyiler:
    1. Lexus ES350
    2. Lincoln Zephyr
    3. Hyundai Azera
    4. Acura TSX
    5. Acura TL
    En kötüler:
    1. Jaguar X-type
    2. Chrysler 300
    3. Saab 9-3

Lüks sınıf
    En iyiler:
    1. 2006 Lexus LS
    2. Infiniti M
    En kötüler:
    1. Cadillac STS
    2. 2006 Mercees-Benz S
    3. Mercedes-Benz CLS
    4. Mercedes-Benz E
    5. BMW 7
    6. Jaguar S-type

Spor otomobiller
    En iyiler:
    1. Lexus SC
    2. Toyota Camry Solara
    3. Subaru Impreza WRX
    4. Honda S2000
    5. Mitsubishi Eclipse
    6. 2006 Mini Cooper
    En kötüler:
    1. Pontiac Solstice
    2. Mercedes-Benz SL
    3. Mercedes-Benz CLK
    4. Mercedes-Benz SLK
    5. Chevrolet Corvette
    6. Porshce 911 Carrera
    7. Ford Mustang (V6)

Minivanlar
    En iyiler:
    1. Pontiac Vibe
    2. Scion xB
    3. Toyota Matrix
    4. Toyota Sienna
    En kötüler:
    1. Buick Terraza
    2. Chevrolet Uplander
    3. Saturn Relay
    4. Nissan Quest

Küçük SUV
    En iyiler:
    1. Toyota FJ Cruiser
    2. Honda Element
    3. 2006 Honda CR-V
    4. Toyota Rav4
    5. 2006 Mitsubishi Outlander
    6. Subaru Forester
    En kötüler:
    1. Kia Sportage

Orta SUV
    En iyiler:
    1. Toyota Highlander Hybrid
    2. Toyota 4Runner
    3. Toyota Highlander
    4. Honda Pilot
    5. Lexus RX400 Hybrid
    6. 2006 Acura MDX
    En kötüler:
    1. Mercedes-Benz M-class
    2. Land Rover LR3
    3. Cadillac SRX
    4. Mercedes-Benz R
    5. Volkswagen Touareg
    6. Jeep Grand Cherokee
    7. Hummer H3
    8. 2006 BMW X5
    9. Volvo XC90
    10. Ford Explorer
    11. Mercury Mountaineer

Büyük SUV
    En iyiler:
    1. Toyota Land Cruiser
    2. Lexus LX
    3. Toyota Sequoia
    4. Chevrolet Tahoe
    5. GMC Yukon
    En kötüler:
    1. Nissan Armada
    2. Infiniti QX56
    3. Lincoln Navigator
    4. Hummer H2

Pikaplar
    En iyiler:
    1. Subaru Baja
    2. Toyota Tundra
    3. Toyota Tacoma
    4. Nissan Frontier
    En kötüler:
    1. Nissan Titan
    2. Ford F-250
    3. Dodge Dakota
    4. 2006 Cadillac Escalade EXT

http://hondajazz.blogspot.com/2006/11/amerikann-en-sorunsuzu_16.html
    http://money.cnn.com/2006/11/08/autos/cr_most_reliable/index.htm
    http://www.thesunsfinancialdiary.com/2006/11/15/least-reliable-cars-not-american-made-not-japanese-made-but-european-made/

• quote:

Küçük sınıf
    En iyiler:
    1. Honda Fit
    2. Toyota Yaris
    3. Honda Civic Hybrid
    4. Toyota Corolla
    En kötüler:
    1. Chevrolet Cobalt
    2. 2006 Nissan Sentra
    3. Volkswagen Jetta
    4. Chevrolet Aveo

Orta sınıf
    En iyiler:
    1. Honda Accord Hybrid
    2. Toyota Prius
    3. Honda Accord
    4. Ford Fusion (farklı bir model)
    5. Mercury Milan
    En kötüler:
    1. Volkswagen Passat

Büyük Sınıf
    En iyiler:
    1. Lexus ES350
    2. Lincoln Zephyr
    3. Hyundai Azera
    4. Acura TSX
    5. Acura TL
    En kötüler:
    1. Jaguar X-type
    2. Chrysler 300
    3. Saab 9-3

Lüks sınıf
    En iyiler:
    1. 2006 Lexus LS
    2. Infiniti M
    En kötüler:
    1. Cadillac STS
    2. 2006 Mercees-Benz S
    3. Mercedes-Benz CLS
    4. Mercedes-Benz E
    5. BMW 7
    6. Jaguar S-type

Spor otomobiller
    En iyiler:
    1. Lexus SC
    2. Toyota Camry Solara
    3. Subaru Impreza WRX
    4. Honda S2000
    5. Mitsubishi Eclipse
    6. 2006 Mini Cooper
    En kötüler:
    1. Pontiac Solstice
    2. Mercedes-Benz SL
    3. Mercedes-Benz CLK
    4. Mercedes-Benz SLK
    5. Chevrolet Corvette
    6. Porshce 911 Carrera
    7. Ford Mustang (V6)

Minivanlar
    En iyiler:
    1. Pontiac Vibe
    2. Scion xB
    3. Toyota Matrix
    4. Toyota Sienna
    En kötüler:
    1. Buick Terraza
    2. Chevrolet Uplander
    3. Saturn Relay
    4. Nissan Quest

Küçük SUV
    En iyiler:
    1. Toyota FJ Cruiser
    2. Honda Element
    3. 2006 Honda CR-V
    4. Toyota Rav4
    5. 2006 Mitsubishi Outlander
    6. Subaru Forester
    En kötüler:
    1. Kia Sportage

Orta SUV
    En iyiler:
    1. Toyota Highlander Hybrid
    2. Toyota 4Runner
    3. Toyota Highlander
    4. Honda Pilot
    5. Lexus RX400 Hybrid
    6. 2006 Acura MDX
    En kötüler:
    1. Mercedes-Benz M-class
    2. Land Rover LR3
    3. Cadillac SRX
    4. Mercedes-Benz R
    5. Volkswagen Touareg
    6. Jeep Grand Cherokee
    7. Hummer H3
    8. 2006 BMW X5
    9. Volvo XC90
    10. Ford Explorer
    11. Mercury Mountaineer

Büyük SUV
    En iyiler:
    1. Toyota Land Cruiser
    2. Lexus LX
    3. Toyota Sequoia
    4. Chevrolet Tahoe
    5. GMC Yukon
    En kötüler:
    1. Nissan Armada
    2. Infiniti QX56
    3. Lincoln Navigator
    4. Hummer H2

Pikaplar
    En iyiler:
    1. Subaru Baja
    2. Toyota Tundra
    3. Toyota Tacoma
    4. Nissan Frontier
    En kötüler:
    1. Nissan Titan
    2. Ford F-250
    3. Dodge Dakota
    4. 2006 Cadillac Escalade EXT

bu sonuçlar acaba hangi kaynaktan aldınız?

• Ben uydurmadım, mesajın sonundaki linkleri nasıl görmüyorsun?

• quote:

Orjinalden alıntı: cetins

Ben uydurmadım, mesajın sonundaki linkleri nasıl görmüyorsun?

ben sizin uydurduğunuzu fln söylemedim ayrıca niye beni sürekli yanlış anlıyorsunuz? sadece sordum. jazza ya da hondaya laf fln ettiğim yok fakat siz sürekli ben jazza fln hakaret ediyormuşum gibi cvp atıyorsunuz. linklere bakamadım henüz. ilginize teşekkürler.
    iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 9 Şubat 2007; 1:22:01 >
  • konuyla alakalı olsun. o kadar civic'e toyotaya bakıp honda forumlarına takıldıktan sonra, incelediğim ve beğendiğim Note'a yönelmiş durumdayım. Kendime şunu sordum neden 7000YTL fazla vereyim ki? Note bütün ihtiyaç ve beklentilerimi karşılıyor. Sınıfının en iyisi olduğunu düşünüyorum. Bir de test'ten sonra fikrim değişecek mi ona bakıcam.

Orjinalden alıntı: yeknet

konuyla alakalı olsun. o kadar civic'e toyotaya bakıp honda forumlarına takıldıktan sonra, incelediğim ve beğendiğim Note'a yönelmiş durumdayım. Kendime şunu sordum neden 7000YTL fazla vereyim ki? Note bütün ihtiyaç ve beklentilerimi karşılıyor. Sınıfının en iyisi olduğunu düşünüyorum. Bir de test'ten sonra fikrim değişecek mi ona bakıcam.

kesinlikle doğru karar
  • cell-im arkadaş, sizinle ilgili bir sorun yok, yazışıyoruz sadece. Linkleri görmemenize şaşırdım o kadar.

Toyota'nın araçlarıda bana göre yüksek fiyatlı ama kalitelide aynı zamanda, Toyotanın aynı donanımlı araçlarından benzinli ve dizel arasındaki fark ise 6000 ytl gibi. Diğer dizel/benzinli araçlarda bu kadar yüksek fiyat farkı yok.

quote:

Orjinalden alıntı: cell-im

quote:

konuyla alakalı olsun. o kadar civic'e toyotaya bakıp honda forumlarına takıldıktan sonra, incelediğim ve beğendiğim Note'a yönelmiş durumdayım. Kendime şunu sordum neden 7000 YTL fazla vereyim ki? Note bütün ihtiyaç ve beklentilerimi karşılıyor. Sınıfının en iyisi olduğunu düşünüyorum. Bir de test'ten sonra fikrim değişecek mi ona bakıcam.

kesinlikle doğru karar

• Honda jazz elit otm. full aldım... gayet memnunum yakıt 100 km de 6 lt şehirler arası ve şehir içi ortalaması var... 640 km de 36 lt doldurdum...

vites geçişlerini hissetmeniz mümkün değil, hele o sun roof ile gök yüzü çok güzel...

ama içimde note ile ilgili kuşku vardı, ilk işim deneme sürüşüne gitmek oldu ful note otomatik sürdüm...

araç 4 ileri 5000 dev/ dak da vites değiştiriyor, tam bir felaket bu devirde acemi şöförün vites değiştirmesi gibi otomatik vitesmi değişirmiş,

aracın ön kısmı iğrenç göstergeler çok uyduruk, otomatik vites kolu felaket, zaten sunroof diye birşey full versiyoununda da yok...

kesinlikle benim paramla 5 para etmez...

HONDA JAZZ ELİT OTM. FULL KESİNLİKLE DOĞRU TERCİH...

aracımı 15 gün önce aldım, paranız kıymetli göz zevkiniz varsa honda jazz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyman -- 11 Şubat 2007; 20:50:53 >

• Bencede doğru karar. Güle güle kullanın.

quote:

Orjinalden alıntı: spyman

Honda jazz elit otm. full aldım... gayet memnunum yakıt 100 km de 6 lt şehirler arası ve şehir içi ortalaması var... 640 km de 36 lt doldurdum...

vites geçişlerini hissetmeniz mümkün değil, hele o sun roof ile gök yüzü çok güzel...

ama içimde note ile ilgili kuşku vardı, ilk işim deneme sürüşüne gitmek oldu ful note otomatik sürdüm...

araç 4 ileri 5000 dev/ dak da vites değiştiriyor, tam bir felaket bu devirde acemi şöförün vites değiştirmesi gibi otomatik vitesmi değişirmiş,

aracın ön kısmı iğrenç göstergeler çok uyduruk, otomatik vites kolu felaket, zaten sunroof diye birşey full versiyoununda da yok...

aracımı 15 gün önce aldım, paranız kıymetli göz zevkiniz varsa honda jazz ...

• Acele etmeyin, Note'u test edin tabi ama Honda Jazz'ı da test edin.

Ama birkaç gündür Micra'daki 1.5 dci motoru Note'a uygulasalar durum ne olur onu merak ediyorum.

quote:

konuyla alakalı olsun. o kadar civic'e toyotaya bakıp honda forumlarına takıldıktan sonra, incelediğim ve beğendiğim Note'a yönelmiş durumdayım. Kendime şunu sordum neden 7000YTL fazla vereyim ki? Note bütün ihtiyaç ve beklentilerimi karşılıyor. Sınıfının en iyisi olduğunu düşünüyorum. Bir de test'ten sonra fikrim değişecek mi ona bakıcam.

• forumu okudum da plastik camurluk ile ilgili cok komik yorumlar gordum. Plastik camaurlugun avantajlarını yazayım:
    1. Kucuk kazalarda en sık olarak aracların camurlugu hasar gorur. camurluk plastik olunca yenisi kolay ve ucuza mal oluyor.
    2. Aracin agırlıgını azaltıyor.
    3. renault gibi 8 modeli de euro-ncap tan 5 yıldız almis bir markanin kazalarda guvenlik acısından problem olusturmadigini tespit ettigini dusunuyorum

Asıl olarak honda nin camurluk altına neden izolasyon yapmadıgı tartısılmalı. Su sesi bile sırıl sırıl iceri geliyor camurluktan. Cakıl seslerini siz dusunun

Honda jazz elit otm. full aldım... gayet memnunum yakıt 100 km de 6 lt şehirler arası ve şehir içi ortalaması var... 640 km de 36 lt doldurdum...
    aracımı 15 gün önce aldım, paranız kıymetli göz zevkiniz varsa honda jazz

Öncelikle Jazz'ınız hayırlı olsun. Ancak Note konusundaki görüşlerinize katılmıyorum. Aracı bugün test ettim. Henüz Jazz'ı test etmediğim için motor ve sürüş karşılaştırması yapamam ancak, Note çok sessiz, 5000devirde vites değiştirdiğini sanmıyorum. otomatik düşünmediğim için devrine dikkat etmedim. 1.vites biraz isteksiz de olsa 2 ye geçer geçmez note çok güzel ivmeleniyor. 110bg gerçekten güçlü olduğunu hissettiriyor. Manuelde daha da iyi performans vereceğini düşünüyorum.
    Tasarım bence güzel iğrenç demek fazlaca ağır bir tabir. Jazz'ın da ön tasarımı bana göre çok çekici değil. İç dizaynı çok hoş ve Jazz'a göre çok ferah bir iç hacim var. Arka koltuk genişliği bu kadar rahat bir otomobil görmedim. Plastik ve işçilik kalitesi Jazz'a göre çokçok iyi. Jazz'da ucuz malzeme kullanıldığı besbelli. Note'un göstergeleri de üst kısımda kullanılan yumuşak malzeme dahil kaliteli. Yükseklik güven duygusunu pekiştiriyor. Kullanışı çok rahat.
    Dizel motorlu Note gelir mi bilinmez. Dizel farkı verecek kadar çok km yapmadığımdan dizel düşünmüyorum.
    Bir de skoda roomster varmış ona da bakmak lazım.

• spyman, bir şey sormak istiyorum hangi firmadan kaç oktanlı benzin kullandınız.

Ben Petrol Ofisi veya Total'in 97 oktanlısını kullanıyorum, şehir içinde ve aynı günde 5 km lik bir yolda ışıklarda durduğumda 8.9 lt ye kadar çıkmasına rağmen daha sonra 70-80 km(E-5) ile gidildiğinde 5 km sonunda gösterge 6.7 lt gösterdi. Sanırım bir 5 km daha gitseydim daha da düşecekti.

quote:

Orjinalden alıntı: spyman

..................

• yeknet arkadaş,

Unutmayın ki şehir içinde en çok 1. vitesi kullanacaksınız, kalkışı yavaş bir araç almayımı istersiniz yoksa hızlı mı? Note, Jazz kadar atak bir araç olamaz.

İkincisi, iç hacmi Jazz'a göre ferah diyorsunuz, Jazz Note'dan 20 cm daha kısa ama iç hacimde aralarında sadece 11 litre gibi bir fark varki hiç önemli değil.

Üçüncüsü, arka koltukların genişliği bagajının 280 lt.(Jazz 380 lt) yapılmasından ötürü. Koltukları öne çekin bakalım ne kadar olacak.

Dördüncü olarak da, Jazz'ı test edip incelememişsin, Jazz'da ucuz malzeme kullanıldığıda nereden çıkardın. Bunuda bir açıklayın.

quote:

quote:

aracımı 15 gün önce aldım, paranız kıymetli göz zevkiniz varsa honda jazz

Öncelikle Jazz'ınız hayırlı olsun. Ancak Note konusundaki görüşlerinize katılmıyorum. Aracı bugün test ettim. Henüz Jazz'ı test etmediğim için motor ve sürüş karşılaştırması yapamam ancak, Note çok sessiz, 5000devirde vites değiştirdiğini sanmıyorum. otomatik düşünmediğim için devrine dikkat etmedim. 1.vites biraz isteksiz de olsa 2 ye geçer geçmez note çok güzel ivmeleniyor. 110bg gerçekten güçlü olduğunu hissettiriyor. Manuelde daha da iyi performans vereceğini düşünüyorum.
    Tasarım bence güzel iğrenç demek fazlaca ağır bir tabir. Jazz'ın da ön tasarımı bana göre çok çekici değil. İç dizaynı çok hoş ve Jazz'a göre çok ferah bir iç hacim var. Arka koltuk genişliği bu kadar rahat bir otomobil görmedim. Plastik ve işçilik kalitesi Jazz'a göre çokçok iyi. Jazz'da ucuz malzeme kullanıldığı besbelli. Note'un göstergeleri de üst kısımda kullanılan yumuşak malzeme dahil kaliteli. Yükseklik güven duygusunu pekiştiriyor. Kullanışı çok rahat.
    Dizel motorlu Note gelir mi bilinmez. Dizel farkı verecek kadar çok km yapmadığımdan dizel düşünmüyorum.
    Bir de skoda roomster varmış ona da bakmak lazım.

• Nissan Note 1.6 sürüş izlenimi:

"Note kalkış anında ani hızlanma isteklerine sıkıntılı cevaplar verebiliyor. Ağırlık dağılımının etkisiyle olsa gerek hafif meyillerde ön tekerlekler patinaja düşüyor."

http://arabam.ekolay.net/testDetay.aspx?id=364

• quote:

Unutmayın ki şehir içinde en çok 1. vitesi kullanacaksınız, kalkışı yavaş bir araç almayımı istersiniz yoksa hızlı mı? Note, Jazz kadar atak bir araç olamaz.

İkincisi, iç hacmi Jazz'a göre ferah diyorsunuz, Jazz Note'dan 20 cm daha kısa ama iç hacimde aralarında sadece 11 litre gibi bir fark varki hiç önemli değil.

Üçüncüsü, arka koltukların genişliği bagajının 280 lt.(Jazz 380 lt) yapılmasından ötürü. Koltukları öne çekin bakalım ne kadar olacak.
    Dördüncü olarak da, Jazz'ı test edip incelememişsin, Jazz'da ucuz malzeme kullanıldığıda nereden çıkardın. Bunuda bir açıklayın

Madem sordunuz söyleyeyim:
    1- Kalkışı yavaş demedim. 1.6 motor ve ağırlığı o kadar olan herhangibir üst sınıf arabadan daha yavaş sayılmaz. Kaldı ki düz vites kalkışta daha seridir. Ataklık açısından 1.4 motorlu jazz torku düşük devirde vermesinin avantajını sonuna kadar kullanır ama hepsi o kadar. 2. vitesten sonra o anlamda soruyorsanız jazz'ın 1.6 motor ile kapışması mümkün değil. Ayrıca söylediklerinizle çelişiyorsunuz. Şehir içi en çok 1. vites kullanılıyorsa dur-kalk yapıldığındandır. Sıkışık bir trafikte kalkışın yavaş ya da hızlı olması çok şey ifade etmez. önünüz boşsa hızlı kalkılır onda da hemen 2. vitese atarsınız di mi?

2- ic hacim derken teknik veri olarak belki birbirlerine yakın olabilirler ama kullanılabilir alan ve ferahlık note'da bariz daha iyi

3- note da bagaj 280 iken arka koltukta çok rahat bacak bacak üstüne bile atabilirsiniz. en öne çekildiğinde de bagaj 437 lt oluyor ki bu durumda bile normal bir insan arka koltukta oturabilir. isterseniz bunu hiç karşılaştırmayalım çünkü jazz 2450mm aks mesafesi ile fiestadan bile kısa. note ise 2600mm

4-incelemediğimi söylemedim sadece test etmedim dedim. Bayii 'ye gidince illa test etmek mi lazım. ucuz malzeme bana göre öyle geldi belki de gerçekten kalitelidir. Sonuçta plastik enjeksiyon fabrikamız yok. görünürden bahsediyorum. Civic ile arasında çok fark var bu açıdan. Anlatabildim umarım.

uygun bir zamanda jazz ile de test sürüşü düşünüyorum.

Not: Skoda roomster bu ikisinin yanına bile yaklaşamaz, çok kötü hiç beğenmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 14 Şubat 2007; 19:12:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cetins

Nissan Note 1.6 sürüş izlenimi:

"Note kalkış anında ani hızlanma isteklerine sıkıntılı cevaplar verebiliyor. Ağırlık dağılımının etkisiyle olsa gerek hafif meyillerde ön tekerlekler patinaja düşüyor."

http://arabam.ekolay.net/testDetay.aspx?id=364

bahsettiğiniz test otomatik versiyonun testidir. manuel viteste bu durum söz konusu değildir. 6 aydır severek sorunsuz kullanıyorum. patinaj ya da hantallık gibi bir sorun yok. arabama her binen hayran kalıyor. ankarada 8 kişi benim arabamı görünce içine binince note almaya karar verdi ve nitekim aldılar ayrıca 2005 civic sedan ls dede bu durum mevcut(kullandığım için biliyorum). ayrıca bahsettiğiniz bu test dahil diğer bütün testlerde note un çok çok güzel yönlerinden bahsediliyor bunları göz ardı etmeyin bence

• quote:

quote:

Dördüncü olarak da, Jazz'ı test edip incelememişsin, Jazz'da ucuz malzeme kullanıldığıda nereden çıkardın. Bunuda bir açıklayın

1- Kalkışı yavaş demedim. 1.6 motor ve ağırlığı o kadar olan herhangibir üst sınıf arabadan daha yavaş sayılmaz. Kaldı ki düz vites kalkışta daha seridir. Ataklık açısından 1.4 motorlu jazz torku düşük devirde vermesinin avantajını sonuna kadar kullanır ama hepsi o kadar. 2. vitesten sonra o anlamda soruyorsanız jazz'ın 1.6 motor ile kapışması mümkün değil. Ayrıca söylediklerinizle çelişiyorsunuz. Şehir içi en çok 1. vites kullanılıyorsa dur-kalk yapıldığındandır. Sıkışık bir trafikte kalkışın yavaş ya da hızlı olması çok şey ifade etmez. önünüz boşsa hızlı kalkılır onda da hemen 2. vitese atarsınız di mi?

2- ic hacim derken teknik veri olarak belki birbirlerine yakın olabilirler ama kullanılabilir alan ve ferahlık note'da bariz daha iyi

3- note da bagaj 280 iken arka koltukta çok rahat bacak bacak üstüne bile atabilirsiniz. en öne çekildiğinde de bagaj 437 lt oluyor ki bu durumda bile normal bir insan arka koltukta oturabilir. isterseniz bunu hiç karşılaştırmayalım çünkü jazz 2450mm aks mesafesi ile fiestadan bile kısa. note ise 2600mm

4-incelemediğimi söylemedim sadece test etmedim dedim. Bayii 'ye gidince illa test etmek mi lazım. ucuz malzeme bana göre öyle geldi belki de gerçekten kalitelidir. Sonuçta plastik enjeksiyon fabrikamız yok. görünürden bahsediyorum. Civic ile arasında çok fark var bu açıdan. Anlatabildim umarım.

Not: Skoda roomster bu ikisinin yanına bile yaklaşamaz, çok kötü hiç beğenmedim.

kesinlikle söylediklerinize katılıyorum çok yerinde gözlemler bence

• Ben söylediklerimde çelişmiyorum. aracın kalkışındaki yavaşlık ve ataklıktan bahsediyorum. Bu devirde ilk kalkışı hantal olan bir araç kullanmak eziyettir. Çok yakınında araç varsa tabiki çok hızlı kalkmazsın, önün boşsa tabiki vitesi büyütürsün. Siz biraz çarpıtmaya çalışıyorsunuz. Yukarıda yazdıklarımı okursanız 1.4 motor ile 1.6 motorun karşılaştırılmaması gerektiğini yazmıştım. Motor olarak bakacaksanız Note 1.4 versiyonu ile karşılaştırın. Yada yukarıda linki var, Note 1.6'yı, Jazz 1.5 ile karşılaştırın. Ne kadar fazla yakıt tükettiğini görün, bu sınıfta ve bu motorda Jazz'ın üstüne araç yok.

Size ferah gelen iç ortam bana gelmeyebilir.

Bagajın 280/437 lt olması bir fonksiyonelliktir kabul ederim. Arka koltukta bacak bacak üstüne atmak önemli değil, Jazz'da da koltukları yatırıp yatabilirsin.

Note'u beğendiyseniz siz bilirsiniz, eğer satın alırsanız da güle güle kullanın.

quote:

quote:

• quote:

Ben söylediklerimde çelişmiyorum. aracın kalkışındaki yavaşlık ve ataklıktan bahsediyorum. Bu devirde ilk kalkışı hantal olan bir araç kullanmak eziyettir. Çok yakınında araç varsa tabiki çok hızlı kalkmazsın, önün boşsa tabiki vitesi büyütürsün. Siz biraz çarpıtmaya çalışıyorsunuz. Yukarıda yazdıklarımı okursanız 1.4 motor ile 1.6 motorun karşılaştırılmaması gerektiğini yazmıştım. Motor olarak bakacaksanız Note 1.4 versiyonu ile karşılaştırın. Yada yukarıda linki var, Note 1.6'yı, Jazz 1.5 ile karşılaştırın. Ne kadar fazla yakıt tükettiğini görün, bu sınıfta ve bu motorda Jazz'ın üstüne araç yok.

Size ferah gelen iç ortam bana gelmeyebilir.

Bagajın 280/437 lt olması bir fonksiyonelliktir kabul ederim. Arka koltukta bacak bacak üstüne atmak önemli değil, Jazz'da da koltukları yatırıp yatabilirsin.

Note'u beğendiyseniz siz bilirsiniz, eğer satın alırsanız da güle güle kullanın.

Konunun tartışılmasından dolayı rahatsız oluyorsanız kesebilirim. sanki jazz iyi değil note süper dedim gibi tavır aldınız. Ötesi zaten fanatikliktir. Polemiğe girmem. sadece başka kullanıcılar da varsa onların da görüşünü almak adına topic'i güncel tutmaya çalışıyorum. Jazz-Note-Meriva-Fusion-Idea severleri de burda görmek isterim. konu güzel çünkü.
    "bu devirde ilk kalkış yavaş olan araç kullanmak eziyettir" demişsiniz. Benzinli arabaların tamamı dizele göre kalkışı yavaştır yani şimdi bizler eziyet mi çekiyoruz. 1.4 ile 1.6 yı karşılaştırmıyoruz. Fiyatı yakın olanlara bakıyoruz. Jazz 1.5 var mı ? ben bulamadım. yakıt tüketiminde Honda'nın başarısı büyük bu açıdan üstündür. "Jazz'ın üstüne araç yok" size göre.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.