Şimdi Ara

Jazz, Meriva ve Megane II Authentique 1.6 Hangisini Tercih Etmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Hepinize Saygılar Sevgiler...

Araba alacağım fakat çok kararsız kaldım, pazarlara fazla çıkamıyorum, genelde internetten takip ediyorum, açıkcası arabanın özelliklerinden anlamam benim sadece aile aracı olması lazım, içi geniş arabaları tercih etmek istiyorum, şuan maksimum 18.500 araba bakıyorum bunlardan:

Honda Jazz

Opel Meriva

Renault Megane II Authentique

Bu modellerin hem spor hemde iç hacmi geniş olduklarını duydum sizce doğrumu?

Yedek Parça problemlerinde hangisi daha az masraflıdır?

Aldıktan sonra satmaya kalksam diyelim hangisinde daha az zarar ederim arkadaşlar...

Hepinizin yorumlarına ihtiyacım var özellikle kullanan arkadaşların

• en az kaybin megane'da olur bence, sonra suan icin Meriva'da. Jazz bu sene sonunda kasa degistirecegi icin kayip fazla olur.

Megane II 1.6 mi dusunuyorsun? eger oyle ise iyi bir arac.

Jazz'in ic hacmi cok degisken ve kullanisli. Merivada da Opel kalitesi var sonucta.

internetten bakmakla tam olmuyor. birer tane ornek secip (veya bir pazar gunu bir acik otopazarina gidip) araclarin icine oturup bir bakmak lazim. icine sinen farkli olabilir cunku.
  • Teşekkür Ederim Dostum... Megane pek güvenemiyorum arkadaşımda sedan vardı servisten çıkmıyordu ve internette de arıza yaptığını söyleyen arkadaşlar var, megane 1,6 niyetim tabi aldıktan sonra lpg düşünüyordum...

Forumda Genelde Jazz ve Colt kapışması var...

Benim boyum uzun olduğundan dolayı bazı arabalarda zorluk çekiyorum tabi arkadaşların araçlarında bu problem oluyor, aile arabası arıyorum arkadaşlar, parçası servisi vs. vs. hesaplı olacak.. :) bedavaya da aramıyoruz.. :Pp

Arkdaşlar yardımlarınızı bekliyorum, sıkıldım bu sıcakta yürümekten :)
  • boyum 1.80 kilom 100 kg

colt sahibiyim.

kafamla tavan arasında bir karış mesafe var. (hem önde hem arkada durum böyle coltun tavanı diğer çoğu aracın aksine arkaya doğru alçalmıyor.)

ön koltuk bana göre ayarlı iken arka koltukta gene ben bacak bacak üstüne atabiliyorum ve ayaklarım ön koltuğa değmiyor.

bu coltun iç hacmi açısından bir kıstas olabilir sana.

listedekilerden jazz ı öneririm. jazz ında iç hacmi coltu aratmıyor.

alternatif olarak ise her zaman olduğu gibi coltu öneririm.

18000 e 2005 model otomatik 1.3 colt bulabilirsin.

ayrıca ne jazz nede colt iç hacim olarak megane 2 den ufak değildir.

tavan yükseklğini hesaba katarsan "iç hacim " olarak megane 2 den geniş bile olabilirler.

dışarıdan öyle gözükmüyorlar ama bu 2 aracın iç hacmi çoğu C segmenti araçtan daha geniş.

hem iç hacmi geniş olsun hemde kocaman bagajı olsun diyoran iş değişir tabi.

coltu ve jazz ı incelemeni öneririm karar vermeden önce.

hayırlı günler.

• 3ü de iyi ama farklı amaçlara odaklanmış otomobiller.

megane nın yol tutuş ve performansını diğer 2 araçta bulamazsın, jazz'ın ekonomisini diğerlerinde bulamayacağın gibi.
  • Haklısınız arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkür ederim... ilk tercihimi jazz dan yana kullanıcam bakalım ileride hangisi kısmet olacak :) kısmet işi jazz diye çıkıp brodway almakta var :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

3ü de iyi ama farklı amaçlara odaklanmış otomobiller.

megane nın yol tutuş ve performansını diğer 2 araçta bulamazsın, jazz'ın ekonomisini diğerlerinde bulamayacağın gibi.

katiliyorum

evet sonucta kismet isi, ama hepsine bir bakip sonra denk geleni/icine sineni almak en iyisi bence.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, siz olsanız bu miktar paraya ne alırdınız peki?
  • opel ve renault'larin 60bin km'de buyuk bakimi yapiliyor, alirken km.sine ve bakimlarina dikkat edin.

ben olsam meriva alabilirdim ama jazz'dan cok yakiyor. aile arabasi olacak dediginiz icin megane'in bagajini istediginiz gibi kullanamayabilirsiniz, HB'nin zaten bagaji kucuk sayilir, sedaninda ise yuksekligi sınırlı. ama jazz ve merivada yukseklik avantaj olur.

dediginiz fiyatin 1000-1500 ytl kadar ustune bakabilirsiniz internetten.
  • yaklaşık 3 hafta önce 2005 meriva essential aldık. 17bin liraya. oldukça geniş bir araç. tam bir aile arabası. bence görmeden karar vermeyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreee85

yaklaşık 3 hafta önce 2005 meriva essential aldık. 17bin liraya. oldukça geniş bir araç. tam bir aile arabası. bence görmeden karar vermeyin.

üstadım merivalar için servisten çıkmıyor diyorlar varmı öyle bir problemi, yol tutuşu içinde pek tavsiye etmiyorlar, tabi kullanan arkadaşlara sormak lazım işin ehli sizlersiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: elburnz

quote:

Orjinalden alıntı: emreee85

yaklaşık 3 hafta önce 2005 meriva essential aldık. 17bin liraya. oldukça geniş bir araç. tam bir aile arabası. bence görmeden karar vermeyin.

üstadım merivalar için servisten çıkmıyor diyorlar varmı öyle bir problemi, yol tutuşu içinde pek tavsiye etmiyorlar, tabi kullanan arkadaşlara sormak lazım işin ehli sizlersiniz...

biz 3 haftada 1000kmden fazla yaptık. sıralı sistem lpg taktırmıştık. araç şu anda 74bin kmde. şu ana kadar bakım dışında bir sorun için servise gitmedik. yol tutuşu için birşey diyemem çünkü diğer düşündüğünüz araçları kullanmadım. meriva benzinde biraz fazla yakıyormuş biz lpgde kullandığımız için bilemiyorum. ve araç ağır olduğu için çok performanslı değildir. ama ferahlığı, konforu bu fiyat için oldukça iyidir. aileler için oldukça idealdir. bence almasanız bile mutlaka inceleyin. fikir sahibi olursunuz.
    dh meriva kullanıcıları konusunu incelerseniz herkesin oldukça memnun olduğunu görürsünüz. iyi günler.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21468650/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee85 -- 29 Mayıs 2008; 14:30:07 >

• quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, siz olsanız bu miktar paraya ne alırdınız peki?

o fiyata dizel fiat idea almak mümkün, iç hacmi geniş ideal bir aile otomobilidir, 1300 cc altı olduğu için senelik vergisi en alt dilimden hesaplanıyor, ayrıca motoru kendini kanıtlamış sorunsuz bir makine.

http://www.sahibinden.com/fiat_idea_1_3_multijet_active_45_bindeWQQaXQQ6549547WQQpXQQdisplayitem&keyword=idea

http://www.sahibinden.com/bu_kadar_temizi_yok!WQQaXQQ7858047WQQpXQQdisplayitem&keyword=idea

• quote:

quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, siz olsanız bu miktar paraya ne alırdınız peki?

o fiyata dizel fiat idea almak mümkün, iç hacmi geniş ideal bir aile otomobilidir, 1300 cc altı olduğu için senelik vergisi en alt dilimden hesaplanıyor, ayrıca motoru kendini kanıtlamış sorunsuz bir makine.

http://www.sahibinden.com/fiat_idea_1_3_multijet_active_45_bindeWQQaXQQ6549547WQQpXQQdisplayitem&keyword=idea

http://www.sahibinden.com/bu_kadar_temizi_yok!WQQaXQQ7858047WQQpXQQdisplayitem&keyword=idea

1- ideanın yol tutuşu berbat ve arka taraf havada geziyor
    2- aynı motor merivada var.Aynı vergiyi ödüyor.ve yine sorunsuz
    3-üstelik meriva 70 değil 75 bg (yenileri)
    4-Meriva daha geniş
    5-tipi idea yı bine böler(bence)
    6-Opel kalitesi ve konforu fiatı ezer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frk96 -- 29 Mayıs 2008; 15:12:36 >

• quote:

biz 3 haftada 1000kmden fazla yaptık. sıralı sistem lpg taktırmıştık. araç şu anda 74bin kmde. şu ana kadar bakım dışında bir sorun için servise gitmedik. yol tutuşu için birşey diyemem çünkü diğer düşündüğünüz araçları kullanmadım. meriva benzinde biraz fazla yakıyormuş biz lpgde kullandığımız için bilemiyorum. ve araç ağır olduğu için çok performanslı değildir. ama ferahlığı, konforu bu fiyat için oldukça iyidir. aileler için oldukça idealdir. bence almasanız bile mutlaka inceleyin. fikir sahibi olursunuz.
    dh meriva kullanıcıları konusunu incelerseniz herkesin oldukça memnun olduğunu görürsünüz. iyi günler.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21468650/tm.htm

Teşekkür Ederim Yardımcı Olduğun için...

Arkadaşlar sağolun teşekkür ederim hepinizden yönlendirdiğiniz için çok sağolun... paylaşım çok güzel

• quote:

Orjinalden alıntı: frk96

quote:

quote:

1- ideanın yol tutuşu berbat ve arka taraf havada geziyor
    2- aynı motor merivada var.Aynı vergiyi ödüyor.ve yine sorunsuz
    3-üstelik meriva 70 değil 75 bg (yenileri)
    4-Meriva daha geniş
    5-tipi idea yı bine böler(bence)
    6-Opel kalitesi ve konforu fiatı ezer.

2005 model ve üstü 50 bin km altı dizel meriva 19 bin ytl ye varsa linkini koyabilirsin.

dizel merivalar 22-24 civarı, topic sahibinin bütçesi ise 18-19 bin ytl

aynı motor var belki ama meriva 1400 idea ise 1200 kg.

tip-kalite vs gibi subjektif konulara girme gereği bile duymuyorum keza opel servis-yaygınlığı ile fiatınkini de.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.