Şimdi Ara

javaw exe. çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
8.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar mürşit programını kullanmak istiyorum fakat bu program çalıştır dediğimde jawav exe. açılıp kapanıyor. görev yöneticisinden takip ettim.

java yı bir kaç kere kurdum yine olmadı. mürşit i kaldırıp tekrar yüklüyorum yine olmuyor. yardım ederseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Javaw.exe Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Javaw.exe, Java Sanal Makinesi'nin (JVM) komut satırı sürümüdür. GUI öğeleri olmadan arka planda çalışan programları çalıştırmak için kullanılır. Ancak bazı durumlarda Javaw.exe çalışmayabilir ve çeşitli sorunlara neden olabilir.

Javaw.exe Çalışmamasının Nedenleri:

• Eksik veya bozuk Java kurulumu
    • Yanlış sistem yolu yapılandırması
    • Çakışan yazılımlar veya güvenlik duvarı ayarları
    • Kötü amaçlı yazılım veya virüs bulaşması

• Java'yı Yeniden Yükle: Eksik veya bozuk Java kurulumları genellikle Javaw.exe'nin çalışmamasına neden olabilir. Java'yı resmi web sitesinden yeniden yüklemek sorunu çözebilir.
    • Sistem Yolunu Kontrol Et: Java'nın sistem yoluna doğru şekilde eklendiğinden emin ol. Değilse, kontrol panelindeki "Sistem Özellikleri"ne git ve "Çevre Değişkenleri" altında sistem yoluna Java'nın kurulum yolunu ekle.
    • Çakışan Yazılımları Kontrol Et: Bazı yazılımlar Javaw.exe ile çakışabilir. Bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakmak veya kaldırmak sorunu giderebilir.
    • Güvenlik Duvarı Ayarlarını Kontrol Et: Güvenlik duvarı ayarları Javaw.exe'nin çalışmasını engelleyebilir. Java'nın güvenlik duvarında izin verildiğinden emin ol.
    • Virüsleri veya Kötü Amaçlı Yazılımları Tara: Kötü amaçlı yazılım veya virüsler Javaw.exe'yi bozabilir. Sistemini kapsamlı bir şekilde tarayarak ve kötü amaçlı öğeleri kaldırarak sorunu çözebilirsin.
    • Kayıt Defteri Ayarlarını Kontrol Et: Kayıt defterindeki hatalı ayarlar da Javaw.exe'nin çalışmamasına neden olabilir. Ancak, kayıt defterini yalnızca ileri düzey kullanıcıların düzenlemesi önerilir.
    • Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir teknisyenden yardım almayı düşünebilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sana cevap veremicem ama mrk ediyorum bu prog. ne ise yarıyor. cunku bende task managerda en az 3 tane acık javaw .exe var.. kil oluyorum..bari 1 tane olsa..ram yiyo ..
  • javaw, sun tarafindan derlenmiş ve windowsun IP une katkida bulunan, internet explorer ile entegre calisan bi yazilimdir.
    java tabanli programlar çalışmadıgı sürece, sisteme pek fazla bi etkisi olmaz...
  • Java tabanlı yazılımların işletim sistemi altında çalışmasını sağlayan servislerden birisi.

Windows için en az şu sistemler lazım:

* Windows 98 (2nd Editions)
    * Windows ME
    * Windows 2000 (SP3+)
    * Windows XP Home
    * Windows XP Professional (SP1+)
    * Windows Server 2003 Editions

http://www.java.com/en/download/windows_xpi.jsp

Bu linkten Windows (Offline Installation) kısmından güncel versiyonu download edip sisteme indirdikten sonra yeniden kurmayı deneyin.
  • yeni sürümü indirdim. yine aynı acaba javaw.exe yi engelleyen bir şey olabilirmi.

veya başka ne önerirsiniz. servispack 2 yüklü. daha önce kurduğumda böyle sorun olmuyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    svchost.exe hatası
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.