Şimdi Ara

javascript (unityscript)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben unity ile android ve ios çihazlara oyun yazmaya çalışıyorum unityi ögrendim ve unity de 3 programlama dili var 1 boo 2 c# 3 javascript unityscript olarakta geçiyor ben en kolay dil oldugu için javascripti seçtim ve çok az kaynak oldugundan biraz bir şeyler ögrendim ama takıldıgım bir yer var degişkenler if leri filan anladım ama fonksiyonları anlayamadım yani ben önce deyişkenler atayacagım sonra bu deyişkenleri fonksiyonda kullanacagım ama tam odak noktası nerde bunun yani benim anladımgım aslında fonksiyonlardahttp://unity3d.com/support/documentation/ScriptReference/20_class_hierarchy.html burdaki özelliklerimi kullanacagım acaba mesela bir objeyi degişken olarak atayıp sonra ona hız filan deyişkeni atayıp sonra bir fonksyionla ona bazı özellikler davranışlarmı kazandıracagım yoksa sistemi dahamı deyişik arkadaşlar yeterli kaynak olmadıgından bu kadar bilgisizim yani javascript için hadi bir kaç tane buluyorsun ama unity şekli için yok yardımcı olursanız çok sevinirim iyi forumlar

• Youtubeda unity tutoriallar var genelde bir oyun uzerinden gidiyorlar. Javascript ile olani bulabilirsin ama ilk once kendin ogrensen daha sonra unity yapsan cok daha mantikli olur. Unityde dil yapisi degismiyor zaten sadece sinif isimleri biraz degisiyor. Fonksiyon konusuna gelince genel olarak fonksiyon bir takim islemlerin yapildigi kimi zaman geriye deger donduren kimi zaman sadece islem yapan kodlarin toplanmis hali diyebilirsin. Bir degiskeni degistirmek istiyorsun ama sadece senin istedigin sartlar dahilinde degissin istiyorsun. O zaman degiskenini private yapip bir metod ile degiskenini istedigin gibi degistirebilirsin. Fonksiyonlar illa ki bir degiskeni degistirmek icin kullanilmaz. Oyunu kapatmak icin de bir fonksiyon yazarsin grafikleri cizdirmek icin de, fizik ayarlarini yapmak icin de. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki birşey diyecegim araştırdımda javascript c den çıkmaymış ve internette bolca c dilinin egitimleri var c yi ögrensem javascript kadar kolaymı bilmiyorum ama javscript de ögrenmiş olurmuyum yada takıldıgım yerleri ordan baksam birde dedigim gibi asıl anlamadıgım yer mesela bölümü sonlandırmak istiyorsak o verdigim linkten bölümü sonlandıran özelligi bulup fonksiyon olarakmı yazacagım yada android için geliştirdigim için yön tuşları ile ilgili android inputtan filan fonksiyon halinemi getirmem lazım öyle bir şeymi

• Ya bolum sonlandirma orayla ilgisi yok onlar belli basli siniflar oyun programlama isini kolaylastirmak icin yazilmislar. Listenin tamamina bakmadim ama genel olarak geometri fizik ve cizdirme uzerine siniflar. Bolum dedigin olay icin unityde sinif varmi bilmiyorum. Ama onu sen yazmalisin cunku her oyunun bolum yapisi degisik olur. Orn bir rpg ile bir fpsnin bolumleri farklidir. Bolum isini ben olsam soyle yapardim. İlk once oyun diye ana bir sinif olusturur sonra ana sinifin icerisine dizi olarak da bolum degiskeno koyardim. (dizi dedigimiz olay birden cok degiskenin bir isim altinda toplanmasi mesela
    int x = 0; bir sayi degiskeni
    int[] x = new int[10]; ise 10 tane deger alabilen sayi dizisidir.)
    Herneyse iste bolum dizisini koyduktan sonra birde aktifbolum diye bir degisken olustururdum. Her bolum bittiginde aktifbolum bir artardi. Ta ki son bolume kadar. Gibi gibi bunlari zamanla kendi yontemlerini gelistirerek ogreneceksin.

Evet C ve Javascript farklı.

Ama C# ve C++ aynı sayılabilir.

C++ öğren, Unity'de de C# kullanırsın.

Ayrıca saçmalamışsın Unity ile ilgili çok az kaynak var diyerek. Çok iyi dökümanları vardır Unity'nin.

Not: Bir dil öğrenmek istiyorsan önce adam gibi Türkçe öğren derim. Burada konuşmuyoruz, yazışıyoruz.
  • evet hocam programlama tecrübem yok zaten bu işede unity ile başladıgım için başka program kullanmadım sizce hangi programla başlamalıyım c++ demişsiniz onla başlasammı ? yoksa daha basit bir programlama ilemi başlasam html biliyorum :D ama pek bir işe yaramaz heralde php de başlamıştım deyişkenlerde bıraktım ayrıca hocam unity ile ilgili deyil unityscript ile ilgili kaynak arıyorum unitynin kendi kullanım şekli var kaynak olarak ama unityscript in 1 tane cevirme pdf si var oda tam anlatmamış olayı yada ben anlayamadım onun dışında bulamadım varsa ben görmemissem buraya linkini yazarsanız sevinirim başka kaynaklarıda okurum birde hocam notunuzu anlayamadım nerde yazım yanlışı yaptım acaba açıklarsanız sevinirim ben normal yazıyorum ama bir yanlışım varsa özür dilerim ben yanlışımı göremedim normal sade dil ile yazıyorum
    TamperMonkey Script Yardımı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Unity için gerek yazılı gerek görsel çok fazla kaynak var. UDK'dan çok daha sonra çıkmasına rağmen daha fazla kaynak var (yanlış anlaşılmasın ikisinin kulvarları aynı değil).

İlk aklıma gelenler; 3dbuzz, Digital-tutors, Neosis Interactive, Design3.

Ben olsam C# ile devam ederdim. Visual studio ile de gayet uyumlu çalışıyor Unity. Tabi temel programlamayı öğrenmeden badozlama Unity'e dalarsan hayal kırıklığını uğrayabilirsin. Kaynaklardaki gösterilenleri anlamadıktan sonra kopyala / yapıştır mantığından ileri gidemezsin zira ben öyle bir hataya düştüm.

Ayrıca 3dbuzz'ın XNA serisi var, ona da göz atmanı tavsiye ederim. C#'a giriş kısmı da var bu seride.
  • tamam şimdi neden kaynak çok dediginizi anladım benim ingilizcem olmadıgından programlama bölümünde bir şey anlamıyorum türkçe kaynak yok manasında dedim kaynak yoku ama burdan temeli ögrendikten sonra bir şeyler kapabilirim teşekkürler birde temel programlamayı neyle ögrenecegim neyle başlamalıyım hangi dille en kolay olan

Evet kaynaklar genelde ingilizce oluyor ama Youtube gibi sitelerde de güzel kaynaklar denk gelebiliyor.

Programlamaya başlanması gereken yer ile ilgili birçok tartışma yapıldı burada ancak madem Unity de öğrenmek istiyorsun C# mantıklı bir seçim olur bence. Yukarıda C++ demiştim ama biraz saçma kalıyor C++.

İmla konusuna çok dikkat ediyorum. Çünkü en başta kişinin özenerek yazdığını gösteriyor. Ne demek istediğimi anlamışsın ki son mesajında çok düzgün yazmışsın, teşekkür ederim. :)
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.