Şimdi Ara

Php Oto Galeri script

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bi siteden otogaleri scripti indirdim, yanılmıyorsam doktordantemiz.com 'un scripti db si de içinde fakat kurulumu nasıl yapmalıyım, yeni bi db mi oluşturmam lazım? ya da mevcut db yi nasıl tanıtacağım ? yardımcı olabilecek var mı ?

• Banada böle bir script gerekli incelemem için linki verme durumun olabilirmi?
  • Selamlar

KArdesim tesadüf dek geldim bu mesaja,,

Madem bir script indirdim diyorsun, script oldugunu php oldugunu dolayisi ile mysql oldugunu biliyorsun.

o ne bicim soru yanlis anlama kusuru yüze vurmak yada asagilamak niyetinde yazmiyorum.

Eger bir script indirdi isen. scriptin icinde DB si yani VERITABANI var ise. dolayisi ile scripti servere kursanda. BILGIYI NERDEN CEKECEK.
    elbetteki MYSQL den cekecek. veritabanindan cekecek.

eger sana ait SITEN VARSA. dolayisi ile KONTROL PANELIn var demektir. orada VERITABANINI olusturman lazim. indirdigin scriptte DB ( VERITABANI DOSYASI MEVCUT ISE ( örnegin : ( tolga.sql ) dosya gibi dosya var ise. onu SITENIN KONTROL PANELINDEN ( import ) yani ( ICERI AKTAR yapman gerekir.

scriptin icinde CONFIG yada scripti yazan kisi KONFIGURASYON dosyasinin adina her ne yazmis ise bu ( ALIVELIDELI.PHP ) dosyasida olabilir. genelde CONFIG , AYAR , AYARLAR , SETTINGS vs gibi isimler kullanilir. alisildik, bilindik bu isimler yok ise.. scripti yazan kisi muhtemelen AYARLAR dosyasina baska isim vermis.

CONFIG.PHP dosyasi varsayarak , acacaksin onu editorle.. icinde

DBUSER= root
    DBPASS = root
    DBNAME= tolga
    DBSERVER= localhost

vs gibi bunlarin adida ALI VELI DELI olabilir bakacksin.. oraya VERITABANI SIFRESI, ISMI , VS gireceksin.

hizli geciyorum aciklamayi... genel bilgin olmasi acisindan.. detaylere inersek ömür yetermi tartisilir.:)

------------

belliki hic PHP BILGIN YOK. hic MYSQL bilgin yok. zaten

SANA AIT BIR SITE YOK ISE.. dolayisi ile scriptleri LOCALHOST ta denemen gerekecek.
    genelde APPSERV kullanilir herkes. kuracaksin o programi. bu program. scripti calistirman icin veritabani baglantisi kurman icin kisacasi INTERNET BAGLANTIN OLMASA bile.. rahatca internetin varmis gibi scriptleri düzenleyip editleyip yazip , görebilirsin yaptigin siteyi.

kisacasi pratik yol izlemek acisindan canim kardesim,,

editor olarak DREAMWEAVER kullan. indir internetten.
    localde calisman icinde APPSERV programini indir
    basit saglam calisan scriptleri al localhostta dene. biraz alis biraz isin.
    hem DREAMWEAVERE , hem LOCALDE CALISMAYA, hem SCRIPTLERE dolayisi ile (PHP diline ) alismis olursun.

yavas yavasda iste isindikca bütünlesirsin.

simdi sifirdan otur PHP i ögren dersem hata olur. yada baska bir dil ögren dersem hata olur. cünkü UZUN ZAMAN ISTICEK.
    pratik yoldan. en azindan genel bilgi. dolayisi ile hazir scriptleri editleyip diledigin sekle sokup kullanman mümkün bu pratik yolla.

zaman ilerledikce ilgilendikce ,, isindikca zaten bir bakmissin aylar geride kalmis ve sen rahatca kafanda istedigin senaryoyu gerceklestirebiiyor seviyee gelmis olursun. buda TEK GERCEKTIR.

Not olarak : appservi kurdun anladin. dreamweaveri kurdun anladin. scriptleri indirdin appservde denemeyi anladin.
    ( varsayarak ) su tavsiyede bulunmak isterim. indirdigin scriptler olacaktir. bu scriptleri kur ayar dosyasinida güzelce dogru ayarla. cok basit hersey zaten. script calismiyorsa dolayisi ile hata verecektir. birak o scripti ugrasma saatlerce .. BIR BASKA CALISAN SCRIPTLE ZAMAN HARCA taki isinana kadar. bir bozuk scrptin pesinde saatlerce gecelerce kosmanin ne oldugunu bir cok insan iyi bilir eminim BASLANGIC YAPTIKLARI DÖNEMLERDE.. ! acinacak icler acisi bir durum :))

yorumum ve aciklamam biraz uzun sürdü.. kusura bakmayin..

Bu konuyuda sanirim KABA SEKIL , VE KISA YOLDAN BU KADAR ANLATILIRDI diye düsünüyorum.

Cok yakinda bu tür konulari ele alan ve bilgisi olan yada olmuyan arkadaslarin PHP de faydalanabilecegi her türlü site kodlari , aciklamalar , scriptler , vs iceren bir site acacagim.

Umarim faydali bir aciklama olmustur...

En derin saygi ve sevgilerimle..
    Tolga Sen

• slm tolga bana bi oto galeri scripti lazım yardımcı olabilirmisin kendi siteni kurdunmu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHP script denemek
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.