Şimdi Ara

Javascript öğrenmek isteyen yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun vadeli düşünen, işbirliği ile Javascript öğrenmek isteyen, zaman ayırabilecek, hevesli arkadaşlar yok mu?

• Burda birilerini bulma ihtimalin daha fazla.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_202/tt.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: loves_oi

Uzun vadeli düşünen, işbirliği ile Javascript öğrenmek isteyen, zaman ayırabilecek, hevesli arkadaşlar yok mu?

Şartlar nedir peki.Şahsi olarak öğrenmek isterim
  • mrwope2 kullanıcısına yanıt
    Konuyu yanlış yere açmışım galiba kusura bakmayın arkadaşlar. Doğru yerde tekrar açtım konuyu.

@mrwope2 , zamanım az ama öğrenmem gereken şey çok. O yüzden iş birliği içerisinde çalışabileceğim arkadaşlar arıyorum. Müsait olduğumuz zamanlarda, javascript araştırmayı, ve anladıklarımı bir dökümanda toplamayı istiyorum. Google word üzerinde bir döküman oluşturacağım. Ve doğrudan yazmaya başlayacağım. Ne yazacağım mesela? google'da Javascript araştırdım diyelim. İlk karşıma çıkan site şu oldu :http://www.w3schools.com/js/
    Bu sitedeki örnekleri inceledim. Mesela bu sitede şöyle yazıyor:

JavaScript Can Change HTML Content
    One of many HTML methods is document.getElementById().

This example "finds" the HTML element with id="demo", and changes its content (innerHTML):

Example

document.getElementById("demo").innerHTML = "Hello JavaScript";

Bu örneği öğrenmem gerektiğini düşünüyorum, o yüzden bu örneği götürüp dökümana copy paste ediyorum. Sonra örneği kendi cümlelerimle açıklıyorum dökümanımda. Örneğin:

Birçok HTML method vardır. Bunlardan birisi de document.getElementById() 'dir. Peki ne işe yarar bu method?

id'si demo olan HTML element(eleman)'i bulur ve bu elemanın content'ini (innerHTML kullanarak) değişitirir.

document.getElementById("demo").innerHTML = "Hello JavaScript"; Bu satır sayesinde, HTML ile ekrara yazdırdığım yazıyı değiştirebiliyorum. Buradaki demo nedir peki? ilgili yazının id'sidir. Yani ilgili yazının olduğu body'yi alıyoruz bu satır ile, Hello Javascript isimli yazıyı koyuyoruz.

Başka bi zaman kitap buluyorum. Kitabın içinden öğrenmem gereken bir kısmı alıp, dökümanıma copy paste ediyorum. Döküman belli bir seviyeye geldi, bitti diyelim. Bu dökümanı açıp baştan sona tek tek okuyorum, uyguluyorum, aklıma bir şey takıldığı zaman gene dökümanımı açıp okuyorum. Dökümanı kendi cümlelerim ile açıkladığım için, hemen anlıyorum, vakit kaybetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 16 Şubat 2015; 13:04:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.