Şimdi Ara

Java web uygulamasini internette yayınlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba.Localhost ta çalışan web projemi internette yayinlamak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor?

Not: projeyi vaadin ile gelistirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Direkt tomcat uzerinden hosting yapan siteler var oralardan hosting satin alipi WAR dosyani yukleyeceksin.

Ya da cloud Linux server alip Apache + Tomcat yukleyip gerekli konfigurasyonu yaptiktan sonra WAR dosyani buraya yukleyeceksin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java cok fazla sistem kaynagi tuketen bir platform oldugu icin ucretleri genelde yuksek olan sunuculardan kiralamayi gerektiriyor. Ucretsiz olani bulmak da zor.

Localdeki kodlari kiraladigin sunucuda ya da platformda (ornegin heroku/amazon aws vs) derlenmis (WAR/EA gibi) dosyayi 'deploy' ediyorsun.

Bunun icin de uygulamanin spesifikasyonlarina bakmak lazim. Ornegin JavaEE gerektirmeyen, sadece Servlet Container ile calistirilabilen bir proje yaptiysan Tomcat uzerinde calistirabilirsin. Ama Application Container/Application Server gerektiren ozelliklerde bir uygulaman varsa sadece buna uygun bir uygulama sunucusu uzerinde calistirabilirsin, ornegin JBoss, Weblogic, Glassfish, Payara gibi.

Vaadin genel olarak neleri kullandigini bilmedigim icin Tomcat'in yeterli olup olmadigini net olarak bilemiyorum, ama localde calistirdigin bir uygulama olduguna gore muhtemelen Tomcat uzerinde calistirmissindir, uzak sunucuda da Tomcat yeterli olacaktir.

Bir baska yontem de evdeki bilgisayarin 24 saat acik durabilecekse kendi bilgisayarindan web yayini yapmak olabilir, ki bu da genel olarak farkli detaylara girmeyi gerektiriyor.

• İsmi oldukça ilginç olan Vaadin'e şimdi baktım rich Internet application tarzı uygulamalar için kullanılan servlet temelli birşey gibi görünüyor. Bu durumda Tomcat gibi bir servlet container işi görür fakat ben olsam başta @wolkien in dediği gibi kendi sunucum üzerinden webe açmayı denerdim ki o durumda Jetty 'yi kullanırdım cunku hem az yer kaplıyor hem de Tomcat kadar sorunsuz çalışıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkien

Java cok fazla sistem kaynagi tuketen bir platform oldugu icin ucretleri genelde yuksek olan sunuculardan kiralamayi gerektiriyor. Ucretsiz olani bulmak da zor.

Localdeki kodlari kiraladigin sunucuda ya da platformda (ornegin heroku/amazon aws vs) derlenmis (WAR/EA gibi) dosyayi 'deploy' ediyorsun.

Bunun icin de uygulamanin spesifikasyonlarina bakmak lazim. Ornegin JavaEE gerektirmeyen, sadece Servlet Container ile calistirilabilen bir proje yaptiysan Tomcat uzerinde calistirabilirsin. Ama Application Container/Application Server gerektiren ozelliklerde bir uygulaman varsa sadece buna uygun bir uygulama sunucusu uzerinde calistirabilirsin, ornegin JBoss, Weblogic, Glassfish, Payara gibi.

Vaadin genel olarak neleri kullandigini bilmedigim icin Tomcat'in yeterli olup olmadigini net olarak bilemiyorum, ama localde calistirdigin bir uygulama olduguna gore muhtemelen Tomcat uzerinde calistirmissindir, uzak sunucuda da Tomcat yeterli olacaktir.

Bir baska yontem de evdeki bilgisayarin 24 saat acik durabilecekse kendi bilgisayarindan web yayini yapmak olabilir, ki bu da genel olarak farkli detaylara girmeyi gerektiriyor.

Hocam projeyi okulda hocaya sunarken web sitesi yayında olsa yeter. Yani kendi pc mi sunucu olarak kullanabilirim. Zaten kısa süreli olacak. Nasıl yapabilirim bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

İsmi oldukça ilginç olan Vaadin'e şimdi baktım rich Internet application tarzı uygulamalar için kullanılan servlet temelli birşey gibi görünüyor. Bu durumda Tomcat gibi bir servlet container işi görür fakat ben olsam başta @wolkien in dediği gibi kendi sunucum üzerinden webe açmayı denerdim ki o durumda Jetty 'yi kullanırdım cunku hem az yer kaplıyor hem de Tomcat kadar sorunsuz çalışıyor.

Hocam kendi pc mi sunucu olarak kullanabilirim. Zaten sunum sırasında yayında olsa yeter. Kısa süreli olacak yani. Nasıl yapabilirim bunu

• Kendi bilgisayarinizdan yayin yapacaksaniz, sizin dunyaya acilan iletisim araciniz aslen modeminizdir. Gunumuzde modemler internet servis saglayicilar tarafindan cok otomatiklestirildigi icin, modeminize bu ayarlar yapilabiliyor mu buna detayli bakmak lazim. Genel olarak oncelikle modeme PORT FORWARDING ayari yapmak gerekiyor. Yani modeme web istegi/request geldiginde modeminiz bu istegi icerdeki bilgisayara gondermeli.

Icerdeki yani ev aginizdaki bilgisayarin da statik bir IPsi olmali (dis statik IPden bahsetmiyorum, ev ici statik) ornegin ev icinde 192.168.1.1'den baslayarak modeme bagli cihazlar numara alir, ve bu numaralandirma genelde otomatik yapilir. siz ihtiyaciniz olan bilgisayari sabit bir numaradan modeme baglarsaniz modeme gelen web istegini iceriye sabit IP si olan bilgisayariniza aktarmaniz/yonlendirmeniz saglanir. Bunu da genelde bilgisayarda kendiniz IP tanimlayabilirsiniz. ben windows kullanmiyorum ama windowsta basit hallediliyor olmasi lazim. ornegin diger cihazlarla catismayacak sekilde kendi bilgisayariniza 192.168.1.100 verirseniz ve 100 tane de modeminize baglanan cihaz yoksa genelde sorun olmaz.

daha sonra modeme gelen istegin portu web icin 80 olacagindan bu porta gelen istekleri yine bilgisayarinizdaki 80 portuna yonlendirmeniz gerekecek. bu adim ile port forwarding olayi bitecek.

bunu basariyla saglamis iseniz soyle bir durum olmus olacak. modeminiz internete cikis IP adresini ogrenin (bilgisayardanhttps://www.whatismyip.com/ a girip kolayca bulabilirsiniz)
    baska bir yerden (ornegin cep telefonunuz modeme bagli degilken/ mesela vodafone/turkcell/avea ile internet bagliyken) buldugunuz IP adresine istek yapin. eger calisiyorsa bilgisayari disariya acabilmissiniz demektir.

daha fazla detay veremiyorum, vaktim cok yok ve arastirmak lazim, bu bilgiler isiginde biraz kurcalayarak halledebilirsniz saniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkien -- 4 Aralık 2017; 19:41:9 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Web sitesinden dosya indirme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olayi biraz karisik yazmis olabilirim. Kisaca;
    PORT FORWARDING icin
    1. modemin bilgisayara verdigi IP adresi ve
    2. isteklerin icerdeki bilgisayarda gonderilecegi PORT NUMARASI lazim.

mesela bilgisayarin ic IP sini 192.168.1.100 yaptiniz, portu da 80 (tomcat vs sunucular genelde 8080'den calisir)

o zaman port forwarding kismina su mantikla yaklasmak gerekiyor:

web istekleri hep 80 e gelir, o yuzden Modem 80 portunu karsilayacak, ama icerdeki bilgisayarinizin yayin yapan Tomcat sunucusu 80 degil de 8080 ise buraya karsilayici olarak 8080 yazmaniz gerekiyor. IP si de 192.168.1.100 ise sunun gibi oluyor: 192.168.1.100:8080

dis IP niz de ornegin 31.223.28.70 cikti, o halde disardaki (okuldaki vs) bilgisayarinizdan tarayiciya adres olarak 31.223.28.70 yazdiginizda bu istek 80 portundan sizin modeme gelmis olacak. modemde port forwarding ayarlarina bakacak, 80 e gelen bu web istegi icerde 192.168.1.100 IP adresli bilgisayarin 8080 portuna yonlenmesi gerektigini gorecek ve buna yonlendirme yapacak.

Yani asli olarak bunu saglamiz gerekiyor. sonra zaten bilgisayardaki Tomcat, siz lokalde baglanarak baktiginizda localhost:8080 ile ya da 127.0.0.1:8080 ile yaptiginiz sekilde aynisini, disardan gelen web istegine (requeste)buna gore response (cevap) verecektir.

• https://freedns.afraid.org/ 'tan ücretsiz alan adı, örneğin strangled.net 'le biten alanadı alıyorsun ve modemine o anda hangi IP tahsis edildi ise onu girip wolkien'in bahsettiği diğer ayarları da yaparsan modemi kapatıp açmamak şartıyla webten ulaşılır. Modemi kapatıp açsan bile ulaşılmak için noip gibi ufak bir IP güncelleyici programı PC'ye yüklemen gerekir veya uğraşmayı seviyorsan her 5dk 'da bir IP kontrolü yapıp değişmiş ise güncelleyen bir Powershell veya Batch skripti yazabilirsin; Windows Tasks altında her 5dk 'da bir çalışacak şekilde ayarlayabilirsin.

• Karışıkmış biraz @wolkien @revivo72
  • hocam netbeans -> yeni web project daha sonrasın Şadi Hoca Anlatsın :)

https://www.youtube.com/watch?v=C__c5fEFmZk

• Elimdeki en düşük konfigürasyonlu PC olan 2005 Mac mini'den bile Vaadin uygulamasını webte kolaylıkla yayınlayabilirim. Bahsettiğim PC Intel değil ARM değil, PowerPC adında IBM marka işlemci kullanıyor ancak önemli olan JRE veya JDK yı düzgün çalıştırması ve onu (JDK 7) düzgün çalıştırıyor.

• quote:

Elimdeki en düşük konfigürasyonlu PC olan 2005 Mac mini'den bile Vaadin uygulamasını webte kolaylıkla yayınlayabilirim. Bahsettiğim PC Intel değil ARM değil, PowerPC adında IBM marka işlemci kullanıyor ancak önemli olan JRE veya JDK yı düzgün çalıştırması ve onu (JDK 7) düzgün çalıştırıyor.

Hocam sunucuyu amazondan 1 aylığına ücretsiz kiraladim diyelim. Vaadin projemi o sunucuya nasil yukleyecegim yardım eder misin. Projeyi olusturup localhostta calistirma tamam. Ama sonrasi hakkinda hic bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Direkt tomcat uzerinden hosting yapan siteler var oralardan hosting satin alipi WAR dosyani yukleyeceksin.

Ya da cloud Linux server alip Apache + Tomcat yukleyip gerekli konfigurasyonu yaptiktan sonra WAR dosyani buraya yukleyeceksin.

Hocam simdi amazondan ucretsiz sunucu kiralasam, war dosyasini o sunucuya yukledigimde site olusmus mu olacak?

Ve war dosyasini sunucuya nasil yukleyecegim ide uzerinden mi yukleniyor yoksa ide ile alakasi yok mu.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Davy Jones.

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Direkt tomcat uzerinden hosting yapan siteler var oralardan hosting satin alipi WAR dosyani yukleyeceksin.

Hocam simdi amazondan ucretsiz sunucu kiralasam, war dosyasini o sunucuya yukledigimde site olusmus mu olacak?

Ve war dosyasini sunucuya nasil yukleyecegim ide uzerinden mi yukleniyor yoksa ide ile alakasi yok mu.

Amazon, Google Web Tools ve Microsoft Azure hiç kullanmadım o yüzden ben de kesin birşey diyemem fakat dediğin gibi olmalı. Bahsettiğim Mac mini'yi hazır açmışken deneme yaptım , Internetten demo amaçlı bir war dosyası bulup jetty'deki webapps klasörüne koydum ve ilk denemede çalıştı, bak ss. Eh benim 200 TL'lik Mac'te bu kadar kolay çalışıosa, Amazon'da da kolay çalışsın yani. ss'e jetty'nin çalışma ekranını da koydum. bu arada Mac'in RAM 1GB ve aynı anda jetty, Firefox 55'e eşdeger tarayıcı, apache web server, mysql, php ve ftp sunucusu çalıştığı halde 200MB'a yakın boş RAM var daha (alttaki dairede yeşil kısım)

Java web uygulamasini internette yayınlamak

• Evet, ben kullaniyorum Amazon sunucusu.
    Sunucuyu kiralayip Apache , tomcat ( apache sart degil ) yukleyip war dosyasini deploy ettikten sonra siteni gorebilirsin.

Kendi uygulamani hangi container da calistiriyorsan ( tomcat kullaniyorsan hangi versiyonu vs ) onu yukleyip sunucuya war dosyasini deploy et.

Amazondan kiraladiktan sonra SSH ile baglanip istedigini yuklersin. SFTP ile de dosya transferi yaparsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim vaadin projesinde war dosyası yok ama :D
  • Deployment / devreye alma durumunda kullanışlıdır ancak olmasa da olur. Dosyaları zip'leyerek gönderirsen benim Mac'te çalıştırmayı deneyebilirim, tabi ki dosyalar ticari veya özel değilse.

• Netbeans ile yaptiysan kolayca export war diye bir yer olmasi lazim. Netbeans elimde yok ama genelde IDE'ler (netbeans. eclipse,IntelliJ Idea vs) boyle calisir.
  • quote:

Deployment / devreye alma durumunda kullanışlıdır ancak olmasa da olur. Dosyaları zip'leyerek gönderirsen benim Mac'te çalıştırmayı deneyebilirim, tabi ki dosyalar ticari veya özel değilse.

Hocam proje su an tamamlanmadı. Su anki halini zipleyip gondersem bi deneyebilir misiniz zahmet olmazsa.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.