Şimdi Ara

Java web uygulamasini internette yayınlamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam şimdi ben aws server kiraladım. JDK tomcat falan yükledim. Şimdi bu serverı nasıl yayınlayacağım yani normal bilgisayarımın ya da herhangi bir bilgisayarın tarayıcısına bu serverin ip adresini yazarak serverdaki tomcat webapps'te yüklü siteye ulaşmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Davy Jones.

Hocam şimdi ben aws server kiraladım. JDK tomcat falan yükledim. Şimdi bu serverı nasıl yayınlayacağım yani normal bilgisayarımın ya da herhangi bir bilgisayarın tarayıcısına bu serverin ip adresini yazarak serverdaki tomcat webapps'te yüklü siteye ulaşmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

Amazon, Google Web Tools ve Microsoft Azure hiç kullanmadım (önce de demiştim sanırım :| ) o yüzden kesin bişe diyemem. genel olarak önce bir DNS alanadı almalısın,https://freedns.afraid.org'ta ücretsiz var, sonra AWS'de ki sunucunun IP adresini afraid.org'taki subdomains kısmına ve AWS'deki (tahminen) DNS ayarları kısmına da afraid.org'tan aldığın alanadını girmelisin. Tomcat default olarak 8080 web portundan çalışıyor onu da Tomcat kurulum dizinindeki conf altında server.xml (veya başka bir dosyadan, emin değilim) değiştirip 80 yapman gerekebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben şimdi amazon servera tomcat kurdum.site serverin localhostunda çalışıyor. Şimdi bu serveri nasıl yayınlayacağım yani ayarları nasıl yapacağım. Alan adı almak istemiyorum, herhangi bir pc'nin tarayıcısından serverin dış ip'sini arayınca benim servera bağlansın we tomcat üzerinde çalışan siteme ulaşsın istiyorum@Mephalay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 8 Aralık 2017; 0:7:37 >
  • IP üzerinden olmaz cunku AWS tek IP üzerinden onbinlerce sunucu çalıştırıo yani Virtual Hosting denilen mantık geçerli.

• ip adresinden olmayacaksa nereden olacak hocam alan adı alsak ta ip adresi gerekmiyor mu ?
  • Ondan bir önceki mesajıma bak; IP adresini DNS sunucuya kaydetme kısmı :|

• Tam anlamadım ama o mesajda anlattıklarınız yapmaya çalışıyorum :D

subdomain kısmına public ip mi private ip mi gireceğiz
    destination kısmına ne gireceğiz

bir de aws deki dns ayarları dediğiniz yer şu 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yazdığımız yer mi :D oraya alan adı nasıl yazacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Ondan bir önceki mesajıma bak; IP adresini DNS sunucuya kaydetme kısmı :|

Hocam tamamdır sunucudan firewall'ı kapatınca public ip üzerinden ulaşılabilir oldu. Siber saldırı olmasın diye siteyi özelden atıyorum :D

Tabi bu daha site değil, inşallah tamamlayabilirsem son halini de atacağım çok uğraştık :D
  • Senin sunucunun public dns inden erisilebilir.

Tomcat default 8080 kullaniyor firewall dan ac onu.

Ilerde onune apache kurup 80 portundan proxy yaparsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Senin sunucunun public dns inden erisilebilir.

Tomcat default 8080 kullaniyor firewall dan ac onu.

Ilerde onune apache kurup 80 portundan proxy yaparsin.

Hocam public ip den erişiliyormuş firewall'ı kapatınca oldu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .Davy Jones.

quote:

Ondan bir önceki mesajıma bak; IP adresini DNS sunucuya kaydetme kısmı :|

Hocam tamamdır sunucudan firewall'ı kapatınca public ip üzerinden ulaşılabilir oldu. Siber saldırı olmasın diye siteyi özelden atıyorum :D

Tabi bu daha site değil, inşallah tamamlayabilirsem son halini de atacağım çok uğraştık :D

Oh sen IP si dahil özel sunucu kiralamışsın; o durumda tabi ki IP üstünden erişilebilir nitekim eriştim de. Sanal host a göre bir kademe daha pahalıdır o ; bir kademe daha pahalısından alacağını hiç tahmin etmedim :|

Bedava hocam. Aws free tier den aldım

Hatirladigim kadariyla 750 saat bedavaydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 8 Aralık 2017; 12:2:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.