Şimdi Ara

Java Sınıfı (Hergün Konular İşleyeceğim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konu da başlıkta da belirttiğim gibi, Java programlama dilini hergün yeni bir konu işleyerek bir ders niteliğin de anlatacağım. Üst konu yapılır mı yapılmaz mı, bilmiyorum. O konu yönetime kalmış. Bir nevi burası Java sınıfı olacak. İlerleyen zamanlar da C++, C# ve Python için de bu tarz bir oluşum yapmayı planlıyorum. Her neyse işleyeceğim konuları 3 gruba ayıracağım A grubu, B grubu ve C grubu. Aramız da, daha önce hiç bir programlama diliyle uğraşmamış 0'dan başlayanlar diye nitelendirebileceğimiz, daha önce programlama dillerinin en az biriyle uğraşmış az çok bu işin temellerini bilenler ve birden fazla programlama dili bilen temel konulara hakim application veya oyun programlayan ileri seviye programcılar olduğu için böyle bir sistem yaratmayı düşündüm o yüzden:

A Grubu - Yeni Başlayanlar

B Grubu - Orta Seviye

C Grubu - İleri Seviye

olarak eklediğim konuları ayıracağım yanlarına konunun hangi gruba dahil olduğunu da belirteceğim, bu sayede sadece kendi seviyenize uygun olan konuları okuyabilirsiniz.

JAVA - NEDİR ? [ A ]

Java, 1990'lı yılların başında Sun Microsystems firması için çalışan James Gosling, Patrick Naughton, Chris Wart, Ed Frank ve Mike Sheridan tarafından tasarlanmış ve yayımlandığı tarihten itibaren programcılık dünyasında yeni bir çığır açmış güçlü bir programlama dilidir. Programlama dili tasarlamak kolay bir iş değildir, güçlü bir programlama dili tasarlamak ve yaygınlaştırmak için büyük bir ticari destek gerekir. Bu nedenle geröekten ihtiyaç duyulmadıkça yeni bir programlama dili tasarlanmaz. Java'ya ihtiyaç duyulmasının nedeni de diğer programlama dillerinin taşınabilirlik konusunda yetersiz olmasıdır.

Java'dan önce de programlama dünyasında çok güçlü programlama dilleri vardı ve bunlardan bazıları (C, C++) hala yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Fakat Java'dan önceki programlama dillerinin temel bir eksikliği bulunmaktaydı: Bu programlama dilleri sadece bir işlemci üzerinde çalışacak şekilde üretilmişlerdi. Bir işlemci için yazılmış bir programı başka bir işlemci üzerinde çalıştırabilmek için kodu yeniden derlemek gerekiyordu. Bu da her bir işlemci için yeni bir derleyiciye ihtiyaç duymak demekti. Derleyici üretmek ise oldukça zaman alıcı ve gerçekten çok maliyetli bir işti.

Bu nedenle Java programlarının diğer programlama dillerinde yazılmış programlardan üstünlüğü, üzeridne çalıştığı işletim sistemi/işlemci ortamından yani platformdan bağımsız bir şekilde çalışabilmesidir. Java programı bir defa yazılır. Sonra ister Windows olsun ister Linux olsun ister Unix yada MAC OSX olsun Java Sanal Makinesi'nin (JVM ya da Java Virtual Machine) kurulu olduğu her yerde çalıştırılabilir. Bu nedenle Java dilinin sloganı haklı olarak Write once, run everywhere (Bir defa yaz, her yerde çalıştır) olarak belirlenmiştir.

JAVA - VERİTABANI SÜRÜCÜSÜ (DATABASE DRIVER) KAVRAMI [ C ]

JDBC, veritabanlarına iki farklı yolla erişir. Bunlardan birincisi veritabanı üreticilerinin sağladıkları sürücülerdir. Bu sürücüler genelde jar uzantılı derlenmiş dosyalar halinde veritabanı üreticisi tarafından ücretsiz olarak sağlanırlar. Veritabanı sürücüleri, veritabanı yönetim sistemlerinin sürümlerine göre değişiklikler arz edebilir. Örnek olarak MySQL 4 için kullanılan JDBC sürücüsü ile MySQL 5.1 için kullanılan JDBC sürücüsü aynı değildir. Genelde yer yeni sürümde bu sürümün getirdiği özellikleri daha iyi kullanan yeni bir veritabanı sürücüsü de piyasaya sürülür.

Veritabanlarına erişebilmek için kullanılan yollardan ikincisi ise üçüncü bir uygulama (genelde uygulama sunucusu) tarafından oluşturulan JDBC Datasource (JDBC Veri Kaynağı) adı verilen yapıyı kullanmaktır. Datasource oluşturabilmek için ve oluşturulmuş Datasource'ları kullanabilmek için JNDI (Java Naming and Directory Interface-Java İsimlendirme ve Dizin Arayüzü) API'snin içerdiği kütüphanelerine ihtiyacımız vardır. Çoğu web uygulama sunucusu Datasource oluşturabilmek için çeşitli arayüzler içerirler.

MYSQL VERİTABANI SÜRÜCÜSÜ'NÜN NETBEANS UYGULAMALARINDA KULLANILMASI [ C ]

5 Ekim 2011'de eklenecek.

Lütfen bana sormadan alıntı yapıp paylaşmayın, teşekkürler...

• Burada ne var ki sana sormadan paylaşabileceğimiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiR MaNiaC

Burada ne var ki sana sormadan paylaşabileceğimiz.

Kaba
  • Dostum, kabalık değil yaptığım.

Genel bilgiler sunmuşsun. Eline sağlık tamam ama burada sana özel bir şey yok

onu belirtmekti amacım
  • Java için hangi derleyiciyi kullanıyorsunuz? Visual studio dan sonra eclipse açıkçası çok basit ve yetersiz geldi bana. Visual studio tarzı ne önerebilirsin form uygulamaları geliştirmek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 6 Ekim 2011; 18:01:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Java için hangi derleyiciyi kullanıyorsunuz? Visual studio dan sonra eclipse açıkçası çok basit ve yetersiz geldi bana. Visual studio tarzı ne önerebilirsin form uygulamaları geliştirmek için?

Ecplise yetersiz mi geldi? Enteresan.. Tam tersi bana da VS biraz daha basit geliyor arayüz olarak. Tercih meselesi tabi ki. NetBeans deneyin bakalım bir de, onu beğenebilecek misiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

Java için hangi derleyiciyi kullanıyorsunuz? Visual studio dan sonra eclipse açıkçası çok basit ve yetersiz geldi bana. Visual studio tarzı ne önerebilirsin form uygulamaları geliştirmek için?

Ecplise yetersiz mi geldi? Enteresan.. Tam tersi bana da VS biraz daha basit geliyor arayüz olarak. Tercih meselesi tabi ki. NetBeans deneyin bakalım bir de, onu beğenebilecek misiniz..

Eclipse e tam hakim olamadığımdan olabilir. Mesela visual studio daki gibi form tasarımı yapamadım bir türlü. Eclipse e book u tarzı birşey varmı elide?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Netbeans IDE
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

Eclipse e tam hakim olamadığımdan olabilir. Mesela visual studio daki gibi form tasarımı yapamadım bir türlü. Eclipse e book u tarzı birşey varmı elide?

eclipse aslında visual studio gibi bir bütün halinde gelmiyor. plugin yükleyerek yeni özellikler kazandırıyorsun ide ye. eclipse'i açıp menüden help -> marketplace e girerseniz ve gui builder, gui designer gibi terimler ile ararsan işine yarayabilecek birçok farklı eklentileri indirip kurabilirsin. beğendiğini kullanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: KediOlmusGidiyorsun

quote:

Netbeans IDE

ders vermeden önce compiler seçimini gözden geçir, gui kullanmaya başladığın zaman büyük birşey yaparken netbeans ile kafayı yersin, konsol için ok ama gui için uzak durun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

quote:

quote:

Netbeans IDE

ders vermeden önce compiler seçimini gözden geçir, gui kullanmaya başladığın zaman büyük birşey yaparken netbeans ile kafayı yersin, konsol için ok ama gui için uzak durun

Benim için GUI önemli. Demek istediğim Eclipse'de Visual Studiodaki gibi form üzerine kontrol ekleyebiliyormuyuz? Mesela 3 textbox 2 button koymak istiyorum ille ben bunları button sınıfından çağırıp eventlerini tek tek ellemi yazmam lazım yoksa?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

quote:

quote:

Netbeans IDE

Benim için GUI önemli. Demek istediğim Eclipse'de Visual Studiodaki gibi form üzerine kontrol ekleyebiliyormuyuz? Mesela 3 textbox 2 button koymak istiyorum ille ben bunları button sınıfından çağırıp eventlerini tek tek ellemi yazmam lazım yoksa?

var tabi canım olmaz mı, arayıp bulamadıysan awt için aradığındandır, swing için bakacaksın, swing gui designer ve jform designer benim sana önerebileceklerim

http://marketplace.eclipse.org/content/swing-gui-designer

http://marketplace.eclipse.org/content/jformdesigner-swing-gui-designer

• marketplace de bu 2 eklenti için install butonu çıkmıyor, dolayısıyla yükleyemedim Sorun nedir acaba? Teşekkürler ilginiz için
  • JAVA NETBEANSTE PAİNT PROGRAMI BİLENLER VARSA DONEBİLERMİ BANA???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.