Şimdi Ara

#Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi # (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
3
Favori
104.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yabanci_ch

Tesekkürler bu konuda pek bilgili degilimde acaba samsung 8000 jet telefonuna oluyormu bu islemler?

Olur hocam
  • Bayram bayram takıldım bununla uğraşıyorum Settings-->Info-->Satview den baktığımda GPS Status No GPS olarak yazıyor. Bir şekilde bizim (KM900) GPS Modulunu görmüyor diye düşünüyorum. Bu konuda biraz araştırdım G versionunda bu tarz sıkıntı yaşayanlar olmuş. Bazıları H versionunu yükleyince düzeldiğini söylüyor. H versionu ile deneyen oldu mu hiç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frankness

Bayram bayram takıldım bununla uğraşıyorum Settings-->Info-->Satview den baktığımda GPS Status No GPS olarak yazıyor. Bir şekilde bizim (KM900) GPS Modulunu görmüyor diye düşünüyorum. Bu konuda biraz araştırdım G versionunda bu tarz sıkıntı yaşayanlar olmuş. Bazıları H versionunu yükleyince düzeldiğini söylüyor. H versionu ile deneyen oldu mu hiç ?

KM900'ün konusunda cihazı kullananlar beraber deneyerek daha çabuk çözüme ulaşırsınız. Servis menüsündeki ayarlara vs. bakmayı da unutmayın derim

• Emeğiniz için teşekkürler, acemice bir soru olacak ama Nokia 6303 e uyar mı bu program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazikaptan

Emeğiniz için teşekkürler, acemice bir soru olacak ama Nokia 6303 e uyar mı bu program.

Gsm Arena'dan baktığım kadarıyla GPS'i yok 6303 modelinin. Yani sadece bulunduğunuz konumu isim olarak arayıp bularak haritadan yerini görebilirsiniz ama ona da donanım gücü yetmeyecektir diye düşünüyorum
  • Arkadaslar,
    LG KM900 Arena da bu program çalışıyor mu?
    Normalde SE P1 + Harici GPS + Garmin XT kullanıyorum.
    Harici GPS ile uğraşmamak için Lg KM900 Arena alabilirim, ne dersiniz?
  • Merhabalar

Bu uygulamayı KM900 (ver 10g) üzerinde deneyen oldu mu? Cünkü ben denedim ama bir türlü başaramadım. Denediğim yöntemler aşağda yanlış mı yapıyorum acaba!

- Programı çalıştırınca Root klasörünü bi türlü bulamıyor . Hem dahili hafızada hemde memory card üzerinde arattırmama rağmen. (cihazdan daimi bellek seçiminden değiştirerek. her iki belleğide tarıyor çünkü birinde 197 klasör tarıyor diğerinde ise 142 klasör.Root bulamayınca ana klasör ismimi "we travel" "we-travel" "wetravel"
    değiştirerekte denedim ama yine bulamadı)
    - bir çok denemenin ardından Root taraması bittikten sonra (klasörü bulamıyor tabii :) ) konum istiyor. Bu konumu pass geçtikten sonra nav ekranı açılııoyr ama sarı zemin üzerinde sadece yeşil bir imleç var. menü butonu var ama bu butona basmama rağmen herhangibir işlem yapmıyor. takip eden bir menü ekranı çıkmıyor.
    - Ayrıca ekranın üzerinde "no map data" uyarısı var. Verilen linklerdeki İstanbul haritasını direk map klasörüne kopyalamama rağmen.

Bilgi dönebilirseniz sevinirim.

• Tekrar Merhabalar

biraz daha uğraştan sonra birşeyler yaptım galiba... aşağıdaki linkten indirdiğim we travel'in rc26 sürümünü indirdim. bu versiyonda menü butou çalıştığı için root directıry menüden seçebildim ve skin ve menü ayarlarına ulaşabilidm. bir 5 dak. bekledikten sonra sinyalide aldım. fakat map ayarlarında sorun var galiba menüde map config menüsünden kopyaladığım map klasörünü görüyor ama ekrana bir görüntü gelmiyor. halen sarı zemin var.. birazdaha upraşacağım gibi..

http://download.chip.eu/tr/download_getfile_tr_5632336.html?s=http://dl03.chip.eu&f=/220913/rc30.zip&t=4b128518&sign=b4814fe4e75f44dd4005f817f6fd5565&dl_type=dl_hs

• ben birşey soracam samsung s5233 kullanıyorum ve telefonda gps yok acaba sadece harita olarak kullanabilirmiyiz bu programı kullanamazsak böyle bir harita bulablirmiyim

pardon mesajları okumadım galiba bu son eklediğin dediğim gibi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan91 -- 29 Kasım 2009; 19:09:03 >
  • Ellerin dert görmesin karşılıksız bu zahmete emeğe helal olsun denir.
  • @nizamavci
    En başta klasörü bulamıyorsa yapmanız gereken; menüde Files'a girmek, Wetravel klasörünü bulmak, üzerine bir defa dokunup seçeneklerden Set We-Travel root demek.
    RC26 versiyonu ile Mapgenerator programının bu sürümüyle hazırlanan haritaları kullanamazsınız. 0.9.02 olmalı en az cihaza kurduğunuz programın sürümü. Sanırım KM900 ile uyumsuzluk var. Bir sorayım, bakalım ne söylenecek.

@gokhan91

@Master KENOBI
    Teşekkürler. Umarım zamanla herkesin kullanabildiği bir program olur.
  • selamlar

ilk sizlerin verdiği rc0.zip yazılımında menü tusu KM900 calışmadığı için o noktada takılmıştım. Ama RC26 yazılımında bu sorun giderilmiş sanırım menüden root menüyü setledim. Şimdi kendim WeTravel_Mapgenerator_v0.1.2_Windows.zip sürümü ile harita yapmaya çalışıyorum. Garmin 2009.06 haritasını denedim ama bu haritada sorun var sanırım mapgenerator'de hata veriyor. Şİmdi 2009.02'i üzerinde çalışma yapacağım. Tüm türkiyeyi çevirsem sıkıntı yaşarmyıyım ? Sizler denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nizamavci

selamlar

ilk sizlerin verdiği rc0.zip yazılımında menü tusu KM900 calışmadığı için o noktada takılmıştım. Ama RC26 yazılımında bu sorun giderilmiş sanırım menüden root menüyü setledim. Şimdi kendim WeTravel_Mapgenerator_v0.1.2_Windows.zip sürümü ile harita yapmaya çalışıyorum. Garmin 2009.06 haritasını denedim ama bu haritada sorun var sanırım mapgenerator'de hata veriyor. Şİmdi 2009.02'i üzerinde çalışma yapacağım. Tüm türkiyeyi çevirsem sıkıntı yaşarmyıyım ? Sizler denediniz mi?

RC30-31'e kadar 0.2.0 sürümleri oluyor ama benim paylaştığım son sürümdür; 0.9.04. Açılışta yazar zaten.
    2009.06 haritası -sitelerde paylaşılanlar- nt formatında. Bizim kullanabileceğimiz haritalar non-nt olmalıdır. 2009.02'nin uluslararası harflere uygun olanını(IKLTL) bulamadığım için ben 2008.07 haritasını kullanıyorum. Türkçe karakterlerde sorun oluşuyor. Aslında Charmap adlı bir dosya oluyor config klasörünü sitesinden indirip attığımızda ama onu paylaşmadım şuan için. Önce bir harita oluşturup kullanabilelim sonra bunlarla uğraşırız.

Tüm Türkiye'yi çevirmeye ben ayın 27'sinde başladım ama verdiğimiz argümentte 1024 MB hafıza ayırıyoruz Java için. Bu da yeterli olmadığı için prograram 36 saat sonunda hata verdi. Ben de USB ile hafıza kartını takıp ReadyBoost ile Ram ekledim 4 GB. Bu sefer -Xmx4096m verdim. Umarım bu kez hata vermez. Yarın sabaha kadar hazır olmasını umuyorum terslik olmazsa.

Bir şey daha. Benim kullandığım Renoir'da mahallemizin haritasında herhangi bir takılma yok ama tüm Ankara haritasını kullandığımda çok kasılma var. Bunun nedenini araştırıyorum çünkü Türkiye haritası çok daha büyük olacak..

• teşekkürler. inşallah sorunsuz halledersin...
  • Emeğinize sağlık, sizlerin bireysel çabaları da olmasa Java platformu kullanıcıları neredeyse unutulmuş durumda
  • usta ben bu we travel i yapamadım samsung starda kurulum olmuyor
  • @izeq
    Teşekkürler. Java platformunu kullanan cihazlar zaten kapalı olduklarından buna mahkumlar aslına bakarsanız. Ama benim isteklerimi karşılıyor. Bir tek GPS'de sorun yaratıyor maalesef onu da bu şekilde aşmaya çalışıyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: gokhan91

usta ben bu we travel i yapamadım samsung starda kurulum olmuyor

500-600 Kb büyüklüğündeki jar dosyasından direk ya da bu jar dosyası beraberinde durarak kaynak olmak suretiyle jad uzantılı dosyayı kullanarak programı yüklemelisiniz. Sitesinde Star için bir bölüm bulamadım GPS'i olmadığı için ama Jet gibi GPS'i bulunan bazı Samsung'lara yüklendiğini görüyorum. Yüklerken hata mı veriyor nasıl bir sorun var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

@izeq
    Teşekkürler. Java platformunu kullanan cihazlar zaten kapalı olduklarından buna mahkumlar aslına bakarsanız. Ama benim isteklerimi karşılıyor. Bir tek GPS'de sorun yaratıyor maalesef onu da bu şekilde aşmaya çalışıyoruz.

quote:

500-600 Kb büyüklüğündeki jar dosyasından direk ya da bu jar dosyası beraberinde durarak kaynak olmak suretiyle jad uzantılı dosyayı kullanarak programı yüklemelisiniz. Sitesinde Star için bir bölüm bulamadım GPS'i olmadığı için ama Jet gibi GPS'i bulunan bazı Samsung'lara yüklendiğini görüyorum. Yüklerken hata mı veriyor nasıl bir sorun var?

yükleme sırasında hata diye mesaj veriyor yüklemeye çalıştığımda

• Bayrama memlekete giderken kullandım.
    Çok rahat yol tarifi aldım, hesaplama düzeyi 2,5-3dk civarı sürdü diyebilirim.

Herkese tavsiye ederim.
  • @Révolvér

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Figure

@izeq

quote:

yükleme sırasında hata diye mesaj veriyor yüklemeye çalıştığımda

Normal uygulama yüklediğiniz şekilde yapıyorsanız ama hata alıyorsanız yapacak bir şey yok maalesef. Program olabildiğince cihaza destek vermeye uğraşıyor ama bahsettiğimiz cihazda GPS desteği de olmadığı için desteklenenler listesine girmesi şansı daha da azalıyor. Eski versiyonları denemenizi tavşiye edebilirdim ama onlarla da bu haritalar çalışmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.