Şimdi Ara

#Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi # (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
415
Cevap
3
Favori
104.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Figure

Haritalar hazır

quote:

Orijinalden alıntı: zaferli
    Emeğine Sağlık Kardeş Trabzon Ve Samsun Haritalarını Upload Edebilirsen Sevinirim

Trabzon ->http://www.sendspace.com/file/rh0lk9
    Samsun ->http://www.sendspace.com/file/o4jamb

quote:

Orijinalden alıntı: MFKsivas
    http://gm2tb.awokenmind.de/
    Figure arkadaşım bu siteye bir bakabilirmisiniz. buradan direk haritayı seçip indirebiliyoruz. ama sizin programla uyumlu çalışırmı bilmiyorum (.tar) uzantılı bir dosya kaydediyor. eğer çalışırsa çok pratik olur.
    bir de ben sizin verdiğiniz adresten MySQL indirdim ama yükleyemedim. win 7 uyumlu değilmi acaba. bu olmadan sizin programı kullanamazmıyım.
    ayrıca zahmet olmaz ise bana garmin SİVAS haritasını yapabilirmisiniz. teşekkürler.

Sitede de yazdığı gibi Trekbuddy için harita hazırlamaya yarıyor o site. Gerçi şu aralar tar dosylarını uyumlu hale getirmeye çalışıyorlar. Gelişme olursa yazarım.
    MYSQL Win 7 uyumlu. Ben de Win 7'de kullanıyorum zaten. .msi uzantılı bir dosya indirilmiş olması gerek. Tarayıcıların bazıları indirirken text dosyası olarak açmaya çalışıyor. Bir dosya indirme yöneticisiyle ya da başka bir tarayıcı ile ya da HTTP linkinden sağ tıklayıp farklı kaydet diyerek indirmeyi deneyebilirsiniz.

Sivas ->http://www.sendspace.com/file/trs6gt

----------------------------

Ayrıca İzmir haritası;
    İzmir ->http://www.sendspace.com/file/lqqu2s

hızlı cevabın için teşekkür ederim... en kısa zamanda kullanmaya başlıyacağım inşallah çalışır...

• quote:

Orijinalden alıntı: onteo

Dediklerinizi yaptım sizin vermiş olduğunuz istanbul haritasınıda attım programı yükledm fakan Yazılımı açtığım zaman ekranda sadece yeşil yön oku var menüye girdiğim de de sadece yazılar var nerde yanlış yapmış olabilirim yardımcı olursanız sevinrim...

Menü işini hallettim gps le de bağlantı kuruldu ama harita çıkmıyor bir türlü bazen No map data yazısı geliyor...???
  • quote:

quote:

Dediklerinizi yaptım sizin vermiş olduğunuz istanbul haritasınıda attım programı yükledm fakan Yazılımı açtığım zaman ekranda sadece yeşil yön oku var menüye girdiğim de de sadece yazılar var nerde yanlış yapmış olabilirim yardımcı olursanız sevinrim...

Menü işini hallettim gps le de bağlantı kuruldu ama harita çıkmıyor bir türlü bazen No map data yazısı geliyor...???

Sanırım Nokia 5530 kullanıyorsunuz. 5530'da dahili GPS alıcısı yok. O yüzden offline harita bakmaktan başka bir işinize yaramaz.
    Başta çıkan sorulardan ayarları yapmadıysanız haritayı bulamaz. Settings / Advanced / Files içinden hafıza kartınıza oluşturduğunuz We-Travel klasörünü bulup üstüne dokunduktan sonra seçeneklerden 'Set We-Travel root' demelisiniz.
    Daha sonra GPS'iniz olmadığı için GPS menüsü içinden No GPS'i seçip çıkan menüden bakmak istediğiniz yerin ismini girerek kullanabilirsiniz.

Aslında bu konuda cevapladığım sorular rehberde yazıyor ama ne yazık ki merak edip okuma alışkanlığımız yok arkadaşlar.

• Öncelikle teşekkür ediyorum hızlı cevap için ama Kullandığım tel 5530 değil Sony Ericsson W995 yani dahili GPS olan bi cihaz. Dediklerini harfi harfine uyguladım fakat anlattıklarınla vermiş olduğun dosyalar uyşmuyo! Menus-Plugins-Skins dosyaları cihaza kurulucak olan arşivin içinde var diosun fakat içinden o isimde dosya çıkmıyor bi .jad birde .jar dosyası çıkıyor okadar. İstanbul hritasında sorun olabilir...Nys Teşekkürler(?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onteo -- 13 Aralık 2009; 13:05:55 >
  • @onteo
    Linkleri yeniliyorum versiyonlar güncellendikçe, o yüzden değişiyor. Mesaj geçmişinizden bakmıştım 5530'u görmüştüm o nedenle öyle farzettim.
    Menus, Plugins, Skins ek dosyalar. Görünüm ile ilgili. Yani olmasa da olur. Rehberde de söylediğim gibi, önce bir çalıştıralım sonra o eklerle uğraşırız(yine de yeni linke ekledim).
    We-Travel'ı(yani o jar ve jad dosyası) cihaza kurun. W995 kullandığınız için rehberde oluşturmanızı istediğim Wetravel klasörünü siz, hafıza kartınızın ana dizinine değil de, other klasörüne kopyalayın. Yani dizin Haf. Kartı:\Other\Wetravel şeklinde olsun. Oluşturduğunuz Wetravel klasörü içine de, map klasörünü(içinde harita olacak) ve voice klasörünü(içinde ses dosyaları olacak) gönderin. İlk kurulum ile bu Wetravel'ı klasörünü otomatik görmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bunu yapmazsanız yukarıda söyediğim gibi ''Settings / Advanced / Files içinden other içine oluşturduğunuz We-Travel klasörünü bulup seçtikten sonra seçeneklerden 'Set We-Travel root' demelisiniz''.
    Artık haritamızı görüyor. GPS ayarlarımızı yapmalıyız. GPS menüsünde Internal GPS'i seçtikten sonra ana ekrana döner. Artık programı kapatın. GPS'in bağlantı kurabileceği bir alana gidip programı başlatın. Bu koşullarda da çalışması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 13 Aralık 2009; 16:44:51 >

• usta ben uygulamanın sitesine baktım s5233ü desteklediği yazıyor fakat ben hala çalıştıramadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan91 -- 13 Aralık 2009; 17:58:05 >
  • @gokhan91
    Alıntı yaptığın mesajda gözüme çarpan yanlış yazdığım bir yeri düzelttim. Alıntı kısmını silersen sevinirim.
    Yükleme kısmına maalesef söyleyebileceğim fazla bir şey yok. PC Suite programınızla yüklemeyi deneyin. jad dosyasını kullanarak yüklemeyi deneyin(yanında jar dosyası da olmalı). Yani diğer uygulamalarınızı yüklerken yaptıklarınızı yapıyorsanız ve yüklenmiyorsa yapabileceğim bir şey yok. Belki eski versiyonlar için söylemişlerdir uyumlu olduğunu(o versiyonlara harita yok ama)
  • quote:

@gokhan91
    Alıntı yaptığın mesajda gözüme çarpan yanlış yazdığım bir yeri düzelttim. Alıntı kısmını silersen sevinirim.
    Yükleme kısmına maalesef söyleyebileceğim fazla bir şey yok. PC Suite programınızla yüklemeyi deneyin. jad dosyasını kullanarak yüklemeyi deneyin(yanında jar dosyası da olmalı). Yani diğer uygulamalarınızı yüklerken yaptıklarınızı yapıyorsanız ve yüklenmiyorsa yapabileceğim bir şey yok. Belki eski versiyonlar için söylemişlerdir uyumlu olduğunu(o versiyonlara harita yok ama)

eski versiyonlara da baktım ama kuramadım bide pcsuit ile deneyim kurmayı
  • Harita gözükmüyor. İstanbul haritasını yükledim olmadı daha sonra sakarya yı yükledim oda çıkmıyor. Ekranda sadece yeşil ok var başka birşey yok. Gps çalışıyor ama otobüsde hızı falan gösterdi hatta ok sağa sola döndü ama harita çıkmadı. İlk sayfa da da bu sorunu yaşayanlar var onlar çözdülerse yardımcı olurlarsa seviniriz....
  • Merhaba öncelikle güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık mümkünse bir kaç soru sormak istiyorum.w810i bu uygulamayı rahat çalıştırır mı?Bu programı kullanırken kontörümüz düşecek mi?Saygılar.
  • @onteo
    Programın Java ayarlarından dosyalara erişimine vs. izin vermeyi deneyebilir misin?

@5kursun
    Teşekkürler. W810i'de GPS olmadığı için navigasyon yapamazsınız. Bunun dışında istediğiniz yere haritadan bakabilirdiniz ama maalesef W810i'nin donanım gücünün buna yeteceğini düşünmüyorum
  • sagolun tşk.ler saygılar selamlar
  • Figure çok teşekkür ederim. trekbuddy anlatımın sayesinde ilk defa offline gps'i kullanabildim yerimide 5-10 metre hata ile tespit edebildi. bu sayede telefonun a-gps olmadan gps yapabildiğinide kendi kendime kanıtlamış oldum.
  • quote:

Figure çok teşekkür ederim. trekbuddy anlatımın sayesinde ilk defa offline gps'i kullanabildim yerimide 5-10 metre hata ile tespit edebildi. bu sayede telefonun a-gps olmadan gps yapabildiğinide kendi kendime kanıtlamış oldum.

We-Travel çalışmadı mı? TrekBuddy ile sadece offline olarak harita görebilirsin.
  • quote:

quote:

Figure çok teşekkür ederim. trekbuddy anlatımın sayesinde ilk defa offline gps'i kullanabildim yerimide 5-10 metre hata ile tespit edebildi. bu sayede telefonun a-gps olmadan gps yapabildiğinide kendi kendime kanıtlamış oldum.

We-Travel çalışmadı mı? TrekBuddy ile sadece offline olarak harita görebilirsin.

we-travel henüz çalıştıramadım. zaten mysql sorununu çözemedim. senin yüklediğin haritayı attım telefona fakat we-travel hafıza kartı soruyor benim hafıza kartım henüz yok, telefon hafızasındaki haritayı da gösteremedim maalesef. trekbuddy ve mgmaps offline olarak uyduya bağlanıyor ve konum gösteriyor, fakat her ikisinde de yol tarifi yok yada ben bulamadım. yılbaşından sonra hafıza kartı alacağım sizin programı o zaman denerim artık inşallah sorunsuz çalışır. karşılıksız bunca emek ve paylaşım için çok teşekkürler...

• @Figure1
    1. sayfadaki linklerden indirdiğim We-Travel programını telefona kurdum ve İstanbul haritasını talimatlara göre yükledim fakat telefonda We-Travel uygulamasını açınca ekranın ortasında yeşil bir ok çıkıyor , menü tuşu işlev görmüyor, hiç bir ayar yapılamıyor.Uygulamayı birkaç kez yeniden yükledim ama sonuç aynı.
    Telefon KC 910 renoir.
  • @arkan34
    Öncelikle cihaza yüklediğiniz We-Travel versiyonunun 0.9.0x olması lazım(yani benim paylaştığım) verdiğim haritayı kullanabilmeniz için. Bazı arkadaşlar sitesinden indiriyor, versiyonlar karışıyor vs..
    İkinci olarak bu versiyon Renoir'da bir performans sorunu yaşıyor. İlettim ama bir gelişme yok. Bende de harita yükleniyor, ekranda gösteriliyor ama çok kasılıyor. Menü dokunduktan 6-7 sn sonra açılıyor. Her ihtimale karşı İstanbul haritasını yeniden oluşturayım, son kez deneyin.
  • @Figure

We Travel forumunda araştırdım ve bir kullanıcının RC28 versiyonunun sorunsuz çalıştığını yazdığını gördüm ve denedim.
    RC28 hızlı açılıyor ve menü ve diğer ayarlar çalışıyor.
    Açık alanda GPS çalışıyormu tam olarak deneyemedim ama bu versiyon daha iyi gibi geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkan34

@Figure

We Travel forumunda araştırdım ve bir kullanıcının RC28 versiyonunun sorunsuz çalıştığını yazdığını gördüm ve denedim.
    Açık alanda GPS çalışıyormu tam olarak deneyemedim ama bu versiyon daha iyi gibi geldi bana.

Harita gözüktümü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkan34
    @Figure

Evet. Eski versiyonlar sorunsuz çalışıyor. Ama hazırladığımız haritalar onlarla uyumlu değil.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.