Şimdi Ara

java abstract

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rkadaşlar şunu bana biri anlatabilir mi? Hiçbir şey anlamadım. Hatta onu anlatırken "interface", "constructure" gibi temel şeyleride anlatırsanız çok sevinirim. :)

Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre
  • quote:

Orijinalden alıntı: nibur_n

Okuyorum anlamıyorum :|

boğaziçinin puanları mı düştü acaba?

Orijinalden alıntı: DayLight66

quote:

Hep yükseliyor, hep aynı değişen bişi yok ki.

Türkçe matematik çözüp bilgisayar bölümüne giriyosun ne bekliyosun ?

Diyelim ki yazılımda atılan farklı exception lar için farklı reaksiyon veren bir sınıf yazmak istiyorsun. 3 farklı exception tipi olduğunu düşünelim.

1. Database Exception (veritabanı)
    2. Apache Exception (runtime)
    3. Permission Exception (kullanıcı izni)

Bunun basit yolu bir if else yapısı kullanmaktır. Fakat bu şekilde sınıfının esnekliğini azaltmış olursun. Yeni bir exception tipi eklemek için if else yapısını kullandığın bütün metodlara ekleme yapman gerekecektir. Bunun daha akıllıca ve kaliteli yolu bir interface kullanmak olabilir. Şimdi aşağıdaki kod bloğunu incele. Ben tüm ekstra metodları sildim. Fazla silmediğimi umut ediyorum :) Anlatmaya giriştim ama gerçekten çok uzun olacak şimdi üşendim, anlatmaktan vazgeçtim :)

Exception handling interface yapısını anlamak için çok güzel bir konudur. Dikkatle incelersen yapının nasıl çalıştığını anlayacaksındır.

class ExcUtil {
    function throwDbException ( $obj ) {
    throw new DbException( $obj->getMessage() );
    }

function throwApException ( $mes ) {
    throw new ApException( $mes );
    }

function throwPeException ( $mes ) {
    throw new PeException( $mes );
    }

function handleException( ExceptionHandler $obj ){
    $obj->handle() ;
    }
    }

interface ExceptionHandler {
    function handle();
    }

class ApExceptionHandler implements ExceptionHandler {
    var $exc;
    function ApExceptionHandler(Exception $exc1){
    $this->exc = $exc1;
    }
    function handle() {
    echo __('Apache Error'), $this->exc->getMessage() ;
    }
    }
    class DbExceptionHandler implements ExceptionHandler {
    var $exc;
    function DbExceptionHandler(Exception $exc1){
    $this->exc = $exc1;
    }
    function handle() {
    echo __('Database Error'), $this->exc->getMessage() ;
    }
    }
    class PeExceptionHandler implements ExceptionHandler {
    var $exc;
    function PeExceptionHandler(Exception $exc1){
    $this->exc = $exc1;
    }
    function handle() {
    echo __('Insufficient Permission').' '.$this->exc->getMessage() ;
    }
    }

class DbException extends Exception{
    }
    class ApException extends Exception{
    }
    class PeException extends Exception{
    }

Bu sınıfı ise şu şekilde kullanabilirsin.

<?php

try {
    if ( empty($_POST) ) {
    ExcUtil::throwApException( __("Runtime Error occured.") );
    }

if ( !checkPermission() ) {
    ExcUtil::throwPeException( __("You don't have permission to perform this action.") );
    }

$db->autoCommit(false);

$query = "insert into advert ( advert )
    values ( ? ) ";
    $data = array (
    $_POST['advert']
    );
    $res = $db->query($query, $data );
    if ( DB::isError($res) ) {
    ExcUtil::throwDbException($res);
    }

$db->commit();

}
    catch ( DbException $e ) {
    $db->rollback();
    ExcUtil::handleException(new DbExceptionHandler($e) );
    }
    catch ( ApException $e ) {
    ExcUtil::handleException(new ApExceptionHandler($e) );
    }
    catch ( PeException $e ) {
    ExcUtil::handleException(new PeExceptionHandler($e) );
    }
    ?>

• quote:

Orijinalden alıntı: sehlor

quote:

quote:

Türkçe, matematik çözüp bilgisayar bölümüne girilmesi gayet normal bence. Başka ne yapmasını bekliyordun ki?
    javascript içinde php
    12 yıl önce açıldı
    Java vs Swift ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hahaha iki tane web sitesi yapan kendini bilgisayar üstadı sanıyor. mühendislik okumak için shift tuşunu bilmeye gerek yoktur.
    matematik bilmek, analitik düşünebilmek, sorunlara çözüm getirebilmek gerektirir.

mühendis dediğin adam bir sistemin tasarımını yapar, programcılar da mühendisin bulduğu çözümü/tasarımı kodlar.

bu kadar basit.

Orijinalden alıntı: amone

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkçe, matematik çözüp bilgisayar bölümüne girilmesi gayet normal bence. Başka ne yapmasını bekliyordun ki?

sonuçlar da böyle oluyor işte...

bilgisayar konusunda çok yetenekli kimseler türkçe yada matematik konusunda kötü olduklarından dolayı açıkta kalıyorlar, shift tuşunun yerini bilmeyen insanlar yerleşiyor....

Arkadaşlar kusura bakmayın ancak çok saçmalamışsınız. Matematiğin mühendislikle alakasını kuramamanız çok garip. Ayrıca hiç kimse anasının karnında java öğrenmiyor. Ben yepyeni bir şey öğrenmeye çalışıyorum. Bu yüzden de okuuğum şeyler bana başta saçma ve karmaşık geliyor. Bu böyle de devam etmeyecek tabi ki. 2 günde de java öğrenilemeyecceğine göre zamana ihtiyacım var. Neden bunu benim zekamla bağdaştırmaya çalıştırdınız anlamadım. Eğer zeka kapasitem düşük olsaydı bu okula zor girerdim. Gerektiği kadar kapasitem var demektir buda.

Ukala bir insan değilimdir ancak yazılara cevap vermek zorunda kaldım.

• quote:

quote:

Arkadaşlar kusura bakmayın ancak çok saçmalamışsınız. Matematiğin mühendislikle alakasını kuramamanız çok garip. Ayrıca hiç kimse anasının karnında java öğrenmiyor. Ben yepyeni bir şey öğrenmeye çalışıyorum. Bu yüzden de okuuğum şeyler bana başta saçma ve karmaşık geliyor. Bu böyle de devam etmeyecek tabi ki. 2 günde de java öğrenilemeyecceğine göre zamana ihtiyacım var. Neden bunu benim zekamla bağdaştırmaya çalıştırdınız anlamadım. Eğer zeka kapasitem düşük olsaydı bu okula zor girerdim. Gerektiği kadar kapasitem var demektir buda.

Matematiğin elbette mühendislikle alakası var, ben matematik çözmesinler demiyorum, ancak mühendislik okuyacak birine sırf bilgisayar ve gelecekte ihtiyacı olacak şeyler sorulsun

Ayrıca sadece mühendislik okuyacak birinin ciddi anlamda matematik görmesi taraftarıyım, yukarıda da dediğim gibi ben gelecekte erp geliştirmek istiyorsam bana niye o matematiği versinler.

ha bir de ekstraları unutmayalım, tarih,türkçe,fizik,biyoloji, bunları da soruyorlar :)

java öğrenmek uzun bir süreçtir, ama abstract sınıfların ne olduğunu dersini almana rağmen anlamıyorsan, ve bunun forumda anlatılamayacak bir konu olduğunu da anlamışsan, kusura bakma hakaret amaçlı söylemiyorum ama bu iş sana göre değildir, vazgeç derim...

zeka kapasiten beni ilgilendirmez ancak dediğim gibi, 2 yıl boyunca dersaneye gidip ezber yapman ve üniversiteye yerleşmen iyi bir bilgisayar programcısı olabileceğini göstermez...

Yani şimdi ne diyeyim ki sana? Ne sen benim okuldaki durumlarımı biliyorsun ne de ben senin durumlarını. Bu konuya perşembe geçtik. Konuyu açtığım tarih cuma günü. Eğer süperzeka değilsem ki değilim, o konuyu hemen anlayamıyorum. Ama sen bana diyorsunki, bu iş sana göre değil. Ben ilk dönem java giriş dersini aldım ve gayet iyi bir puanla geçtim. Bu dönem object oriented programming'e geçtik. Okul başlayalı 3 hafta oldu, dersler 2 haftadır devam ediyor. Kısa bir süre içinde bir şeyi hemen kavrayamamam o bölümümn bana uygun olmadığını göstermez.

Fizikte öyledir mesela. İlk dönem mekanik görüyorduk. Onu atlattık. Bu dönemde elektrik görüyoruz. Hemen birine elektrik sorusu göstersen yyapacak diye bir şey var mı? Yok.

Bazı şeyleri düşünerek söyleyelim. Sen iyi biliyorsundur ancak o bilgileri edinene kadar ne kadar zaman geçmiştir allah bilir. Abstract'ın ne olduğunu hemen anladığını da sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Matematiğin elbette mühendislikle alakası var, ben matematik çözmesinler demiyorum, ancak mühendislik okuyacak birine sırf bilgisayar ve gelecekte ihtiyacı olacak şeyler sorulsun

Ayrıca sadece mühendislik okuyacak birinin ciddi anlamda matematik görmesi taraftarıyım, yukarıda da dediğim gibi ben gelecekte erp geliştirmek istiyorsam bana niye o matematiği versinler.

ha bir de ekstraları unutmayalım, tarih,türkçe,fizik,biyoloji, bunları da soruyorlar :)

java öğrenmek uzun bir süreçtir, ama abstract sınıfların ne olduğunu dersini almana rağmen anlamıyorsan, ve bunun forumda anlatılamayacak bir konu olduğunu da anlamışsan, kusura bakma hakaret amaçlı söylemiyorum ama bu iş sana göre değildir, vazgeç derim...

zeka kapasiten beni ilgilendirmez ancak dediğim gibi, 2 yıl boyunca dersaneye gidip ezber yapman ve üniversiteye yerleşmen iyi bir bilgisayar programcısı olabileceğini göstermez...

Yani şimdi ne diyeyim ki sana? Ne sen benim okuldaki durumlarımı biliyorsun ne de ben senin durumlarını. Bu konuya perşembe geçtik. Konuyu açtığım tarih cuma günü. Eğer süperzeka değilsem ki değilim, o konuyu hemen anlayamıyorum. Ama sen bana diyorsunki, bu iş sana göre değil. Ben ilk dönem java giriş dersini aldım ve gayet iyi bir puanla geçtim. Bu dönem object oriented programming'e geçtik. Okul başlayalı 3 hafta oldu, dersler 2 haftadır devam ediyor. Kısa bir süre içinde bir şeyi hemen kavrayamamam o bölümümn bana uygun olmadığını göstermez.

Fizikte öyledir mesela. İlk dönem mekanik görüyorduk. Onu atlattık. Bu dönemde elektrik görüyoruz. Hemen birine elektrik sorusu göstersen yyapacak diye bir şey var mı? Yok.

Bazı şeyleri düşünerek söyleyelim. Sen iyi biliyorsundur ancak o bilgileri edinene kadar ne kadar zaman geçmiştir allah bilir. Abstract'ın ne olduğunu hemen anladığını da sanmıyorum.

Abstract sınıflarla ilk defa C#'ta karşılaştım, daha sonra Java ve php'de kullandım, asıl olarak da c# ve php'de kullanıyorum, tüm dillerde de işlevi hemen aynıdır zaten

Ben ders falan almadım, anlatan yoktu, süperzeka değilim, kitaptan okudum sonra sitelere baktım, ilk okuduğumda kafam çok karışmıştı çünkü türeme ilişkilerini, arayüz ve aşırı yüklemeyi beraber çalışıyordum, nesneye yönelimi yani..
    Bu konunun çok kasıntı bir konu olduğunu düşünmüyorum, anlamazsın bu normal de bunun dersini alıyorsun, kitaba, web sayfalarına bakmalı, kaynak kodları incelemelisin
    önceden de dediğim gibi bu konular çok kasıntı değildir ancak basit bir cevabı varmış gibi de foruma konu açmak saçmadır, asıl problem anlamaman değil hiç araştırmadan böyle konular açman hadi bana abstract sınıfları anlatın demen :) yahu bunu ayrı bir ders olarak gösteriyorlar. böyle davranınca da karşıdaki insanların eleştirilerine kızmamalısınız.

Tamam böyle desen haklısın. O kadar çok araştırmadım.http://java.sun.com/docs/books/tutorial/java/IandI/abstract.html burdan okudum ancak anlamayınca da sordum. Ama sen başta böyle demedin. Abstract classları anlamıyorsam, hiç okumamam gerektiğini söyledin. Ben sadece neden böyle olmadığını söylüyorum. Elbette bende öğrenicem yavaş veya hızlı. Ama öğrenmiş olucam sonunda. Ben eleştirenlerede kızmıyorum. Benim durumumda olmayıp atıp tutanlara sadece neden öyle olmadığını söylüyorum.

Yok boğaziçinin puanları mı düşmüş mü de şöyleymişte, böyleymişte. Boğaziçi'ne gelenler her şeyi anında kapabilen insanlar değil. Benim burayı kazanmamda 11 senelik ders geçmişim var. Matematiği 1. sınıftan itibaren görüyoruz. 1. sınıftaki bazı sorular o zaman zor geliyordu. 2'ye geçince ne kadar basit olduğunu gördük. Bu da öyle bir şey. Hayatımda 2. kez bilgisayar dersi alıyorum. Programların çalışma prensibi farklı. Elbette okuyupta anlayamayacağım yerleri oluyor. Kaldı ki kaynağımın çoğu ingilizce. Ana dilim gibi bilmediğimden onunda zorluğu oluyor. Ben sadece bunu söylemek istiyorum.

• Tamam sen haklısın. Ama ben kendimi biliyorum, sizi bilmiyorum. Ve eminim ki iyi bir bilgisayar mühendisi olacağım. Bu sayfayı da hortlatırım artık! :)
    orayı kazanan kişinin yeter ki kapasitesi olsun. üstüne binayı inşa ederler 4 senede. ondan sonra shift tuşunun nerede olduğunu da öğrenir, cpu mimarisini de öğrenir. bugun herhangi bir programlama diliyle program yazmak marifet değil, o yüzden her java bilen kendini mühendislerle bir tutmasın. gerçi bizim memlekette herkes her konuda usta ama neyse işte.
  • Karışmak istemiyorum ancak illaki bilgisayar mühendisi olmak için liseden mi başlamak gerekir programlar bilmeye? Ben yolumu biyoloji ile açtım ve bilgisayar mühendisi olacağım 4 yıl sonra. Sen lisede yanlış tercih yapmışsın bana göre. Emin ol sana gel boğaziçi bilgisayar mühendisliğinde oku deselerdi hiç össye girmeden havada kapardın. Biz bunun için emek verdik. Şimdi de iyi bir mühendis olmak için emek veriyoruz. O zaman biyoloji bilmeliydim şimdi java. Aynı şekilde tıp okumak isteyenler ise illaki lisede ilk yardım dersleri gibi konularda uzmanlaşması mı gerekiyor. Onlar da sıfır bilgiyle tıpa gidiyorlar ve orda öğreniyorlar ne yapmaları gerektiklerini. Ama söz konusu bilgisayar olduğundan ve türkiyedeki her insanın bilgisayar hakkında bilgisi olduğundan nedense bilgisayar mühendislerinin bildiği şeyler hiç üniversite okumadan bile öğrenilebilir diye düşünülüyor. Bide yani kimse kusura bakmasın ama hiç kimse üniversiteye gitmeden mühendis olamıyor. Ve bunun avantajlarından faydalanamıyor.

Ben dediklerini üzerime almıyorum çünkü geleceğim konusunda gayet eminim. Ben sadece oyunun kurallarına göre oynayıp bir yerlere gelince insanların gözüne neden battığını anlamıyorum.

Şuda var : Bizim okula gelenlerin hiçbiri de sırf ben üniversite mezunuyum demeleri için gelmiyorlar. Bunu sende az çok tahmin edebiliyorsundur.

• quote:

ben burada kedi - ciğer kokusu alıyorum. bir türlü istediği bölüme giremeyipte ondan sonra oraya girenlere duyulan hırs ve kini görüyorum bu ve benzeri konularda.
    orayı kazanan kişinin yeter ki kapasitesi olsun. üstüne binayı inşa ederler 4 senede. ondan sonra shift tuşunun nerede olduğunu da öğrenir, cpu mimarisini de öğrenir. bugun herhangi bir programlama diliyle program yazmak marifet değil, o yüzden her java bilen kendini mühendislerle bir tutmasın. gerçi bizim memlekette herkes her konuda usta ama neyse işte.

Bilmediğin kişiler hakkında yorum yapmak çok kolay. Programcı olmak bir hediyedir herkese bahşedilmez. ÖSS de puan yapmak çalışmayı gerektirir herkes çalışabilir.

Şu zamana kadar 4 tane mühendis mezun ettim emin ol neyin ne olduğunu biliyorum. O yüzden benle analitik düşünme yok cpu mimarisi cart curt olayına girme Boğaziçi bilgisayar mühendisliği okuyupda çalıştığım şirkete iş başvurusu yapanların cv lerinide inceledim.

Bu yüzden sistemi savunmadan önce sistemin içinde ol, sonra savun. Kedi ciğer mevzusuna o zaman geliriz. Belki o zaman anlarsın ciğerin ve kedinin asıl kim ve ne olduğunu.

Kimseye üniversiteye neden girdin, neden boğaziçini kazandın sen oraya layık değilsin demiyorum, diyorum ki madem kazandın layık ol. Ol ki vatana millete bi hayrın olsun.

Ama tutupda, boğaziçini kazanıp mühendislik okuyup gelip burda araştırma yapmadan, çalışmadan bana şunu öğretin bunu öğretin diyosan, her türlü yoruma açık olucaksın. Öss de gösterdiğin gayreti programlamadada göstermelisin ki iyi bir bilgisayar mühendisi olabilesin.

• Programlamanın zekayla falan çok alakası yok. Ya da, çok zeki biri iyi bir programcı olacak diye birşey yok diyeyim. Zekilik ucu açık bir kavram ki, bir konuda harikalar yaratan biri başka bir alanda o kadar üretken olamayabilir. Össde bütün soruları çözen biri iyi bir programcı olur mu? Olabilir de olmayabilir de. Bunun bir ölçüsü yok. Bir insana resim çizme tekniklerini öğretebilirsiniz. Karşınızdaki de bunları gayet iyi kavrayabilir. Ancak bu onu iyi bir ressam yapmaz. Aynı şey yazılım için de geçerledir. Bir dili iyi öğrenebilirsiniz -ezberleyebilirsiniz- ama sizi iyi bir yazılımcı yapacak olan bu bilginizi sorun çözmekte kullanabilme yeteneğiniz olacaktır. Evet yazılım yetenek işidir, o işe yatkınlıkdır. Bu alandaki tecrübe gözteriyor ki, bu işe yatkın insanlar için üniversiteye falan gerek yok, zaten kendi kendine öğrenebiliyor insan. Roket mühendisliği değil sonuçta :)

"Abstract" -soyut- kavramı çok karmaşık bir olgu değil. Mantık olarak aklınızda şöyle yer etsin; Abstract olarak tanımlanmış metodları kullanmak isteyen sınıflar bu metodları "override" etmek zorundadırlar. Daha basiti soyut metodların içini boş olarak düşünün; metod, adı ve parametreleriyle birlikte tanımlanmış ancak ne iş yapacağını, içinde hangi kodların çalışacağını bu metodu kullanacak olan sınıf belirleyecek. Biraz karmaşık mı oldu? :) Bu ne işe yarayacak, niye doğrudan metodu tanımlayan sınıf ne iş yapacağını da tanımlamıyor sorusu akla gelecek -ki gelmiyorsa konu tam anlaşılmamış demektir- onun cevabını da konuyu öğrenirken görürsünüz zaten.

Yazılım alanında yolunuz açık olsun.

Robert Frost

• quote:

Bilmediğin kişiler hakkında yorum yapmak çok kolay. Programcı olmak bir hediyedir herkese bahşedilmez. ÖSS de puan yapmak çalışmayı gerektirir herkes çalışabilir.

Şu zamana kadar 4 tane mühendis mezun ettim emin ol neyin ne olduğunu biliyorum. O yüzden benle analitik düşünme yok cpu mimarisi cart curt olayına girme Boğaziçi bilgisayar mühendisliği okuyupda çalıştığım şirkete iş başvurusu yapanların cv lerinide inceledim.

Bu yüzden sistemi savunmadan önce sistemin içinde ol, sonra savun. Kedi ciğer mevzusuna o zaman geliriz. Belki o zaman anlarsın ciğerin ve kedinin asıl kim ve ne olduğunu.

Kimseye üniversiteye neden girdin, neden boğaziçini kazandın sen oraya layık değilsin demiyorum, diyorum ki madem kazandın layık ol. Ol ki vatana millete bi hayrın olsun.

Ama tutupda, boğaziçini kazanıp mühendislik okuyup gelip burda araştırma yapmadan, çalışmadan bana şunu öğretin bunu öğretin diyosan, her türlü yoruma açık olucaksın. Öss de gösterdiğin gayreti programlamadada göstermelisin ki iyi bir bilgisayar mühendisi olabilesin.

son iki paragrafına tamamen katılıyorum. ki zaten konuyu açan arkadaşa biraz utansın diye iğneleyici ilk cevabı ben vermiştim. imzana bakıyorum öğrencilerin ödevlerine talip olan birisi olduğunu görüyorum. ve sonra 4 tane mühendis mezun ettim diyorsun bir de. Kusura bakma ama bazı şeyleri aşmış birisi olsan zaten öğrenci ödevlerine talim etmek zorunda olmazdın.

quote:

herkesin her konuda usta olduğu konusuna katılıyorum, .net gereksizdir diyen mi ararsınız, biyoloji çalışıp bilgisayar mühendisi olalım diyenler mi ararsınız

.net gereksizdir diyen onu bir bilgisayar topluluğunun açtığı yarışma bağlamında gereksizdir demiştir. bunu bile anlamamışsın bir de laf çarpmaya kalkıyorsun.

mühendislik diplomasına duyulan saygının düştüğünü de hangi araştırmaya göre söyledin, yoksa senin varsayımlarını mı dışa vurdun?

çıkmış php eğitimi veren üniversite yok o yüzden mühendislik okuyarak zaman kaybetmek istemedim diyorsun( kendini avutuyorsun).
    senin için gerçekten üzüldüm. keşke zamanında çalışıp kazanabilseymişsin (hani çalışan herkes kazanabiliyormuş ya, yukarıda birisi de öyle demiş) de, biraz ufkun açılsaymış. o zaman anlardın neyin ne olduğunu.

neyse ben kimlerle tartışıyorsam,
    sana php yazmada iyi şanslar, yukarıdakine de öğrenci ödevi yapma da iyi şanslar.

• Türkiyede Bilgisayar Mühendisi çıkaran çok okul var, her mezunun'da iyi olması beklenmiyor elbette, en iyi okullarda bile konusunda çok çok iyi olan birçok adam varken, herşeyini kopya ile halletmiş ödevlerini dışarıya yaptırmış ve birşekilde mezun olmuş bir dünya adam'da var. Yanlız bu bilgisayar mühendisliğini genel olarak küçük görme çabası anlamsız.

Programcılık herhangi bir okula gitmeden kendi kendine öğrenilebilir, hatta bu şekilde öğrenen adam hobi olarak gördüğü için daha bile güzel öğrenir, Mühendislik için okula gitmek gerekir, özel olarak programlama dili eğitimi verilmez, yazılım nasıl yapılır onu öğrenirler genelde, nasıl kodlandığı kısmı programcıların işi olmalıdır. Bu adamlar işletme alır, iktisat alır, kimisi psikoloji alır, antropoloji alır, niye bu dersler veriliyor bu adamlara, çünkü bu adamlar kod yazsın diye değil projenin bütün süreçlerine hakim olsun diye eğitiliyor. Hatta sırf bu nedenle, ben ERP yazmak niyetindeyim bununla ilgili kısmı verin bana yeter gibi bir yaklaşım olamaz, inşaat mühendisinin ben Köprü yapmak istiyorum o kadarlık anlatın kaçayım demesi gibi birşey olur bu.

Konuyu açan arkadaşa birşey söylemek isterim. Sen bu işin kaynağındasın niye foruma başlık açıyorsun, hocalarına sor, asistanlarına sor, anlayan arkaşdaşlarına sor, üst sınıflara sor, bir tane adam yok mu koca Bogaziçinde bunları anlayan yani.

• quote:

quote:

ben burada kedi - ciğer kokusu alıyorum. bir türlü istediği bölüme giremeyipte ondan sonra oraya girenlere duyulan hırs ve kini görüyorum bu ve benzeri konularda.

Aklıma abstract takıldı. Kısa bir açıklaması var sandım. Ve siteye sordum. Siz "her şeyi bilen"lerden de yardım istedim. Başka herkes istiyor da ben isteyince mi problem oldu onu anlamadım.

Kısaca abstractın işlevininde interfacedeki methodları yazmadan implements edilmesini sağladığını pazartesi anladım. En azından hoca sadece bu kadarını anlattı. Bu kadar kısa bir bilginin forumda verilebileceğini de düşünüyorum.

Tek suçum var. O da çok bakmadan sormaktı foruma. Ancak nedense imzam insanların gözüne battı ve bu yüzden insanlar tarafından eleştiriliyorum.

Şunu merak ediyorum : Bu eleştirenler benim sadece java dersimin mi olduğunu sanıyor? Benim işim sadece program yazmak değil. Program yazmak olsaydı erethan'ın dediği gibi okula da gitmeye gerek olmazdı. Her şeye zaman ayırmaya çalışıyorum. Hep diyorsunuz karşındakini bilmeden yorum yapma diye ancak benim hakkımda yüzlerce yorum yapılıyor. Aynısını siz yapıyorsunuz.

• quote:

Aklıma abstract takıldı. Kısa bir açıklaması var sandım. Ve siteye sordum. Siz "her şeyi bilen"lerden de yardım istedim. Başka herkes istiyor da ben isteyince mi problem oldu onu anlamadım.

Kısaca abstractın işlevininde interfacedeki methodları yazmadan implements edilmesini sağladığını pazartesi anladım. En azından hoca sadece bu kadarını anlattı. Bu kadar kısa bir bilginin forumda verilebileceğini de düşünüyorum.

Tek suçum var. O da çok bakmadan sormaktı foruma. Ancak nedense imzam insanların gözüne battı ve bu yüzden insanlar tarafından eleştiriliyorum.

Şunu merak ediyorum : Bu eleştirenler benim sadece java dersimin mi olduğunu sanıyor? Benim işim sadece program yazmak değil. Program yazmak olsaydı erethan'ın dediği gibi okula da gitmeye gerek olmazdı. Her şeye zaman ayırmaya çalışıyorum. Hep diyorsunuz karşındakini bilmeden yorum yapma diye ancak benim hakkımda yüzlerce yorum yapılıyor. Aynısını siz yapıyorsunuz.

Evet bazen arkadaşlar burasının bir paylaşım yeri olduğunu unutup işin dozunu kaçırabiliyorlar. Soruyu beğenmediysen cevap vermezsin, hakarete vardırmanın alemi yok. Ayrıca bir konuyu hemen anlamadık diye o işi yapamayacağız anlamına gelmez. Programcı olmak için süper zeka olmak zorunda değiliz.
    Kimileri konuyu derinlemesine öğrenmek ister, anlamadığı bir noktadan sonra konuyu takip edemez duruma gelir. Sen anlamadığın bir konunun üzerine gittiğin için eminim diğerlerinden daha başarılı olursun.

Soruna gelirsek; bende javada yeniyim ama c++ temelim olduğu için zor gelmiyor. Şu aralar oyun geliştirmeyi öğrenmeye çalışıyorum. Bu konuda bir senaryo uydurup Abstract ın bir kullanımına örnek vermeye çalışayım.
    Diyelim ki bir oyun motoru yazıp başkalarının kullanımına açmak istiyorsun. Programcılar senin motoru kullanarak kendi oyunlarını yapacaklar. Şu şekilde bir sınıf yazdın:

abstract class Motor {
    private Motor bu_sinif; // Bu sınıfa bir referans. (Dikkat: Abstract sınıflar nesne olamaz!)

Motor(Motor alt_sinif) {
    bu_sinif = alt_sinif; // Şimdi bu referans türetilecek olan alt sınıfı işaret ediyor.
    }
    ...
    abstract void tepkiVer();
    ...
    boolean metod() {
    if(nesnelerCarpisti()) {
    bu_sinif.tepkiVer(); // nesneler (örneğin arabalar) çarpıştığında tepkiVer() metodu çağrılır
    ...
    }
    }
    }
    Sınıfta bir abstract metod olduğu için direkt olarak kullanılamaz. Programcı mutlaka bir alt sınıf türetmeli. Bunu yaparkende tepkiVer() metodunu kendi sınıfında tekrar tanımlamalı.

class BenimOyun extends Motor {
    ...
    void tepkiVer() {
    switch(durum) {
    case 1: hepsiniPatlat(); break;
    case 2: zayifOlaniPatlat(); break;
    case 3: devreDisiBirak(); break;
    ...
    }
    }
    }
    Gördüğün gibi oyun motoru çarpışma tespitini yapıp uygun yerde metodu çağırıyor. Ama çarpışmadan sonra ne olacağına karışmayıp bu işi programcıya bırakıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.