Şimdi Ara

Japonya mı ? Avrupa mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japonya tabiki şu videodan bile anlayabilirsin
    Paolo fromTOKYOyoutube
    Day in the Life of a Japanese Delivery Worker
    https://www.youtube.com/watch?v=D8A_Hu_WqeQ

Tabi bizim halkda ve hatta kültürde böyle birşey göremezsin ondan sıkıcı gelebilir ya da uyum sağlayamama durumun olabilir. Fresh start olucakksa Japonya kesinlikle, yoksa Avrupa derdim daha yakın kültür ve daha rahat insanlar.

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Yaşadın mı hiç orada ? :) Yasadiysan nerede?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Japonya da yaşamının olumlu ve olumsuz yanlari var olumsuzlarin daha agir bastigini düşünüyorum. Öncelikle mesafe olarak 17 bin km uzaktalar, ada ülkesi olmasindan mütevellit şehirleri çok kalabalik , insanlarda ast üst ilişkisi yaygın ve başarısızlığı kabullenemiyorlar ayrica japon insanlarinda ego ve ırkçılığın milliyetciligin aşiri oldugunu söylerler. Yiyecek fiyatlari pahalidir , yeme icme kulturumuz farklı yaşlı nüfus fazla akliam gelenler bunlar. Olumlu olarak ise oturmuş iş ahlaklari , teknonijinin hayatin her alaninda olmasi ve ucuzlugu araba fiyatlarındaki ucuzluk ulaşim imkanlarinin gelişmişliği deniz ürünu çeşitliliği ve son olarak japon kadınları diyebilirim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

japonya mı ? muhahahha orta doğuyu bile tercih ederim japonyaya

japonyayı iyi bir yer felan mı zannediyorsunuz
    Adam haklı beyler zorunuza mı gitti.Japonya yaşanacak yer değil.Hayatınızda kaç kere japonyaya gittiniz.
    6 ay Kyotoda 3 Yokohama da yaşadım bir daha gidermiyim sanmıyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gitmek için bi şansın varmı ki soruyorsun
  • holiganx61 kullanıcısına yanıt
    Avrupa için aileden şansım var gitmiyorum da gitmek için sormadım ben merak ettiğim için sordum forumda avrupada çok insan var ama japonya hiç tercih edilmiyor galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • japonya sokaklarına caddelerine bakın İnsanın ruhu daralır.Avrupa daha iyi tbi
  • o zaman şöyle düşün avrupa hem türkiye ye yakın hemde gezebilecen çok ülke var fransa italya hollanda belçika say say bitmez ve hepsine girebiliyorsun

japonya bildimiz ada ve gidebilecen bi yer yok

şuda var hangisinde daha çok kazanırsın onu bilemem pek bilgim yok

ama AVRUPA JAPONYA mı desen

ben avrupa derim
  • Kesinlikle Japonya. 5 sene 10 sene yasa Avrupada sonra Japonya olsaydi derdin. Suan Avrupa da asiri sagcilar Turklere yogun bir irkcilik uyguluyor. Tum Avrupa yi bilmesemde, Italya, Avusturya Dogu ve Orta Avrupa kesinlikle bu durumda. Meslegin her ne olursa olsun yarin ben ne durumda olurum diye yasanmaz. Birde ek olarak sunu soyleyim her gecen gun Avrupa ile ara aciliyor, yarin obur gun Avrupa da yasayan vatandaslar ciddi anlamda zorluk cekebilir. Gelecegi gormek cok zor olmasa gerek. Amerika denen ulkenin bel kemigini olusturan toplum Avrupalilar, buda sunu gosterir Amerika ile zaten zit politakada olmamiz Avrupa ile aramizin daha kotu olacagini gosterir. Avrupa Amerikali beyazlarin ana vatani sonucta.

Bu arada bati Avrupa da su durum mevcut orada irkcilik olsada en azindan yasa yasadir. Sana verilen imkanlar yarin geri alinir mi korkusuyla yasamazsin. Yasalari hukuklari daha oturmus nispeten yabanci ile yasamaya alismis toplumlar. (Belcika, Hollanda gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 29 Ocak 2020; 20:11:36 >
  • Herkes japonya'da yaşayamaz, oraya ilgisi olması lazım ki anca. Avrupa daha yaşantısaldır uzak-doğuya kıyasla. Dolayısıyla gidecek kişiye göre...
  • Uzak Doğu insanı bana nedense itici geliyor. Bu yüzden Avrupa.

• Sorunun cevabı aslında yer yönde değil
    2 yıl tokyoda gecti sorsam temelli yaşamak istermisin evet kısmet olursa bu senede gideceğim
    Ama bunu herkes istemeyez etrafımdaki insanlara diyorum ki
    Sigara heryerde içilmiyor, yere çöp atılmıyor vs adam diyorki öyle şey mi olur onun için japonya da her insan yapamaz disiplin ve insanların düşünce yapısı farklı

Sen yolda giderken japonyada adama baksan adam egilir bi nevi selam burda ne bakıyon birader olur

İstanbulda toplu taşımaya binerken inenlere öncelik veren nerdeyse yok, orda sıraya gecer beklersin herkes iner sonra binersin mesela şimdi bunu kendi ülkesinde yapamayan insana japonyayı begendirebilirmisin

Başka ülkeden örnek verelim singapur burdada kurallar var kırmızı ışıkta gec yaya olarak bakalım heryerde kamera var normal yaşayan biriysen evine ceza gelir

Herkesin zevki farklı bakış acısı

Bir arkadaş sokaklar adamı bayıyor demiş onun görüşü böyle saygı duyarım
    Ama ben shibuya meydanda gece yürürken mutlu oluyordum dar sokaklarda huzur buluyordum akşam kimseler olmuyor, oyun kültürleri gelişmiş
    Kişiden kişiye değişen bir durum
    Ama bizim ülkemizin insanları rahata alışık oldugu için herkes orda yapamaz

İnternet video izleyerek (yorumlama videoları) ülke hakkında dogru bilgi almanız zor belgesel olur ona okey
    İnternette sırf dikkat ceksin para toplum diye tanınan youtuberların gercekte aslı farklı olan yalan yanlıl videoları mevcut

Bu arada japonyadaki türklerde size japonyayı kötüler bircogu cünkü ordaki türk nufusunun artışını istemiyorlar hatta soguklarda zamanında baya bir bildiğin topluluk kaçak yollarla ülkeye girmiş ve ceşitli zorluklar çıkmasına neden olmuş

Bu soru cevaplanacak bir soru değil aslında kişisel bir soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 29 Ocak 2020; 21:26:39 >

• Güzel soru C şıkkı olarak Kanada'da diye sorabilirdin. Avrupada'kiler yaşamasını biliyorlar, kulturluler, insan hakları oldukca gelişmiş. Hatta bazı ulkelerde evcil hayvanin doğum yapsa adamlar izin aliyorlar is yerlerinden. Hayal gibi....
    Japonlarda müthiş minimalist abartısız tadında, yeterince, gereğince, sasasiz bir hayat yaşıyorlar. Onur, karakter her şeyin önünde... japonyada yaşayan türklerin youtube videolarını izlemenizi tavsiye ederim.
    Şu dediklerim özlem duyduklarim.
    Tabiiki insan doğduğu, büyüdüğü yer öncelik olarak ama bu dediklerim bizim ülkemizde olmasın değil mi???

• Tabi ki avrupa sorumu bu hocam ? Avrupa da devlet sana bakıyor, işsiz kalsan maaş ve kira yardımı yapıyor. Ayrıca işsiz kalsan sana iş veriyor ona ragmen çalışmazsan sana bakıyor devlet.

Iranlı arkadaşlarım 5 yıl once botla yunanıstan uzerınden almanya ya kaçtılar. Sımdı hepsı alman vatandası. Devlet kalma yerı ve maaş vermiş ilk başlarda. Daha sonra okul masarafını karşılayıp meslek ogrenmelerını sağlamış.

Suan o ıranlı arkadasım hemşire olarak calısıyor. Saatlık ucretı 16 euro, gunde 7.5 saat calısıyor yemekle beraber 8 saat dıyor. Ayrıca ne kadar maaş ıstedıgını sana soruyor sen kağıta ne kadar ıstedıgını yazıyorsun ona gore orta bır yerde anlaşıyorlar. Hemsıre aranan bır meslekmış her meslekte boyle mı bılmıyorum onu.

Ozetle bu ıranlı arkadasım cok ama cok memnun hayatından. Mıs gıbı alman pasaportuyla ıstedıgı ulkeye vızesız gıdıp gelıyor. Avrupanın cogu şehrını gezmiş ben daha bir şehrını bıle gezemedım.

Ornegın 15 euro cıvarı gibi bir paraya trenle fransaya gııttıgını soyledı, bence bedava.

Ayrıca tum arkadaşları alman ve almanların ıyı davrandıgını soyluyor.

Ayrıca oradakı turkler ve arapların kotu oldugunu dil bıle bılmedıklerını soyledı. Daha 5 yıldır almanyada ama o bıle gercek yuzlerını gormuş onların. Uzak duruyor onlardan. Kendı mahallelerı var turklerın ve arapların kendı aralarında kız alıp evlenıyorlar o yuzden almanca bıle bılmıyorlar. Cocukları bıle bılmıyormuş, ogrenmelerı ıcın ogretmen tutuyormus aılelerı dusunun.

Araplar cocuk dogurup devletten maaş alıyormuş ve cogu calısmıyormuş bıle. Umarım bır gun sınır dısı edılırler.

Neyse ozetle avrupa ıyıdır. Düzgün bir işe gırıp calısırsan omur boyu ınsan gıbı yasarsın hayatını.

Japonyayı bılmıyorum ama orada da nufus yaslı ve nufus azalıyor dıye iş ımkanı yuksektır ama japonya bana soğuk gelıyor ınsanları fılan robot gıbıler sankı. Bır de sehırlerı çok dar ve sıkışık ada ulkesı oldukları ıcın boyle. Insanın içi sıkılır. Avrupa oyle degıl.

• Japon kültürüne ilgi duyan birisi için Japonya. Japonya ile ilgili araştırma yaptıkça yeni şeyler öğrendikçe yanlış ülkede doğmuşum hissine kapılıyorsan Japonya, aynı şeyleri Avrupa için hissediyorsan o zaman Avrupa.
  • İkisini de fazla fazla gezmiş biri olarak tartışmasız japonya.
    Tüm dünyadan farklı ve üst seviyede bir medeniyet kurmuşlar.
    Her şey insan odaklı.

• irish kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle müdür mars a gidip gelmek gibi tabiri yerindeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 29 Ocak 2020; 22:33:15 >
  • Japonlar sıradışı kültürleri gereği artık kapitalist dünya düzeninden uzak kalmaya başladılar. Zamanında medeniyet seviyesinin tüm kollarında dünyanın en iyisiydiler ama yeni nesil gençler artık fastfoodda çalışıp vasat hayat yaşama peşindeler, buda aşağı yönde inişe geçmelerine sebep oldu

• Gamer007_ kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsınız her insan farklı mutlu olur ve nerede mutlu olabiliyorsa onun için en iyi yer orasıdır. Mesleğiniz ne acaba özel değilse merak ettim ?

• Bu tür konuları ya sefa açar ya da hamza

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.