Şimdi Ara

Japonlar, Çinli elektrikli otomobillerin ucuz olmasının sırrını çözdü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çinliler için yapılan yorumların benzerleri doksanlı yıllarda hyundai için yapılıyordu. Başta o da ucuz sattı o zamanın popüler markaları mazda mıtsubıshı bitti hyundai yoluna devam ediyor.

• Çinli arabaları gördükten sonra Avrupa arabaları çok itici geliyor. Dünya'da asfalt yolların mesafesi ve kalitesi git gide arttı ve artıyor. Otomobili oluşturan parçaların malzeme kalitesinin geçmiş yy de ki kadar dayanıklı olmasına gerek yok. Optimum dayanıklılık, optimum kalite yeterli. Çünkü, sürülen yollar artık daha kaliteli. Otomobiller daha az yıpranıyor. Çinli otomobil üreticilerinin fark ettiği asıl konu bu. 1900 lü yıllarda ki malzeme kalitesine gerçekten gerek var mı?

• Ben de yıllardır bilinen bir şeyin Japonlar tarafından şimdi farkedilmesine şaşırdım. Bence haber siteleri haberi değil de olmasını istedikleri haberi yazıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Klasik otomobil üreticileri bence şunu anlamıyor elektrikli araçlar ömürlü araçlar ister lityum ister kuru batarya olsun bir ömrü var ama 15 sene ama 20 sene er yada geç o bataryalar biticek.. bunuda tek ben demiyorum elonmusk diğer üreticiler hepsi söylüyor.

Firmalarda zaten batarya değişimine sıcak bakmıyor zaten batarya değişim fiyatı reditt deki bir muhabbetten söyliyim adamda 2013 dü galiba model s var bataryalar bitmiş servis yenilenmiş batarya ya 16 bin dolar sıfır bataryaya 21 bin dolar istemiş adam benim aracım o kadar etmez gittiği yere kadar sürücem falan yazmıştı .. yani batarya değişim fiyatı ikinci el değerinde aracın fiyatından fazla tutuyor mantıklı değil..

Yani vel.hasıl bu araçlar kullan ve ömrü bittimi at tarzı araçlar bu tür araçlara malzeme kalitesi ve dayanıklılık açısından çok yüksek kaliteli şeyler kullanılmasının zaten mantığı yok .. Çinliler bence onu bildikleri için iş görmelik orta kalite yapıp üretiyorlar.. Tesla da bence aynı mantıkta üretiyor...
    Banada sorarsanız 15-20 sene sonra hurdaya dönüşüme gidicek bir aracı çok üst seviye üst kalite üretmenin manası yok.. yani Çinliler burda bana göre doğru yapıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Ben Volvo’dan öyle bir açıklama gördüğümü hatırlamıyorum tam tersine şok oluyor klasik üreticiler aracın tasarımının basitliğine ne kadar basit o kadar iyi uzun süreçte daha az arıza çıkarır üretimde ucuzladığı için tüketici içinde iyidir her ne kadar bizim ülkede 30-40 yıllık araçlar piyasada olsa bile Avrupada böyle bir durum yok lundan bir kaç sene sonra 2010 model araçlar hurdalığa gidecek Avrupa da zaten kullanım önrü elektrikli olsun olmasın 15-20 senedir ondan sınrası güvenlik içinde sıkıntı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet, aslında çin dandik yapıyor kavramı da buradan gelir. Parasını verirsen kralını da yaparlar.

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • japon az parca ile kaliteli ve ucuzu aynı anda yapmayı başarabilirse mevcut araclarda gelecek araclarda japon her zaman japondur çine güzel rakip olur gene amerika ve avrupayı domine eder

• Çinliler elon musk'a bedava Tesla yapıp , bedavaya işi ögrendiler, cep telefondaki atağı burada da yaptılar, biz ise fabrikalar boş yatarken bir model araç içi 4bill euroya tesis yaptık boşuna

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha bir iki yıllık arabalar garanti süreci bitsin 5 yıl içinde yada 150 binden sonra nasıl dökülecek ona bakalım birde elektironik arabayı herkes yapamaz servisin sonrasında nasıl öpeceğini düşünün

• Benim projem çinliden ve japondan daha ekonomik pratik ve güvenli yakın tarihte umud ederim ki yayınımı yapacam

Aracın adı (T a y f u n )

Aracın adı ( T o r o s )

Saygılarımla

• 4N1K

• Ucuz etin suyu kara olur çinlilerin hepsi daha yeni biraz eskisin bak neler olacak toyota corollanın 1990 modeli hala taş gibi geziyor milletin jeep merakı çinlileri zengin etti üç kuruş fazla olsun japon olsun

• Japonlar otomobil yapmayi almandan elektronigi ingilizden ogrenmistir ayhan tarakçı hocamiz you tubede anlatiyor acaba japonyayi ovenler japonya volkmeni bulmaktan baska ne yapmis insanlik adina japonya gecmiste çin gibi kalitesiz urun ureten hatta 1970 de a bu japon mali dandiktir diyen dunyadan bu gun itibar adina kendini oven bir millete donusmesi ne gariptir ortadoguda teror guruplari ciksa hep toyota pick up araclar var bu japonya gercekten ozguven sarhoslugunda bogulmus bir ulke oysaki bizim kadar bile olamadilar nedeni x2 adinda ucak yaptilar 1 defa uctu 5 nesil yapicaklardi sozde beceremediler biz ise kaan la dunyaya meydan okuduk ve yaptik bence teknolojide japonyadan ilerdeyiz.cin kendini bati sermayesiyle gelistiren bir ulke oda sermaye cekilince batacak bence en onemlisi avrupa teknolojinin merkezi nedenmi otomobili ilk jet ucagi ilk v2 fuzeyi ve nukleer enerjiyi sanayiyi elektronigi bulan avrupadir ayrica uretilen butun pc ekipmanlarinin islemcide icinde patent hakki ingiliz ARM firmasindadir siz japonya yi ovmeye devam edin ingiltere arm firmasi bir islemci elektronik ambargo koysa japonyaya japonya anca torosu uretir islemci patenti ingiliz arm nin çünkü

• Benim oğlum otomotiv mühendisi askerliğini bitirmiş ve halen bir işte çalışmıyor böyle gençlerimize yardımcı olmalıyız lütfen

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Batarya maliyetleri her gün düşüyor. Diyelim bugün 50 Kw batarya 10.000 dolar. Gelecek yıl 60 Kw batarya 9.000 dolar olacak. Bataryanın ömrünün bittiği dönemde 10 yıl sonra belki 100 Kw batarya 1000 dolar olacak. Aksine eskiyen arabalar çöp olmayacak elektriklide. Petrol yakan arabalarda da parçalar ömürlü, insan bile ömürlü. Kendine mükemmel bak en çok yaşayabileceğin 120 yıl.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.