|
Bildirim

|
Ben bu ülkede istediğim aracı alamadıktan sonra bana ne
|
|
Çinliler paraya göre kalite veriyorlar. Adamlarda 5-10-50-100 bin dolarlık araçlarda var. Hangisi almak istersen. Kalkıp 5 bin dolarlık arabadan 100 bin dolarlık kalite beklenemez.
|
|
Çok merak iyi değil. Ne gerek var kurcalamaya, yapmışlar işte. Çağır ülkene belki kurarlar fabrika
(Bu arada adamlar tersine mühendislik yaptıkları gibi kamu yararına sonucu duyuruyor. Sonra gel tüm ırklar aynı de) |
|
Nissin Precision Machines şirketinden bir yetkili "BYD elektrikli araçlarındaki parça sayısının ne kadar az olduğunu görünce şoke oldum. Çinlilerin bu alandaki deneyiminden faydalanarak elektrikli araç sektöründe ilerlemeyi hedefliyoruz" dedi.
Şu sözleriyle bile aslında çinlilerin ne kadar yol kat ettiklerinin ispatı. |
|
Geçen Volvo da Tesla ya ters mühendislik yapmış nasıl yapmışlar diye bakmışlar Volvo nun açıklaması vardı biz şok olduk böyle kötü standartlarda bir üretim asla Volvo ya yakışmaz falan diye..
Klasik otomobil üreticileri bence şunu anlamıyor elektrikli araçlar ömürlü araçlar ister lityum ister kuru batarya olsun bir ömrü var ama 15 sene ama 20 sene er yada geç o bataryalar biticek.. bunuda tek ben demiyorum elonmusk diğer üreticiler hepsi söylüyor. Firmalarda zaten batarya değişimine sıcak bakmıyor zaten batarya değişim fiyatı reditt deki bir muhabbetten söyliyim adamda 2013 dü galiba model s var bataryalar bitmiş servis yenilenmiş batarya ya 16 bin dolar sıfır bataryaya 21 bin dolar istemiş adam benim aracım o kadar etmez gittiği yere kadar sürücem falan yazmıştı .. yani batarya değişim fiyatı ikinci el değerinde aracın fiyatından fazla tutuyor mantıklı değil.. Yani vel.hasıl bu araçlar kullan ve ömrü bittimi at tarzı araçlar bu tür araçlara malzeme kalitesi ve dayanıklılık açısından çok yüksek kaliteli şeyler kullanılmasının zaten mantığı yok .. Çinliler bence onu bildikleri için iş görmelik orta kalite yapıp üretiyorlar.. Tesla da bence aynı mantıkta üretiyor... Banada sorarsanız 15-20 sene sonra hurdaya dönüşüme gidicek bir aracı çok üst seviye üst kalite üretmenin manası yok.. yani Çinliler burda bana göre doğru yapıyor.. |
|
Çinli arabaları gördükten sonra Avrupa arabaları çok itici geliyor. Dünya'da asfalt yolların mesafesi ve kalitesi git gide arttı ve artıyor. Otomobili oluşturan parçaların malzeme kalitesinin geçmiş yy de ki kadar dayanıklı olmasına gerek yok. Optimum dayanıklılık, optimum kalite yeterli. Çünkü, sürülen yollar artık daha kaliteli. Otomobiller daha az yıpranıyor. Çinli otomobil üreticilerinin fark ettiği asıl konu bu. 1900 lü yıllarda ki malzeme kalitesine gerçekten gerek var mı?
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 14 Ekim 2024; 21:34:48 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|